Du är himla duktig som fixar ett stressigt jobb med vikarier samtidigt som du håller i din nykterhet trots sug. Tänk om man kunde lyfta bort det där suget helt och bara få fokusera på att må bra istället, i lugn och ro. Men sådant ser ju livet inte ut. Önskar dig ett stort lycka till, du är på rätt väg. Kram!

I går pratade jag med en av mina livlinor och fick prata av mig, grina lite och få goda råd på vägen. Att skaffa sig trygga livlinor är ett råd jag vill ge alla, för man är så svag när Draken vill dansa och det är så lätt att ta flyktvägen.
Jobba måste jag så på något sätt måste jag hitta en väg som funkar för mig, är inte så lätt att byta jobb när man bor som jag gör. Sen gillar jag jobbet på många sätt, men måste lära mig hantera det på ett annat sätt.
Tror inte läkare eller försäkringskassan skulle gå med på att sjukskriva mig för jag behöver fundera och plannera ett par veckor till, så jag får bita ihop dessa veckor och hålla borta Draken med vilja.
Så väljer idag att vara nykter vad som ön händer, önskar er en fin måndag med styrka, mod och vilja kram Strulan ???❤️

Sommaren visar sig från sin bästa sida, så njuter av det.
Lyssnade på podden Hur kan vi? Ett enormt bra samtal med killarna från Aklispodden, ett tips att lyssna på i hängmattan.
Önskar er fin helg med styrka, vilja och mod, kram Strulan??❤️

Dagar, veckor och månader har nu gått och halvåret börjar närmar sig. En kort tid i en människas liv, men förändringen gör att det känns som en evighet. Finns suget jo det är där ibland, men låter mig inte glömma och spelar hela filmen med konsekvensen om jag tar första glaset.
Håller mina rutiner, slarvar jag så blir det svårare med en gång och suget är där.
Nu börjar det svåra arbetet att bygga vidare så livet kan fortsätta så här, få det stabilt och ro i livet.
Så väljer idag att vara nykter vad som än händer, önskar er en fin söndag med styrka och mod// kram Strulan??❤️

Idag är jag så trött på mig själv och min personlighet. Om inte allt funkar enligt rutinerna så blir det jobbigt och min beroendepersonlighet vaknar, hon ör en fjortis. Skriker bara detta är skittråkigt och börja göra något kul istället för att var så äckligt redig.
Skall resten av livet vara så här håll dig i fyrkanten, följ dina rutiner, slarva inte med mat och motion.
Vet var felet är för mycket jobb, inte kunnat träna och då ballar jag ur.
Men hur sjutton skall man kunna följa det som är bäst när allt annat också måste funka.
Jag är så imponerad av de som gör och gjort denna resan, för det är så jäkla svårt vissa dagar.
Men väljer idag att vara nykter vad som än händer, hoppas ni andra har det lättare idag. Kram Strulan

för att göra dig en aning avundsjuk så kan jag meddela att pensionärslivet är att inte följa rutiner, slarva med maten, göra vad jag vill på dagen, resa (nästan) var jag vill :-))) Städa ? Boooring !!!
Annars gäller : Det viktigaste först !
Kram !!

Mmm det är så jäkla ruttet att sitta fast i alla ”måsten” och bara ha spillkvartar att lägga på sånt man vet att man mår bra av och blir glad av... Jag har en tjurig dag idag, och semestern är inte ens slut än ?

...allt eller inget stämmer så bra. För att jag ska kunna skippa alkoholen måste jag. 1. Träna 2. Äta nyttigt 3. Lägga mig tidigt 4. Ha lugnt omkring mig

Det är min fyrkant och den är så lätt att rubba till en trekant eller tvåkant. Som jag också har skrivit förut tycker jag att du är grym. Alla här inne som kämpar är grymma och jag håller om och i er allihopa. Håll i, håll om, håll ut! Kraaam

Visst är livets pussel svårt och för oss med beroendepersonligher är det jättetufft. Ge dig själv en stor kram och ge dig själv beröm. Du gör ett jättebra jobb med dig själv ?????

Virvla

..att ha skitdagar. Det har jag idag också. Har jobbat. Och nu ligger jag i sängen och gör ingenting mer än kolla på serie. Mat? Nja, en tallrik yoghurt med müsli. Och massor av choklad. Men idag är det okej. Imorgon nya tag.

