Sommarflickan2018

Tack för er värme.

Jag har inget alkohol- eller drogsug när jag är här. Kanske är det för att det inte går att få tag i men säkert lika mycket för att jag har dagarna fulla av sysselsättning. Jag sover gott, får alltid 7-8 timmar bra sömn, äter på regelbundna tider, har uppgifter som gör att jag får reflektera över mig själv och mitt beteende. Jag känner mig positiv, har inga självmordstankar och ser med tillförsikt fram mot det vidare livet. Utan alkohol mår jag så mycket bättre. Jag är också glad att jag är helt utan beroendeframkallande medicin. Nu har jag propavan och melatonin att sova på och det funkar över förväntan. Är oerhört tacksam för det. Trodde aldrig jag skulle kunna sova utan insomningstabletter, men jag sover bättre än någonsin. Men jag är på min vakt, jag förstår att det inte alltid kommer vara så "enkelt", det kommer komma prövningar där jag måste kämpa. Men om jag gör det utan alkohol och benzo finns det iaf en chans att jag klarar det. För som jag skrivit innan, inget blir lättare med alkohol.

Jag har 40 dagar helt clean idag men sedan den 24 april har jag bara druckit åtta dagar och då inte i några överdrivna mängder som innan. Det känns fantastiskt bra och min kropp tackar mig. Jag är utvilad när jag vaknar och jag har energi att göra saker. Jag vill inte sova bort dagarna längre. Bara det är en otrolig vinst.

Men jag hänger kvar här, jag glömmer inte var jag kommer ifrån och vet att jag inte får bli bekväm. & jag räknar inte dagar direkt. Jag vet att det är 40 idag för att jag var på ett NA-konvent igår och där skulle man skriva upp tid. Jag tar dagen som den kommer och funderar inte så mycket kring alkohol. Någon gång blir jag sugen på ett glas vin men det går över ganska snabbt. Väldigt skönt.

Hoppas ni alla har en nykter och solig söndag!

Sofia

Hej Sommarflickan2018! Tack för att du uppdaterar om hur du har det! Vilket jobb du gör och så himla bra att du tar emot all hjälp från behandlingshemmet. Det var sjukdomen som gjorde att du ville avsluta ditt liv, det inser du nu när du fyller dagarna med mening. Det låter verkligen som en skön insikt. Fint att du delar med dig av den här också, jag tänker att det kan vara värdefullt för många andra att ta del av. Härligt att du märker att suget som dyker upp ibland också ger med sig ganska fort.
Varma hälsningar med hopp om fortsatt tillförsikt och glädje!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet