Fy vilken obehaglig konfrontation! Vilka neandertalare! Civiliserade människor uppför sig inte så. Bra att du avlägsnade dig. Besvärligt att din vän väljer att frottera sig med det anhanget. Förhoppningsvis vaknar hon upp om liknande scenarion utspelas tillräckligt många gånger.

Helt rätt Mirabell, normala människor uppför sig inte så. Chocken från fredagen har lagt sig och kanske är det nyttigt att se var jag hamnar om jag dansar med Draken, för steget är inte långt.
Är kul att många skriver här och på cairy, men sorgligt också att vi är så många och att vi är så lika i vår kamp för att få tillbaka våra liv.

Har ju klarat mina strider och är tacksam för det, att jag har haft kraft, vilja och mod att reda ut det och hoppas att jag kommer fortsätta strida för livet.
Funderade idag över hur vi matas med olika bilder för att finna lycka och ro, idag är det ju helt normalt att bjuda på vin, öl osv så fort man skall träffas. Hela fb är bilder från vänner med ett glas som bevis på lycka och gemenskap, ibland känner jag mig ensam då men en snabb blick i backspegeln säger att mitt val är rätt.
Att jag brutit med det förbannade glaset som ibland var en kaffekopp som skulle vara med hela tiden, valt att bara dricka alkoholfria öl när jag går ut eller är bortbjuden. Mkt för att jag tycker det triggar mig, alkoholfritt vin är inget allternativ mkt socker och triggar igång Draken som blir glad först och sen blir tokig för det inte blir någon effekt.

Så väljer idag att vara nykter vad som än händer, önskar er kraft, mod och vilja// kram Strulan ???❤️

Igår kom den elaka rösten tillbaka i huvudet, sitter och väntar på ett pass på gymmet när den där känslan kom smygande att man är löjlig och inte passar in. Vill springa där ifrån och hem i tryggheten, fast jag faktiskt älskar att träna där men denna gången satt jag kvar och försökte förstå varför den var tillbaka och hur Draken hänger ihop med den.
Stressen och besvikelsen från fredagen har väckt den och det är mycket känslor som kommer upp, jag är inte stadig så det är den gamla beprövade vägen som verkar lättast. Fly, döva och slippa känna och jag insåg hur lätt det skulle vara att falla om jag inte lär mig leva och våga känna.

Förstår vilket jobb det är att våga vara mänsklig och det som jag trott varit min styrka dvs skaka på sig vad som än händer och gå vidare, visar sig vara min svaghet och lurar mig att vilja dansa med Draken och gå in i dimman.
Natten har gått till att förstå och hitta lugnet igen, erkänna att jag är ledsen, besviken, arg men att detta kan jag bara lämna för det blir som det blir och inget jag kan styra.

Så nu har jag landat i här och nu, följt mina rutiner, tänt min salvia hälsat dagen med ny energi och lite klokare
Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer, önskar er en fin måndag med styrka, mod och vilja?❤️???❤️??// kram Strulan

Jag är full av beundran. Så klokt av dig att ta ett steg tillbaka, våga landa i känslan och inte ta till den förrädiska snuttefilten alkoholen. Grejen är ju att vi måste lära oss nya, bättre sätt att hantera stress, besvikelse och ångest - som ju alltid kommer att dyka upp längs livets snåriga stig. Du verkar ha hittat en metod som passar dig, tack för inspirationen. Allt gott!

Härligt om jag ger någon inspiration i sin kamp och hitta sin väg.
Har hittat yogan som blivit en livlina, kan bara säga att jag älskar det. Är något med detta när spänningar i kropp och knopp släpper.
Så kan varmt rekommendera att pröva det.
Sista veckan på semestern och tycker det varit min absolut bästa semestern. Kommer tillbaka till jobbet utvilad, rökfri och givetvis alkoholfri undra om det kommet orka med mig.
Så nu börjar nästa sak att bryta, inte jobba för mkt utan försöka komma ihåg känslan som finns nu och sträva dit.
Så väljer idag att vara nykter vad som än händer, önskar er en fin dag med styrka, mod och vilja// kram Strulan?❤️?

Funderar på att jag alltid är beroende av något, nu är det väl hälsa och träning som skall begränsas.
Att vara en människa som alltid gör allt för mycket eller inte gör något, är jobbigt. Givetvis är det adhd som spökar man är en människa utan skal, älskar och känner för mycket i alla situationer.
När skyddet som alkohol gav innan även det blev ett problem är det som att leva naken och utan skydd.
Träningen ger mig utlopp och funkar som min livlina, men saknar stunderna när man stänger av huvudet och bara slipper känna och reagera på livet.
Är ju bara i början så kanske kommer att lära mig det också, eller så får jag leva med det.
Idag väljer jag att vara nykter vad som än händer önskar er en fin dag med styrka, vilja och mod/: kram Strulan ❤️??❤️??

Jag kan nästan se dina arbetskamrater framför mig när du kommer in som en frisk och fräsch nykter virvelvind. Många brukar ju vara lite halvsega efter semestern. De blir nog lite avundsjuk på dig, tror du inte det? Det som slår mig när man kommer tillbaka efter semestern är ju att många sitter och pratar om hur de ska dra ner på semester drickat, komma in i normala gängor. Vissa klarar ju det bättre än andra!