Era ord betyder så mycket när man vacklar i sin tro på att denna vägen är rätt. För det gör man iallafall jag, men kanske är ovanligt trög. För just nu mår jag bättre än jag gjort på evigheter, min kropp jublar och psykiskt ovanligt stabil för att vara jag. Så vad gnäller jag för, är det så att jag bara inte vill vara vuxen, sansad och klok utan saknar kaos och flykten. För just så är det och det är nu mitt riktiga jobb börjar, att hitta kvinnan som är nöjd i lugnet. Hon som är den jag spelar utåt, som har koll utan stress, njuter av livet och nuet.

Att behålla byxorna på första året, gav Adde som råd i någon tråd och det skall jag göra och hoppas att drömprinsen väntar där om drygt sex månader?
För mig är det en fördel att vara själv, att inte kunna skylla på någon eller göra som jag brukar bli medberoende till någon.
Så lever nu som nunna ingen alkohol, tobak eller män, är väl bara tystnadslöfte som jag bryter för tyst är jag inte?
När semestrarna börjar ta slut och man klarat det, då börjar kräftskivorna så bara att samla kraft igen.
Så väljer idag att vara nykter idag vad som än händer, önskar er en fin lördag med styrka, mod och vilja ?❤️??// kram Strulan

Tycker faktiskt att det är svårare nu, minnen börjar blekna om hur jag mådde. Tycker det är ganska besvärligt att hålla minnet vid liv, istället börjar tankar på hur jag vill att det skulle ha varit.
Det är ju inte sanningen men hjärnan är lätt att lura, känner en löjlig avundsjuka för de som testade i somras och nu börjar om.
Nästa vecka kommet äntligen terapeuten tillbaka efter semestern, han kanske kan få ordning på mina tankar igen.
För nu känns det jäkligt jobbigt och med det klarar jag livet och motgångar mkt sämre.
Finns en sorg och deppighet som jag inte känner igen, vill bara dra täcket över huvudet och slippa vara med en stund.
Försöker hålla mina rutiner och regler, men saknar glädjen just nu. Tror ingen annan märker det för i vanlig ordning håller jag masken.
Så mkt gnäll men skönt att lämna av det här.
Men även idag väljer jag att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

Alkoholromantisering blandat med litet åh-nej-nu-blir-det-höst-blues? I så fall lider vi av samma åkomma. Men jag känner snart-höst-bluesen varje år, med eller utan alkohol. Har öht svårt med årstidsväxlingar och måste försöka komma ihåg att vara extra snäll mot mig själv under dem. Prova att unna dig något som symboliserar inträdet i den nya årstiden. Jag köpte mig en skinnjacka jag önskat mig länge. Nu ser jag iaf fram emot att få använda den i höstrusket :) Och du, vi har inte missat chansen att dricka alkohol bara för att semestern är förbi. Vi kan dricka precis vilken dag vi vill. Hur mycket som helst. Men vi gör inte det, för vi är såna som inte dricker. Kram

Men passar riktigt dåligt in i mitt liv just nu, sen är jag ju folkskygg. Eller var det, har ju blivit knäpp sen jag nyktrade till och gör många saker jag aldrig skulle gjort innan.
Men någon gång skall jag åka på något sådant, när jag fått ordning på mitt liv.
Men tack för tipset Adde?❤️

Inte klokt! Ett halvår har gått! Jag förstår att minnena suddas ut för hur det var förut och det är helt okej att vara deppig. Det är helt okej att dra täcket över huvudet också men jag tror typ att du lägger dig, drar upp täcket till nästippen och blundar, sen kanske du ligger max 15 min innan du kommer till insikt. En powernap som får dig att tänka på annat än de som druckit under sommaren, inget att vara avis på för jag har tänkt på DIG (på många andra också) under sommaren, motsats alltså, hur skönt Strulan haft det. Vaknat fräsch hela sommaren!

Jag har följt dig hela detta halvår, utan att du kanske är medveten om det och jag måste skriva att jag beundrar dig. Vilken "figtharglöd" du har, vilken tillgång du är för människor som får ha dig i sin närhet. Hurra och Grattis till dig!

Had jag skrivit på min Ipad hade jag bombat med hjärtan men jag skickar cyberkramar! Kraaam

Vi saknar dig massor! Hoppas allt ör bra och hör av dig när du är redo! Ibland måste man ta en välförtjänt paus härifrån också! Kraaam ?

Jag hänger i och fortsätter att välja nykterhet, även om det är lite svårare nu. Hoppas att det är en kulle jag behöver komma över och att det lättar om ett tag.

Mkt händer när man nyktrar till, både med kropp och knopp den största fördelen är att jag är lugnare. Insett att vissa saker får man leva med, att välja med omsorg och att jag behöver inte passa in det räcker om jag är jag.
Så väljer även idag att vara nykter vad som än händer styrka, mod och vilja till er// kram Strulan ❤️??