DetGårBättre

Enda jag saknade i morse var vatten var så törstig. Var nära jag drack ölen av den anledningen. Kom ut, köpte en vatten nyss. Tänkte ätaen kebab men hittade inget ställe. Vandrade runt på måfå. Hittade något bakgatestuk. Serverade lunch så blev en stor kalopsliknande måltid med sallad. Klart godare än förväntat. Skönt äta lite riktig mat igen. Blivit för mycket snabbmat.

Svettas lite men mår okej överlag. Blir öl tidigast 15 idag! Förhoppningsvis 16 och sen ner på tre öl idag totalt. Samtidigt kommer rankar på, men skönt med fyra öl ju! Får se... oftast lite så man trillar ifall man släpper garden.

DetGårBättre

Första ölen för dagen knäcktes kl 15.00! Då går det enligt plan ungefär och de senaste dagarna har jag tagit första 12.30, 13.45 och nu 15. Om jag minns rätt! Så skjuter fram det 75 minuter per dag, sen får nästa steg bli att minska ner också, annars kommer jag ju bara få i mig mer alkohol på mindre tid om kvällen - även om den känslan kan vara skön! Blir ju ett visst lugn när man dricker sin vodka, även om folk omkring mig kan stressa upp mig sjukt. Nu har de tre snackejönsarna om kvällen lämnat och kvar är två lugna personer som verkligen respekterar privacy och lugn om kvällen. Möjligt det dundrar in tre stollar men just nu känns det mesta bra. Kalopsen var så sjukt god så får bli ett besök dit imorgon igen :D

DetGårBättre

Mer än fyra timmar mellan ölen idag! härligt! Kanske skulle klara mig bra att inte dricka alls men den risken tänker jag inte ta. Men i det här tillståndet blir det nästan som att det ska bli skönt att gå ut och ta två öl. Men jag ska inte dra upp växlarna igen! Hoppas jag verkligen. kommit in på rätt spår nu. När jag tittar tillbaka i tråden är det några inlägg jag knappt minns jag skrivit ens! Mat och öl strax och sen lite vodka till sömnen. Kan nog klara mig rätt bra på mindre idag. känner mig lugnare inombords nu!

DetGårBättre

Beställde för typ tio minuter sen min andra öl. Blir nog två här som något njutningstillstånd. Men sen inget mer än vodka, då har jag minskat med en öl idag och har känt mig rätt bra idag! Men tiden och att ta hand om sig gör ju oftast under.

DetGårBättre

Märkligt. Strax efter några klunkar börjar ångest och stress komma och jag orkar inte prata med folk. Känner mig som att jag låsa in mig ett rum utan någon annan. Var kom den från. När jag gick ner för att beställa en burgare kändes allt bra. Inga problem med folk. Huga! Kan ju inte berott på ölen väl, snarare avsaknaden av den? Eller?

Ångest är en reaktion på att något är fel. Din kropp reagerar antagligen
med ångest för att du har intagit mycket alkohol under en tid.
Din kropp gillar inte det läget och försöker tala om för dig att du
ska lägga ner. Ångesten är ett SOS- alarm som tjuter i din kropp.

Ångest vid bakfylla eller när kroppen gör sig av med alkohol beror
på att när vi dricker så höjs dopaminet (vi mår bra) när skiten ska
ur så rasar dopamin och serotonin (vi mår skit och får fylleångest)
till nivåer som är väldigt långt under det normala.

Ångest är kroppens sätt att säga ifrån och larma.

MM

DetGårBättre

Mjo! Tack. Men ungefär så förstår jag också. Men den kom så plötsligt efter flera lugna timmar. Nu efter mina två öl så är den borta igen. Nu datorn och sen sova. Sista dagen i Warszawa imorgon, sen vidare på tisdag!

DetGårBättre

Känt mig trött på ett annat sätt idag. Dessutom lite orokänslor och deprimerad. Tankar om att "festa lite" har kommit men ska kämpa för att hålla dosen.

