DetGårBättre

Beställde min andra öl här nere nu också. Sen är tanken att röra sig tillbaka. Inte röra vodkan innan 22, men vet inte på vilket sätt jag ska dricka den. Nätterna är jobbigare. Men ska kämpa på. Sen surfa på ungefär samma mängd imorgon...

DetGårBättre

Känns som jag fått en lite ökad ångest nu. Varför kroppen reagerar så vet jag inte. Samtidigt en liten avkopplad känsla i huvudet. Grymt trött! Tillbaka strax, se på serier, sen försöka sova!

Sjuka är att jag inte har en aning om hur nykter eller full jag är. Minns att det inte blev någon berusning av vodkan i går eftermiddag iaf. Antagligen därför som det smuttades i tid och otid.

Tack för supporten idag. Har varit en viktig del. Jag kämpat på. Hoppas kunna glida på samma mängd över helgen...

Du kanske är gräsligt trött, helt enkelt, och det ger ångestkänslor? Hoppas du somnar till serierna och får vakna utsövd imorgon. Fortsätt på det spår du lagt upp! Klart du vill vara egenhändigt avgiftad och klar när du återvänder till Sverige, men viktigast av allt är att du kommer tillbaks levande. Gör så som du känner innebär minst risk att du tappar kontrollen sådär igen. Om man spänner en sträng för hårt brister den...

DetGårBättre

Mjoe, måste dock lägga undan datorn innan jag somnar. Hänt två gånger jag somnat med den och då brukar den landa på golvet. Har dock inte gått sönder som tur är!

Jo, sömnen är viktig nu. Sist när jag trappade ner somnade jag på 10cl vodka, så hoppas 20cl räcker nu. Upprepar jag mig? :(

Ifall du upprepar dig så är jag minst lika gaggig, så jag märker inget. Min minneskapacitet under sömnbrist är lika imponerande som guldfiskens dito ;)

För mig kommer ångesten alltid som en vidrig lavin första 4-5 vita dagarna. Sen släpper den taget.
Om du kommer söderifrån tror jag det finns en beroendemottagning i Göteborg som heter Nordhemskliniken eller något. Kanske kan vara något att kika förbi om abstinensen blir för stor?

DetGårBättre

Är ju ute i Europa nu. Dagen har känts bättre än förväntat men vet inte om det kan bli imorgon som abstinensen blir värre, eller om jag klarar mig hyfsat pga att jag försökt få i mig mat varje dag.

Har druckit upp ca 12 cl av vodkan nu. Ena tanken säger, men du skulle haft 40 cl vodka ju.. men då hade jag ju druckit mig till sömns. Nu ska jag nog klara att bli trött ändå och med lite vodka i kroppen borde det vara hyfsat lugnt.

Annars tillhör jag Skåne mer än Göteborg :) Ångesten för mig är oftast värst första dagen typ. Men brukar ju gå av på stesolid så det hjälper ju till. Men har gått av cold turkey ibland också. Då var jag på sådana mängder att jag inte visste om det var dag eller natt och jag genomled värsta helvetet. Där är jag ju inte nu som tur är för då hade jag sökt hjälp.

DetGårBättre

Ny dag. Hur mår jag? Vaknade kl 04.30 så blev bara runt tre timmars sömn. Skapligt ändå. Fick 30-60 extra minuter nyss. Kommer ligga kvar och vila ett tag till. Har dock inga större planer på något jag vill göra här. På gott och ont. Tanken var ju att varva ner utan en massa "inre krav" från mig själv att jag måste göra det och det.

Fortfarande trött och sliten mentalt. Just nu mår jag annars rätt "förträffligt" efter omständigheterna. Var dock illamående tidigare och det är en lite jobbigare känsla. Svettades lagom mycket när jag vaknade så det står jag ut med.

Lite frossa annars. Behöver få i mig lite näring tror jag. Systemet behöver det men tror inte jag har så lätt för att äta nu.

Ångesten blir mest påtaglig för att jag bara ligger och väntar.

