Nu räcker det

18 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Compassgrrl
Nu räcker det
Compassgrrl
Jag, alkoholist

Ja, som titeln anger.
Jag är så TRÖTT på att vara alkoholist. In i vassen trött.

Det är ju inte ens gott och ångesten oh bakfyllan dagen efter är så hemsk.

Men nu ska jag ta tag i detta. Jag har precis mailat AA, bokat tid hos en beroendemottagning och ska gå på mitt första AA möte ikväll.

Nu tar jag upp KAMPEN mot detta monster som under en lång period har haft alldeles för stor makt över mitt liv.

För att berätta min historia:
Pappa alkoholist, död i en drunkningsolycka Han föll från sin båt för att han var extremt berusad.
Farmor. Alkohlist. Drack ihjäl sig.
Morbror: Alkoholist. Drack ihjäl sig.
Morfar: periodare.
Mamma och mormor: ej alkoholister men annan problematik främst med mat.

Att läsa om mig känns som att läsa direkt ur en bok ”den klassiska alkoholisten”.

Första fyllan: överlycklig, som pirrande sockerdricka i kroppen. Världens självförtroende, kramade allt och alla.

Prestationsprinsessa med dålig självkänsla.

Dricker för att slappna av, dämpa oro och ångest och lägga dagens stress bakom mig.

Eskalerat, smygdricker, gömmer flaskor osv osv. Skippar träningen, mår pyton. Usch.

Men som sagt, nu försöker vi med ett annat spår istället.

I mina mörkaste stunder brukar jag tänka: det ordnar sig. För det gör det.

Kramar till er och tack till er som läst.

Mrx
Välkommen hit

Välkommen hit till forumet. Hoppas du kan hitta styrka och motivation här för att förändra ditt liv. Har läst ditt inlägg och känner att du verkar ha bestämt dig. Nu börjar din resa mot ett nyktrare liv. Här inne stöttar vi varandra i kampen mot A djävulen.
/ Mrx

Compassgrrl
Tack :)

Tack :)

Ensam1984
Starkt att du tagit tag i det

Starkt att du tagit tag i det. Forumet är jättebra för stöttning och att kunna skriva av sig.

Skickar en stor kram och kom ihåg känslan nu när det känns motigt. Kom in här då, eller läs, lyssna på pod om A, det är mitt tips.

Mirabelle G-S
Välkommen!

Bra beslut. Känner igen mig i din beskrivning av förälskelsen i första fyllan och ursäkterna att dricka... Starkt att du sökt hjälp!

Sofia
Välkommen Compassgrrl!

Vad stark och handlingskraftig du är som söker hjälp från flera olika håll samtidigt, du har redan kommit en bra bit i din kamp! Insiktsfullt att kunna se både alkoholens positiva och negativa effekter och sätta stopp när de negativa börjar ta över. Det ordnar sig. Det gör det!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Compassgrrl
Uppdatering

Jag gick till AA- mötet men fick panik utanför - tänker inte ljuga och säga att det var sommarstängt eller dylikt. Det hängde en massa ruffiga typer utanför- jag dömer absolut ingen men tror jag måste gå på ett kvinnomöte först i alla fall. Fick svar från AA, det är ett i morgon kl 19.30, håll tummarna för mig att jag vågar då istället. Fick även ett nummer man kan ringa.

Väntar på svar från beroendemottagningen men får jag inget innan veckans slut tänker jag nog söka akut. Vill få antabus innan semestern börjar.

Har gjort tester som vanligt och får ”toppbetyg” haha, inte förvånande men ändå, att se det sådär svart på vitt. Jag har nog i ärlighetens namn skarvat lite tidigare för att få hamna i riskbruks- kategorin.

Men det är faktiskt sant att det känns annorlunda. Har valsat runt hos husläkaren, Beroendemottagning både en och två gånger de senaste åren. Men nu måste det till en förändring. Jag har lust att sjunga från hustaken att jag är alkis. Jag förstår att det är skört och att alkoholdjävulen kommer att viska i mitt öra att så farligt är det inte, att ett glas kan jag ju ta osv. Men jag börjar ju inse att det går inte, jag kan inte dricka ”normalt”, jag är beroende och jag behöver all hjälp jag kan få att bli fri.

Ska prata med min man nu ikväll.

Kramar till er alla där ute 💕

Ensam1984
Starkt du är som vågar och

Starkt du är som vågar och orkar ta tag i det. Lycka till med samtalet med din man. Kram

Compassgrrl
Idag

Har tagit min första tablett Antabus idag. Föga förvånande känner jag mig mycket mer i balans de dagarna jag antingen inte dricker eller inte är bakis. Idag är en sådan dag.

Jag ska göra en lista på alla de vinningar jag får när inte har greppet om mig.