Köpte en öl nyss, stor eller liten var frågan jag fick. Stor är ju självklart. Jävla misstag. Blev en ölsejdel på en liter typ. Jaja, så fick det väl bli då.

Vet inte hur restwn av dagen ser ut dock. Men något festande ska det inte bli. Lite lätt bedövande får räcka.

Lite gråtfärdig idag. Känner mig ensam. Saknar närhet. Jaja, det går över.

Kämpat bra i tre dagar åtminstone, fjärde idag för att hålla mig under maxgränsen.

DetGårBättre

Igår blev det fyraöl (om än bara tre st egentligen) samt min lilla flaska vodka om kvällen. Känner inte av det alls just nu. Idag är det fokus på att hitta rätt buss och resa vidare till Gdansk. Tankarna kommer, vad ska jag dricka idag då, och när? Det ger trots allt ett litet lugn i huvudet. För inköpa något och ha som reserv. Bussresan vill jag inte få abstinenstecken på. Men på väg mot ett riktigt bra hostel nu. Lär också göra mig Lite lugnare,även om jag har sjukt mycket att ordna på hemmaplan. Det stressar mig lite men får jobba på det kommande dagarna!

DetGårBättre

En öl dracks strax efter 18. Tror inte jag hade behövt den. Kännt noll abstinens idag. Blev mer en vana och lite back up mot tristess på bussen. En dryg rem timmar resa. Köpte 30cl vodka också, så mindre mängd totalt än igår.

Tankarna går att dricka den lilla på bussresan. Kanske blir lite roligare,men fan. Lätt ramla in i slentrianmässigt drickande.

Ändå nöjd så här långt från halva helvetet i fredags ?

DetGårBättre

Vad händer med mig? Kände mig bra och allt. Drog ivög till en "större" affär här. Köpte nypotatis, fläskkarre och massa godis. Sen 30cl vodka och fyra öl. Tanken då var att ha någon öl till maten och ev film. Lite vodka till att sova på. Dricker en öl till maten vid 17. Dricker nästa vid 19.30 typ och följer travet. Sen går jag på lite vodka för jag är uttråkad trots trav. Sen efter 21 går jag på än mer vodka och sen tömmer jag ölen. Vid 02.30 är jag speedad som en kanonkula i full fart. Beger mig ut på en timmes vandring i jakt på 20 cl vodka, sen ska jag sova.hittar inte ett jävla ställe som har öppet. Ger jag upp? Jag vinner alltid. 50 meter från mitt hostel ligger ett hotell, drar in där. Han hade ingen vodka men tre öl. Nöjer mig och drar hem.

Hur fan funkar min hjärna? Idag drack jag enbart för njutning och avkoppling. Blir speedad som fan på det. Bara jag och en till på rummet så det är inget som stressar. Bra hostel som fan. Allt finkar här. Då ska jag "kröka loss"!

Tankarna var att alla i hela världen kan fara åt helvete. Jag är ensam, ska förbli ensam och ska förinta allt fel på jorden. Bra tankar. Precis så jag vill ha det! Suck!

Samtidigt ligger det lite sanning i det. Har blivit så sviken genom livet att jag inte tänker ta nästa smäll. Jag ska agera utåt istället. Show them!

Får svepa ölen och försöka sova sen. Kommer vakna imorgon, vara trött, uttorkad i halsen. Kanske bakfull. So it be.

Vet inte vad jag ska säga. No one lives me. Not even me?

Du är har problem med alkoholen då händer det "saker", inget konstigt. Efter första glaset så bestämmer alkoholen. I bland händer inget, det vissa kallar "gå bra" och ibland händer det något, det vissa kallar "katastrof".

Sluta drick så bestämmer du vad som händer. Att trappa ner själv är ingen bra idé, ta hjälp av sjukvården.

Mvh

DetGårBättre

Vad håller jag egentligen på med? Mådde ju bra, kände mig lugn. Lagade mat och ville ha en trevlig kväll. Någonstans där hade ju alla förnuftiga tankar försvunnit. Antagligen redan när jag köpte fyra öl och 30cl sprit.

