DetGårBättre

Några av er känner mig väl hyfsat nu då jag hängt här i två år. Bröt helt med alkoholen och det har gått framåt med livet. Visst har det funnits många dagar då jag velat skita i allt men jag har haft fokus.

Efter att ha gått ner mig rätt rejält under vinter samtidigt som jag startade eyt företag så kraschade allt mentalt i februari. Jag sökte läkarvård och blev remitterad. Kändes skönt, dels att jag tog tag i mina problem direkt men även att de tog mig på allvar, om det nu är bipoläritet eller annat.

Jag hade ju dock klantat till det och sagt upp boendet. Jaja, ut och vandra. Lär ju hjälpa mig mentalt. Sen drog jag utomlands då jag behöver klara ekonomin. Bor på hostel på olika ställen i Europa. Livet kändes enklare i början även om jag visste det skulle kosta en del ändå. Gjort massa saker för personlig utveckling och stabilitet.
Men försäkringskassan har tagit sådan tid på sig. Ringde runt 20 maj och de bara, "allt är inkommet och ser bra ut, vi ska bara besluta vad din sgi är". Kändes skönt även om det då tagit 75 dagar typ.

Rinde de nu ifen. Nu ifrågasätter de om jag jobbat i Sverige. Detta då jag bodde i Danmark 2008-2010 typ. Även blev jag avregistrerad av skatteverket 2015-2016. En period då allt var jobbigt för mig. Men jag kämpade på, slutade dricka och byggde upp allt typ.

Nu orkade jag inte mer. Försäkringskassan är ett skämt. Tror ju jag får, nej, hoppas jag får, min sjukpenning, men det dräneras pengar nu. Sparkassan kommer ta slut. Han sa, sök hos kommenen. Då tvingas jag avregistrera mitt företag - min inkomstkälla. Är eetta ens värdigt Sverige? Nej, kommer alla säga, men det är verkligheten.

Försäkringskassan gör folk mer sjuka! Jag föll och sitter nu med sju öl innanför västen. Jag orkar inte bry mig längre. Självmord så vinner FK! Det är dagens Sverige. Svullo är bara en av många som inte orkat. Hur kan vi tillåta detta?

Jag har mitt ansvar, men jag orkar inte mer. Det jag försökt bygga upp under min resa raderas av FK.

Breivik kommer framstå som en clown när mina demoner släpps lösa! Men ska detgå så långt?

Ensam, utan trygghet - då är kampen stor!

Vet inte ens om några ord hjälper!

Vilken avgrundsdjup förtvivlan... Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Har inga bra råd. Vill bara att du ska veta att jag har läst och känner med dig. Kram

Vet tyvärr inte heller hur det där funkar och kan inte avläsa heller exakt vad som hänt. Men det låter samtidigt som en flykt ut i världen? Kanske skulle du fundera på att återvända och försöka reda ut situationen? Även om det tar emot.
Kan ju vara svårt att sitta i en annan del av världen och kriga med FK.
Plus att förr eller senare är du ju ändå tvungen att återvända. Bo hos någon vän/släkting ett tag och få lite stöd samtidigt som du försöker få hjälp med ditt mentala mående och bråka med FK.
Tyvärr kommer ju inget att lösa sig av att bli full i någon obskyr del av Europa. Om du inte hittar jobb och bostad och hjälp där.
Antagligen inte så ”kul” råd men kanske nödvändiga för att undvika att du gör nått dumt.
Du har det antagligen som värst nu, och det ligger nått i att shit happens och sen blir det bättre. Jag brukar inte tro det när jag gått djupt i depressioner men ändå så blir det bättre och problem löser sig, dock måste du kämpa lite (till).

DetGårBättre

Svarade aldrig på det där. Tack för era kommentarer i alla fall. jag läser alltid men ibland gömmer jag mig under min sten som är stor nog för att få vila i fred ibland.

Har pratat med min FK i alla fall och det är godkänt att min arbetsinsats är nedsatt. Dock ska det fortfarande utredas om jag tillhör Sverige. Seriöst? Vore kanske bättre om jag hetat Mohammed och sagt jag var från Afghanistan? Hon jag pratade med verkade dock vettig som jag hoppas det löser sig, men ibland tänker jag att det är skit samma. Nästan bättre om de jävlas så kan jag blomma ut i den fetaste jävla demon världen skådat!

