Fibblan

Tack för pepp och styrkekramar ?!
Och tack för att ni får mig att känna det som att det är möjligt! Det är så betydelsefullt med människor som ni! Det är verkligen stärkande att ni också väljer att tro på att detta kan gå?! Att det ska gå! Och ni vet! För ni gör ett så j-la bra jobb för egen del?!
Tack för inspiration ?!
Kram och godnatt!

(Har sagt det ett tag nu...hahaha?)
Har dock fortfarande semester, så inget nervöst räknande på antal sovtimmar eller oro för att inte kunna fokusera tillräckligt på jobbet. Därför så bra att ta itu med det här'a, innan man är tillbaka i de där stressiga gängorna.. och också därför som jag valde att lägga av med nikotinet nu på semestern. Det var enda chansen att göra ett ärligt försök, så förstår verkligen hur du tänker Lennis. Även om våra respektive kanske tyckte/tycker annat..?. Och halverat är också bra?! Vill du bli helt kvitt, kommer du fixa detta med! Det är jag säker på?. Stegvis. Bara du vet vad som funkar bäst för dig! Och om du vill/behöver sluta helt eller helt enkelt kan känna dig nöjd med de förändringar du har gjort hittills ☺️. För egen del var "satsningen" då för en månad sedan, att sluta med både alkohol och nikotinet. Precis som du gjorde Pellis. Men resultatet blev det omvända för mig. Lyckades avhålla mig helt från snus, men typ halverade alkoholen (mot vad jag skulle druckit om jag inte ansträngt mig alls..?). Och som jag sa innan, ökade jag snuset snarare när jag slutade med a förra gången. Så det som redan har skett är faktiskt jättebra! Och väldigt bra gjort av dig Lennis att klara av att halvera mitt i "slutandet" av det andra?! Och du Pellis är helt fri från båda, eftersom de är så starkt förknippade med varandra, så förstå hur grymma vi är allesammans ?!
Härligt att få vara en del av och ta del av allas positiva förändringar!
Heja oss???!
Nu säger jag godnatt och intalar mig att morgondagen ska få fortsätta i samma positiva anda?✨?!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Gick med beslutsamma steg förbi systemet..?
Bara en sådan sak..?!
Usch, sov verkligen ingenting i natt..lättirriterad och trött. Tänker att jag varit mer tålmodig med barnen med 1-2 glas vin i kroppen.. Fel! Error! Feltänk i systemet är vad det är..
Nöjd att jag står pall, för jag vet att även om sömnen kan bli sämre nu ett tag, så blir det bättre i längden. Och att sömnen skulle vara bättre med alkohol är ju förresten också ett feltänk. Det är bevisat i forskning att alkohol försämrar vår sömn kvalité, även om man ju somnar snabbare och upplevelsen är att man kommer till ro, så är det allt annat än det man gör.
Tur att man samlat på sig lite kunskap så man kan lappa till alkoholdjävulen med små kunskapslavetter när hon tror att hon kan övertala mig till att bryta mitt löfte till mig själv..?!
Så, en rak höger på den och så lyssnar jag bara inte mer..??!
Lite strid idag med andra ord..
men det går bra?!
Jag är beredd och jag vinner?☺️!

Kram
/Fibblan ?

Hur många gånger har jag inte fått höra att "jag sover så gott på ett glas vin". Fel fel fel, precis som du skriver. Att jag inte fattade, helt galet faktiskt. Jag har inte fattat varför jag vaknat på nätterna och sovit urdåligt. Hjärtklappning de luxe!

Du som varit alkoholfri längre än jag (tidigare alltså), när tyckte du att du fick sömnen tillbaka som bäst? Jag sover ju mycket bättre nu än förut men undrar vad som händer härnäst?

Bra jobbat Fibblan!
Hoppas verkligen att du sover bättre i natt. Kroppen är ju van att få i sig alkohol, så det är inte konstigt att den reagerar när det förändras. Ge det någon vecka! Och kom ihåg ”HALT” - när man är Hungrig Arg Ledsen Trött är det lättare att känna sug och trilla dit. Så försök att ta hand om dig på alla sätt. Kanske en promenad innan läggdags? Ett bad? Dämpa belysningen? Öppna fönstret så att det blir svalt i sovrummet? Ta bort skärmar sista timmen innan läggdags?
Hjälper det inte kanske du behöver en insomningstablett. Lycka till! Kram ❤️?

Fibblan

..om jag minns rätt. Pellis- Kommer faktiskt inte riktigt ihåg. Tror jag ska gå tillbaka i min tråd och se om jag kan få ngn uppfattning om det..?☺️. Och så berodde det nog på olika saker i olika skeeden på nå vis. I början och så som inatt är det nog lite ren fysisk abstinens som ställer till det. Kryp i armar och ben, ngn slags klarhet och beredskap i huvudet, väldigt lättvöckt och det lilla jag sov var med mardrömmar. Men nu ska ju giftet ur, och det är bara dag 2 så det hör väl till..?. Så gott att höra att du redan märker skillnad till det bättre??! Jag tycker nog de flesta beskriver det som du upplever. Men jag minns att efter en veckas iaf klarvakenhet nätterna igenom, så kom förståeligt nog en väldig trötthet och sedan var jag så trött, så väldigt länge. Och jag sov mkt bättre då och så mkt jag kunde och som livet tillät med 2 små barn, jobb, hus o hem etc..men det var en frustration länge minns jag, att jag inte kände samma pigghet och energi att ta tag i hus och hem och röja och städa och baka som de flesta andra..☺️. Nåja nu vet jag mer hur det var sist för mig, och har också mer rimliga förväntningar på vad jag kan förvänta mig. Det är bra ?! Det jag märkte först som positiva skillnader, var nog rent utseendemässigt. Mindre plufsigt ansikte, inte så trötta ögon (mindre röda i, blå under..hahaha) fräschare hy, midjan kom tillbaka snabbt. Mer tålamod ändå tror jag också det blev redan efter en vecka. Så det är det jag tar sikte på nu närmst?! Jag väntar tålmodigt på dessa små tecken, som ju ger mer motivation. Inte så mkt till svar på dina frågor kanske Pellis??❤️(?)

Knaskatten?- tack för pepp❤️ och kloka ord! Bra att bli påmind om att ta hand om sig i eländet, som det ju faktiskt är iaf för mig så här i början att bli kvitt. Och eftersom jag har så lätt att bli föraktfull mot mig själv (mer när jag dricker förstås..) så är det jätteviktigt att jag gör precis som du säger. Att jag snarare rår om mig själv! Det är fokus och får bli slutorden för ikväll! Nu ska jag följa ditt råd och ta ett varmt bad (promenaden avklarad??) och stänga ner skärmarna för ikväll.
Sov gott alla?!
Hörs imorgon och tack?!

Stor kram
/Fibblan ?

Fibblan

Ni vet hur det är. Så tacksam över att det, att det finns de som tycker det är värt med en medalj redan på dag 2 ? -Tack miss Hyde?!
Det är ju jobbigt detta. Jag är lika beslutsam och övertygad om att detta är rätt. Jag ska fortsätta på den nyktra stigen, men shit vilken pärs i natt med. Pyttelite sömn och de stackars stunderna jag fick var fulla av ännu läskigare mardrömmar än igår.. varför?!
Varför blir det så? Var så rädd ena gången jag vaknade att jag inte vågade somna om på minst en timme.. sjukt - vuxna människa?. Och däremellan vandrar barnen mellan sängar och toabesök etc.. så det gäller verkligen att de timmar man får blir bra. Usch..gnälligt här denna f.m.
Men men, nu är en ny dag DAG 3?! Sedan är det bara nedförsbacke..? bara låta dagarna rulla på.. hahaha, skämt å sido. Men jag får göra vad jag kan med att hålla mig positiv just NU. I natt var i natt. NU är NU..

Ha en go dag ni alla och jag ska göra mitt bästa för att också ha det..?
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Vill inte vara på detta sätt - och jag vet att det är för att kroppen skriker efter giftet, men jag ska fan inte..!
Det jobbiga är kombinationen av det rastlösa ofokuserade och irritationen. Går omkring och känner mig småförbannad men kan ändå inte förmå mig att göra ngt konstruktivt med "energin"..såå frustrerande..! Hela huset fullt av barn också, så jag kan liksom inte bara på med dojjor och ut och gå, vilket förmodligen hade varit det bästa nu..
Skulle kunna ta itu med lite tvätt men allt känns som triggers nu..
Nåja. Det kommer gå över detta med?! Och jag vet vart jag är på väg..Nu gäller det att hålla siktet på horisonten. Nagla fast den med ögonen och bara lugnt och fint styra genom de vågorna.

Kram/
Fibblan ?

Fibblan

Blev lite full i skratt när jag hörde min son skryta om mig till sin kompis..hahaha?! "Min mamma vet ALLT om naturen!"
Ni vet den åldern, när var barn har den starkaste pappan, och tydligen den mest allvetande mamman ?!
Snuttisar, det är ju för dem också. Jag måste bryta innan det går illa. Vill ju att de ska ha en mamma att kunna lita på och räkna med! Och jag tänker att de har haft det hela tiden, men det är säkert ett slags försvar med för att det är det mest smärtsamma att titta på.. klart det funnits stunder när de blivit förfördelade till förmån för alkoholen..
Inga utspel eller dumheter på det viset. Men just irritation och trötthet. Hur pigg är man en söndagmorgon efter 1 liter vin på lördagskvällen..
Usch nä. Slut med det!
Kom vitt, rent och fräscht ???!
.

