Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Näääöstan dag 2 då Pellis. ?
Bra jobbat med träning, fanta och att vända humöret! Heja heja!

...är toppenbra! Tack ?! Tränade igårkväll på utejympa och det var sååå skönt! Nu väntar skogen med vovven och sen jobb. Inte sovit särskilt bra, ögonen känns vattniga men med den helvita kroppen känns utgångsläget lite mer energirikt ?? Nu har jag inte smakat alkohol på 40 tim och då ändå en skvätt ? Ha en fin dag ?☀️

Fibblan

Usch ja, minns att det tog sin lilla tid att få rätt på sömnen.., nu ska man trampa igenom det igen..
men gott höra att din inställning är positiv iaf??! Och jag tror vi kommer lättare på banan denna gång, inte sant?!

Ha en riktigt bra dag☀️!

Hoppar in i en tråd där man hittar hela kvartetten hängande och vinkar ?? Ni gör ett strålande jobb bruttor! ?? Fibblan, ingen fara, upp och hoppa och på’t igen bara ?? Nykterheten är som att cykla på enhjuling, litet vingligt i början, och osäkert om det är värt mödan. Ha en fin dag!

Fibblan

..konstigt nog. Att man funderar över om det är mödan värt. Det borde ju va så självklart, men i realiteten är det inte så enkelt. Man är ju lite enbent i början dessutom, och så på en enhjulig cykel ovanpå det..? Snacka om en svår akt att balansera. Men jag har klarat det förut och det ska gå även denna gång?!

Fortsatt fin dag till dig med☀️!
Kram/Fibblan ?

...och dag 3(4). Jag har så mycket jag vill skriva men jag får liksom sortera ut! Vilket gäng det blivit! Och att dessutom Miss Mary Poppins dyker upp och skriver! Wow! Dessutom är det roligt att få påhälsning i sin egna lilla tråd

Igår sa jag till min man att imorgon ska jag väga mig efter semestern. - Kommer inte bli roligt att se siffrorna på vågen sa jag. - Nä men det är ju alkoholen, man skulle sluta med den i tre månader säger han. Undrar om man klarar det fortsätter han? Ja och om man gör det är det väl ett bevis på att man inte är beroende lägger han till. Mannen är måttlig, väldigt måttlig men är typ 1 diabetiker och tränar aldrig vilket i sig är en tickande bomb.

Till saken hör att jag inte har sagt någonting till honom om hur mina tankar går, vart jag befinner mig kl 6 på morgonen och lägger mig tidigt för att hinna hänga med mina vänner här.
Jag är bara inne på dag 3(4) men känner redan en skillnad i; lite mer energi, fräschare på morgonen, mindre vattniga ögon och lite mindre plufs. Men så långt kvar till mitt mål! Jag kommer att få det tufft men det är så mycket som sitter bara i huvudet. Var inne i stan igår och alla som sitter där och sippar på ett glas vin eller som att det är onsdag, lillördag liksom, det förknippar min hjärna med god mat och gott vin.

Nope, inte idag och vi får se hur familjen kommer att reagera på det, om de ens märker något. Haha vågen då undrar säkert ni? +0,9 efter semestern men då har fettet ökat och muskelmassa försvunnit.

Skriver som Strulan och övriga här inne: Idag är jag nykter, vad som än händer! Kraaam

Man märker skillnad på sig själv varje dag! Man känner sig mindre ofräsch som du säger piggare ögon, hud hår ja allt börjar repa på sig med små steg! Måendet kommer mer o mer o energin...var har den varit??...ja det kan man undra...skönt att den hittat tillbaka ivarjefall!
Du verkar stark ?? fortsätt så ?? kram kram

...över att lillördag passerade utan vin men med ett snyggt vinglas till middag med alkoholfritt vin i. Smakade riktigt gott och maten blev god. Varje onsdag har jag haft ett glas vid spisen när maten tillagas men idag gick det så bra ändå . Imorgon är jag ledig på fm och ska träna med en kompis, känner träningslusten igen och jag är tacksam över det!

Visst svävar tankarna iväg och jag tänker; det här var ju enkelt nu vet jag det.Ett glas spelar ingen roll. Första utmaningen var idag, lillördag, nästa blir kommande helg och den 17/8 ska vi på Kräftskiva och jag kan inte ens ta bilen för det är sjön som gäller⚓️

Nöjd och belåten att jag klarat kvällen somnar jag utan promille i kroppen!

Man kan ha ett glas med vad som helst i, bara inte alkohol!
Aldrig alkohol, vårt nya mantra?
Ha ett bra träningspass idag?️?

Kramar
???

Vill du fixa det gör du det, för vi skall igenom kräftskivor, höstmys, jul och nyårshelvetet osv finns alltid en anledning till att ta ett glas. Men tror vi få inse att det är en sjukdom och all hjälp som behövs får man ta, men till sist är det den egna viljan som styr. Skickar dig all kraft och ork till att finna din vilja och välja det du vill❤️??// kramar Strulan

Fibblan

Hur har du det??
Låter FANTASTISKT med begynnande träningslust..
Den ser jag också fram emot?!
Usch ja, alla utmaningar som möter oss.. inte lätt. Fantastiskt bra jobbat så här långt??!

Jag får nog ta mitt lite hårdare grepp om nykterheten på sön/mån igen..?. Men det är ändå så mkt mindre än det kunde ha varit.. på riktigt alltså..

Stor kram ?
/Fibblan ?

...börjar jag samla dagar ??! Så himla härligt att jag passerat dag 3 och att det idag är dag 6. Vet inte varför men just dag 3 känns som första kritiska dagen när man läser runt på olika sidor och här inne. Nu är ju inte dagen slut än, den har ju precis börjat men 6 hela dagar utan vin och cigaretter. Jag är så nöjd! Jag är sååå mycket piggare och sover bättre ?. Win win alltså

Vad jag förstår så blir ju känslan ännu bättre om en tag eftersom alla vinster inte visar sig efter ”bara” en vecka men det är så skönt utan vin (och cig). Alltså jo visst är jag så jä**kla sugen ibland men mest sugen på att sätta mig med en cigarett och om jag ska röka så måste jag ha ett glas vin. Går helt bort alltså! Nikotinet och vinet tillsammans blir ju en kick men även det klarade jag igår trots att det var fredag.

Idag hinner jag inte skriva runt så mycket till alla som jag skulle vilja! Innan det börjar regna måste jag uträtta en massa saker. Först en skogspromenad med voffisen ?

Önskar alla en riktigt fin lördag, sol som regn ☀️☔️! Hoppas shoppingen går bra, att golfsvingen sitter, gymet omfamnar dig, bokläsningen eller ljudboken blir spännande. Någon kanske plockar svamp!

Kraaam ? Idag väljer jag också bort vinet

Duktigt att sluta med både alkohol och cigg! Förstår att det är kämpigt ibland, men det är bara att hålla i. Vi mår bättre utan!
Kanske läge att hitta något annat du kan unna dig och belöna dig med? Förutom belöningarna att slippa ångest, få känna sig fräsch, vara starkare och piggare och slippa bakfylla bland annat. Kram! ?