Har druckit alkohol i tre veckor nu i sträck. Eller det är nog närmare fyra förresten. Var halvt risig för en vecka sen med svettningar och lite halvt illamående. Började då dricka några öl redan vid 11. Men sen tänkte jag, nej, det där är fan fel. Lyckades minska ner till 10cl vodka och typ fyra öl på en dag och sov dessutom gott. Nu är jag dock uppe på nivåer över 50cl vodka och några öl varje dag. Idag har det t ex blivit 60cl vodka och fyra öl! Men känner mig samtidigt helt okej! Visst, lite sliten om morgonen men det är inte så jag vill skära halsen av mig.

Behöver dock trappa ner det här då det är på väg att bli icke hanterbart. Men de senaste dagarna har tanken varit god men sen ligger man här med sin laptop och tänker... fan, fortfarande uppe i varv, ut och köp två dl vodka till och jag kan fortfarande springa ut och köpa ännu en liten flaska, trots att jag borde sova! Det ät väl lite 50/50 vad som kommer göras nu!

Ska försöka uppdatera tråden med lite mer klara och nyktra tankar imorgon! Tack för er som stöttar mig iaf! Men just nu har jag svårt att se hur jag ska bryta det här mönstret!

DetGårBättre

Kan åtminstone säga att jag inte spårat ut fullständigt. "Normalt" brukar jag ju börja dricka om morgonen och köra flerdygnsrace med fylla! Dock är det tufft som fan att hoppa av dessa. Det jag gör nu är mer något kvällsdrickande även om jag tar första ölen vid 15-tiden! Jaja, vi får se vad som sker! Igår blev jag dock så nitad att jag spelade 400 kronor på Brasilien till 3.50 i odds på -1.5! Mindes det inte förrän jag vaknade upp och kollade igenom sidorna jag kollat på dagen innan! Måste ju varit grymt speedad/full då! Nu är jag väl lagom speedad! Starka tankar på att bege mig ut och köpa en liten vodka till! Vet dock att det inte är ett bra beslut!

Fan, hade ju hyfsad kontroll på drickandet för någon vecka sen när jag drack några öl och en del vatten och var nöjd, samt gick och lade mig i min säng! Nu är det mer all in!

DetGårBättre

Okej! Jag tog det dåliga valet! Det blev 2dl vodka till. Meningslöst! Men lite som en livlina! Problemet är väl att jag trappar upp just nu! Men skitsamma! Jag får lösa det där! Men tro fan Polen är bättre än Sverige iaf! Inga monopol här inte och öppet 24h! Skönt för ens välbefinnande på¨något sätt!

Passade på att äta också samtidigt och det är väl lite det som räddat mig hittills! Nu gäller det att fokusera och härda ut till 15-tiden imorgon, sen några öl och vodka för att slippa abstinens! Sjukt, ja riktigt sjukt men det är okej mot de dagar jag söp konstant i fyra eller fem dygn!

Spontan vädjan. Snälla du, kom hem till moder Svea med sitt irriterande monopol, kassa öppettider, skattefinansierade vård och bajsnödiga inställning till alkohol! Det ska inte vara sådär lätt att göra fel val :/ för då är det inte ens frågan om val längre. Det blir bara ”hoppsan” av alltihop. Kom hem och visa dem att du tillhör Sverige.Kram

Håller med föregående talare. Du är ute på farlig mark - men det vet du förstås. Det gäller "bara" att ta beslutet att ta bort, eller i ditt fall hem. Ju förr desto bättre.

Ta hand om dig! /Kram

DetGårBättre

Hemresa är planerad till natten mellan den 17 och 18 juli! Fram till dess måste jag försöka lösa det här på något sätt. Just nu efter 10 cl vodka och två öl känner jag mig hyfsat stabil. Lite trött iofs men "nykter". Sen vet jag ju att så inte är fallet.

