Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Och hoppas att du mår ganska bra ändå ❤️ Kom tillbaka när du känner dig redo. Själv vacklar jag lite fram o tillbaka som jag förstår att du kanske gör ? sommar o sol glada människor...ja det blir svårt! Förstår precis man vill vara som alla andra...styrkekramar till dig ??

Läser era hälsningar och blir lite tårögd. Tack snälla, ni betyder så mycket för mig, mer än ni kanske anar. ?

Jag mår bra, men når fortfarande inte upp till mitt "Ett ärligt försök", så jag stoppar här vad gäller mitt liv.

Dock hejar jag på er alla andra. Ni gör det så himla bra. En dag är jag också där igen, det är jag övertygad om.

Kram på er

Tack för att du hör av dig ibland.
Det betyder mycket ska du veta.
Du har gett så mycket till så många här och vi alla vill att det ska gå bra för dig.
Jag är övertygad om att det kommer göra det också.?

Många kramar till dig
????

Så känner jag mig nu.

Hade tänkt avvakta med att ge mig tillkänna igen, men kan inte vänta.

FinaLisa, Lennis, Knaskatten, Pellis och - vad glad jag blev - Fibblan, er fina kvintett har varit en sextett några dagar nu, utan att ni vet om det. Jag blev så inspirerad och peppad av er kämpaglöd så jag hängde på av bara farten.

För alla som vill veta kan jag berätta att jag tänker annorlunda den här gången. Lite ärrad av alla försök testar jag att verkligen ta en dag i taget.

E n d a g i t a g e t

Ska försöka komma ihåg att klappa mig på axeln när det går bra. Tror att det är den bästa strategin. Tidigare har jag ägnat mig mer åt skuld och skam, vilket i och för sig säkert fyller en funktion, men, som den pedagog jag är, vill jag trycka mer på belöningsknappen.

Ännu har mina senaste veckor inte inneburit att något gått överstyr, men jag vågar inte ta risken att falla tillbaka helt.

Vet inte hur mycket jag orkar skriva nu i början - min panikångest har tyvärr inte haft semester under samma tid som jag - men vill ändå att ni ska veta att jag tänker på er alla som på olika sätt och i olika grad kämpar mot A-djävulen.

Ni är bara bäst, glöm inte det. ?

E n d a g i t a g e t

Kram på er

Anonym26613

Haloj tjejen.... det var inte igår. Ska vi köra liten stund hand i hand och hjälpas åt..? Har inte läst hela din tråd, men det som varit kanske inte spelar så stor roll. Alla börjar ju från noll ändå. <3

Sextett, hurra! Strålande nyheter. Skriv så mycket eller lite du vill eller behöver. Huvudsaken är att vi håller oss nyktra.
??????

Jag har tänkt på dig och undrat hur det gick. Kul att se dig igen! Det här är ju klart bästa stället att hänga när det behövs skärpas till ?? Kram!

Vilka bra nyheter ?? såklart du är med i vår sextett Vinäger ??
Ingen press ta det i din takt!! Så himla kul att vi peppat o sporrat dig!! En dag i taget det är bra så man tar det som man orkar o alla dagar ska man klappa sig på axeln precis som du säger! Förbannat varit ledsen besviken det har man varit nog! Peppa sig själv o en klapp det låter trevligare ??
Lycka till o häng med i din takt!! Grymt att veta att du är med oss o självklart MaryPoppins med!! Ju fler desto bättre ?? kram kram ??

Miss Mary Poppins (autocorrecten gjorde om det sista till Poopins ?) Så himla kul att få ett livstecken från dig - även om det som vanligt är dubbelbottnat när någon är här igen. Självklart jobbar vi ihop; cocaholics, grönkålister och andra udda varelser kräver detta, vår specialitet.

Nu kör vi (eller vad det nu var jag sa)...

Kram på dig

Utanför boxen helt just nu. Mitt ärliga försök till trots.

Har flera gånger tänkt att eftersom jag inte till hundra når upp till det ärliga helvita försök jag närde för snart två år sedan så kan jag lika gärna ge upp.

Ge upp?

Nej, nej, nej... Aldrig ge upp. Det är så jag tagit mig fram här i livet. Och lyckats rätt bra. Eller, rättare sagt, lyckats mycket bra. Både vad gäller jobb och familj. Trots psykisk ohälsa, panikångest och de senaste åren även ett alkoholmissbruk.

