Den typen av ensamhet är ju mycket svårare att rå på... Den där när man är isolerad i sin känslo- och tankevärld, trots sällskap. Det brukar sägas att man ska leta upp likasinnade då, ”rätt sällskap” som delar ens intressen, erfarenheter, ståndpunkter bla bla bla. Jag tror inte riktigt på det faktiskt. Jag tror att alla sällskap (förutom typ psykopatiska yxmördare och liknande) kan bli ”rätt sällskap” när vi ärligt och nyfiket nalkas varandra med ett öppet och fördomsfritt sinne. Så det handlar nog om att jobba med sig själv, hur man möter och låter sig mötas av andra... Det behövs nog en del stöd på den resan från tex en duktig terapeut.

DetGårBättre

Ingen alkohol hittills idag och jag mår som efter en vanlig festkväll. Lite seg och så men bra i övrigt! Måste minska ner på det idag då det blev för mycket igår. Så vill jag ju inte ha det och morgonen var lite seg. Vaknade ju 06 och hade känslan att drick lite vodka så mår du bättre. Tur jag lät bli det där. Men huvudet är helt inställt på att ta en öl snart! Så har stannat i sängen och sett på serier hela dagen. Snart ut och inhandla lite mat på marknaden i närheten. Sen tillbaka och följa travet och ta det lugnt. Måste styra om skutan på mitt liv just nu då den här båten har skeppats iväg långt med vinden!

Glädjande att höra. Du tar små viktiga beslut för dig själv, flera genom dagen. Med rätt sikte för dig blir de alltid rätt beslut också. Ha en fin färd i helgen åt det håll du vill med skutan!

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hej DetGårBättre! Jag funderade igår kväll över mina inlägg gällande ensamhet i din tråd. Hoppas så att jag inte sårade dig med mina fritt vandrande tankar. Jag känner inte dig tillräckligt väl för att egentligen dra några slutsatser eller ge några handfasta råd. Mina associationer härrör från min egen kamp med livet. Handlar mer om vilka läxor jag själv tampas med att lära mig, ta till vara och minnas. Kanske utvecklar jag ämnet mer i min egen tråd en dag... Kram

Ja, det är du iaf. Sedan gäller det förstås att agera på det vi kommit fram till och vet är det bästa för oss. Tyvärr inte alltid det enklaste. Då vore vi ju inte här.

Lycka till med att komma tillbaka, både fysiskt och själsligt.

Kram

DetGårBättre

Hepp! Nej, krävs närstående för att kunna såra mig. Annars tål jag oftast mycket. Van vid rak kommunikation men har problem med rena elakheter utan syfte.

Drack lite mindre igår men ligger ändå på nästan 30cl vodka och sex öl. Lite för mycket. Nu om morgonen känns allt lugnt. Har checkat ut och begett mig till tågstationen nu. Vatten är väl det jag borde ha med på resan. Hoppas det finns restaurang på tåget men jävligt tveksamt. Får klara mig till 14.10 då.

Men sen.kommer eftermiddag och då snurrar tankarna på alkohol, dels för att koppla av men även slippa abstinens och skit. Ond cirkel som behöver brytas. Kommer ha enkelrum i två nätter nu så hoppas det hjälper på. Bör göra även om risken ökar också då jag kan dricka helt i fred.

Så trött på allt just nu och Försäkringskassan tar typ hur lång tid på sig som helt. Dagens Sverige har helt fallerat. Eliten och politikerna skiter fullständigt i sina medborgare. Hårdare tag nedåt så blir det mindre fokus på de riktiga hycklarna!

Sverige ja... Det är mycket som har gått galet. Vi bodde utomlands under många år, och blev rätt chockerade över det Sverige vi återvände till. Iofs tenderar man att se sitt hemland genom rosaskimrande glasögon när man bor ngn annanstans. Fast skillnaden i ”min” bransch är iaf glasklar. Det är helt groteskt hur politikerna har förstört arbetsmiljön för alla inblandade under de år jag var borta.

