Idag är första kräftskivan och haft turen att vara ledig. Så samlat kraft, mod och vilja under dagen, så det räcker för kvällen.
Nu älskar jag ju skaldjur så ser fram emot det, även om det iår blir utan snaps. Alkoholfria öl inhandlat, det funkar men alkoholfritt vin triggar så det låter jag bli.

Har kommit fram till att det finns bara en månad som det går lätt att vara nykter i, det ör november en riktigt tråkig månad om man nu inte vill vara nykter.

Men långt dit, så bara samla kraft, mod och vilja ett tag till.
Ha en riktigt fin helg// kram Strulan

Så nu vet vi att det är inte kräftorna man blir dålig av och man blir idiot av alkohol. Det var trevligt igår, men jag som jobbar med människor med psykiska problem . Såg mina vänner förvandlas framför mina ögon från helt friska till lämpade för vilket boende inom psyk som helst.
Tokskratt, ingen mottagare bara babblar på, vidhåller helt idiotiska åsikter och sjunger högt och falskt????

Så just idag är jag glad, tacksam och med lätthet lovar att vara nykter vad som än händer i dag.

Kram från Strulan som glad och stolt kunde köra hem sin bil genom skogarna igår??❤️

Bra jobbat. Jag slås också av hur snabbt folk (tidigare även jag såklart) ändras på fester.
Har svårt att tycka det är kul om jag ska vara ärlig nu när man är nykter. Jag ogillar känslan som jag inte riktigt kan bortse från, att jag själv numera är lite bättre på något sätt. Hemsk känsla för jag var nog ofta värst förr. Hur känner du för fester nykter?

Väljer ju oftast bort tillställningar, men ibland får man bjuda på sig själv. Åker oftast hem tidigt och tror att andra tycker det är lika bra. För man är lite av en bromskloss och lite läskig som är nykter. Även om dessa människor är normaldrickare så är förändringen enorm.

Så hoppas att de som har en längre tids nykterhet berättar hur de umgås med folk

Fint att du hade trevligt även nykter ? Jag tycker det är mycket roligare att gå på fest nykter faktiskt. Då vågar jag släppa ut min crazy på ”hopp och lek”. Leva ut. När jag dricker gömmer jag mig bakom mitt skal. Förmodligen ett resultat av allt för många urspårade fester i ungdomen, den där känslan att ”nu har jag druckit så nu måste jag vara försiktig”...

Jag har tidigare (under nyktra perioder) haft så svårt för att gå på fest nykter. Jag är liksom antingen på (= blir kalasfull) eller av, och då vill jag hem ganska tidigt. Skulle så gärna vilja vara en som som kan ”festa nykter” men vet inte hur jag ska kunna tycka att det är kul. Att stå och prata med fulla människor som luktar äckligt, vara uppe för sent, dansa.... hur gör man, liksom?
Tror också att jag har taskigt socialt självförtroende i sådana sammanhang, och det krävs ansträngning att gå runt och mingla bland folk nykter.

Inspirerande som vanligt att följa dig. Så medveten om farorna och så fast besluten att inte gå på dem.

Tack för att du låter oss ta del av din resa. Du gör skillnad.

Kram till dig

Idag jublar mitt hjärta, låter helt knäppt men sagt ifrån på jobbet med hjärnan istället för med känslor.
Tumlat det och sedan sagt det jag ville säga, håller på att bli en sansad människa som säger ifrån i tid. Innan hade jag låtit det gå för långt, blivit för trött och hällt i mig vin för att komma undan.
Vågar känna och reagera utan flykt och ilska, är riktigt jäkla stolt över mig själv.
Terapeuten ör tillbaka och jag är så glad över att jag fått denna hjälp.
Så idag är det lätt att välja att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

Åh, så inspirerande läsning att du sa ifrån ordentligt på jobbet, du ska verkligen vara stolt! Själv knyter jag ofta näven i fickan istället för att dra den i bordet, när jag VET att jag blir överkörd/nonchalerad/etc av diverse mellanchefer. Jag har alltid varit bra på att stärka andra att stå upp för sina rättigheter, men själv tar jag hur mycket skit som helst.
Grattis till din självkänsla & ditt självförtroende!
Kanske växer ens självrespekt i takt med antalet nyktra dagar? Jag hoppas det!
Ha det så gott!

Har sjukskrivit mig för att ställa mig på bromsen, få mig tillbaka på banan innan jag åker i diket.
Så nu har jag sådana samvetskval för jag sätter mig själv först, vet faktiskt inte vilket som är värst.
Men känner igen känslan när hjärnan rusar och längtan till flykten är stor. Har fått en ny kollega som är riktigt manipulativ och hon vill givetvis fram. I vanliga fall är jag bra på att hantera dessa människor, men nu som nykter känner jag mig skör.
Visste redan igår att jag borde taget samtalet med henne eller min chef, men sköt på det och där började stupet närma sig.
Tycker jag blivit skör och saknar sköld emot elakhet och intriger sen jag blev nykter.
Måste hitta en balans i nykterheten för att kunna fortsätta denna resa.
Inte alltid kul att vara nykter, men livsviktigt så väljer idag att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

förtjänar en kram och en stor klapp på axeln för att du prioriterar ditt mående ! Du är den viktigaste personen i ditt liv och du är värd att ha det bra !!

