Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Jag har en app som heter I am sober. Tycker den är bra. Man definierar varför man vill hållla sig nykter och får motiverande citat varje dag. Man kan dela sin historia varje gång man når en mile stone, och läsa andras. Man redovisar varje dag vad man haft för sig, inte bara om man varit nykter eller inte. Man blir medveten om vilka beteenden man ersätter alkoholen med och hur mycket bättre man mår av det. Appen räknar nykter tid, även hur mycket tid och pengar man sparat på att skippa alkoholen.

Jag hakar på dig o Knaskatten! Nu kör vi vad nyktra fina o härliga mammor vi kommer bli igen ☀️☀️Vi peppar stöttar varandra. Jag har en tanke om ett mål på tre månader vitt (hade det januari till mars så dit ska jag tillbaka igen - måste hitta den gnistan igen! Sov gott sen ?? kram ??

...dagar eller för en hel framtid är frågan? Nu har jag funderat klart, bockar ihärdigt av min bucketlist. Vad jag däremot ska göra är att ta en dag i taget. Skapa mina rutiner som jag vill ha dem och vara inte som andra vill att JAG ska vara. Det här året har varit katastrof med allt. Relationen med man och barn, mat och vin, vänner. Jag har känt mig ännu mer irriterad än vad jag brukar och det är helt enkelt mycket alkoholens fel. Maten ska vi inte tala om. I vår familj som nu består av man och nästan 18 årig pojke är måltiderna till för att bli mätta, inte att äta gott och hälsosamt. Jag älskar fräsch mat men där får jag också ge vika. Det min man gillar tycker inte vår son och jag om. Det jag gillar tycker absolut inte dom om. Vi kan palabra i timmar om vilken mat och exakt tidpunkt vi ska äta. Detta har ju gjort att vikten ökat några kilon och plufset är ett faktum. Jag får aldrig vara ifred, aldrig aldrig. Alla vänder sig till mig och mest om klagomål och gnäll. Nu tänker jag att de får gnälla bara jag får äta mitt och satsa på mig själv nu.

Om jag någon kväll fått vara själv så har jag genast tagit tillfället i akt och druckit vin, pratat och pladdrat i telefon med vänninor som också dricker för mycket vin. Så trevlig det var då... Nu är det nedräkning dag 2 tills förändringen sker. Finns inga ursäkter längre, jag ska resa mig, inte ta mer skit för att sen trösta mig med vin. Min prover och värden ska bättras. Känner mig sååå glad att även Lennis och Knaskatten hakar på även om vi startar olika datum, sen läser jag vidare och inspireras av andra som hunnit längre . För mig kommer det bli tufft på söndag med tankarna men jag är helt klar och inställd på att lyckas. Min bucketlist är snart ibockad.

Ha en fin och solig fredag! Var rädda om er och kraaam!

Jag är också på dag 2 och hänger på ?
Har varit alldeles velig och obalanserad den senaste tiden.
Längtar efter hälsosamma, nyttiga och nyktra rutiner!!
Nu kör vi??
Kramar
???

Då blir vi en liten samlad trupp :-) Jag börjar på söndag, har dag 2 i nedräkning och imorgon blir det dag 1. Då ligger du 4 friska nyktra dagar före mig! Yes Nu kör vi! Kram

Pellis, tycker att det låter som att du ställer upp och tänker på andra hela tiden, men kanske är det din egen tur att få en dos av din kärlek?
Läser en jättebra nykterhetsblogg av en tjej som heter Laura McKowen. Hon har en grej som hon kallar ”the pregnancy principle” som jag tycker är så himla bra: att man ska bete sig som en gravid person. Dvs sova när man behöver, äta det man behöver, strunta i gäster/resten av familjens behov lite när man behöver osv. Ingen ifrågasätter om en gravid person behöver vila, eller blir sugen på kalaspuffar eller inte orkar städa. Och så kanske det får vara i några (9?) månader när man är ny-nykter?! Man ska ta hand om sig själv i första hand, så att man kan bli stark i sin nykterhet - då kan man sen ta hand om andra också.
Tänkvärt tycker jag. Kram!

...kikar in här och hejjar på er alla med ett kollektiv HEJ! Hinner inte skriva runt sån mycket just nu men önskar er alla en fin nykter dag. Jag har så mycket i ryggsäcken att plocka fram nu när de nyktra dagarna närmar sig. Och vet du vad Knaskatten...du har sååå rätt. Jag bara ger och tänker på andra människor men nu ska jag krypa in i min ”gravid” bubbla för det är precis så jag tänkt ? huvudet på spiken där. Jag ska låtsas vara gravid... Kraaam ?

Att låtsas att man är gravid o alla måste ta hand om en ?
Den synen skulle jag vilja se bland mina söner hemma ?? sambon ja han behandlar mig redan som gravid så lite bortskämd där ??
Ha en fortsatt fin lördag Pellis, riv av dig fotbojan fort i morgon ? kram kram

Prova du med, Lennis! Kanske är nyttigt för sönerna att få hugga i. Du gör deras framtida partners en tjänst genom att inte serva dem... ?

Idag blir min första dag! Blev en ganska lugn kväll igår, dock ej a-fri men på en sansad nivå och det är skönt idag. Idag kastar jag loss fotbojan för en nykter framtid dock ej tidsbestämd. En dag i taget. Min kropp ska få vila, jag ska få mer energi men det kommer att bli asjobbigt lite längre fram när alla ska börja ifrågasätta varför partyprinsessan inte dricker vin.

Tydligen är jag väldigt rolig att dricka vin med. Ska väl försöka läsa klart den boken också! Skriver mer ikväll eller imorgon och summerar min första vita dag på länge ⚓️???

Klokt att avsluta sista kvällen lugnt det gjorde jag med!
Ha en härlig dag o lycka till!
Kram kram ??

Idag har jag googlat; läst; gjort tester för att få så mycket bra info som möjligt om allt positivt som händer i kroppen när du inte dricker vin. Det är ju så lätt att tankarna svävar iväg åt det negativa hållet. Att man tycker synd om sig själv.

Vaknade som sagt på båten med uruselt humör. Förmodligen nervös för hur det här ska gå men med allas hjälp här inne känner jag mig så taggad. Sen tog jag fel glas igår dvs min mans glas med bubbel igår istället för alkoholfritt bubbel. Mmm så gott tyckte jag tills jag insåg att detta är fel glas. Så lite ofrivilligt blev det inte helt 100% vit dag utan bara 98%. Det gjorde mig sur imorse men idag ? idag har det bara varit kaffe; vatten och lite Fanta Zero. Träning på det ikväll.

Därför har jag valt denna måndag som dag 1. Ikväll somnar jag helt omarinerad av vin och vaknar med energi hoppas jag! Det är ju dag 2 och 3 som blir jobbiga.

Fibblan

Vi skulle ju varit två om detta..men,men jag fixade inte det. Hursomhelst, hindrar det inte mig från att vara glad för din skull?!
Heja,heja??!

Kram
/Fibblan ?