Hoppas du får litet lugn och harmoni i eget rum nu!

DetGårBättre

Trots rätt stort intag av alkohol dagligen så mår jag faktiskt bra, förutom trötthet till max. Men det kan jag ta. Blivit några halvtidiga öl senaste dagarna men idag efter 17 när jag hamnade på en sjyst restaurang i närheten av mitt hotell.

Så ska ner i nivå idag samt sova mycket bättre. Enkelrum på hotellet. Grymt hotell,de sa jag kunde få dubbelrum för samma pris om jag tyckte rummet var för litet. Jag klagar inte. Behöver inte så mycket yta. Två nätter här.

Hoppas jag fixat boende till jag åker hem igen men det lät positivt när jag ringde i tisdags. Skulle höra av mig närmare så planen är att ringa imorgon. Kommer hem på torsdag och han ville hyra ut från lördag. Hade gett mig ett lugn pp den fronten och sen jobba vidare med alla bitar i ens liv.

Stora skillnaden mellan mig och alka andra är att ni har familj, jobb, boende som ni verkligen trivs med. Jag har noll typ. Bara en välfungerande hjärna som jag är tacksam för men den har svårt att anpassa sig som samhället är uppbyggt.

Två öl på puben... sen två öl och 20-30cl vodka till hotellet. Det är maxgränsen. Minskar jag lite iaf, samt tror jag att jag kommer känna ett annat lugn ikväll. Har lite problem med andra människor i perioder. T ex enorma problem att ställa mig och döma innebandy när allt var som tuffast i våras. Vilket jag aldrig upplevt där tidigare.

Söker min mening med livet. Att hitta någorlunda rätt. Men sen har jag en halvt impulsiv hjärna som kan gambla rätt mycket. Då hamnar jag i konstiga situationer...

DetGårBättre

Känns som jag står vid ett vägval där det dessvärre delar sig i fem olika riktningar. Alkoholen på rummet höll på att ta slut. Räddningen... ner till hotellbaren. Fan. Imorgon kan jag inte kröka för mycket,ska upp 05.45 på tisdag morgon. Stress! Bara det är en orsak att kröka ikväll.

Ok. De stänger baren nu typ, eller de hade stängt sa hon. Hrm. Så upp och sova är det som gäller. Får inte hitta energi och varva upp, ut och leta mer. Då slutar kvällen illa.

Funderat mycket över framtiden. Ibland vill jag bara skita i den och leva ut en annan sida av mig.

Lite osammanhängande nu. Men fan, jag lyckas inte varva ner. Tror mycket beror på att jag inte har något boende klart. Mycket hänger på det jag "har på g", men där och då ska jag ha slutat dricka helt. Vill inte riskera något. Vidare måste jag i form och det gör jag inte med alkohol.

Det är bara stress, krav, måsten. Kan jag få finna ett inre jävla lygn som harmoniseras med ett yttre lugn. Att bara kunna få vara, lägga sig uran en miljon tankar. Få känna mig fri? Är det för mycket begärt?

Det hjälper ju inte till heller att jag efter att ha gått ner x antal kilo på min vandring nu säkert gått upp 10+ kilo. Vill bara lägga mig ner. Ge upp? Vet inte. Nej. Hjälp som jag behöver eller ska det bli kaos. Brukar inte skriva saker som kan spåras ifall det sker. Men vem kan spåra detta?

Good luck!

Nej, snart sova. Såg framför mig en hyfsat nykter kväll. Men svettas något sjukt nu och vet inte anledningen.

Så cp att rulla den här jävla sisyfos stenen framför sig!

DetGårBättre

Jahopp. Min maxgräns flyttade vi fram. Allt för oron att inte bli full nog för att somna. Inte bra alls då jag ska upp sjukt tidigt på tisdag. Ibland känns det som jag kommer vakna 11.00 och så får jag boka om allt. Eller bokar jag om innan. Fan!