Sååå, vad göra?

Jo, tvärt emot vad många förespråkar kör jag mitt eget race. Nykter så många dagar/kvällar jag klarar och de som inte blir det försöker jag låta innehålla så lite alkohol som möjligt.

Har alltid sagt att fixar jag inte det bästa så försöker jag nöja mig med det näst bästa. Vad det än gäller. Och där är jag nu.

Är tacksam för varje dag som funkar. Är extra tacksam för alla dagar som är helvita. De andra blir färre och färre. Tror att den här strategin är bäst för mig just nu. Säkert inte den som eftersträvas och förespråkas, men den enda som funkar för tillfället.

Döm mig inte för hårt, det här är det bästa jag förmår. Och själv är jag nöjd med att ha insett detta. En dag tar jag klivet över till den helvita sidan. Det är jag övertygad om. Men just nu famlar jag i gråzonen. Gråzonen är helt ok. För mig. Just nu.

Sidan heter "Förändra sitt drickande" och det gör jag. Förändrar så in i bomben.

Svagstark har jag skrivit om förut. Det är jag nu. Med betoning på det senare; stark.

Kram på er alla här på forumet. Ni är lika bra, oavsett om ni kämpat länge eller är nya. Kom ihåg att tillsammans är vi starka, starkare, starkast. ?

Anonym26613

Förändra sitt liv, sitt mående och sin framtid. Som vi vet, ingen ångrar en dag nykter.
Ja, jag är tillbaka, men på många sätt i samma situation som när jag lämnade gruppen. Visst jag drack under semestern. Minst 6 dagar i veckan. Två glas per dag. Tills panikångesten väckte mig en natt och jag fick flash back från förr. Kom plötsligt ihåg hur dåligt jag mådde den julen 2017. Och vilket jobb det var att komma ur skiten. Där på natten öppnade jag mobilen och tittade in här. Såg att både du och grönkålen ? var här och kunde somna igen. Visste att jag inte var den enda, och inte ensam. Lovade mig själv att jag skriver till er när jag kom hem, men det dröjde sig. Tog emot att bestämma sig...
Idag har jag dag 10. Den magiska för mig. Jag minns att jag sa "klarar jag 10 så klarar jag 100!"
Känns bra att vara här. Lite till beslutsamhet och jag snart kanske börjar en tråd.
Vi håller ❤️ idag är jag nykter

Fibblan

Så glad att du inte checkade ut när jag checkade in?! Men jag fattar läget och själv är jag också fortfarande i det näst bästa (mot vart jag vill..) och i gråzonen. Men precis som du säger, får det va gott nog många ggr. Och en själv vet ju vad förändring innebär. Och det är så gott o höra att du kan bekräfta dig själv i just DIN förändring. Det är ju så svårt många ggr tycker jag. Så vi får påminna varandra om det??!
Jag är på semester med familjen min, så hinner knappt skriva ngt. Mkt intensivt..,
Hörs snart igen!
Stor kram/
Fibblan ?

Nu önskar jag på påminna fröken Vinäger och alla andra prestationsprinsessor (undertecknad inräknad) som hänger i denna tråd - Man måste inte ta i så man spricker. Med allt. Hela tiden. Good enough. Det borde väl även gälla alkoholen? Man får göra det som funkar utan att man går sönder pga att livet blev överjävligt. För övrigt så har jag nu bytt artistnamn till gingerholic. Det klingar störtskönt, eller hur ?

Man ska göra det som känns bra eller funkar för en! Försöker man för mycket att göra något som känns alldeles för tufft hela tiden brukar det sluta med pannkaka. Ta hand om dig o försök att må så bra du kan bara mitt i allt gör massa må bra saker för dig! Prestations prinsessor som Mirabelle skrev...OJ här var en till som kände sig fruktansvärt träffad ? good enough är nya måttot så lätt att säga men så svårt att leva efter. Ska kämpa med den biten med ?
Som du så klokt säger Vinäger sidan heter Förändra ditt drickande o det gör du sen kan det få gå lite kringeli krokigt ibland men så är livet i stort med - glöm inte bort att vi alla är lika här inne!! Du är lika välkommen i grå zonen med Vinäger ?? vi är så glada att du hänger med oss!! Skickar lite styrkekramar till dig för att du är så himla bra ?? heja heja fortsätt kämpa!