Du är en arbetslös, hemlös alkoholist i dag (ev med någon bokstavskombination?) och har farliga tankar om att du nog kan "dricka rätt kontrollerat".
Se sanningen i vitögat och gör dig själv en tjänst genom att satsa på nykterheten istället. Den här vägen verkar annars bara leda käpprätt åt helvete.
Nu har du bett myndigheterna om pengar och akut boende, starkt jobbat där. Har du kontaktat sjukvården om ditt drickande?
Du förlorar ingen stolthet på att kontakta din syster, hon vill säkerligen sin brors bästa.
Din attityd med "up yours" förlorar du mest själv på - du är ingen pansaromsluten sköldpadda, be om hjälp! Som du beskriver det så verkar du ha en oerhört stark potential, som du inte får utlopp för. Lägger du flaskan på hyllan och tar itu med dina problem så har du en lovande framtid i sikte.
Eftersom din tråd heter "Vad ska jag göra?" så hoppas jag att du inte tar illa upp för välmenta råd.
Allt gott!

DetGårBättre

Hade lite tankar igår att idag skulle vara sista dagen att dricka. Men det finns ju ingen poäng. Hade ingen abstinens alls igår och vinet drack jag för att somna. Sen vet jag inte var jag ska sova inatt. Blir det bilen igen lär tankarna direkt komma om att drick så somnar du åtminstone. Det som är mitt stora aber nu.

Kontaktat soc men de skulle återkomma i eftermiddag. Seriöst? Handlingskraft? Inte konstigt vi har folk på parkbänkar. Ringer man om hjälp måste ju resurser sättas in direkt vid akuta behov. Får se vad som händer i eftermiddag.

Jag är sjukskriven och hemlös alkoholist kan jag sträcka mig till. Bokstavskombinationer är självdiagnoser. Får se vad som ev kommer fram vid utredningar. Det är ju något som ställer till det för mig ju.

Angående att dricka kontrollerat så vet jag ju att det krävs en jävla styrka och disciplin. Det tänker jag inte leka med. Tankarna är inte det som styr. Jag ska inte dricka alls. Nu är jag inte lika besluten att jag inte vill, men det beror ju på min situation och nedstämdhet etc.

Ja, vägen med alkohol går bara utför. Därför jag är glad att jag lyckats hålla det "inom rimliga gränser", jämfört med vad jag riskerar. Men det är jävligt uppgivet på alla plan just nu. I just dont fit into this world! Isolerar mig känner jag.

Sjukvården är inget jag behöver kontakta nu. Min läkare vet om det, han sa bara att "sluta drick" och det har han ju rätt i.

Ska kolla in ett rum idag kl 17. Vet inte när de ger besked. Hoppas på skyndsamt.

Soc ringde nyss. De tyckte jag tillhör Kävlinge trots att jag skrivit mig i Malmö och har kopia med stämpel från Skatteverket. Jag vistas i Malmö men icke. De hjälper inte till.

Fantastiskt samhälle vi har. Tro fan det är kaos i landet.

Skulle jag bege mig till kävlinge så skulle de säga att jag tillhör Malmö. Haha!

Och det enda man tänker, sup ner dig. Skit i allt. Då hjälper de kanske till, eller så går livet åt helvete. Slipper du balansera och försöka reda ut situationen.

Vet i fan om jag orkar mer. Tankarna går enbart på att slå mot de som hindrar mig just nu! Jävla helvete med allting.

Du är inte där ännu. Du skiter inte i allt och super inte ned dig ännu mer.
Men det hade såklart varit klädsamt om samhället kunde bry sig lite mer om människor INNAN de super ned sig. INNAN de blir självmordsbenägna.
Ja är i liknande situation, fast lättmjölksvarianten av ditt lidande. Men jag förstår hur du tänker.

Hoppas att du får rummet och att socialtjänsten kan enas om var du hör hemma. Du hör iallafall hemma här.

DetGårBättre

Framför allt att när människor ber om hjälp att vara lösningsorienterade! Det här blir komiskt. Kävlinge vägrar ge skriftligt beslut ifdag, utan vill vänta till måndag. Muntligt fick jag idag. Inget att gå vidare med. Planen är att gå till tidningen sen då två kommuner ej anser mig vara hemmahörande där. Först vägrade hon ens ge mig beslut med anledning av att jag ej tillhör Kävlinge så kunde inte ansöka där. Fan inte de smartaste de anställer! Snart ryker väl medborgarskapet också ?