Ingen katastrof även om jag sprang runt halva natten speedad som en kanin för mer alkohol. Mår sådär idag. Tagit en öl nyss för att stabilisera. Sen inget förrän ikväll.

Ska inte klanka ner på mig själv. Bara jobba med att framtiden ska bli bättre. Lurig den där alkoholen. Igår fick jag t ex en effekt efter någon öl etc. Men travet i lugnhet blev någon tilt då det inte gick som jag ville. Sen blev det casino etc. Under någorlunda kontroll vill jag ändå påstå. Det är positivt.

Men precis som jag söker bekräftelse och framgång. Att känna mig duktig. Samtidigt slår ensamheten hårt. Det är ju ingen som bryr sig typ. Känns så iaf. Då försöker jag allt hårdare för att lyckas.

Idag blir det ny matlagning. Positivt på ett sätt samtidigt som det känns som det innebär en större fara då känslorna om ensamheten blir större än om jag köper en kebab bara.

Nu känpar jag vidare på min resa. Behöver bryta med alkoholen helt. Mår bättre då men vill jag? När jag slutade senast kändes det så bestämt att nu vill jag inte mer!

Kram på er alla!

Hej där... Jag är fortfarande mitt ute i ingenmansland med sporadiskt internet. Lyckas iaf titta till dig ikväll ?

Ensamheten din blir svår att bryta om du flackar runt i världen som en vagabond... En full vagabond... Det funkar inge vidare att knyta varaktiga vänskapsband och bygga vuxna relationer så. Du kan ju redan nu börja fundera över hur du kan bryta den där ensamheten när du är åter i moder Svea. Någon slags regelbundna aktiviteter i grupp brukar vara ett bra ställe att börja... Kram på dig!

DetGårBättre

Jag känner mig själsligt ensam. Spelar ingen roll om jag har vänner eller ett hyfsat stort kontaktnät. Ensamheten sitter inte där!

DetGårBättre

Bättre framförhållning idag - men sämre sluttning på alkoholhalten. Köpte ju som jag skrev fyra öl och en vodka (20cl) innan idag. Köpte även en öl ute och drack. Sen hem och lagade mat men det kändes mest som en rit. Glädjen saknades. Kvällen gick och jag började på vodkan vid 21-tiden tror jag.

När den tog slut (snabbt) så fick jag lite panik. Om jag inte är trött, lägger ifrån mig datorn och försöker somna men inte kan... går inte över till hotellet och köper öl..

Drog iväg strax efter 22 och köpte en öl som jag drack på vägen hem samt 20cl extra vodka. Dricker inte hela den hoppas jag men vet inte. Har ett mer lugn nu iaf, att jag ska klara att somna. Ser på Breaking Bad för typ femte gången. Alkoholen ger mig någon trygghet i detta - samtidigt som jag inser att jag måste sluta. Nej, jag måste inte. Jag ska vilja sluta! Jag vet rationellt alla fördelarna med att inte dricka men ändå så är man nere i träsket.

En miljon funderingar. Måste skaffa boende igen ju. Kanske har ett på G, då ska jag inte dricka - no matter what! Thats for sure! Ett perfekt boende för mig tror jag. Hoppas han vill hyra ut till mig bara men det lät positivt och det klickar bra med tiden. Inneboende men hyran är förnuftig. Där kan jag fortsätta bygga upp mig. Säker på! Kan sen bara Försäkringskassan betala ut sjukpenningen så ger det mig ytterligare lugn! Då kan allt vändas snabbt, men som det är nu är det så mycket jag inte själv kan ha kontroll på.

Skönt att kunna skriva av sig här - till sig själv eller till någon annan i samma sits eller som lämnat helvetet! Ska inte självömka nu, det är inte så synd om mig. Jag får styra upp allt, det kommer ta tid men det kommer gå! Jag vet ju att jag alltid reser mig igen. Det är väl därför som jag medvetet faller typ.

Ha det gott alla! Kram! Nu serier i nån timme till, lite vodka för att somna, sen en ny dag imorgon.