Jag älskar att läsa dina inlägg ?? Kram ?

Du är bara fantastiskt grym på riktigt! Att du stannar upp, rannsakar den inre rösten och verkligen känner igenom känslorna... Wow, så långt du har kommit! Ditt inlägg får mig att tänka på judarnas väg från slaveriet i Egypten. Så snart de blir osäkra på vägen återgår de till att dyrka avbilder... Du vet, den där guldkalven som Moses vräkte ner i avgrunden. Kanske är alkoholen vår Guldkalv under vårt personliga exodus (svenska ordet??? Famlar mellan språken...) Låt oss vräka guldkalven i avgrunden gång på gång, på vår resa från slaveri till frihet! Kram

Ja låt oss vräka ned guldkalven i avgrunden??
Är en sådan morgon när jag tänker mycket, lider med de som faller och gläds när de reser sig igen.
Är så jäkla rädd för återfallet, att det är min räddning många gånger. Tror jag skulle släppa taget och hamna i avgrunden med guldkalven?

Nykterhet är svårt socialt inte i grupp, men i mindre sällskap blir det påtagligt. Ni vet så som vi tjejer gör, träffas dricker vin och tjattrar. Man blir lite utanför och de andra tycker man är en bromskloss eller så blir de påminda om sitt egna vin intag.

Är så glad att jag trivs att göra saker själv och faktiskt hittat människor jag trivs med via träningen.

Lite tankar från en stund med kaffe, sol och fågelkvitter.
Så väljer att vara nykter vad som än händer idag styrka, mod och vilja till er// kram Strulan ??❤️

Väldigt imponerad som vanligt av din resa.
Har du några speciella tricks du använder som du tycker funkar bäst?

Funderar på om jag har några tricks, har ju letat vad som triggar mig och vad som kan släppa min oro i kroppen och knoppen.
Använder just nu träning som antabus och valium, kommer kanske inte hålla i längden men funkar nu.
Har turen att jag lever själv och barnen är vuxna, så kan vara ego där.
Men det finns stunder när jag bara vill hälla i mig vin och stänga ned, då blir det gymmet, skogen kör slut på mig.
Tror jag har adhd för funkar bäst med motion, bra mat dvs inget socker osv och sömn. För fuskar jag kommer suget och oron direkt då tål jag ingen stress och blir upp i varv.
Så trickset ät bra, motionera, meditera och få din sömn.
Fy tusan vad det låter redigt, men försöker leva så vi får se hur länge det går// kram strulan

har ingen mer diagnos än alkoholism och diabetes, vad jag vet :-)) , men som du så mycket riktigt skriver så mår jag allra " bäst med motion, bra mat dvs inget socker osv och sömn. " !! Sent omsider i livet så har jag kommit på att min kropp är gjord för att röra på sig och jag har lyckats träna upp en helt ok styrka fast det är för många kilon på den ! Men bra mat är ju så gott !!
Och ja ! Jag mediterar fast inte schemalagt utan "bara sådär". Det har hänt att jag "försvunnit" ute på nån bänk i solen när bekanta har gått förbi och sagt hej och jag har inte reagerat :-)) Det är en väldigt skön, vilsam, känsla att kunna stänga ute omgivningen och bara vara för mig själv.
Söndagskramen !

Tack Adde för ord och söndagskramen?❤️?❤️?❤️?
Du ingår i min grupp av kloka människor, vars ord jag tar till mig och tar fram när det inte är så lätt.
Rensningen av människor runt mig, går av sig själv. Inte så de bara försvinner utan bara att deras ord blir oviktiga.
Min resa går framåt, min terapeut är på semester så jag lutar mig emot er andra kloka under tiden.
Ger mig själv en guldstjärna denna vecka för jag jobbar på.
Så ännu en gång Adde av hela mitt hjärta tack för att du finns och bryr dig ??❤️❤️❤️❤️❤️

Vinglig vecka, efter en rivstart på jobbet efter semestern. Tycker alla som bryter ett skadligt beroende borde få vara hemma ett år för att bygga sitt nya jag och liv.
Stress, stress och draken lockar om att stänga av en liten stund. Är inte klokt när jag kämpat så, att lockelsen är så stark om att få vila hjärnan en stund.
Än så länge är jag fortfarande övertygad om att jag bara har ett val idag och det är att vara nykter
vad som än händer i dag// kram Strulan❤️

har en bättre dag idag Strulan❤️och jag håller med dig om att det inte vore dumt alls med en tids ledighet när man ska kämpa sig ur ett beroende. Du är så stark?

Kram
Liten tjej?

Tack liten tjej, jo det är väl bättre. Men förstår inte hur andra gör för att få ordning på sina liv och hitta ett hållbart sätt att leva.
Just nu går all min ork till att vara glad och trevlig på jobbet. Vet att det inte är många veckor kvar tills det är normalt igen. Allt detta ansvar som kommer med vikarie överallt, stressar mig så.
Men får bita ihop och bara ta en dag i sänder, så skall jag väl lyckas hålla ihop mig denna gången.
Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

mitt egna inlägg kan nästan ses som ett svar till dig men jag läste här efter jag publicerade mitt :-)))

Ta hand om dig !!! Kram !