Iaf, blev två öl i hotellbaren. Älskar dock deras mentalitet. Beställde en öl och hon förklarade att det var stängt. Lämnade glaset och frågade om jag kunde få en till eller om det var stängt. Det var stängt sa hon. Jag sa det är ingen fara, men direkt efter frågade hon "ville du ha en öl till?". Jo, tack! Du får sitta i lobbyn eller ta den till ditt rum. Vi löser hur glaset kommer tillbaka!

Trots alkoholproblem kan jag inte älska andra länder mer än Sverige. De är inte så jävla bajsnödiga! Innerst inne hatar jag Sverige och ingen skulle bli gladare än mig om Putin attackerar och förintar hela skiten. Sen att han aldrig kommer göra det är en annan femma, trots att folk är rädda för det. Det är Sverige i ett nötskal vad gäller rädsla. Ryssen! Haha!

Usch. Som jag önskar det fanns visionärer i världen som ville göra saker bättre. Men allt styrs av egoistiska politiker. Det enda som skiljer är diktaturer likt Castro, Hussein och sånt som vill utveckla saker till det bättre för de har det redan bra. Men sådant ska västvärlden till varje pris bomba sönder.

Bara läs fakta om Ghadaffi t ex. Så sjukt. En man som gjorde allt för sitt folk. Dödades för att han hotade oljan. Den skulle inte handlas i us dollar nämligen. Men bryr sig någon? Nej! Våra politiker? De har fullt upp med att fiska röster.

Fyck the world. Ju mer jävulska olyckor pga väder eller annat, desto bättre på något sätt. De kan bara förstå om de själva drabbas hårdast!

Nej, nu spårar jag men det är så sant det ovan. Läs på om Libyen!

DetGårBättre

En seriös fråga! Vad gör man när man har kapacitet att hoppa 2.50 i höjdhopp men man inte vet hur man ska göra det? Ingen vill visa det heller men du saxar 2.35 och vet att du fixar myckey högre!

Hur jag känner mig så malplace!

Du hinner fundera mycket medan man blinkar, typ... Jag hoppas verkligen att du får ett ordnat boende när du kommer tillbaka. Det är ju ett basbehov som måste vara mättat innan man rent psykologiskt kan gå vidare mot finliret, relationer, självförverkligande och sånt där. Angående framtiden... Kan du minnas någon tid i ditt liv då du kände dig harmonisk och tillfreds med tillvaron (utan alkohol)? Hur var situationen då? Vad ägnade du dig åt? Kan du använda dig av tidigare upplevelser för att planera en framtid?

DetGårBättre

Jo, min hjärna går fan på högvarv ibland.

Det positiva i kråksången är åtminstone att jag inte är sådär jävla sjukt bakis även om jag aldrig mår prima om morgonen heller. Dock är jag ju aldrig utvilad. Men jag lyckas hålla mig borta från återställare och liknande. Får i mig rikligt med mat och hyfsat med vatten. Svettades rätt mycket i morse men har varit lugnt efter det när jag bara legat i sängen och vilat. Om någon timme tänkte jag bege mig ut och utforska staden här. Sen blir det någon öl och vodka ikväll också men ska försöka skjuta på det riktigt länge - om jag nu kan det. Men det känns positivt just nu åtminstone. Så fem timmar till bara typ.. men är jag ute och promenerar lite så borde tiden löpa på.

Ska ju upp 05.30 imorgon så det kunde ju varit roligare. Missar t o m frukosten :( Det jobbiga kan dock bli på bussresan om jag skulle känna mig halvdålig, svettas eller liknande. Då vill jag inte sitta på en buss med folk. Redan utan all alkohol tycker jag ju det kan vara jobbigt med folk!

Trots att alkoholen inte minskar så känns det som att det likväl är på väg åt rätt håll. vet dock inte om jag lurar mig själv där.