Hade trevliga drömmar men när jag sen vaknade så blir jag deprimerad istället då livet inte alls är i närheten av vad drömmarna erbjuder. Men det får jag sakta jobba mot helt enkelt.

Första ölen idag runt 14 som tidigast hoppas jag på. Sen ungefär samma mängd som igår, förhoppningsvis en mindre. Sen köper jag 2dl vodka som extra sömnhjälp även inatt. Skönt att jag drack det jag planerade igår.

Men vad är min promillehalt nu? Kommer abstinensen bli värre närmaste timmarna? Just nu tror jag att jag klarar mig rätt skapligt. Men det kan svänga snabbt! Får åter lite illamående just nu.

Fortsätter ser på film/serier. Ett bra sätt att göra av med tid så länge inte ångesten slår i taket.

DetGårBättre

När jag köpte med mig mina två öl, lite ölkorv samt vatten frågade hon mig om jag inte skulle ha vodka också... lät bli att köpa den nu. Gör det senare för att inte riskera något extra.

Men jäklar vad jag svettas. Öppnar ölen lite tidigare. Ändå bättre än igår. 13.45 väntar jag på. Sen får kroppen in i lugnare läge. Överlag mår jag bättre än jag trodde. Men sen har jag ju haft fyra-femdygnsfyllor där kroppen aldrig nyktrat till det minsta förrän man vaknar upp och mår som en zombie ser ut.

Får normalisera med 3-4 öl och ca 20cl vodka nån dag till innan jag minskar ner nästa steg.

Bara jobbigt med alla människor just nu! Haha. Jaja, fokus på mig 100% så ska det nog bli bra!

DetGårBättre

Den ölen var helt rätt. Känner mig lite lugnare just nu, samtidigt fick jag en skön känsla i kroppen som säger, men ta en öl till så blir känslan ännu bättre! Hell no! Här ska det väntas till 16.30 förhoppningsvis, ska väl inte vara omöjligt med 2h 45m tycker jag. Igår väntade jag längre mellan några av ölen. Viktigt man inte börjar tumma för mycket på sin plan. Lätt hänt så fort det börjar kännas jobbigt! Oavsett så är det viktigaste att inte börja dricka för att bli full, sen om det blir fem eller sex öl en dag, så må det vara då, bara det inte blir 70cl vodka på det! Nu kämpar vi!

Fick sova lite extra i morse vilket var skönt! Men det har sitt pris med drömmarna, men det är väl bara att acceptera!

Hoppas verkligen att du lyckas genomföra din nedtrappningsplan och att den funkar som du tänkt.

En icke avundsvärd sits du befinner dig i.

Vill bara att du ska veta att vi finns här fortsättningsvis också. Det brukar alltid vara någon som är inloggad och kan skicka lite styrka.

Lycka till nu. /Kram

Det är en enorm lättnad att logga in och se att du är kvar på rätt spår! Jag förstår att det är en helvetisk kamp för dig och inte ett dugg lätt nånstans... Men du är på rätt väg och känns stabil. Du skrämde upp oss ordentligt ett tag där. Kämpa på. Vi är med hela vägen. Vi hejar på dig!

DetGårBättre

Jodå! Det går framåt. Andra ölen dracks vid 16.45. Nästa får bli efter 19. Kanske vid 20! Funderar om jag ska gå ut och handla dem eller köpa hem. Känns som jag är på väg att återhämta mig åtminstone! Hoppas kommande natt också blir relativt bra!

Tack för supporten!

DetGårBättre

Gick ner på pizzerian,får bli två öl här och en pizza. Sen en liten vodka på vägen hem som används för att somna på. Lyckas jag med detta är det samma nivå som igår.

Sjuka är ju tankarna som säger, se till så du verkligen har tillräckligt. För paniken när det är slut och man inte kan sova etc stressar en. Bör inte vara några problem dock!

