Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Grattis! Och fy vad duktiga vi har varit. Grymt jobbat av oss!
I morgon är det fredag och då ska jag vara nykter - har köpt en massa spännande alkoholfria drycker som väntar i kylen - och så ska jag sova läääääänge på lördag morgon. Skönt.
Kram!

En vecka för dig också❣️
Precis som jag skrev i Lennis tråd; den veckan gick väldigt fort!
Önskar att du får en skön vilsam fredag när du slutat jobba idag

Kramar
???

Känns så bra att ha klarat en vecka och att den gick så fort och lätt. ??????
Ha en fin fredag alla! Utan alkohol! ?

Äntligen fredag! Inte för att jag vill ”få” dricka alkohol som jag brukade, utan för att jag får vara ledig. Sitter nu och sippar på en alkoholfri gurkdrink i soffan. Mjukisbyxorna på. I morgon får jag sovmorgon. Hurra!
Kram till alla som kämpar därute! ??

Låter som en perfekt myskväll ☀️☀️
Samma hör sitter o häckar framför tv:n med Loka Crush Hallon i glaset känns så himla bra! Heja heja oss! Trevlig kväll! Kram kram ??

Vakna upp en lördag, utsövd, ingen baksmälla, ingen ångest.
SÅ. UNDERBART. ???

...visst är det skönt! Tänkte precis samma sak imorse när jag vaknade 05.48 och klev upp 06.15. Då släckte jag kl 21.30 igår. Behöver jag säga att jag är NÖJD?

Vilken energi, Pellis! Här var vi slut efter första veckan på jobbet. Hela familjen sov till 10! Såååååå skööööönt. ? Älskar att sova som den katt jag är.

Håller med!
Härligt att vakna utan bakfylla?

Kramar
?️?️?️
PS. Just nu vräker regnet ner!!

Lördag! Sov som sagt lääääänge i morse, vilket jag verkligen behövde. Har sen haft en bra dag med lite jobb hemifrån (skönt att få saker gjorda), god mat och myskväll.
Kombucha framför en film.

Yes, tvåsiffrigt! Tack för peppen Vinäger. ?
Jag gör det faktiskt bra! Inga tankar på att dricka alls, jag jobbar bara på att liksom hjärntvätta mig själv till en person som inte dricker. Tänker inte att det vore gott med ett glas vin, utan istället att det är ett gift som jag vill slippa. So far so good alltså.
Men jag vet att alkoholrösten kommer vakna någon gång. Vill bara vara så beredd som möjligt när det händer.

På andra plan har jag inte varit lika duktig. Alldeles för mycket jobb och stress, trots att det bara har gått en vecka sen semestern. ? Måste ändra det på något sätt, men vet inte hur.

Lim

Tvåsiffrigt är TOPPEN!!

Sug kommer förmodligen att komma men ju fler gånger man övervinner desto lättare blir det. Och en vacker dag är de borta helt och hållet. Och alkohol känns PÅ RIKTIGT som ett gift. Jag har en liten flaska alcogel i badrummet. Och jag tycker på allvar att det känns lika vettigt att ta ett glas vin som att dricka upp den handspriten. Så kände jag inte förut.

Ge dig den på att inte låta sugen sabba för dig när de kommer. De är där och gör alkoholdjävulens skitgöra.

Kramar och heja dig!!

10 dagar ?! Så himla bra gjort, jag avslutar min 7:e och räknar framåt! Utmanar mig själv hela tiden men är fortfarande vrålladdad!

Grattis!

Tvåbenta är vi snart allihopa?
Dagarna bara går så fort och tänk när vi blir trebenta, vilken grej att se fram emot❣️
Men en dag i taget, aldrig ta första glaset!

Godnattkramar??
???

??????
Lim, jag jobbar precis på att tänka så om vin. Att det är bensin eller handsprit. Det gör ju bara att man mår dåligt egentligen, och inte var det gott i början heller. Jag kan nog lära mig att uppskatta annat istället. Just nu är kombucha favoriten.

Lisa, tänk när vi är trebenta ja! Då står vi stadigt i backen. Dit längtar jag. Aldrig första glaset är en väldigt bra ramsa.

Pellis, du gör det superbra! En vecka betyder att en helg är avklarad dessutom. ??

Godnatt (alldeles för sent - jobb, jobb, jobb) fina vänner ?

Fibblan

Alltså, jag har ju varit mer frånvarande än närvarande sedan jag hoppade in i forumet igen. Och förra veckan inte alls typ. Men nu är det nya tag och dag 1 för mig?!
Så fint då att få ha beslutsam katt som du framför mig??! Stigen upptrampad, och jag trampar efter!
Grattis till tvåsiffrigt! Det är så härligt att få stanna upp vid små milstolpar på vägen. Ge sig den där klappen på axeln och konstatera att du gör det jävligt bra??!
Börjar min rening av hjärnan nu. Både fysiskt och mentalt. Det fysiska sköts av sig själv bara genom det "enkla", att inte ta det det där första glaset. "Bara" låta bli giftet. Den mentala genom att precis som du gör, förstå och intala sig att det är just ett gift. Ett gift som förkortar livet, späder på ångest och nedstämdhet etc etc.. Jag VILL INTE ha det i min kropp. Min kropp är mitt tempel?, nu kommer det ingen mer skit in!

Ha en riktigt fin REN dag?!
Och high-five✋, för det du uppnått hittills ?!
Kramar
/Fibblan ?

Fibblan

Kom o tänka på en vits på temat?:
Jag tog av mig alla kläder, stod där och tittade på mig själv i spegeln. Ok. min kropp är mitt tempel. Men hallå, vilket århundrade byggdes det? Vem har gett dem bygglov för att bygga ut? Och vart fan tog fastighetsskötaren vägen?
?
Det kan man undra efter en hel del vin och öl intag också, eller hur..? Nu är min fastighetsskötare tillbaka och den är väldigt noggrann med vad som kommer in i bygget! Stort säkerhetspådrag vid dörren nu?!

Ha det gott!
/Fibblan ?