Sofia

Hej igen, DetGårBättre, och välkommen hem. Oerhört frustrerande att läsa hur du hamnar mellan stolarna mellan två kommuner nu. Jag är glad att du ännu inte har lyssnat på de där "sup ner dig och skit i allt"-tankarna, utan du känns lösningsorienterad trots alla evinnerliga motgångar och ska strax gå och kolla på ett rum att hyra. Mitt i allt ditt eget jobbiga ser jag att du ändå tar dig tid att sträcka ut en hand till andra här på forumet och ger lite nya infallsvinklar och pepp, vilken förmåga!
Önskar dig nu stort lycka till med rummet och de bångstyriga byråkraterna.
Trevlig helg!
Sofia, alkoholhjälpen & anhörigstödet

Jag förstår att det är skitsvårt att uppbåda motivation till självhjälp när du hamnat mellan stolarna så här. Varför inte be din syster om hjälp? Ibland kan man behöva att en närstående kliver in och krigar för en... Jag blir lättad när du skriver att du inte ska dricka alls. Dina tankar om att ”det går rätt bra att dricka kontrollerat” är fantasier. Du klarar precis nätt och jämnt, med en hårsmån och ett nödrop, att inte supa ihjäl dig. På riktigt. Snälla, utsätt dig inte för det igen...

DetGårBättre

Ingen alkohol idag! Så får jag ingen abstinens imorgon så har jag slutat med alkoholen igen! Boendet har jag fixat nu! Ett litet trevligt rum i kollektiv med bra hyra. Så nu är den saken ur världen. Nu får jag jobba vidare på det ekonomiska. Känns skönt att ha fixat så mycket idag trots en morgon som var minst sagt rörig. Nu ska jag sova är tanken. Sen imorgon får jag fixa vidare med rummet etc. Glömde ju ta hit lite basic stuff. Haha! Snart ska jag ta mig upp över ytan och få allt rullande igen. Boende är dock en jävligt bra grund om man ska kunna bygga något. Nu får jag ta en dag i taget och sjukskrivningen nu blir extra viktig då jag kan fokusera på bra saker. Sen får jag allt hoppas Försäkringskassan kan få tummarna loss så är jag nog tillbaka på fötterna helt om ett par månader!

Ja med tak över huvudet så är situationen betydligt bättre! En sak i taget och jag hoppas du kommer till rätta med förseningskassan.

DetGårBättre

Så har jag snart acklimatiserat mig i kollektivet. Åtminstone har jag varit och köpt det jag behövt till mitt rum i det mest akuta skeendet. Bl a en bäddmadrass, några kuddar samt växter för att få lite hemtrevligt. Men nu är jag helt slut faktiskt. Varit en enorm anspänning senaste tiden vilket gör att jag sover konstigt nu och är trött när jag vaknar. Dvs så som det brukar vara men i värre version. Tre första dagarna under min vandring kunde jag dock sova ordentligt och vaknade dessutom utvilad. Tänk om man fick vakna så varje dag. Så mycket energi man hade haft.

Ingen alkohol och har inte haft något sug efter den heller! Jag kämpar vidare!

DetGårBättre

Äntligen skiner solen på mig. Försäkringskassan har tagit beslut och nu börjar mitt liv åter kunna fungera ekonomiskt efter min krasch i vintras. Det är en viktig grund för att få saker att fungera på andra plan dessutom. Jag blickar framåt efter en turbulent vecka där jag även fick blanda in soc men har kunnat avboka nu då jag kan få hjulen att börja rulla igen på egen hand.

Känns som ungefär två stridsvagnar som hängt i något ok över mina axlar har tagits bort. Så nu är det bara några bussar kvar som jag ska arbeta bort med andra metoder. En lättnad som kommer göra att övriga problem blir enklare att hantera.

Vad gäller alkoholen (då sidan har huvudfokus på det området) så har jag inget speciellt sug efter det. Varit helt nykter nu i drygt en vecka. Sömnen fungerar okej även om jag sover oroligt. För varmt för att stänga fönstret, och då släpper jag in för mycket ljud. Det ska nog ordna sig med tiden också.

En bra dag hittills. Borde aldrig tvivla att det löser sig men likväl gör jag det som en liten människa. Senaste veckan har annars varit en där jag både försökt göra saker med mitt nya rum men även där jag mest legat och sett på serier då jag varit mentalt utmattad!

Tack för allt stöd när det var som värst och på resan upp från träsket. Får se hur aktiv jag är framöver här men ska försöka titta in och läsa och svara på det jag har ork och tid med.

Sofia

Hej DetGårBättre! Härlig läsning - du har fått tag på en bostad och ekonomin börjar ordna till sig, du är nykter och du får hjulen att börja rulla igen utan inblandning av soc. Hoppas att det fortsätter såhär för dig nu och välkommen att titta in när du har ork och tid.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre

Förra veckan var riktigt bra. Tränade fyra dagar och har fokus på lchf och träning nu. Fått ordning på mitt rum till 90% och nu ska jag bara få lite hjälp att få upp de sista hyllorna samt ska jag komplettera med några små köp. Dessvärre fick jag något jävla virus i lördags med halsont och krasslighet som till följd fått att jag varit orkeslös. Tankarna kom då på, men lite whisky gör gott och så sover du bättre men de var kortvariga som tur var.

