Väldigt intressanta och kloka tankar, tycker jag. Det är klart att det är en enorm påfrestning med extra stress och oro i vardagen, både i form av barn som behöver stöd och ex-partners som strular till det. Det låter inte alls som en omöjlig tanke att det blir lättare att ta till alkohol för tröst/avkoppling.
Men det är väl just där det är dags att vända på tankesättet. För oss härinne är alkohol ju inte något som skapar avkoppling, utan stress. Det är ett inlärt beteende att vi ”kopplar av” med ett glas vin, men istället ökar vi ju faktiskt stresspåslaget. Vi får ångest, vet ju att vi inte borde. Vi sover sämre. Vi vaknar med baksmälla. Och vi blir mindre rustade att klara av utmaningarna som följer nästa dag. Det är inte avkopplande - tvärtom. Det är några minuters artificiell avkoppling som vi får betala för med ökad stress i många timmar efteråt. Koppla av med ett varmt bad? Köp en lyxig tvål för pengarna du sparar in på vin. Eller ät glass eller något annat gott som absolut inte passar ihop med vin. Eller gå ut och gå, krama ett träd, gosa med en katt (?) eller något annat. Det finns så mycket härligt, avkopplande på riktigt, att ta till istället. Det här fixar vi tillsammans.
Kram!
❤️❤️❤️

Du har så rätt, vi måste hitta andra saker att lindra oron och stressen med.
Det blir bara värre med alkohol.

Men så sjukt mycket reklam det görs för att man ska dricka alkohol!!!!?
Jag brukar inte se på reklamtvkanaler så ofta men igår var det en film jag gärna ville se. Och i varenda reklampaus så dök det upp vinflaskor???

Ha en fin söndag☀️
Kramar
???

Du har så rätt, vi måste hitta andra saker att lindra oron och stressen med.
Det blir bara värre med alkohol.

Men så sjukt mycket reklam det görs för att man ska dricka alkohol!!!!?
Jag brukar inte se på reklamtvkanaler så ofta men igår var det en film jag gärna ville se. Och i varenda reklampaus så dök det upp vinflaskor???

Ha en fin söndag☀️
Kramar
???

Femina

Jag har också en son med diagnos inom autismspektrat. Dottern är två år äldre men jag är övertygad om att hon har samma sak. Båda har framför allt problem med sociala relationer. Sen börjar jag syna min egen uppväxt i sömmarna och ser att det finns likheter. Nu är mina barn 17 och 19 men bekymren försvinner inte bara för att åren går. Jag känner mig extremt låg idag. ?

Tråkigt att du har en låg dag idag Femina. Det sociala ja... När det inte funkar för ungarna så funkar ju ingenting. Som mamma blir man förtvivlad. Det är väl det som är skillnaden mellan att vara förälder till barn med den här typen av diagnoser och att vara förälder till barn som utvecklas enligt normen. De barnen växer upp, utvecklas mer eller mindre per automatik, blir mer självständiga med tiden och bördan för föräldrarna lättar gradvis. Autism kräver däremot målmedveten och enträgen träning av varje förmåga som ska utvecklas. Enligt de tusen upprepningarnas pedagogik. Och det sociala... Den biten är lättare för oss när barnen är små och vi själva närvarande som stöd i alla sociala situationer. Sen ska de bli självständiga. Alla andra föräldrar ba’ ”Pheeew vad skönt” men det är då det skiter sig för våra ungar, och vi får väldigt svårt att hjälpa dem, eftersom det inte passar sig att vi är inblandade på samma sätt. Vår roll blir att gång på gång på gång plocka ihop spillrorna av en krossad unge och försöka plåstra om självkänslan. Det ör fruktansvärt tärande. Kram till dig, och kram till mig, och kram till våra ungar som kämpar så.

Fibblan

Kommer du ihåg mig..??!
Vi har stridit sida vid sida förr?vi gjorde det bra och kan göra det igen?! Hakar på nu!
Dag 1 blir imorgon (tog en återställare efter lördagskvällens bravader..inte nöjd, inte stolt, men Nu kan det bara bli bättre!
Fint att du är på G, hejar på dig ?!

Stor kram
/Fibblan ?

Du är sååå välkommen att haka på vårat gäng ☀️☀️ Vi kör o peppar o stöttar varandra igen! Naturligt att falla men en bragd av oss att komma tillbaka o kämpa på nytt!! Nu kör vi - tror det är rätt som du säger inte för stora löften en dag i taget o bara njuta av varje dag o att må bättre ?? kram o ha en underbar kväll!!