Viktiga nu är att det inte blir värre än det varit senaste dagarna/veckorna. Då ska jag nog kunna ro det i hamn, men idag är jag halvt ute på farlig mark. Tröttheten gör ju att jag bara vill svepa två dl vodka och sen sova. Men det där har jag testat. De fylleracen måste vara över helt enkelt. För efter de flerdagsfyllorna är jag inte ens hälften människa. Nu lyckas jag ju åtminstone äta och dricka massa vatten. Så jag ligger precis och balanserar på gränsen. Dock har jag ju sprungit och handlat med vodka mitt i natten. Igår två gånger dessutom. Det är en stor fara.

Får se om jag lyckas trappa ner eller om jag kommer glida runt så här i två veckor till. Alkohol är fan inget att leka med alltså. Man tror man har kontroll men det är så falskt så man lyckas lura sig själv helt och hållet.

Tack för era kommentarer i tråden! Jag försöker uppdatera här lite oftare för att ha lite koll på hur det går för mig. Tidigare har jag mest skrivit till en polare för att ha koll på när jag drack första, andra och tredje ölen etc. Allt för att ha koll på det lilla man kan ha koll på.

Hade varit enklare att ta sig "hem" om jag väl hade en trygghet där någonstans. Nu är jag lite i ett "fuck it all" mode. Samtidigt som jag drar i nödbromsen hela jävla tiden.

En positiv sak är väl att jag inte stör någon med mitt drickande. Ligger i sängen och smuttar min vodka. Folk måste ju dock undra. Jaja, det där orkar jag inte tänka på för då ökar jag väl mängden.

Köpt 50cl vodka idag samt fyra öl. Det måste vara max alltså vad jag ska dricka, sen måste skiten ner igen. Var ju så jävla nöjd när jag var nere på 10cl vodka och några öl. Då kände jag att det här fixar jag, men jag vet hur jävla enkelt det är sen att trappa upp igen. För i det nyktra tillståndet kände jag att "lite full ikväll är ju bara skönt".

KÄMPA!

DetGårBättre

Snart är klockan 17 och jag har endast 35cl vodka kvar nu! Hrm, det var ju detta som inte skulle hända, de här 35 cl lär jag ju behöva vid 21-22! Jaja, två öl också, får kämpa på! Behöver dock köpa mer mat så man klarar sig hyfsat trots allt gift man häller i sig!

Du skriver väldigt insiktsfullt om ditt beroende. Jag hoppas att du drar i nödbromsen. Visst vore det skönt på ett sätt med en helvit dag,och låta kroppen återhämta sig? Du kör slut på dig om du fortsätter så här. Ett steg i taget, en dag i sänder. Allt gott!

DetGårBättre

Usch! Vaknade nyss och allt är bara e enda stor dimma. Blev det verkligen så illa igår? Visst, kändes väl på gränsen men som jag mår nu är det över den gränsen med råge. Var nog ute en sväng dessutom och fyllde på med vodka. Inte bra någonstans.

Idag måste jag ner i nivåer. Hoppas jag lyckas. Hur fan nyktrar man till från detta? Känslan inombords är inget bra just nu. Det löser väl sig? Har varit med om värre men detta är också illa! :(

Eller morgon iaf... Jag antar att du känner dig riktigt eländig nu och behöver en kram, så *kram* från mig till dig. Hur man gör tror jag att du vet mycket bättre än mig faktiskt. Du har ju dragit ner tidigare, tom varit nykter en jättelång period. Hur gjorde du då? Du kan ju det här! Du behövde bara hitta din motivation igen, och nu fann du den :) Det gläder mig. Nu räknar jag dagarna tills du är åter i tryggt förvar i ditt hemland, där du får tillgång till vård och socialt skyddsnät... Nu, andas, drick vatten, försök knapra i dig något som är litet salt. Och sov bort det värsta eländet om du kan!

DetGårBättre

Tack! Jo,måste försöka sova bort så mycket jag kan. Men svårt. Kroppen skriker efter alkohol för att slippa må så här. Jag får härda ut. 12 kan jag nog ta en öl. Men sen måste jag se till så det inte eskalerar. Dock ingen större kontroll på det.

Försöker jämföra med för en vecka sen. Då drack jag också mycket. Började med två öl vid 11. Men det känns värre nu.

Lyckats få tre timmar att gå sen jag vaknade. Alltid något. Vattnet är dock slut nu ?