Tack för att ni läser 💕

Compassgrrl
Mjaa kom inte iväg idag

Mjaa kom inte iväg idag heller. Men jag tänker inte deppa eller känna mig misslyckad på grund av det. Jag kommer att gå, det vet jag att jag kommer att göra, jag måste bara hitta en tid och ett möte som passar mig.
I alla fall: promenerade till jobbet och cyklade hem. Tog en löprunda nu på kvällen vilket kändes super. Fick en inbjudan att träffa en kompis och dricka vin (förstås) någon kväll framöver men tackade nej och sa att vi väl kunde ses och fika istället. Just men här personen kände jag inte att jag ville vara öppen exakt med varför utan jag sa att jag väldigt lätt får migrän av vin nu för tiden. Men tidigare under mitt tidigare uppehåll så har jag varit ganska tydlig med orsaken till varför jag inte dricker. Det har känts fantastiskt bra och alltid varit helt odramatiskt.

Ha en fin kväll gott folk!

Pellis
Välkommen

Du verkar vara beslutsam och ha en hög motivationsenergi! Jag hänger också här inne för att jag dricker alldeles för mycket vin men ska förändra det *snart*...

Va här inne varje dag om du kan det gör att allt är mycket mycket enklare. Jag är på semester och har inget internet utan får lita på 4G och internetdelning vilket är både krångligt och dåligt ute i skärgården. För mig innebär det att allt går så mycket sämre med karaktären från att avstå vin plus att vi är ett gäng på 12 vuxna som där iaf 10 st borde skriva in sig här. Kram 💕

Peppa På
Att tacka nej...

Pellis.. det är alltid så svårt att "tacka nej" när man umgås med vänner som dricker och man själv inte vill... jag har haft så svårt att tacka nej utan tänkt.. äh max två glas...för att jag inte vet hur jag ska tacka nej.... så antingen så träffar jag dem... eller så går jag inte alls.. känner att för dig måste det vara supersvårt om ni umgås tillsammans på semester...

IronWill
Tacka nej

Det är ju ett övergående problem. Första gången måste man ta ”fighten”. Sen är det över. Om du inte bestämt dig eller inte vill vara öppen med dem, så kan du hitta på nån ursäkt, men förr eller senare måste du ju säga något om ni inte slutar umgås. ”Alkohol är den enda drog man måste motivera varför man INTE tar”. Vilket suger.
Men för det första så är många av oss som dricker för mycket rätt fokuserade på vårt eget drickande. Vare sig vi vill eller inte. Om någon inte dricker så funderar många på vad det innebär för dem själva. Jag brydde mig och här var mina skäl: ”Kan jag inte dricka nu om hen inte ska?”, ”Men hen som brukar vara så kul när hen är full”, ”Men hen verkar ju dricka lika mkt som jag, har jag också problem då?”. Så att du slutar dricka är inte problemet, det är hur det påverkar dem. Men jag trugade inte (efter tonåren i alla fall). Men det är väl dom du ska passa dig för, som försöker få dig att dricka, och de har troligen egna problem.
Mina vänner sa (tack och lov) ingenting mer än ”jaha”. Mer ytligt bekanta har varit värre. Och en sa till och med att jag skulle bli ”tråkig”. Men hon är motbevisad :)
Så försök skit i andra, du kan ändå inte ta ansvar för vad de tycker och tänker, men du kan ta ansvar för att må bra själv (sluta dricka). Men det handlar ju om att passa in i en grupp, vara lika, och det är det som gör det svårt. Men jag har märkt att det allt som oftast funkar bra att bara säga nej tack. Eller nej tack, jag dricker inte. Och med närmare vänner vara lite mer öppen.

Compassgrrl
JAG GJORDE DET!

Jag gick på mitt första möte !!!! Är helt utmattad av anspänningen, men så stolt att jag vågade. Höll på att dö av nervositet innan, hjärtat slog hårt och jag svettades. Dock lyckades jag gå fel och gick in i A- porten i stället för D- och hamnade på ett NA möte istället. Men jag har hållit på med piller också och det kändes ju helknasigt att ställa mig upp och gå ut när mötet med hade börjat och jag fattade att jag var på fel. Men det var lite dråpligt och ack så typiskt mig. Så AA har jag kvar .

Fick min första bricka på NA i alla fall och lyssnade på människor som delade.

Kramar och tack för kommentarerna 💕🥰

Compassgrrl
Hej

Skrattade åt din kommentar ”varav tio borde skriva in sig här” 😂

Compassgrrl
Peppa På

För mig har det hjälpt att man säga till innan man ses. Kanske på dagen när karaktären efter lite bättre. Man kan ju säga - absolut vi kan ses men jag är inte så sugen på dricka ska vi gå en promenad eller fika istället?

Önskar dig en fin dag.

Liten tjej
Välkommen,

till detta fantastiska forum💕stark av dig att ta hjälp, har jag inte vågat ännu.

Kram
Liten tjej💕