Välkommen hit till forumet. Hoppas du kan hitta styrka och motivation här för att förändra ditt liv. Har läst ditt inlägg och känner att du verkar ha bestämt dig. Nu börjar din resa mot ett nyktrare liv. Här inne stöttar vi varandra i kampen mot A djävulen.
/ Mrx

Starkt att du tagit tag i det. Forumet är jättebra för stöttning och att kunna skriva av sig.

Skickar en stor kram och kom ihåg känslan nu när det känns motigt. Kom in här då, eller läs, lyssna på pod om A, det är mitt tips.

Bra beslut. Känner igen mig i din beskrivning av förälskelsen i första fyllan och ursäkterna att dricka... Starkt att du sökt hjälp!

Sofia

Vad stark och handlingskraftig du är som söker hjälp från flera olika håll samtidigt, du har redan kommit en bra bit i din kamp! Insiktsfullt att kunna se både alkoholens positiva och negativa effekter och sätta stopp när de negativa börjar ta över. Det ordnar sig. Det gör det!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Har tagit min första tablett Antabus idag. Föga förvånande känner jag mig mycket mer i balans de dagarna jag antingen inte dricker eller inte är bakis. Idag är en sådan dag.

Jag ska göra en lista på alla de vinningar jag får när inte har greppet om mig.

Tack för att ni läser ?

Du verkar vara beslutsam och ha en hög motivationsenergi! Jag hänger också här inne för att jag dricker alldeles för mycket vin men ska förändra det *snart*...

Va här inne varje dag om du kan det gör att allt är mycket mycket enklare. Jag är på semester och har inget internet utan får lita på 4G och internetdelning vilket är både krångligt och dåligt ute i skärgården. För mig innebär det att allt går så mycket sämre med karaktären från att avstå vin plus att vi är ett gäng på 12 vuxna som där iaf 10 st borde skriva in sig här. Kram ?

Peppa På

Pellis.. det är alltid så svårt att "tacka nej" när man umgås med vänner som dricker och man själv inte vill... jag har haft så svårt att tacka nej utan tänkt.. äh max två glas...för att jag inte vet hur jag ska tacka nej.... så antingen så träffar jag dem... eller så går jag inte alls.. känner att för dig måste det vara supersvårt om ni umgås tillsammans på semester...

Det är ju ett övergående problem. Första gången måste man ta ”fighten”. Sen är det över. Om du inte bestämt dig eller inte vill vara öppen med dem, så kan du hitta på nån ursäkt, men förr eller senare måste du ju säga något om ni inte slutar umgås. ”Alkohol är den enda drog man måste motivera varför man INTE tar”. Vilket suger.
Men för det första så är många av oss som dricker för mycket rätt fokuserade på vårt eget drickande. Vare sig vi vill eller inte. Om någon inte dricker så funderar många på vad det innebär för dem själva. Jag brydde mig och här var mina skäl: ”Kan jag inte dricka nu om hen inte ska?”, ”Men hen som brukar vara så kul när hen är full”, ”Men hen verkar ju dricka lika mkt som jag, har jag också problem då?”. Så att du slutar dricka är inte problemet, det är hur det påverkar dem. Men jag trugade inte (efter tonåren i alla fall). Men det är väl dom du ska passa dig för, som försöker få dig att dricka, och de har troligen egna problem.
Mina vänner sa (tack och lov) ingenting mer än ”jaha”. Mer ytligt bekanta har varit värre. Och en sa till och med att jag skulle bli ”tråkig”. Men hon är motbevisad :)
Så försök skit i andra, du kan ändå inte ta ansvar för vad de tycker och tänker, men du kan ta ansvar för att må bra själv (sluta dricka). Men det handlar ju om att passa in i en grupp, vara lika, och det är det som gör det svårt. Men jag har märkt att det allt som oftast funkar bra att bara säga nej tack. Eller nej tack, jag dricker inte. Och med närmare vänner vara lite mer öppen.

För mig har det hjälpt att man säga till innan man ses. Kanske på dagen när karaktären efter lite bättre. Man kan ju säga - absolut vi kan ses men jag är inte så sugen på dricka ska vi gå en promenad eller fika istället?

Önskar dig en fin dag.