Hej! Jag är här. Trevligt att vara saknad. ?

Allt är under kontroll. Mycket att stå i så här i slutet på terminen. Håller mig vit, och kommer att fira en vit midsommar hemma med enbart familjen. Jag tycker att det mesta funkar, har inga okontrollerbara sug. Men det är tråkigt utan vin, det är bara att fastslå.

Hälsningar från klinikens väntrum i Göteborg.

Skönt att allt är bra med dig ?Håller med dig, visst blir det tråkigare men tror faktiskt den känslan avtar. Det får man ju hoppas iallafall. Kram Strulan

Du känns mycket mer övertygad. Som att du lever ditt nya liv mer självklart nu. Blir så glad för din skull. Bra jobbat!

Kram

Jag saknar dina rapporter från västkusten. Har du lagt ner forumet? Sommar och semester brukar vara jobbiga perioder vad det gäller alkohol.
/Mrx

jag går tillbaka till besök på kliniken och intag av naltrexon.
Har inte lyckats vara nykter under juli, har tvärtom druckit väldigt mycket. Har till och med fått ett anfall av gikt igen för första gången på flera år - vin, whisky och grill i princip dagligen under en månad. Det gick snabbt att komma in i gammalt mönster igen. Men nu blir det inget mer, ser fram emot att leva lättare och sundare igen.

Jag har oxå fallit under semestern. Jag har njutit av vin och öl. Jag har lyckats undvika fyllekalas. Jag känner dock att efter semestern blir det nya tag här inne. Jag vill vara ren och må bra.
/Mrx

På kliniken, dags att blåsa.
Känner mig relativt bra. Det sitter några personer som av deras skakningar att döma mår jävligt mycket sämre än jag.

Jag har gått på naltrexonet igen. Första veckan utan alkohol nu. Under större delen av juli drack jag i stort sett varje kväll, mest rött och whisky. Ganska stora mängder, framförallt mot slutet, då jag några kvällar kände mig så där äckligt full. Jag hatar det, alltså då man är så berusad att man ångrar det senaste glaset samtidigt som det är för sent att göra något åt att man drack det. Man blir slö, sluddrar, huvudet dunkar. För det mesta var det inte på detta sätt nu i sommar, utan jag drack på samma sätt som vännerna och frun - till middagen, vid grillen, i bastun. Men mängden intagen alkohol ökar ju för mig. Från 1 flaska vin den 7 juli till 1 flaska vin och en flaska whisky den 28.

Men nu är det slut. Jag känner både sorg och tillförsikt. Och vetskapen om hur gott jag mådde perioden mars till och med juni får mig att längta efter en vit period igen.

Jag vet inte om jag kan eller vill bli helt nykter i framtiden. Men jag vet att jag inte klarar av att dricka "normalt". Och jag kommer aldrig att klara det. Jag kommer inte ens att försöka. Däremot vet jag att jag behöver långa, vita perioder. Egentligen borde jag sluta helt, men det har ju visat sig inte funka.

Jag är fortfarande 10 kg lättare än i mars. Och jag har fortsatt att träna. Så jag är inte helt tillbaka på ruta ett. Kanske ruta fyra.

Ingen idé att tänka långt fram, håll dig här och nu. Ingen vet hur det ser ut längre fram. Skönt att höra att du mår ok// styrka, mod och vilja// kram Strulan

Igår var jag med frun på musikal. Vi åt middag på restaurang innan. Jag drack en lättöl, frun en starköl. Inga problem. Det kändes tvärtom riktigt bra. Kände inget behov av alkohol. Idag är det lördag. Jag kommer inte att dricka idag heller. Det gick i våras, det går även nu under sensommaren och hösten. Jag behöver låta bli att dricka. Jag vill låta bli att dricka. Och ändå, någonstans i magtrakten känner jag oro...

Nu drar jag till gymmet.

Idag är det lördag och vi håller oss nykter. Imorgon söndag när vi vaknar pigg och utvilad tidigt. Tackar vi oss själva för vi inte drack idag. En dag i taget...
/Mrx

Jag hade också ett periodiskt beteende. Och sjukdomen är progressiv så även efter längre uppehåll fortsätter det och blir gradvis värre. Tills man tex dricker dygnet runt för att fungera som jag gjorde på slutet.
Jag såg inte riktigt stupet komma men det gick ruskigt fort på slutet.
Vad tror du skulle få dig att på riktigt vilja sluta, låter som du vacklar i vad du vill?
En liten varning i all välmening bara. Känner igen mig så i dina tankar och perioder där jag var för några år sen.
Faran är väl inte över för mig heller men hållt mig nykter 6 mån med hjälp av 12-steg/AA. Hade försökt allt annat tidigare..

Jag är väldigt medveten om riskerna. Och jag trodde i våras att jag skulle kunna vara vit för resten av livet. Eller jag hade den ambitionen. Sedan kom juli. Jag har numera ingen annan ambition än att dricka så lite som möjligt. Sedan får vi se. Jag var alltför stursk i våras. Men som du skriver, det finns risk att det eskalerar, det märkte jag ju själv nu i slutet av sommaren.

Precis som för mig känns det livslånga beslutet övermäktigt ibland. Kan vi inte bara göra det näst nästa när vi inte förmår att nå upp till toppen? Vi dricker så lite som möjligt och och för alla vita dagar klappar vi oss på axeln. Tillsvidare i alla fall. En dag kanske det flyter på lättare igen.

Äsch, jag vet inte, blev mest svammel det här...

Önskar dig lycka till!

Kram

Tack, Vinäger. Precis min uppfattning för tillfället: var glad för alla de nyktra dagarna. Självklart vore det bästa att sluta upp med alkohol helt och hållet. Men om jag har flera helt vita månader om året så är det bättre än mitt tidigare tillstånd där jag hade två vita dagar per vecka. Just nu ser jag så på saken. Vad som händer framöver får vi se.