Nykter till midsommar! And beyond..

1209 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lennis
Skickar lite pepp 🌸🌸

Du grejar det! En sak i taget i lugn takt o beröm dig o klappa dig på axeln över alla småsteg o alla små grejer du gör 👍👍
Säger som Knaskatten unna dig något gott!! Jag käkar godis o dricker läsk (mest Loka Crush hallon den är mums!!) alla substitut som får en att må bra är kanon!!
Skickar lite styrkekramar såklart du grejar det här 🌸🌸👍👍 tror på dig!!

Fibblan
Tack fina 😘💕!

Ni var på tårna..! Tacksam för det och det räckte fram till nu..Jag följde FinaLisas råd om att skriva så fort suget kommer, vi vet ju att det gör det..och jag fann verkligen stöttning och mer kraft i era kommentarer. Skäms nu. Känns så otacksamt, liksom- va fan. Här glider jag in i er supertaggade kvartett; vill vara med - och ville passa på att öka på min egen motivation tillsammans med er..
Men 2a gången suget infann sig ikväll, så bara släppte jag..gick inte ens in här, bara tog cykeln bort till brorsan, som också har semester, och så "lirade" jag till mig två glas vin bara så, och han bara så glad att syrran kom förbi..
skamsen nu..det är bra.
Skammen är inte bara av ondo. I ett forum som detta när man vågar va ärlig, då är skammen bra tror jag. Läst lite böcker av en författare vars namn jag just glömt. Men han har skrivit om sin egen resa, också haft beroende. Boken heter "rötter och vingar". Båda behövs - och jag lyckas bara få till än det ena eller det andra än så länge..
Men jag har inte gett upp.
Det får bli nya tag imorgon, bara
Suck. Förlåt. Hjärtat vill mer än hjärnan och resten av kroppen förmår prestera. Eller är det att jag inte vill tillräckligt..?! Så är det väl förmodligen..Jag vet ju att jag kan klara det jag vill.- hallå, slutat snusa efter 20 års nikotin tillförsel! Klart jag kan.
Usch, så dubbelt det där med. Som om det bara ha handlade om vilja.. ett karaktärsfel..det är ju inte så enkelt. Det är ju en sjukdom! Eller? Hur tänker ni?
Stor kram
/Fibblan 🌼

FinaLisa
Fibblan❣️

Jag tror du vill kunna vilja avstå men din motivation är nog inte 100% bara 95%...? Jag vet inte men jag känner igen mig i velandet och det är bara att bestämma sig....
Just nu är jag bestämd till 100% och därför är det lätt.
Men Fibblan, ingen idé att ha dåligt samvete för vår skull, vi vet alla hur det är...
Ny dag imorgon, ge inte upp, vi kör vidare🤗💪
Kramar
💙💚💛

Lennis
Fibblan 🌸🌸

Sånt händer o eftersom du fortfarande har semester kan det såklart vara lite svårare! Säger som FinaLisa ha inga dåliga samveten för oss! Nya tag i morgon 😊😊👍👍 tror på dig!! Skickar lite styrkekramar igen 🤗🤗

Fibblan
Knaskatten och Lennis ❤️ ni gjorde vad ni kunde..

..innan olyckan var ett faktum.
Tacksam för det💗!

FinaLisa och Lennis - tack för era kloka ord även efteråt. Som ni säger, inte 100 bestämd, vacklandet har förstås också att göra med att semestern fortfarande är pågående, samtidigt som jag vill och vet att jag måste ge mig chansen att bryta nu. Usch ,det är väl det där. Vill och int

Fibblan
Så länge man kämpar..

..är det inte kört, var det ngn klok som sa..💗
Tror mig inte klara någonting just nu. Men det är ju just det som händer när alkoholen går in i systemet..
Vi hoppas på, tror på och förväntar oss lindring men det blir verkligen inte det.

Jo, för en stund, blir det ju det, men finns ingen anledning att romantisera känslan. Den är lika flyktig som en fjärt..
Imorgon mår jag piss över val jag gjort idag..
Inget kaos, ingen dramatik, inte full MEN heller inte nykter. Barnen sover, mannen vet att jag tog 2 glas hos brorsan. Han är lugn med det. Men jag känner panik, för denna dag blev ännu ett bevis på hur fast jag är och hur mkt jag behöver bara sluta, för evigt helst.

Och jag vill ju det, innerst inne vill jag bli FRI. Men som vi alla förstår är inte insatsen 100%ig..inte än. Imorgon?
Kanske, vad krävs?

Sover på saken..
Kram och godnatt och tack❤️!
/Fibblan 🌼

Pellis
Jag fattar precis...

...så enkelt gjort. Där och då kändes det bra. Kunde lika gärna ha varit jag som svept de där två glasen och känt mig så nöjd. Som jag skrev i min tråd så klunkade ju jag ofrivilligt fel glas. Tyckte det var ett fantastiskt gott alkoholfritt bubbel tills jag insåg att min man och jag växlat.

Tycker inte du ska må dåligt över dina två glas igår. Alkohol trollet knackade på axeln, du drack två glas men jag anser att du vann ändå. Du lyckades ju stoppa vid det!

Idag är en annan dag! Ha en fin dag Fibblan! Vi är många som är glada att du är tillbaka.

Fibblan
Pellis- godmorgon fina du!

Och tack💜!
Den där sista meningen, värmer särskilt gott😘! Och säger mig, vill jag tro, hur lika vi på många sätt är, vi med alkoholberoende..
För såklart, var min tanke också att jag kanske skulle "sticka" igen nu. Om jag inte kan, vill till 100, är redo - Ska jag verkligen ta upp tid och plats här då..(?)
Känns bra att du är glad att jag är tillbaka. Jag stannar ett tag till... Glad för dig också, och att du skrivit till mig😘. Som sagt, kan ju inte ge upp sådär, bara för jag inte lyckades igår. Och precis som du säger, det finns alltid positivt i det dåliga också. Tar jag på mig de glasögonen kan jag också se att det var bra att stoppa vid 2. Och vi har ingenting hemma och jag kan knappast dra till bror min idag också..Så -nya tag, nya förutsättningar idag👍🌅!

Ha en go dag vännen 💜!
Kram/
Fibblan 🌼

Lennis
Ha en riktigt skön dag 🌸🌸

I dag är en ny dag o idag har du tagit ett nytt beslut så enkelt är det 🌸🌸
Njut av semester men läsk eller annat gott att dricka utan alkohol är toppen!
Kram kram 💕💕

Fibblan
Tack Lennis💕!

Ny dag, nya möjligheter ☑️😊!
Utan alkohol idag!
Önskar dig också en fin dag🌸!

Stor kram/
Fibblan 🌼

FinaLisa
Fibblan❣️

Klart att du ska vara här med oss!!
Det är ju det som är meningen, vi ska ju stötta varandra 🤗 när vi vacklar.
Nu är jag superstark i mitt beslut men kolla bakåt i min tråd så ser du en som har gått kors och tvärs, framåt och bakåt osv....
Så det är bara att sträva på💪💪
Inga genvägar här inte😊

Heja dig👏, heja oss,👏
Kvintetten som håller samman❣️

Kramar 💚💛💙💗💓

Fibblan
Så sant..💚💛💙💗💓 heja oss alla

oavsett antal dagar och tidigare kringelikrokar..😘
Vägen är ju som du säger, sällan spikrak.

Jag strävar vidare, tillsammans med er💪😊!

Kram
/Fibblan 🌼

Mirabelle G-S
Klart du ska hänga här!

Om det var så enkelt att det bara var att bestämma sig och sedan trava vidare på spikrak väg hade ingen av oss behövt det här forumet. Vacklandet, velandet, trevandet, snubblandet... Allt hör till processen och hör hemma precis just här. Så det är helt klart här du ska vara 😘

Knaskatten
Att vilja

Åh Fibblan. Bra att du är ärlig!
Jag tror att de flesta av oss som är här inte VILL sluta dricka. Jag skulle jättegärna fortsätta dricka om jag kunde ta bort allt det negativa med alkohol. Men det kan jag ju inte. Jag är inte så säker på att det handlar om viljestyrka eller om att ”vara stark”. Alkohol är beroendeframkallande. Ett gift. Det är inte en svaghet att bli beroende eller att ha svårt att sluta dricka.
Jag tror att det handlar om att försöka flytta perspektivet. Istället för att känna sig berövad på något ”fantastiskt”, få sig själv att förstå, på djupet, att det är en himla GÅVA att ge sig själv friheten från ett gift. Se det positiva: så härligt att vakna utvilad och pigg, att veta vad man säger och gör, att leva livet till 100%.
I morgon är en ny dag. På det igen! Nu är vi nyktra ihop. Bestäm dig för att klara minst 30 dagar och ta ett beslut NU som du sedan inte ifrågasätter.
Stor kram! 😸

IronWill
Vill å vill :)

För mig handlade det inte om att vilja sluta dricka till 100%. Det handlade om att vilja ha ett bättre liv till 100%. För att väva in knaskattens inlägg så ville jag nog inte alls sluta. Men jag ville må bättre nästan till varje pris. Det är nog den motivationen som hjälpt mig. Fanns det inget pris för- eller konsekvenser av att dricka så skulle jag nog vara åtm salongs 24x7x365.
Lägg inte sista tiden på en hög av misslyckanden utan behåll den nyktra tiden och tänk något i stil med att ”idag ska jag må bra nog att inte behöva dricka”.
Men det kanske inte funkar, för jag har inte testat. Jag känner det bara. Jag VILL må bra och alkohol är inte på ”+”-sidan av en bra dag.