DetGårBättre

När jag är som mest harmonisk? Vet inte om det skett. Har ju trott tidigare att jag mått bra i vissa perioder men sen när jag läst lite bloggar jag skrivit så inser jag ju att så var tydligen inte fallet även om minnesbilden säger det.

Men när jag fokuserar på kosten, tränar måttligt och sysslar med innebandyn. Då är jag väl som mest stabil. Jag söker ju lugnet något sjukt. Att kunna koppla bort alla eventuella bekymmer. Leva mitt lilla stillsamma liv i grunden. Få utgifter så jag kan styra inkomstflödet. Kräver inte mycket men ett kök där jag kan laga mat brukar få mig mer rofylld och jag kan då även äta bättre till lägre kostnad. Bl a därför jag sa upp mitt boende då jag inte hade "fullt kök".

Jag måste få väck stressen som surrar inom mig för den får mig att ta dåliga beslut etc.

DetGårBättre

Nöjd med mig idag. Fortfarande ingen alkohol idag men jag kommer köpa lite, men ska ner drastiskt. Klappar mig själv på axeln och hoppas kvällen inte spårar :D

DetGårBättre

Ingen öl ännu idag. Var så nära vid 15.30... jag har faktiskt mått lite sämre idag och varit gigantiskt trött. Vill sova men är liksom inte sovredo. Köpt 30cl 32%-ig skit samt två öl. Så minskar en del idag!

Rummet jag hoppades på hade han hyrt ut. Fan! Min situation är rätt piss och jag hittar inget att greppa tag om. Rätt uppgivet allting. Vet inte ens var jag ska sova från torsdag. Hrm... det löser väl sig!

DetGårBättre

Jag skriver för min egen skull här för att ha något svart på vitt. Om folk skriver eller inte bryr jag mig inte ett smack om. Klart det är trevligt med lite snack och så men det är upp till var och en hur de vill göra. Jag skriver i min tråd ifall jag tror det kan vara bra för mig! Du gör det du tror är bra för dig! Det är inte svårare än så! har vi sen tid, ork och energi att stötta och hjälpa andra är det positivt men det är också upp till var och en! Jag vill åtminstone kunna titta tillbaka och se hur det hela gått med mig. Det är inte enkelt att bryta detta på hostel där du bor med andra. Då vill jag vara själv... Men får se vad som sker framöver. Har för mycket att hålla i huvudet och så just nu! För mycket att styra upp!

DetGårBättre

Du har helt rätt. De behöver inte läsa. Det står nämligen de helt fritt att gå in i min tråd att läsa. Tro mig, jag tvingar ingen att läsa här! Alla har ansvar för sitt egna drickande eller icke drickande! Att bara vistas på sidan kan få vissa att snubbla. Eget ansvar. Läs det du vill, skit i det andra.

Vad vill du uppnå med ditt provocerande?

Sofia

Här har det uppstått en diskussion där vi i admi gärna vill lägga in hur vi ser på saken. Vi vet att det finns en mängd olika sätt som det här forumet kan vara till nytta för olika personer och det är många som använder sin tråd som en dagbok, där man ofta vill kunna vara riktigt uppriktig och ärlig - främst inför sig själv - kanske för att tydligare kunna följa sin utveckling, sina upp- och nedgångar över tid, vilket kan göra att man upptäcka mönster. Vi har i enstaka fall gått in och redigerat inlägg som haft ett tydligt alkoholförhärligande budskap, men i det här fallet har vi bedömt att det inte finns några sådana inslag. DetGårBättre, du har en plan om att trappa ner ditt drickande gradvis och att kanske t.o.m. komma tillbaka till helnykterhet när du kommer tillbaka till Sverige och i din tråd får du förstås redovisa fritt hur det går för dig längs den vägen. Vi följer dig med hopp och tillförsikt.

