Vad ska jag göra?

134 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
DetGårBättre
Orka hålla garden... drack 1

Orka hålla garden... drack 1.4 liter vin i onsdags och idag trumfar jag med 1.8 liter vin. Losade 5K på trav och casino innan idag. Allt känns så meningslöst med livet. Vet att jag kan hitta rätt men så svårt nu.

Gick ut och sitter ensam på en pub. Det jag känner att jag saknar är en livskamrat. Så det känns i svackorna. I topparna saknar jag inget. Bipolär? Vem vet! Så jobbigt att söka efter evig lycka när livet typ inte erbjuder mer än ett sjaskigt vin!

Drack inget på tre veckor efter jag kom till Sverige igen. Men nu har jag ordnat och fixat med allt. Rummet är klart. Allt annat är under kontroll. Då söker jag något nytt. Något jag inte kan ta på!

Strävan... vad ärmitt mål, eller är allt en jävla resa bara?

Miss Mary Poppins
Tack för att du skriver!

Hej! Jag har läst din tråd. Som en novell med både spänning och värme. Din smärta är igenkännlig, människor är så lika trots att vi lider av olika anledningar.

Nu har du råkat snubbla lite. Alla gör det. Alkoholismen är inte en framgångssaga. Vi lyckas och snubblar.
Klart du känner dig ensam. Behovet kommer när trygghet infinner sig. Men du ska väl inte gifta dig med vin? Förgifta snarare låter det som. Jag har en råd... Läs din tråd. För mig gav den en insikt om hur illa det går om vi fyller tomheten med A. Du ska till gymmet och inte till systemet ;) Kram

Ha en skön dag! // Mary

Mirabelle G-S
Efter en väldigt intensiv tid

Efter en väldigt intensiv tid blev det litet för lugnt? Du hade plötsligt inget utlopp för stressen längre? Så kan det vara, att man kör på i 190 knyck för att klara av allt som måste klaras av. Och sen hamnar man i antiklimax. Hjärnan hinner liksom inte med i svängarna, fattar inte när det är dags att tagga ner. Det blir lättare om man har en plan för vad man ska göra när alla ”måsten” är ur vägen (tex gå på bio och se den där filmen, läsa den där boken, börja gå till simhallen...) Evig lycka... Jag tror inte på det konceptet. Att söka lycka känns öht väldigt krystat och stressande. Jag säger som Mikael Persbrandt ”Man får vara nöjd om man är litet glad ibland”. Kram på dig!

DetGårBättre
Tack för era kommentarer. Jag

Tack för era kommentarer. Jag får sadla om och upp på hösten igen. Jo, det ligger nog lite i det, "man får vara nöjd om man är lite glad ibland".

Hjärnan är så programmerad att det ska ske saker hela tiden. Räddade upp 3000 från gårdagens usla spel. Men bryr mig egentligen inte om jag har obegränsat med pengar. Det är något annat jag söker.

Köpt vin idag igen. Började vid 15 och följde travet. Vid 17 är jag bara trött och tänker, "vad var det här bra för". Sen nu ut och drick några glas vin. Allt för att överleva och göra slut på kvällen.

Måste skippa det här. Får inte ens en skön känsla av vinet. Vodkan gav åtminstone något lugn. Vinet är bara blä!

Har ju ett bra liv egentligen. Vet vad jag måste fokusera på. Ändå bara släpper jag allt och bryr mig noll.

Ensamheten är min sten jag rullar uppför!

Kram på er!

DetGårBättre
Så jävla patetiskt! Trodde

Så jävla patetiskt! Trodde jag kunde kontrollera det här jävla giftet någorlunda. Spenderade väl 700 på utevin igår. Allt börjar bra.. men sen.. sällskap efter sällskap lämnar, jag blir som en blodigel på nästa! Idag inser jag ju hur patetiskt det var. Men jag ville verkligen igår. Idag börjar dagen med att jag ser fem ouppdruckna 3.5%... sveper dessa i normal takt. Sen ner till systemet och köper tre liter mauro! Måste ju ha ifall jag blir dålig! Mår så jävla dåligt nu1 Ber om ursäkt ifall jag varit alkoholromantiker som någon sa. Det här livet är fan inte värt det. Jag har kämpat som fan för att inte hamna här. Ändå faller jag! Jag orkar inte en ny bottom! Måste kravla mig ur detta innan allt skiter sig!

Klockan är 12.12 och jag sitter med 2.5 liter gift! HURRA!

Ibland vore det bättre att vara död!

Jag önskar inga fina ord från någon! Det kommer bara slå tillbaka mot mig!