Måste nyktra till hyfsat idag. För nu börjar det kännas som de här flerdygnsfyllorna. Men är så enkelt att bara ge upp och hoppas det löser sig, vilket det såklart inte gör.

DetGårBättre

Ännu en timme har passerat men nu börjar svettningarna samt att ångestattackerna blir mer påtagliga. Tankarna snurrar hela tiden om vodkaflaskan som står oöppnad bredvid mig. Illamående känner jag mig också nu. Måste ha en jävligt bra plan idag och även lyckas följa den med alkohol i kroppen senare idag. Men jag vet inte ens om jag har en plan. Enda jag vet är att ju senare jag börjar dricka ju större chans har jag att trappa ur. Men igår svepte jag två öl redan vid 12-tiden och det var väl inte så klokt. I onsdags så lyckades jag vänta till 15-tiden innan första ölen dracks. Sen vid 17.30. Det tempot är klart bättre, men sen ger jag mig på vodkan och då är det som att allt förnuft försvinner.

Har försökt äta och dricka så bra jag kan men märker idag att jag är låg på vatten. Mat lyckas jag nog få i mig. Så det är väl den lilla ljuspunkten i det hela. Nä, fy fan för att må så här. Vet ju att jag inte ska dricka, det är inget bra för mig och jag vill verkligen inte må såhär. Men nu har jag satt mig i den här situationen och då får jag på något sätt ta mig ur den också. Hade dock varit så jävla mycket enklare om jag haft lite stesolid. Då kan jag trappa ner på den under några dagar.

Får försöka låta bli att klanka ner på mig själv. Det hjälper inte.

Du måste vara din egen bästa vän just nu! Du måste vara den som tar hand om dig och ser till att du kommer hem säkert. Vad du än gör, ge inte upp! Finns det en svensk ambassad rimligt nära? Ta en taxi dit. De är skyldiga att ta hand om landsmän som dyker upp och har hamnat i svårigheter. Och det har du. Du är i fara!

DetGårBättre

Klockan går fan inte snabbt alltså. Men jag har härdat ut hittills. Dock var jag så nära att dricka några cl vodka för att bryta den här processen i kroppen just nu. Tanken är att ta en dusch, sen ut och gå en längre promenad. Kl 11 kan jag tillåta mig att dricka en öl tänkte jag, även om jag borde härda ut till 15-tiden. Men jag är så jävla risig så det finns inte. Samtidigt kan jag känna korta stunder att jag känner mig ju nykter och mör väl rätt bra, lite trött bara. Men sen kommer värsta smällen och man är på väg att vilja spy.

Får på något sätt ändå berömma mig att jag inte druckit något sen jag vaknade kl 05 i morse och det har nästan gått fem timmar sen dess.

Förra torsdagen så köpte jag en öl vid 11-tiden men bestämde mig att den fick jag inte dricka före 12.30 och det funkade riktigt bra. Tror t o m jag väntade till kl var 15 innan jag drack den och jag mådde ungefär lika illa då som i dag tror jag även om jag borde må sämre idag. Det här ska gå. Men jävla illamående som kommer som attacker.

DetGårBättre

Finns en svensk ambassad tio minuter bort med buss men om jag känner mig rätt lär jag inte ta mig dit :( Men det är ju inte bra som det gått de senaste dagarna alltså. Kan jag bara minska ner mängden dag för dag nu så funkar det ju. Men så jävla svårt. Speciellt när jag inte ens vet hur mycket jag drack igår. Att det ens står en oöppnad flaska bredvid mig får mig verkligen att undra.

Tror dock att jag fuskade med lite vodka igår morse om jag minns rätt. Kan varit där det spårade för jag mår mycket sämre idag än tidigare känns det som. Just det måendet att det känns som flerdygnsfylla. De sliter så jävla på psyket.

En timme i taget, eller minut för minut. Om du har öl att suga i dig långsamt, klarar du av att låta bli vodkan då? Eller dricker du allt och går och köper mer vodka ändå? Usch. Jag önskar jag visste något som kunde vara till hjälp :/ Övervög svenska ambassaden... De kan säkert ordna med akut hjälp på plats.