Jag är fortfarande nykter. Men den sista veckan har vart lite jobbig. Det var några grillfester med kompisar där alla drack alkohol. Själv testar jag på alkoholfri öl. Måste erkänna att efter nästan två månader utan alkohol, Smakade den alkoholfria ölen jättegott.
Det känns otroligt skönt att man kan njuta av sommaren nykter och det utan baksmällor!
Idag är det min 53 dag nykter!

Hej igen!
Nu behöver jag stöd!
Jag vet inte vad som spökar, men suget på alkohol har ökat de sista två veckorna. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det känns som om något saknas denna sommar. Jag känner även att relationen till min fru påverkas negativt då jag för det mesta har blivit tystlåten. Jag brukar normalt vara väldigt energisk och positiv full med olika samtalsämnen. Nu när det inte riktigt känns rätt så går tankarna på att dricka igen :(

Hur har ni andra det? Jag vet att sommaren kan vara svår, men hade innerligt hoppats på att jag blivit kvitt suget nu efter 2.5 månader.
Hjälp mig!
Kom med tips! Hur kan jag tänka istället? Vad hjälpte er när ni fick era tuffa ångestperioder?
Med vänlig hälsning, En blivande nykter stjärna!

DetGårBättre

Tankarna som man bör ha är ju "är jag beredd att ta de negativa konsekvenserna"... då är valet enklare och sen får man ibland bara härda ut när ångesten kommer. Jag lade mig många kvällar som var jobbiga men på morgonen var det oftast bra.

Men försök inte koppla alla roliga saker med alkohol. Rekommenderar dig att se Under Ytan med Mårten Andersson. Både rolig och tragisk men med ett bra budskap. Det är hans historia om sitt supande.

Lycka till! Alkoholfri öl funkar bra! Själv är jag på väg upp med repet igen från den djupa brunn jag föll ned i!

Det kan vara ett tips för att hitta tillbaka till en lättsam atmosfär i förhållandet där man bjussar på sig själv, att man testar något nytt, som ingen kan. Dansa line dance, sjunga karaoke, baka tunnbröd, dreja, spela squash, simma fjärilssim, paddla kanot, testa klättervägg, köra lazer dome, köra paintball, skjuta pilbåge, köpa ett gammalt hederligt brädspel, testa ett nytt kortspel... Endast fantasin sätter gränser. Att behöva koncentrera sig på något brukar få ångesten att flyga och fara.

Tack för era kloka tips!
Tillsammans med dem och inlägget om "Sug" på programmet verkar det som att jag har hittat tillbaka till mig själv.
Nu blir det att fokusera lite mer på hälsan.

Roger12, det var länge sedan du skrev något. Hur går det för dig? Du har väl inte trillat ner i träsket igen hoppas jag.
/Mrx

Nejda jag har inte trillat dit igen. Jag vart lite upptagen dessa veckor pga sommarlov med familjen osv.
Men den 19/7 firade vi (familjen) att jag har vart nycker i tre hela månader!!!

Snart börjar min egna semester från jobbet. Då kanske det blir svårt igen, men en sålänge kämpar jag på.

Nejda jag har inte trillat dit igen. Jag vart lite upptagen dessa veckor pga sommarlov med familjen osv.
Men den 19/7 firade vi (familjen) att jag har vart nycker i tre hela månader!!!

Snart börjar min egna semester från jobbet. Då kanske det blir svårt igen, men en sålänge kämpar jag på.

Hej igen!
Det var ett tag sedan jag skrev här och nu känner jag att det är dags att skriva av sig lite.
Livet har gått vidare men har dock tyvärr tagit ett återfall. Jag drack 2 ggr denna vecka och båda gångerna slutade det illa. Jag har återigen bestämt mig att inte dricka mer! Dessa två gånger har påmint mig extremet mycket om hur det var innan jag slutade med alkohol. Vilken skillnad livet är så mycket enklare utan alkohol och jag ångrar djupt över mina två kvällars svaghet. Jag är inte bara besviken på mig utan mår riktigt dåligt. Har ni några tips som skulle kunna stärka mitt självförtroende igen? Relationer måste även också byggas upp :(
Jag hatar mig själv för att jag lät mig förföras av begäret och tro att jag kan kontrollera alkoholen!

Det svåra blev när min semester började. Men nu räcker det! Inget mer alkoholintag!
Jag klarade ju 3 månader galant innan jag släppte till 2 kvällar!

Naturligtvis mår du dåligt över dina återfall och att dina relationer fick en släng av sleven också.
Vad fick dig att falla, de två kvällarna? Kan vara värt att analysera det så att det inte händer igen.
Slicka sedan såren, be om förlåtelse och blicka framåt istället för att älta för mycket.
Klokt och bra att du inser att det är NOLLTOLERANS som gäller framöver! Men var på din vakt, du är känslig nu, tror jag.
Lycka till!

Jag har analyserat och tänkt till. Givetvis så är jag skyldig. Skulle jag inte ha druckit så skulle inget av detta hänt. Den lärdom jag tar med mig efter veckan är att det är nolltolerans som gäller framöver. Nu har jag fått se vad som händer med respektive utan alkohol och vinnaren är solklar.