Förstår inte hur jag ens kan stå upp längre..
Verka som att allt är ok.
Jag står på benen varje dag...för mina barn och vägrar lämna dom, jag går hela vägen ner i helvetet,så långt jag kan och orkar.
Börjar förstå att jag inte kan undvika det jag är som mest rädd för, jag tar varje steg själv jag väljer varje mil, men jag har inte makten..
Jag kommer vars den bästa mamman i världen tiden ut, mer kan jag inte lova.
Jag är trött... jag är hopplös och jag tror inte att mitt liv kommer fungera utan alkohol
Det är den som får mig att orka leva, att kämpa, att vara mamma..
Visst låter det sjukt, jag vet det själv.
Inget skulle vara roligt inget skulle vara tillfredställande utan mina glas vin mot eftermiddagen...
Inget skulle få mig att orka laga middag eller natta min yngsta utan mina glas...
Jag håller på att dö
Känner det i hela kroppen
Jag kan inte sluta och jag kan inte åka på nått hem å va borta från mina barn i evigheter jag vägrar!!
Finns det någon som kan hjälpa mig
Finns det något jag kan göra själv?
Jag är påväg att tappa allt.
Jävla äckel vin!!!!!!!

Dina tankar känns verkligen igen, själv varit där. Men det går faktiskt att må ofantligt mycket bättre ganska fort.
Hur mkt dricker du per dag? Är du orolig för/får fysiska abstinensbesvär?
Man behöver inte åka iväg på behandlingshem. Kan tex få vårdövervakad brythjälp om du behöver hjälp att ta dig igenom den akuta abstinensen. Sen tex antabus för att låta hjärnan friskna till. Sen AA/12-steg.
Min hjärna tänkte likt din för 5 månader sen, men går inte att beskriva skillnaden när man lyckas ta sig ur.
Vad hindrar dig från att söka hjälp? Det är tufft själv.

Hej,
Jag känner igen mig i det du skriver. Jag har själv små barn och smygdricker gärna ett glas vin när ingen ser. Jag längtar efter det glaset ibland. Då tycker jag att jag får mer energi, orkar stå ut mer med tjat och barn som inte vill sova.
Nu har jag inte druckit något på 7 dagar. Det känns bra. Allra bäst är att jag inte behöver få ångest att jag har druckit dagen innan.
Idag är en nu dag. Tror du att du kan försöka stå emot suget idag? Man måste börja någonstans, börja idag! Man kan även vända sig till vårdcentralen för att få hjälp. Samtalsstöd, antidepressiva mm
Kram

Sofia

Du är oerhört klok och modig som sträcker ut en hand här, i en väldigt svår stund, med svåra tankar. Återigen, varmt välkommen, du är inte ensam! Dina barn är oerhört viktiga för dig och det märks att du brinner för att vara en bra mamma. Alkoholen ger dig kraften att ta dig igenom vardagen och du tvivlar på om det skulle vara roligt eller ens möjligt att orka med kvällens bestyr utan alkohol. Samtidigt känner du en oro för alkoholens effekter på din kropp och jag får bilden av att du på ett plan vill sluta dricka såhär, men samtidigt känner dig villrådig inför hur det ska gå till och om det kan gå. Förstår jag dig rätt?

Det finns ju som tur är många olika sätt att förändra sina alkoholvanor, att vistas en tid på behandlingshem är möjligt och hjälpsamt för vissa, men för andra finns det inte på kartan och där kommer ju din starka kärlek till barnen återigen in, du vill inte vara borta från dem. Du har fått ett par bra tips här redan från Tackohej och Kakan10, men jag kan lägga till lite mer så att du får ännu fler alternativ att välja bland. Man kan behöva testa flera olika vägar innan man hittar det som passar en, huvudsaken är att inte ge upp! Det går att förändra!

Via en beroendemottagning kan du, som tidigare nämnts, få hjälp att bryta med alkoholen och hantera ev. abstinens och därefter finns möjligheter till medicinsk och ibland även annan behandling. Det går även att få läkemedel, t.ex. sugdämpande, och samtalsstöd via vårdcentralen. Kommunen erbjuder behandling för beroende.

Via nätet och telefon finns också olika saker som kan hjälpa. Här på Alkoholhjälpen finns ett gratis självhjälpsprogram för förändring av alkoholvanor, där du också kan få återkoppling från en rådgivare om du önskar det. Se gärna https://alkoholhjalpen.se/programmet/om ifall det låter intressant för dig. Ett par samtal med Alkohollinjen på 020-84 44 48 kan också vara en bra start. Sen finns det många som använder det här forumet som en hjälp för att förändra sina vanor, man kan skriva som en dagbok för sig själv eller mest läsa runt hur andra har gjort.

Hur du än vill använda forumet och sidan här, så hoppas jag att det ska vara till hjälp för dig och att du ska känna dig sedd och välkommen. Du har redan tagit ett första, stort och viktigt steg genom det du har skrivit. Heja dig!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet