Var också orolig likt du. Vanskligt att ge medicinska råd. Träffat några som haft det.
Finns lite info här någonstans tror jag och man ska väl se upp för kraftiga skakningar tex. Finns ju hjälp att få via beroendeakuter/mottagningar för så kallad övervakad brythjälp. Eller ring alkohollinjen och prata med någon?

ollebulle

Jag var också väldigt rädd för det. Men jag klarade mig undan abstinensen rätt okej. Vet inte exakt hur mycket jag drack i slutet men mellan 14-24 öl i veckan i ett par månader.

Det var någon som skrev att om du skakar så pass att du inte kan hålla ett glas bör du söka hjälp. Likaså om du hör saker som inte är på riktigt. Men det är nog dumt av oss att ge råd gällande sånt om vi inte är medicinskt utbildade :p

... det kunde jag också hälla i mig på en helg. Återställare på morgonen ibland, följt av mer vin på em och kvällen. Vill inte tänka på hur illa däran jag hade varit om jag fortsatt. Jag fick verkligen nog av mitt självbedrägeri, skammen och ångesten och slutade tvärt. Jobbigt men också befriande. Du förhandlar med dig själv om att trappa ner istället för att sluta helt av rädsla för biverkningar. Jag hoppas att det funkar. Själv skulle jag aldrig fixa det. För mig är det allt eller inget som gäller, skulle dricka hela flaskan om jag hällde upp ett glas vin. Men vi är olika i våra beroenden och du vet nog bäst själv hur du ska lyckas. Motivationen verkar du ju ändå ha. Om den haltar är det svårt att ta itu med problemet på allvar.
Lycka till❣️

BWA

Ja, jag ska ju trappa ner, och det går faktiskt jättebra!
Igår,fredag, så drack jag bara två glas vin (istället för fem glas!) och vi badade i jacussin utan att jag behövde hjälp för att ta mig i och ur badet av berusning! Det kändes bra, och faktum är att halvnyktert sex är bättre än när man är helt borta! Vaknade pigg och nykter i morse!
Ikväll blir det grillat med ETT glas vin därtill! Imorgon tänker jag att det blir en helnykter dag!
Jag har faktiskt vågat berätta för min bästa vän som är nykter alkoholist en del av mina problem. Inte allt, det skrev jag också till henne att jag ännu inte vågar berätta exakt hur mycket jag druckit, men jag försökte be om ursäkt för att jag ljugit och bedragit henne! Men hon svarade att hon länge varit orolig för min alkoholkonsumtion och att hon blev glad över att jag kommit till insikt!

BWA

Jag kämpar!! Tänker på hur äckligt det var att vakna upp och svettas och ha skakningar i händerna! Men du har rätt; det är svårt att bara ta ett glas! Äckligt med återställare, men de var nödvändiga för att må bra! Och sedan bara fortsatte supandet hela dagen tills man somnar och sedan nästa dag är det på det igen! Så sjukt!

Piazza Duomo

Hur går det för dig? Tänker på dig varje dag. Lycka till!

BWA

Tack! Det går bättre och bättre, men inte perfekt precis... jag trappar ner med ganska stor framgång! Övervägde just att ta ett glas vin till och köra nån lögn för att jag kommer sent till jobbet i morgon,, men jag lät bli!! Känner mig ganska nöjd med det lilla! Det går sakta framåt, men jag är glad och lättad över att jag kommit till insikt innan det barkat rätt åt helvete! Hur går det för dig?