Du är så fin och fullproppad med liv och känslor??
Förstår att det kryper i dig emellan varven... Kanske du skulle ha en boxboll hängandes i något rum? Just när irritationen slår till! Så kan du slå tillbaka med en gång!!?
Skönt att du håller i, det mår du bäst av ?

Kramar
???

Fibblan

Som lägger märke till och som får mig att känna mig okej med hela mitt register av känslor.. kanske nästan som om det vore en
tillgång..??! Tack för dig?!
För jag tror de kan vara just det, om jag bara får till att kunna handskas med dem på ett konstruktivt sätt..
Och absolut en superbra idé med boxboll, har funderat på detta må du tro..?. Inget fel på mkt känslor, men bra att kunna hitta de där olika kanalerna och tillfällena där de kan få utlopp..och i småbarnsåren, om man nu fortfarande kan kalla det de..?, är ju möjligheterna begränsade att ta sig ut och/eller avreagera sig när det skulle behövas..
Tack för att ditt stöd?!
Stor kram
/Fibblan ?

Du känns som en person som inte behöver alkohol för att komma ur skalet. För finns det något skal? Underbart! ?
Det tuffar på för dig nu ju! Bra jobbat och fortsätt så. Kram!

Heja dig Fibblan!! Du gör det så himla bra!! ❤️❤️ Man mår ju så himla bra när man inte dricker! Man är med i alla känslor o ja allt är inte guld o gröna skogar men det är livet...utan att man maskerar eller dövar det. Skönt o jobbigt bitvis att tackla alla känslor utan det fördömda vinet men sååå himla skönt för varje gång man tagit ett tillfälle som tidigare var garanterat döva med vin men utan! Man stärks blir starkare o bannemej nu ska vi bli starka!! Boxboll är kanske något att få ut alla känslorna o avreagera sig ?? Heja heja oss ❤️❤️ Skickar lite styrkekramar ??

Fibblan

Och styrkekramar..?!
Det behövs?
Idag är det dag 5 och första nyktra helgen, på jag vet inte när..
Det ska gå. Känner inte att jag vill ha. Samtidigt är jag trött och otålig. Vill bara vara för mig själv.
Får se vad jag kan göra för att vända riktning på humöret..?. Oavsett, hur dagen blir ska jag INTE DRICKA ngn ALKOHOL..?!!

Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Det har varit väldigt blandat idag.. och mkt hänger ihop med alla känslor, som bubblar upp med all sin kraft. PMS, också mitt i allt och nu när ingen alkohol finns som kan gjuta olja på vågorna..Måste de ut..?! Och det är ju meningen att jag ska göra det också.. visa mina känslor. Inte dämpa, kväva varenda liten känsla som inte "passar in". Jo, alltså ibland får man ju lägga band på sig..inför barnen och så. Men mkt är nog berättigade grejer..och det är väl det viktigaste att inse det - att ALLA KÄNSLOR ÄR OKEJ! Det viktiga är hur vi uttrycker dem och handskas med dem. Framförallt stå kvar, hantera när de riktigt jobbiga och starka känslorna kommer..
sjukt ändå..
Är så noga med barnen med att alla känslor är tillåtna och har hjälpt dem och hjälper dem att hitta uttryckssätt för dessa som även en omvärld kan acceptera (inte slåss etc..) shit vad jag lägger ner tid på att förklara, verbalisera detta - när vi vet att barn gör som vi gör, inte som vi säger.. DAGS ATT BÖRJA AGERA MER SOM JAG SÄGER. Lite "okej, jag kan snacka snacket. Men kan jag "walk the walk"? uPp till BEVIS ?!

Önskar dig också en fin fredagskväll ?!
Jag håller i mantrat?
Och tänk så skönt att vakna nykter imorgon?! Tror jag ska ge mig ut på en tidig morgonpromenad direkt när jag vaknar, bara för att visa mig själv, vilken härlig start en lördagsmorgon kan ha..??!

Stor kram!
/Fibblan ?

Så stolt du kommer att vara när du vaknar i morgon! Och hade du ”medicinerat” mot din PMS med alkohol hade den nog bara varit värre i morgon. Alkohol = borrowing happiness from tomorrow. Happiness som dessutom försvinner fort! Det är bara första glaset (eller tanken på det) som kan ge lite lyckorus, sen är det bara ångest och självförakt.
Hoppas att du sover gott och får en fin promenad i morgon!

Håller med Knaskatten så många känslor o att det gör ont här eller där som man dövat med det förbenade vinet...
Väldigt kortvarig lindring o så surt efteråt ? heja dig låt alla känslor komma o hantera dom nyktert ??
Man växer gång för gång då man faktiskt ser att det gick bra ??
Kram o god natt o sov gott sen ☁️☁️
Du är strong o du gör det förbaskat bra ????