Miss Hyde
Du är inte ensam

Du önskar inga fina ord, skriver du. Jag känner igen det där självföraktet. Alltför väl.
Lita på din inre röst som säger att du måste kravla dig ur detta innan allt skiter sig.
Självklart överlever du att hälla ut giftet och börja om. Du kan inte vrida tiden tillbaka men du bestämmer hur din framtid ska se ut.

DetGårBättre
Vet inte vad jag vill skriva.

Vet inte vad jag vill skriva. Självföraktet och ångesten är påtaglig. Känns som jag sviker alla i min omgivning. Jag vet att jag måste (behöver) (borde) skita i all alkohol! Det fungerade bra i några månader men sen kommer nådastöten! All in och morgonen efter är man så glad att systemet har öppet! Jag vaknade till på eftermiddagen.. ser att klockan är typ 17.30... försöker leva efter det... två livet vin kvar... funderar på avgiftning! Hur fan gick allt så här?

Mirabelle G-S
Jag är inte tillräckligt bra

Jag är inte tillräckligt bra på det här med beroende och abstinens för att kunna ge några råd. Men min medkänsla har du. Jag önskar att du kunde få slippa kontrollförlusten och självföraktet. Vad skulle du säga till en god vän som befann sig i din situation? Inte skulle du behandla vännen med förakt? Kan du försöka vara lika vänlig och inkännande mot dig själv som du skulle varit mot din vän? Vilka råd skulle du ge vännen? Kram

Tackohej
Avgiftning

Avgiftning hos beroendeakut låter ju som en bra tanke du hade. Är det något som hindrar dig från att lägga in dig och få hjjälp? Lider för övrigt med dig, själv varit nästan lika djupt i klorna på alkoholen i perioder och abstinensen är ju ett helvete att ta sig igenom.

DetGårBättre
Uppdatering! Nu lägger jag

Uppdatering! Nu lägger jag ner alkoholen helt. Ska inte laborera med den här skiten mer. Drog till beroendecentrum i morse. Sjuka då var att hjärnan tänker "men jag kan ju köpa lite vin på vägen hem". En eller två liter kan inte skada. Hur är det ens möjligt att man kan sitta med de tankarna? Finns ju ingen logik alls i det där!

Hoppas jag orkar hålla mig vaken till ikväll för då är tanken att dra på AA-möte. Skönt att de inte är dömande åtminstone. Gick bra så länge jag sprang på de där mötena men sen tror man att man är starkare själv etc.. Sen sitter man där och undrar hur fan det gick till!

Ska skapa en ny tråd - en nykter tråd där jag ska skriva om alla fördelar med att inte dricka. Saknar det egentligen inte! Men likväl hamnade jag där!

Mirabelle G-S
Heja dig!

Jag blir så glad av att läsa om dina planer på att skriva en nykter tråd och börja gå på AA-möten igen 😊 Det blir bra det här. Snart kanske du byter nick till ”DetGårBättreÄnBra”!

Sofia
Det går verkligen bättre!

Vad starkt av dig att bestämma dig för att lägga ner alkoholen helt efter att du kämpat på ett tag här sedan du kom hem till Sverige igen. Hoppas att du fick ett bra bemötande på beroendemottagningen och att du kan dra nytta av den kontakten och AA-mötena som du planerar att börja gå på igen. Fortsätt gärna skriv! Kul med en ny tråd med fördelar med att inte dricka.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

DetGårBättre
Enda stora skillnaden nu mot

Enda stora skillnaden nu mot 1 okt 2017 var att då kände jag verkligen att jag inte ville dricka mer. Idag är jag förvisso mer inne på det att jag inte vill men känslan verkar inte lika stark som då. Dock är den starkare än igår för då hade jag mycket märkliga tankar. Så viljan ska nog infinna sig helt. Inte för att jag kämpar som fan nu för att hålla mig borta. Dock fokuserar jag på att vara extremt uppmärksam på hur jag känner med stress och ångest och liknande. Då ska jag gå tillbaka och bara köra a,b och c! Men detta ska jag fixa! Fokus på rätt saker och har även gått till Öppenvårdshuset Gustav i Malmö som jag kan rekommendera! När jag var där 2016 ville jag inte sluta, utan kontrollera det. Hade kanske aldrig gått men vi jobbade på det. Sen fick jag en ny som sa,"du måste sluta dricka", men där och då var det inte den hjälpen jag ville ha och orkade inte med en tredje person också. Men nu är jag åter redo att slåss på alla fronter!

Sidor