Ge dig själv rejält beröm för att du slutat snusa! 👍👌 💪(<- fibblankod) Det har jag bara velat till 98% i 20 år så där går det inte

Mirabelle G-S
Jag håller med Iron Will! Jag

Jag håller med Iron Will! Jag ville inte heller sluta dricka. Helst vill jag dricka varje dag. Gärna börja litet försiktigt hälla vin över dagens frustration redan vid lunchtid. Men det går ju inte att leva så och a jobb, familj, boende... Jag insåg att jag var tvungen att hålla mig nykter för att klara av att genomföra den förändring av mitt arbetsliv som kommer få mig att må bra på sikt. Det är att klara av mitt nya jobb (utan skadligt stresspåslag) som är moroten. Det är tanken på att komma fräsch, utvilad och redo att tacka de nya utmaningarna nästa vecka som har hållt mig nykter hela sommaren. För nog fasen har jag velat dricka. Supa skallen i bitar till och med. Även fast jag ser hur bra jag mår av att låta bli. Kanske behöver du en morot? Det finns säkert något du kan göra för att må bättre i livet på lång sikt, något som inte blir av för att du just nu häller alkohol över det som skaver... Vad vill Fibblan? Om du får drömma fritt, vad önskar du ännu hetare än att få dricka? Kram

Lennis
Fibblan var ör du 💕💕

Kom in o häng med oss så taggar vi varandra! Man är starkare som ett gäng ön själv ☀️☀️ Håller tummarna för att du loggar in igen o uppdaterar oss! Hoppas du mår bra o får sova gott i natt 😴😴 kram kram 🌺🌺

Fibblan
Jag är här- tacksam för er och era inlägg❤️!

Stort tack❤️!
Återkommer.
Inte om ett par veckor, månader eller ett halvår..🙃
Imorgon eller så. Så väldigt trött just nu.
Ville bara säga det.
Och återigen, tack för att ni finns😘!
Starkare tillsammans💪🤗!
Underbara.människor💓

Kram
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Skönt att höra!

Det är inte snedstegen som är viktiga, utan att man kommer tillbaka upp på banan! Allt är erfarenheter och lärdomar. 💞

Vinäger
Hoho...

Fibblan, om du orkar och vill, skriv gärna lite. Du är inte misslyckad för att du inte hållit som du föresatt dig. Tänk på mig...

Vi ger aldrig upp, eller hur?

Kram till dig

Fibblan
Det sant - tack för pepp ni fina😘!

Börjar om nu - idag är min dag 1..💪
Idag är det 4 veckor sedan jag slutade
Snusa✨👍😁! Så jag vet att jag kan bryta med ett beroende! Och jag har ju klarat att bryta med alkoholen förut! Det ska gå! Det kommer att fungera även detta!
När jag hoppade in i forumet igen efter en tids frånvaro, rycktes jag med er entusiasm och beslutsamhet. Men efter ngn dag eller två, blev det tydligt att jag fattades det där som behöver komma innefrån en själv. Nu vill jag tro att jag har det🙃🙏! Vi får se! Men vi måste ju våga tro att var gång vi tar beslutet så ska det hålla. En dag i taget nu bara.
Ska tänka över hur jag lyckats med att inte ta en endaste prilla på en månad..säkert en och annan nyckel/verktyg i det..
Hursomhelst, jag har inte varit inne alls knappt senaste veckan, så jag tittar in till er och ser hur det går och hur ni mår💕! Hoppas bra🙏!

Nu jävlar ska jag med hålla😘!
Kanske det som ska till..lite mer jävlaranamma..inte bara lojt skjuta upp beslutet till ännu en dag.
Ja, och nu har jag ju bestämt mig! Det är steg 1. Ett viktigt första steg, inte sant?

Massor med kramar till er alla kämpar med att förändra ett förhållande till alkohol🤗!
För mig är det total avhållsamhet som gäller nu.
Stor kram!
/Fibblan 🌼

Fibblan
Idag känner jag livet i mig..

Älskar Madickens kommentar när hon står där vid fönstret..🥰
Och det är det som mitt motgift nu.. det som ska göra mig frisk! Tacksamhet 🙏! För livet och allt det goda i det💙!

