Du är en av mina förebilder här i forumet, tack för alla glada, tokroliga, kloka och empatiska inlägg du gör i din tråd och på alla andra ställen. Uppskattas verkligen ska du veta❣️???

Det är så himla härligt att läsa dina perspektiv och hur du landat i nykterheten. Jag önskar just nu att jag kunde somna och sova bort de första vita veckorna innan jag också landar i något jag trivs i. Min lista är klar och bockas ihärdigt av, den blev längre än vad jag tänkt mig men nu så. Finns ju sååå många här inne som ger energi och inspiration till att allt går bara man ger sin f-n på det. Där ingår du, Mirabelle, Strulan, Vinäger, Ironwill, Pim-Pim och många många fler...

Tack för att du och de andra finns! Kram

Haha, Pellis - precis så har jag också känt - "önskar just nu att jag kunde somna och sova bort de första vita veckorna"! Det vore så skönt att bara få spola fram bandet till en ljus framtid där allt är fixat och klart. Jag är snart på dag 50, men tänker ändå på alkohol då och då. Det är som att ha en förbjuden relation med en oerhört lockande psykopat. Herr Alkohol pockar och lockar, men jag vet att han raserar hela tillvaron om jag bjuder in honom igen. Dörren till honom måste jag stänga, låsa och kasta bort nyckeln till. Även om det skär i hjärtat!
Träffade mitt ex igår, som berömde mig för att jag inte dricker (och så ville han ha sex (!), men det är en annan historia;)).
Att jag inte har lyckats sluta röka ännu tycker han inte är lika farligt. Cigaretterna gör mig i alla fall inte sådär äckelfull och totalt personlighetsförändrad som alkoholen gjort många gånger (stackars karl som fått uthärda 20 år med Miss Hyde!).
Själv är jag nu extremt sugen på att spola fram bandet till den dag jag inte känner något nikotinsug alls. Det borde ju vara den enklaste saken i världen att inte köpa cigaretter, de flesta gör ju inte det. Men beroendet, vänner! Beroendet!!!
När jag har fått foten ur den här rävsaxen kommer jag att slippa ett gäng jobbiga grejer med nikotin - här kommer Negativa Nikotin-listan, folks!
1) Ohälsan, förstås: svarta lungor, förkortad livslängd, rökhosta, pip i bröstet, tryck vid hjärtat, huvudvärk, sömnbesvär osv.
2) Pengaslöseriet; 23 725 kronor kostar det att bolma ett paket om dagen i ett år.
3) Smygrökandet; Begränsningar socialt, till exempel att inte kunna hälsa på släktingar särskilt länge (hatar nikotinplåster, tuggummi och snus).
4) Tidsslöseriet; Om rökritualen för varje cigarett tar tre minuter (och du röker ett paket/dag) lägger du minst en arbetsdag per vecka på att handla cigaretter, röka och dölja lukterna av rökningen i munnen, håret, kläderna osv.
5) Dåliga samvetet; Känsla av misslyckande/ångest i varje puff, dålig förebild för barnen även om jag inte röker öppet, förstör för mig själv och betalar dyrt för det!
6) Skönhetshaveriet; Gula tänder/fingrar, rökrynkor i ansiktet, förstorade porer i hyn, mörka ringar under ögonen, blir fetare eftersom jag ofta inte äter ordentligt på dagen utan blir vrålhungrig på kvällen och vräker i mig då istället.
Listan kan göras längre, men jag stoppar där.
Så, alla som stångas med alkoholdjävulen, men inte har vidriga kompisen nikotindjävulen väsande i örat också, kan faktiskt vara en knivsudd glada och tacksamma över det åtminstone. Duktiga ni! Så duktig ska jag också bli en vacker dag.
Kram och ha en überhärlig, nykter lördag!

Hej!

Vad bra att du har druckit för mycket under en kortare period. Det är bra att du upphör med ditt drickande nu innan det går för långt. Jag önskar dig lycka till på din fortsatta resa!

Kram Holistic

Där hittade jag din tråd.

Vill bara säga att du gör ett sjukt bra jobb med dig själv och samtidigt peppar så många andra här. Tack för att du finns.

Kram till dig

Totalt 55 dagar nykter i sträck nu.
Så ödmjukt tacksam för att det här forumet finns - utan alla fina, kloka, roliga, knasiga människor här hade jag aldrig klarat att avstå från alkohol så länge.
Många av oss verkar vara i ett skönt, positivt flow just nu. Hoppas att det håller i sig!
Jag ska sätta upp några mätbara, tydliga mål inför hösten för mig själv. Vill ta kontroll över mitt liv, på riktigt. Då ingår även att ställa högst rimliga krav på andra i omgivningen så att allt inte blir lika jobbigt och stressigt för mig som tidigare. Jag vill inte falla tillbaka i dåliga mönster i onödan.
Nummer ett på min lista är given, även om det inte handlar om någon nystart; att förbli nykter.
Om ett par timmar ska jag upp och jobba, första dagen efter min vita semester, så höstlistan får grubblas vidare på framöver istället (älskade vovven råkade väcka mig, i arla morgonottan, för en gångs skull).
Ha det bäst!

Även om hösten inte riktigt gjort sitt intåg där jag bor så älskar jag hösten. Luften är sååå skön och sval. Nu är det mest klibbigt och ömsom regn och ömsom sol!