Har lite halvjobbig känsla just nu och småsvettningar. Mest folkskygg. Vet fortfarande inte exakt hur jag mår men har känts bra idag så länge jag kan fokusera på något!

DetGårBättre

Sjukaste svettattacken. Men kan ha varit att jag åt också. Svettas mycket normalt. Första ölen dracks upp och andra är beställd. Ungefär samma tempo som igår. Eller låg jag en timme senare då? Kan haft högre promille under gårdagen. Blev nästan lite skraj nyss när det var som värst. Ångesten är svår att förstå. Känns inte så hemskt samtidigt svår att tolka. Tröttheten är dock påtaglig just nu.

Kom på vad som gjorde att torsdagen spårade. Började ju dricka relativt tidigt, vid 12-13??? Sen hade jag "jobb" att göra på kvällen och kände att antingen somnar jag, eller växlar jag upp. Eller vet i fan hur jag tänkte. Minns tröttheten och att jag skulle arbeta några timmar. Sen när allt var klart då släppte jag lös helt. Inga förpliktelser efter det!

Nu fokus på att komma ner i varv, ladda med lite Breaking Bad (älskar serien) och vänta till runt 23 för att somna med vodkan. Frågan är dock hur jag kommer ner mer i nivå. Nu känns det rätt stabilt och tryggt!

DetGårBättre

Har inhandlat 20cl vodka nu samt en öl. Just för att ha så jag klarar mig. Ölen får bli reserv typ. Fick en konstig kicka igång känsla efter de två ölen. Har nog med tröttheten att göra. Men ökad ångest, men det fick jag igår med! Strax ner i sängen och vila. Tidigast 23 med övrig alkohol. Hade hellre haft enkelrum nu... men det blir det i Szczenin om en vecka! Samtidigt är väl enkelrum ett sätt att gömma och fly också. Mår lite sämre än jag trodde ikväll. Ett toabesök kanske gör susen. Svettas mycket!

Jag kämpar på. Finns ju ingen anledning att rusha ner i nivåerna heller.

Måste dricka vatten! Där har vi det kanske.

Vet inte motsvarande uttryck på svenska, men typ ”skynda långsamt” kanske... Det viktigaste är att du har kontroll över tillvaron och inte är i omedelbar fara, tycker jag. Låt det hellre ta tid att komma ner på 0, än att du får bakslag. Jobbigt att dela rum när du är inne i en folkskygg fas :/ Samtidigt är det kanske bra att du tvingas vara bland folk, så du inte isolerar dig helt. Det är också något som kan bli svårt att ta sig ur sen... Bra kämpat idag!

DetGårBättre

Fram till 06.50 vet jag inte ens om jag sov. Kände aldrig att jag somnade eller vaknade. Extremt märklig känsla men på runt fem timmar måste jag slumrat till något. Öppnade dörren till balkongen då och vips har jag sovit några timmar, i olika omgångar. Men, visst, sova för mycket gör en också slö. Drack inte ölen som jag köpte som reserv men tänkte det flera gånger, samtidigt hade jag inte somnat enbart på den extra.

Nu blir det dusch snart. Sen äta. Men McD igen? Hamnat i en jävla loop tycker jag. Imorgon ska jag till något stort varuhus iaf. Får se var jag äter nu. Sen köpa med mig lite och bara ligga och se på film. Klarar mig nog lätt till 16 idag innan jag ska dricka någon öl. Men visst, jag utsätter mig ju för lite nu genom att ta mig ut.

Går enligt planen och just nu mår jag rätt stabilt tycker jag, inget illamående, ingen påtaglig ångest. Men lite rastlös.

Jag kämpar på! Det här ska jag rida ut helt nu!

Underbart att du lyckats stabilisera och är på väg att rida ut detta bakslag! Väl utkämpad strid :) Jag sticker iväg på en resa nu, och det är litet si och så med internetåtkomst där... Men jag tittar in på dig när jag har möjlighet. Ser fram emot att få läsa om en tillnyktrande, friskare och hoppfullare DetGårBättre :) Kram på vägen