Ta hand om er och kämpa på🤗!
/Fibblan 🌼

FinaLisa
Jättebra Fibblan👍🤗❣️

Nu går det bara uppåt känns det som😄
Som du säger själv, har du lyckats med snuset, som ju är grymt svårt att sluta med har jag förstått, så fixar du att låta bli alkoholen också!
Sänder massa pepp och styrka till dig!!!💪💪💪💪🍀🍀🍀🍀🏋️‍♂️🏋️‍♀️🏋️🏋️

Kramar
💛💚💙

Miss Hyde
Härlig känsla

Vilken optimism och energi du bjuder på - detta kommer du att klara galant! Jag som har försökt att sluta röka i princip hela sommaren är djupt imponerad av att du lyckats lägga snuset på hyllan. Starkt jobbat! Alkoholen tycker jag är lättare att sluta med än nikotinet. Kämpa på!

Fibblan
Tack FinaLisa💚!

Ja, jag försöker tänka som du där! Förra omgången här slutade jag med alkoholen först, men trappade upp snusandet i samma veva. Denna gång gjorde jag omvänt och det kommer att hålla, det känner jag på mig 😁! Har ju trots allt varit beroende av det längre, 20 år(!). Och 1000fallt mer såväl kemiskt som psykologiskt beroende.
Med detta sagt - är jag väldigt tacksam för den pepp och styrka du skickar💕!
Den behövs..fick ett halvt bryt innan här,.men valde att gå en promenad istället👍!

Massor med kramar tillbaka till dig🤗!
/Fibblan 🌼

Fibblan
Tack miss Hyde💜!

Jag hoppas det är som du säger! Och det borde vara så. Nu sitter det väl mest i huvudet och att hantera känslor och tankar, ångest etc. helt utan snuttefiltar..😬. Men det ska gå💪! Och det är ju det jag behöver göra och ska lägga fokus på nu närmaste tiden. Jag ska fan vinna över mina "demoner" och det elaka, självföraktande pratet som jag av erfarenhet vet kan komma att vilja göra sig påmint när jag kämpar som mest. Det kommer inte få fäste. Jag ska bara lugnt höra att det finns där, men välja att inte lyssna.
Nu gäller det att balansera acceptans och strid. Ibland behövs det ena, ibland det andra.. jag är tillbaka som kapten på min sluta.. referens långt bak i tråden, (ni som var med då, kanske minns). Jag gör mig beredd för storm, jag har seglat dessa vatten förut och jag kommer att klara det 🌊⛵🌅!
Hihihi 😆, optimistisk va det ja😅!
Får segla på den vågen så länge det vara, jag vet att vinden kan vända snabbt..!
Heja oss alla - vi sitter i samma båt😜 och tillsammans är vi starka 💪💚!

Positiva energiska kramar🤗!
/Fibblan 🌼

Fibblan
På min skuta ska det vara förstås😅

Freudiansk felskrivning..? Är ju sluta jag håller på med..🙃
/Fibblan 🌼

Lennis
Heja dig Fibblan ❤️❤️

Härligt att höra att du är kapten på din skuta igen!! Bra jobbat 🌺🌺 fortsätt så! Du kan du vill o du orkar! Helt säker på det! Ta fram samma jävlar anamma som du tog när du tog bort snuset! Där kan du va stolt!!! 🏆 det har inte jag grejjat... men faktum är att jag halverat min konsumtion under semestern 😊Sambon tyckte jag kunde valt en bättre tid än på semestern 😉förstår inte det...
Jag som var såååå himla trevlig inte tjurig eller bitsk på något vis...
Nu är det bara andra halvan kvar att minska funderar på hur det ska gå till??...
Tar det stegvis på något vis tills det kanske vips är borta??
Dag 1 snart slut för dig! Bra jobbat fortsätt
Så så kommer det bli toppen!! Skickar lite styrkekramar 🤗🤗💕💕

Knaskatten
Grattis till dag 1

Nu är du på banan, bara att tuta och köra!
Bara att göra som FinaLisa brukar säga: aldrig dricka första glaset. Lätt som en plätt! Typ. Kram och lycka till! 💗

Pellis
Så länge skutan kan gå...

Välkommen tillbaka Fibblan ⚓️ 😍Nu sitter vi alla i samma båt med olika kaptener. Ett ankare måste vi ha också, att kasta i vattnet och bromsa eller ligga still 🛥 Dag 1 har snart passerad för dig och tänk på att ett halvt psykbryt är bättre än ett helt 😬 hejja hejja 💕. Nikotinet är ett jäkla sattyg men eftersom all rökning för mig sker med vin så var jag tvungen att lägga av med båda.

Kraaam

Sidor