Vi får kanske på sikt ta ställning till om alla de senaste kommentarerna ska synas på förstasidan, ifall det här dyker upp som ett tema vid flera tillfällen. Vi vet att det kan bli problematiskt ibland för t.ex. personer som kämpar med helnykterhet att läsa om andra som dricker kontrollerat, samtidigt som vi vill att forumet ska vara öppet och välkomnande för alla, hur man än vill förändra sina alkoholvanor eller kanske bara försiktigt närmar sig tanken på att göra en förändring på sikt.

DetGårBättre, lycka till nu ikväll med hemresan. Vad ledsamt att höra att det inte blev något av med det boende du hoppades på, hoppas att det ska lösa sig så fort som möjligt för dig!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre

Hemresan på båten blev okej. Lyckades sova trots vilstol bara. La mig på golvet till sist. Fanns någon gemenskap bland alla oss som låg huller om buller.

Min polare skulle hämta mig på morgonen efter när jag kommit i land. Runt 06.30. Så tankarna var att, drick inte mer än att du kan köra då. För min polare lämnar alltid nycklarna direkt till mig ifall han hämtar mig.

Ville samtidigt få sömnfeeling på båten. Hade under dagen druckit två öl på djurparken samt när jag åt en stor döner kebab. De hade gått ur kroppen när jag gick på båten. Dum vana att beställa den sortens öl. Jävla balansgång. Vet ju vilka risker jag utsätter mig för. Drack upp medköpta vodkan samt beställde en öl i baren. Tuggade i mig chips och föll in i sleeping mode. Vaknade vid 04 ungefär och efter det var det ingen vidare sömn.

Kom i land och tog tåget, min polare hämtade mig och blev skitsur att jag inte ville köra, han var rädd att inte hitta parkeringsplats nära sig. Jag "visste" det skulle lösa sig då folk kör till jobbet etc. Det fanns plats. Onödigt dock att irritera upp honom då jag vet hur han fungerar.

Fått låna bilen att sova i då jag inte orkar hämta tältet etc, och hade ändå behövt bilen för att köra och tälta. Duschade på centralen men 50 spänn! Huga. Det tänker jag inte göra om.

Fick tusen tankar om jag skulle inom systemet. Var längesedan jag var där. Beslutade mig för en flaska vin. Kanske inte dricker den. Självbedrägeri då jag vet den kommer slinka ner. Men inte druckit något idag och det är väl det längsta av alla dagar. Och alkoholmängden är också den klart minsta hittills på ett tag. Runt 25cl vodka omräknat. Lär väl inte helt somna på det men får trötta ut mig. Samtidigt vet jag inte var jag ska ställa bilen och innan dess blir det ingen alkohol.

Köpta vatten och chips också. Skrivit mig i en större kommun nu. Var på skatteverket och snackade även om försäkringskassan där. Upp till åtta månader kunde det ta. Seriöst, åtta månaders väntan på sjukpenning? Fixade med mig massa papper och drog till soc. Nu får de fan hjälpa till med allt i väntan. Fel kontor tydligen så får ringa imorgon istället. Kan jag få en knuff åt rätt håll nu. Så jag kan andas lite. Hoppas de kan betala något billigt enkelrum i tio dagar. Vore guld värt.

Annars vet i fan vad som händer. Måste samtidigt vara snabba beslut imorgon. Orkar nog inte sova i bil fler nätter. Vill inte hämta tältet hos syrran. Vet inte helt av vilken anledning. Men typ som att hon "fick rätt". Samtidigt om jag hämtar tältet så är det "up ypurs", jag överlever. Hålla fasaden uppe. Inte be om hjälp. Hård som ett sköldpaddeskal.

Imorgon måste vara sista dagen jag ska dricka. Tankarna kommer alldeles för ofta nu att, jag kan nog dricka rätt kontrollerat. Men glad det gått bra ändå den tiden jag druckit nu även om det blivit dagligen. Skillnad på mängden nu och minst en bib i fem dagar i sträck!

Kan vinden blåsa mitt håll nu?