Första arbetsdagen gjord gick som på räls...inte så trött i morse som jag trodde jag skulle vara - nu rullar det bara på...
Får höra att jag är en tjurig bitch - förbannad hela tiden (tycker faktiskt inte det det är någon annan som är ? aja lite kanske...
Annars känner jag mer intresse hemma att fixa o dona städa o feja...såklart bra ?
Funderar allvarligt på att boka in ett träningspass i morgon har inte varit något sånt sen innan semestern...
Ska nog gå fint det här att komma tillbaka till vanliga vanor igen hoppas o tror ? jag!!
Vardagsvanor med jobb gör mig gott då kommer man i fas igen ??
Natti natti snart dag 5 ✋??
Styrkekramar till den som behöver ??

Fibblan

..riktigt bra jobbat ?!
Sussa gott och känn dig riktigt nöjd ☺️!
Glad för din skull❤️!

Kram
/Fibblan ?

Träning är bra!
Igår var jag på ett fullspäckad Friskis och Svettis pass. Många som är tillbaka efter semestern.
Tycker att kroppen och knoppen känns tacksamma efter ett hårt pass.
Dessutom vill den inte ha någon alkohol utan bara vatten och mat?

Ha en fin dag Lennis?

Kramar
???

Du gör det superbra! Det är helt okej att dippa i humöret, tänk på att du är ”gravid”. Då får man vara lite som man vill. ?
Jag tycker också att det är bra med lite vardagsvanor. Inte sitta med ett glas rosé i solen på lunchen osv. Nope, här är vi duktiga och jobbar på och tar hand om oss själva.
Hur har du haft det idag? Blev det någon träning?

Nej blev ingen träning men däremot en tur i svampskogen men sambon ? behövde friskluft kände jag efter instängd på ett kontor hela dagen ??
Sen behövde jag rensa hjärnan med från ett orosmoment (barnens pappa exet) som tjafsade o messade - ut i skogen så poff var han borta o tänkte inte ens tanken att döva honom. Nope nog med det ? stark idag hans ord bet inte ens i lilltån på mig ?
Bara lite som ett surrande ?? inte mer.
Läggdags igen dag 5 slut snart dag 6 hoppas på en god o härlig sömn! Önskar detsamma till alla som behöver! Skickar med lite styrkekramar det behöver alla ?? Natti natti ☁️☁️??

Jobbat en dag till tror man kommer vara ganska mör till helgen även om det har varit en ganska lugn vecka...helgen o sova längtar jag till - men då vaknar man säkert kl 7 bara för att...
Fått en hel del gjort tvättat en par maskiner lagat mat, ut i skogen för promenad o kantarell plockning igen, svampmackor till kvälls fika till oss o äldste sonen. Nu landat i stolen o pustar känner mig nöjd!
Måendet börjar kännas bättre det små pirriga i magen är borta, huden håret ögonen känns piggare o man känner sig fräschare. Skönt att känna att det hänt något på en vecka ? Energi har jag fått tillbaka med! Skönt!! Undrar var den varit...men den behövde komma tillbaka ??
Allt flyter på har inte haft någon tanke på vin idag ? somnar pigg o glad hoppas på en god natts sömn - ska lägga mig tidigare alldeles för trött när klockan ringer ??
Kram till den som behöver ??

Skönt det låter med svampskogen?
Liten föraning om att hösten närmar sig.
Men ännu är sommaren här trots att det är lite uppehåll med badutflykter på grund av spöregn denna vecka.
Känner också mig fräschare och mindre plufsig, gôtt?
Grattis till en vecka idag❣️

Kramar
???

Så himla gott!!! Knäppa jag tänkte genast på rödvin när jag läste det, men det är ju faktiskt precis lika gott med alkoholfritt till.
Det tar ett tag att ställa om hjärnan tydligen!
Har läst flera tips om att vara ute i naturen och röra på sig när man vill bli av med ett beroende, så fortsätt du att hänga i svampskogen. ?

Har gått väldigt smidigt måste jag säga...lättare än det kändes när man började. Otroligt att det går så fort att må så bra igen! Ingen ångest o man kan faktiskt koppla av o koppla ner utan pirr i magen skön känsla! Fortsätter med mina skogspromenader o nu får det bli en stadig grej då Knaskatten sa att det va bra sätt att bli av med beroende ?? så fortsätter hänga där ?
En vecka snart gjord på jobbet skönt att vara tillbaka i rutiner är nog en rutin människa o förmodligen en ganska fyrkantig sån trivs bäst så ? men älskar helgerna med som nu ska fyllas med massa roliga o upplyftande saker att göra!!
Sov gott!! Natti natti alla fina ??

Grattis Lennis❣️
Swish sa det så var första veckan gjord.
Och jag håller med dig, det gick väldigt lätt även för mig.
Men det gäller att vara vaksam...?

Ha en skön fredag?

Kramar
???