Du önskar inga fina ord, skriver du. Jag känner igen det där självföraktet. Alltför väl.
Lita på din inre röst som säger att du måste kravla dig ur detta innan allt skiter sig.
Självklart överlever du att hälla ut giftet och börja om. Du kan inte vrida tiden tillbaka men du bestämmer hur din framtid ska se ut.

DetGårBättre

Vet inte vad jag vill skriva. Självföraktet och ångesten är påtaglig. Känns som jag sviker alla i min omgivning. Jag vet att jag måste (behöver) (borde) skita i all alkohol! Det fungerade bra i några månader men sen kommer nådastöten! All in och morgonen efter är man så glad att systemet har öppet! Jag vaknade till på eftermiddagen.. ser att klockan är typ 17.30... försöker leva efter det... två livet vin kvar... funderar på avgiftning! Hur fan gick allt så här?

Jag är inte tillräckligt bra på det här med beroende och abstinens för att kunna ge några råd. Men min medkänsla har du. Jag önskar att du kunde få slippa kontrollförlusten och självföraktet. Vad skulle du säga till en god vän som befann sig i din situation? Inte skulle du behandla vännen med förakt? Kan du försöka vara lika vänlig och inkännande mot dig själv som du skulle varit mot din vän? Vilka råd skulle du ge vännen? Kram

Avgiftning hos beroendeakut låter ju som en bra tanke du hade. Är det något som hindrar dig från att lägga in dig och få hjjälp? Lider för övrigt med dig, själv varit nästan lika djupt i klorna på alkoholen i perioder och abstinensen är ju ett helvete att ta sig igenom.

DetGårBättre

Uppdatering! Nu lägger jag ner alkoholen helt. Ska inte laborera med den här skiten mer. Drog till beroendecentrum i morse. Sjuka då var att hjärnan tänker "men jag kan ju köpa lite vin på vägen hem". En eller två liter kan inte skada. Hur är det ens möjligt att man kan sitta med de tankarna? Finns ju ingen logik alls i det där!

Hoppas jag orkar hålla mig vaken till ikväll för då är tanken att dra på AA-möte. Skönt att de inte är dömande åtminstone. Gick bra så länge jag sprang på de där mötena men sen tror man att man är starkare själv etc.. Sen sitter man där och undrar hur fan det gick till!

Ska skapa en ny tråd - en nykter tråd där jag ska skriva om alla fördelar med att inte dricka. Saknar det egentligen inte! Men likväl hamnade jag där!

Jag blir så glad av att läsa om dina planer på att skriva en nykter tråd och börja gå på AA-möten igen ? Det blir bra det här. Snart kanske du byter nick till ”DetGårBättreÄnBra”!

Sofia

Vad starkt av dig att bestämma dig för att lägga ner alkoholen helt efter att du kämpat på ett tag här sedan du kom hem till Sverige igen. Hoppas att du fick ett bra bemötande på beroendemottagningen och att du kan dra nytta av den kontakten och AA-mötena som du planerar att börja gå på igen. Fortsätt gärna skriv! Kul med en ny tråd med fördelar med att inte dricka.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre

Enda stora skillnaden nu mot 1 okt 2017 var att då kände jag verkligen att jag inte ville dricka mer. Idag är jag förvisso mer inne på det att jag inte vill men känslan verkar inte lika stark som då. Dock är den starkare än igår för då hade jag mycket märkliga tankar. Så viljan ska nog infinna sig helt. Inte för att jag kämpar som fan nu för att hålla mig borta. Dock fokuserar jag på att vara extremt uppmärksam på hur jag känner med stress och ångest och liknande. Då ska jag gå tillbaka och bara köra a,b och c! Men detta ska jag fixa! Fokus på rätt saker och har även gått till Öppenvårdshuset Gustav i Malmö som jag kan rekommendera! När jag var där 2016 ville jag inte sluta, utan kontrollera det. Hade kanske aldrig gått men vi jobbade på det. Sen fick jag en ny som sa,"du måste sluta dricka", men där och då var det inte den hjälpen jag ville ha och orkade inte med en tredje person också. Men nu är jag åter redo att slåss på alla fronter!