55 dagar är ju helt otroligt bra! Jag är på 8 dagar och känner mig dödsnöjd :-)

Ha en jättefin dag på jobbet! Det kommer att stråla om dig! Kraaam

Det är ju fantastiskt! Bra jobbat!
??????
Och tror att du tänker helt rätt: prio 1 är att vara nykter. Fixar man det faller det mesta andra på plats.
Mysigt att bli väckt av en vovve. ?

Nyhetens behag över att vara tillbaka på jobbet varade sisådär en kvart, men jag klarade av det jag skulle göra.
Hade lagat vegansk köttfärssås & spaghetti på söndagen som räckte en dag till. Skönt. Dammsög hela huset, tvättade en maskin, vilade och gick på ett träningspass på kvällen, blev genomsvettig. Älskar verkligen att ta ut mig. Det behövs.
Svårt att somna när tonåringarna är lediga och kommer hem sent. Men nu ska jag försöka sova sött, i sovrummet slumrar katten, hunden och ena ungen intill mig.
Känner ödmjukhet, ömhet när jag betraktar dem.
Imorgon ska bli en bra dag, för oss alla, hoppas jag. Inget större sug efter alkohol en blank vardag längre, vilken lycka! Jag ska fira när jag nått dag 90, fast vet inte riktigt hur - dock INTE med champagne?
Tack finaste vänner för era kommentarer, de betyder mycket??

Grattis till 56 dagar som nykter. Starkt jobbat! Har varit borta från forumet någon vecka och det är verkligen glädjande att se hur bra det går för dig. Stärker även mig själv i min kamp mot A. Fortsätt på samma spår som du börjat, snart är dag 90 här!

Jag har inspirerats att tuffa till mig och mota bort ångestfyllda tankar - det hjälper i kampen mot a att våga tro litegrann på sig själv igen. Tack alla fina medmänniskor för allt ni delar med er av och alla fina inlägg. Det betyder otroligt mycket för mig.
Har krupit in i offerkoftan alltför länge, isolerat mig och tyckt att allt redan är kört. Men Livet ska ju inte vara en jobbig transportsträcka mot döden - dags att leva på riktigt, i nuet.
I dag gick det bra på jobbet. Klippte gräsmattan och tränade. Förr hade det gått åt några glas vin eller öl för att fixa gräset - nu behöver jag inte längre den ”belöningen”.
Har varit noga med att ta mina tillskott senaste tiden, kanske har det betydelse också? Jag tar Levaxin för sköldkörteln, i övrigt alla möjliga tabletter, för hjärnan/hud/hår m.m. Tar ni andra några tillskott som gör skillnad?
Vill må så bra som möjligt, tänker att kroppens status påverkar den mentala hälsan mer än man förstår.
Dags att checka ut & drömma söta drömmar om framtiden.
Somnar nykter i kväll igen, dag 56.
Kram till alla som kämpar?

Femina

Jag hade brist på B-vitamin för några år sedan så jag har ätit tillskott sen dess. Med största sannolikhet pga A. ?

Jobbstart, träning, gott humör hela veckan.. Men ikväll vände det. Ex-maken hämtade barnen oväntat, jag blev ensam hemma och tänkte först att det var lite skönt. Bara hunden, katten, jag och SVT Play.. Åt kantarellsmörgåsar och myste framför tv:n. Men så kom ångesten, tvivlade på att jag fixar att hålla mig ifrån alkohol särskilt länge till. Varför ska jag strunta i att dricka om inget ändå spelar någon roll? För sent att handla vin, tack & lov. Köpte ett par alkoholfria öl, naturgodis. Sedan bara jag fortsatte att frossa; mackor, glass, O’Boy etc - däremellan kräktes jag. Det har hänt tidigare att jag har krökts upp vin/öl jag hällt i mig också. Ätstörningen börjar komma tillbaka. Blir så sorgsen av detta. Jag förstår ju att det är sjukt.
Jag jobbar i helgen och måste sova. Men månen gör det svårt för mig inatt, tror jag. Så oändligt trött men kommer inte till ro.

Hoppas du fått sova inatt och att du känner dig lite piggare inför dagen! Kanske skönt att gå till jobbet om man mår lite dåligt, man får fokusera på annat.

Man är ju så skör när det inte blir som planerat! Skickar en varm stor Kram ?

Tack Pellis❣️
Somnade till slut i går och försöker skaka av mig offerkoftan i dag. Om jag hade druckit a igår för att jag kände mig ensam och värdelös så hade allt känts mycket värre i dag. Bättre att tröstäta än att tröstdricka, tänker jag. Inser att jag knappt hade hunnit äta något på hela dagen igår och var vrålhungrig på kvällen - mitt ätstörda jag klarar dock inte av att jag äter mycket, då måste jag kompensera med att göra mig av med maten, i de fall jag mår dåligt.
Till veckan ska jag försöka fixa en KBT-terapeut så att jag slutar att agera på känslor på det här destruktiva sättet.
Jag ser det som hände igår som ett slags återfall. Det ska inte få hända igen.
Ändå glad och tacksam att jag inte drack alkohol. Då hade jag känt mig än mer misslyckad.
Stor kram! Ha en skön - gärna vit - helg?!

Sänder en varm hälsning och önskan om bättre mående. Har själv inte haft uttalade ätstörningar, men balanserat på gränsen många gånger. Har också stoppat fingrarna i halsen efter att ha druckit och p g a det tokfrossat.

Hoppas hoppas att jobbet kan få dig att fokusera på annat.

Och du... Du är grym! Kom ihåg det. Drygt två månader. Wow! Respekt.

Kramar i massor

Edit: Hann skicka ovanstående innan jag läst ditt senaste inlägg. Ser att vi postade nästan samtidigt.