Och vi beroende är väldigt stresskänsliga och det växer vi tyvärr inte ifrån men däremot lär vi oss att hantera det med tid och med de erfarenheter vi får. Att ta ett steg tillbaka och bara observera istället för att kasta sig in i striden utan resultat är ett bra sätt som jag använde väldigt ofta i början.

Och ja ! Vi är sköra i början men i takt med att vår självkänsla växer så får vi en stabilare grund att stå på. Att använda affirmationer kan kännas löjligt i början men det hjälper !! Jag tyckte det kändes urfånigt att stå naken framför badrumsspegeln och säga till mig själv : "Jag duger som jag är och är värd att älskas precis som jag är ! " Jag hade svårt med det där "älskas" men lättare med "duger" :-)) Idag vet jag att jag är en egen person med en helt egen identitet och att jag duger som jag är trots mina fel och brister.

Ett steg i taget och ta inte första glaset och gör bra saker för din egen skull !!

Kram !!

Som jag behövde dina ord, man känner sig så kass ibland.
Vet att jag valde rätt idag så tar dagen till att reflektera över livet. Får väl ge terapeuten rätt som säger att jag ör medberoende till mitt jobb, i brist på annat att gömma mig bakom.
Igen tack Adde????kram Strulan

Du är på rätt väg och är värd att må bra. Så tråkigt att ha en manipulativ kollega på jobbet! Klart att du blir stressad av det. Jag skriver under på allt det kloka som Adde skriver. Var rädd om dig och ha en riktigt skön dag?

Lite skakad av hur lätt det hade varit att bara släppa taget och falla. Men nu är jag en erfarenhet rikare och vet att jag måste lära mig att hantera mitt jobb på ett annat sätt.

Helgen skall gå i lugnetstecken, inleder med yoga i kväll och sen försöka behålla den känslan.

Önskar er en fin helg med styrka, mod och vilja att välja det som passar er?❤️?
Jag väljer att vara nykter vad som än händer idag// kram Strulan

Har läst hela din tråd nu. Behövde distrahera mig med någon annan än min vuxna son som just nu ligger på trauma enheten.
Av någon anledning har din tråd passerat bredvid mig och jag har nog inte riktigt uppmärksammat den...
Jag har ju varit ändå varit här på forumet ganska länge men på något vis har våra trådar inte mötts...

Hursomhelst så tycker jag att du verkar så klok och inspirerande. Så stark och beslutsam och klarar nykterheten utan att köra i diket en enda gång!?

Det tycker jag är så ovanligt så jag måste fråga om du aldrig innan din arbetsgivare kom på dig försökt att sluta själv?

Förövrigt så var det bra att du sjukskrev dig. Det är ingen som tackar dig för att du går in i stressväggen.

Kramar
???

Jo FinaLisa har försökt många gånger och varit nykter i perioder, men sen flytt in i den trygga dimman. För varje gång har det blivit värre och ännu mer vin.
Nu vet jag skillnaden jag har tidigare gjort uppehåll, utan att ta tag i problemet eller erkänna mitt beroende.

Faktiskt mycket lättare denna gången, jag är en beroendemänniska och det får jag leva med. Jag kan inte dricka alkohol och det är synd, men går att leva med. Nu måste jag lära mig att inte fly och döva, lätt att fly in i något annat.
Har ju tidigare varit medberoende åt män och andra, nu säger terapeuten att jag är medberoende till jobbet.
Så min räddning är att jag fått hjälp och insikt denna gången, hos terapeuten jobbar vi med kbt och 12 stegsprogrammet.
Det måste bli lättare att få hjälp och ta bort skammen, för detta är en sjukdom och inget som handlar att vi är dåliga människor.
Så mitt råd till alla ta hjälp genom vård, AA eller det som passar er och gör det med stolthet för ni fått insikt om sjukdomen .
Idag väljer jag vara nykter vad som än händer// kram Strulan ??❤️

Det där med att berätta och vara öppen med sitt problem, är svårt tycker jag.
Var ju inte många som visste om mitt problem med alkohol, drack hemma skötte mig alltid ute. Så ingen som därför frågar hur det går i min nykterhet, jo de tycker jag blivit fräsch och pigg och att tanten fått träningsfnatt?
Men märker nu att jag börjar säga till folk att jag inte dricker alkohol för jag är beroende, detta utan skam eller göra så stor affär av det.
Mkt konstig känsla men skön och känns som jag tagit ett stort steg på denna resa.
Jag har släppt rädslan och skammen, jag har en sjukdom/ diagnos som jag får leva med. Sköter jag mig kommer jag få ett bra liv, missköter jag mig får jag ta konsekvenserna av det.
Så nu fortsätter resan och hoppas så att viljan kommer att finnas att välja att vara nykter varje ny morgon/: kram Strulan ??❤️