Dag 1 här. Jag vill leva, jag vill må bra. Har alla förutsättningar runt mig för att lyckas men jag sabbar för mig själv. Har en hat-kärlek till alkohol. Jag tycker det är kul, mysigt och gott med alkohol men jag hatar att bli full. Tyvärr blir jag det för ofta och varje gång blir ångesten värre och värre. Jag får tankar att jag vill skada mig själv och att jag är helt värdelös. Är livrädd för döden men när ångesten tar strypgrepp så vill jag inte leva. Jag vet att jag kanske måste sluta dricka helt, men vet inte om jag klarar det. Hoppas på stöd och hjälp här...

Har din sambo lovat att stötta dig och inte dricka så är det ju sjukt taskigt att åka och handla öl...
Jag hoppas verkligen att du står emot och inte faller för a-djävulen.
Kram!

Livet är nu

Jag har pratat med min sambo och förklarat att jag blev besviken och varför. Han köpte, tack o lov, inte så många öl. Han får ta dom sen får det vara bra. Jag kommer klara helgen då öl inte lockar mig. Hade han köpt hem vin också så hade det känts mycket, mycket värre.
Jag säger som Strulan65... Jag väljer att vara nykter idag!
Önskar er en fin helg!
Kylen är laddad med bubbelvatten.

Livet är ju faktiskt mycket bättre när man är nykter! Skönt att din sambo inte köpte vin (för mig hade vin också varit mycket svårare att motstå än öl!).
Ha det bäst!

Livet är nu

Har ju hunnit massor idag och det är bara lunch-tid nu. Kan lägga mig ner i soffan med gott samvete och slappa och läsa en bok. Inget tungt huvud, inget illamående, ingen ångest!!! ?
Efter slappar-stunden ska jag vara kreativ igen.
Kommer definitivt bli nyktert ikväll också.
Fridens på er alla tappra kämpar! ??

Livet är nu

Tack! ?
Har som plan att ha en helnykter sommar. Försöker fokusera på min hälsa. Det är roligare än att tänka ”jag får aldrig mer dricka”. Jag är rejält överviktig och alla vet att alkohol innehåller många kalorier. Dessutom så blir jag sugen på chips och fet mat när jag dricker. ”Dagen efter” är det också onyttigt som lockar. Så min plan är att tänka HÄLSA.
Ha en skön sommar! ☀️ Kommer titta in här då och då.

Livet är nu

...med nykterheten.
Har druckit vin två gånger sedan jag sa att jag skulle sluta. Båda de två gångerna har det gått ”bra” och slutat väl, men det beror enbart på att det fanns en begränsad mängd. Hade det funnits mer så hade jag druckit mer. Det vet jag och det suger.
Tänker på alkohol ofta. På kvällarna är det tankar på att jag vill ha vin. På morgonkvisten tänker jag att det är skönt att inte ha druckit. Men tankarna på alkohol finns där på ett eller annat sätt. Fredagar är absolut värst. Då längtar jag så jävla mycket efter fredagsvinet tills jag kommer på att jag inte ska dricka. Sen börjar kampen mellan den del av mig som skiter i nykterheten och den som vill vara nykter.
Varför kan jag bara inte ha en normal och sund relation till alkohol? Varför kan inte jag vara den som kan sitta och smutta på ett glas vin en timme istället för att dra i mig en hel jävla flaska eller två på samma tid?
Varför klarar inte jag att ta EN bira vid grillen eller ute på restaurang med vänner?
Varför är det allt eller inget för mig?
Varför känner jag mig så jävla olycklig? Hur jag än gör så känner jag mig misslyckad, trött och nere.

22 av 24 dagar spiknykter iallafall. Det kunde ha varit värre. Mycket värre. Men känner mig ändå dålig för suget finns där och det känns som det aldrig kommer försvinna.

Nu förstår jag inte alls hur du kan se dig som misslyckad... Det går ju strålande! Så många nyktra dagar! Och suget finns där ja, men du lyckas ju så bra med att stå emot det... Det är väl lyckat, en låååååång rad av segrar? Sedan kan det kännas tröstlöst att sträva i motvind dag efter dag. Men vindar mojnar. Snart upptäcker du att det går lättare att ta dig framåt. Och vindar vänder. Då får du till och med skjuts framåt. Ge inte upp! Kram

Har också varit riktigt förbannad och uppriktigt ledsen för att jag inte kan dricka som folk. Det gick över.
Tycker att du kämpar på riktigt bra, ingen idé att slå på dig själv. Upp på hästen igen.

Mvh

att hamna snett, så det tar också ett tag att hamna rätt igen. Jag glömmer till och med bort att tänka på det rätt ofta nu för tiden. Även på fredagar och lördagar.

Bra jobbat med dagarna. Testa alkoholfri öl om du tror att du klarar av det. Brukar vara bra vid grillen och en räcker fint. Du väljer att må bra långsiktigt och hållbart. Men det innebär tyvärr att du måste igenom det tuffa nu. Sen blir det en vana att dricka nått annat eller inget alls.

Livet är nu

Tack för uppmuntrande kommentarer Mirabelle, Crna macka och IronWill ??
Känns som en bergochdalbana av känslor. Vissa dagar känner jag mig stolt men oftast känns det bara hopplöst och tråkigt. Är deprimerad.
Jag hoppas jag orkar fortsätta stå emot och att det ljusnar mer och mer framöver.
Tack för att ni finns! ??