Stollen39

Min liknelse kanske inte var den bästa.
Men det jag menar är att man kan ta ett glas utan att det är för berusningens skull, utan bara för smaken.
Läsk är gott det med så inte för den delen

Stollen39

Jag tror det med, jag har dock varit nykter i längre perioder men det som har hänt på senare år är att det har gått åt precis det motsatta hållet och att det börjar bli dags att sätta stopp då det börjar att bli alldeles för mycket, både för mig och många runt omkring mig.
Dock har jag alltid haft katastroffyllor som aldrig nånsin har varit bra och som har byggt upp den ångest och ett dåligt självförtroende, vilket har gjort att det har spätts på, dvs en snöbollseffekt.
Själv snusar jag och jag har hållt upp i ett år förut innan jag trillade dit igen. Men jag ska nå mitt mål, även om det kommer hinder på vägen.
Hejar på dig med å alla andra som kämpar!

Kan vara rätt kul att vara nykter på också. Man ser mer vad som händer och det känns också extra bra dagen efter ;)
Bra tillfällen att öva sig på att socialisera på eftersom det är fokus på just det.
Brukar ofta bli lite trist när folk supit bort sin förmåga att läsa kroppsspråk och subtila signaler, och man tvingas lyssna på samma historier om och om igen.
Och när folk börjar fundera på om sista bussen gått eller om tuben stängt, så är det bara ut till bilen och dra igång ljudboken/podcasten. Man kan ju vara snäll och skjutsa någon om de inte ser illamående ut :)

DetGårBättre

Njae, jag förstod vad du menade men tänker att du är fel ute i tanken ändå - haha! Om vi ska ta gymmet så är det som att när du går på gymmet så sliter du allt vad du kan för att få en bra kropp. Du är där så mycket att familjen lämnar en och kamraterna inte är där. Sen säger du att du är avundsjuk på de som går dit, rättar till de lösa vikterna på en minut och går hem. Då behöver man inte ens gå dit. Samma med de som dricker ett glas. Meningslöst även för de. Men de är robotar och gör det för att man ska. Ingen vill ta ett glas. Antingen till berusningen eller all in! Övriga är robotar! :D

DetGårBättre

och ingen tycker ju att smaken är så bra. Ingen dricker för smaken! Haha! Den kommer jag aldrig gå på. Sen kan det vara gott med en öl eller liknande! Men det är ju för att det fanns alkohol i! Därför som vi förknippar att det ska vara gott.

Stollen39

Mja tycker du faktiskt är väldigt fyrkantig i ditt tänkande, varför skulle endast ett glas champagne vara meningslöst? Man nöjer sig med ett glas å sen är det bra.
Det finns alkoholfria drinkar,vin å öl som är rätt goda med. En del kan tom vara godare än de med alkohol. Om man nu ska bortse från att man inte dricker för berusningen, vilket är samma sak som när man tar ett glas champagne å inget mer. ?