Dock sovit uruselt nu i helgen. Är lite på bättringsvägen så hoppas jag kan träna imorgon igen. Men annars får det bli på onsdag. De stora hjulen går klart bättre nu men jag märker så enkelt hur rastlös jag kan bli. Allt känns så eländigt när jag inte kan bygga på något i mitt liv. Bara legat och försökt må bättre. Lagade mat en sväng nu och det kändes bra även om jag nu är som en skadeskjuten som släpat mig till sängen igen.

Små steg fram och upp är det som gäller. Nöjd med att jag skippat kolhydraterna nu i nio dagar eller vad det är. Hoppas jag kan köra på med motivation framöver också. Behöver komma i form igen. Mår mycket bättre mentalt då också!

DetGårBättre

Orka hålla garden... drack 1.4 liter vin i onsdags och idag trumfar jag med 1.8 liter vin. Losade 5K på trav och casino innan idag. Allt känns så meningslöst med livet. Vet att jag kan hitta rätt men så svårt nu.

Gick ut och sitter ensam på en pub. Det jag känner att jag saknar är en livskamrat. Så det känns i svackorna. I topparna saknar jag inget. Bipolär? Vem vet! Så jobbigt att söka efter evig lycka när livet typ inte erbjuder mer än ett sjaskigt vin!

Drack inget på tre veckor efter jag kom till Sverige igen. Men nu har jag ordnat och fixat med allt. Rummet är klart. Allt annat är under kontroll. Då söker jag något nytt. Något jag inte kan ta på!

Strävan... vad ärmitt mål, eller är allt en jävla resa bara?

Anonym26613

Hej! Jag har läst din tråd. Som en novell med både spänning och värme. Din smärta är igenkännlig, människor är så lika trots att vi lider av olika anledningar.

Nu har du råkat snubbla lite. Alla gör det. Alkoholismen är inte en framgångssaga. Vi lyckas och snubblar.
Klart du känner dig ensam. Behovet kommer när trygghet infinner sig. Men du ska väl inte gifta dig med vin? Förgifta snarare låter det som. Jag har en råd... Läs din tråd. För mig gav den en insikt om hur illa det går om vi fyller tomheten med A. Du ska till gymmet och inte till systemet ;) Kram

Ha en skön dag! // Mary

Efter en väldigt intensiv tid blev det litet för lugnt? Du hade plötsligt inget utlopp för stressen längre? Så kan det vara, att man kör på i 190 knyck för att klara av allt som måste klaras av. Och sen hamnar man i antiklimax. Hjärnan hinner liksom inte med i svängarna, fattar inte när det är dags att tagga ner. Det blir lättare om man har en plan för vad man ska göra när alla ”måsten” är ur vägen (tex gå på bio och se den där filmen, läsa den där boken, börja gå till simhallen...) Evig lycka... Jag tror inte på det konceptet. Att söka lycka känns öht väldigt krystat och stressande. Jag säger som Mikael Persbrandt ”Man får vara nöjd om man är litet glad ibland”. Kram på dig!

DetGårBättre

Tack för era kommentarer. Jag får sadla om och upp på hösten igen. Jo, det ligger nog lite i det, "man får vara nöjd om man är lite glad ibland".

Hjärnan är så programmerad att det ska ske saker hela tiden. Räddade upp 3000 från gårdagens usla spel. Men bryr mig egentligen inte om jag har obegränsat med pengar. Det är något annat jag söker.

Köpt vin idag igen. Började vid 15 och följde travet. Vid 17 är jag bara trött och tänker, "vad var det här bra för". Sen nu ut och drick några glas vin. Allt för att överleva och göra slut på kvällen.

Måste skippa det här. Får inte ens en skön känsla av vinet. Vodkan gav åtminstone något lugn. Vinet är bara blä!

Har ju ett bra liv egentligen. Vet vad jag måste fokusera på. Ändå bara släpper jag allt och bryr mig noll.

Ensamheten är min sten jag rullar uppför!

Kram på er!

DetGårBättre

Så jävla patetiskt! Trodde jag kunde kontrollera det här jävla giftet någorlunda. Spenderade väl 700 på utevin igår. Allt börjar bra.. men sen.. sällskap efter sällskap lämnar, jag blir som en blodigel på nästa! Idag inser jag ju hur patetiskt det var. Men jag ville verkligen igår. Idag börjar dagen med att jag ser fem ouppdruckna 3.5%... sveper dessa i normal takt. Sen ner till systemet och köper tre liter mauro! Måste ju ha ifall jag blir dålig! Mår så jävla dåligt nu1 Ber om ursäkt ifall jag varit alkoholromantiker som någon sa. Det här livet är fan inte värt det. Jag har kämpat som fan för att inte hamna här. Ändå faller jag! Jag orkar inte en ny bottom! Måste kravla mig ur detta innan allt skiter sig!

Klockan är 12.12 och jag sitter med 2.5 liter gift! HURRA!

Ibland vore det bättre att vara död!

Jag önskar inga fina ord från någon! Det kommer bara slå tillbaka mot mig!