Netzki

Varje kväll tar jag några öl, varje morgon innan jobb tänker jag ut vad jag ska dricka på kvällen och vilket system jag ska handla på (personalen känner säkert igen mig). Jag skäms och tänker att imorgon tar jag tag i det..imorgon kommet tydligen aldrig. Jag gick med på denna sida för jag vill inte vara denna person längre, jag vill inte vara styrd av alkoholen. Jag sätter upp en plan för att minska mitt drickande sen börjar min hjärna starta en diskussion där jag förlorar. I fem år har jag bråkat med mig själv och jag har bara ca 1 gång om året vunnit och inte druckit. Jag vill verkligen inte vara denna personen längre, det går ut över min ekonomi och mina relationer. Jag känner mig väldigt ensam! Enda tiden jag kan vara mig själv nykter är på jobb, men kan ju inte jobba dygnet runt

Fibblan

Välkommen hit?! Det går att bryta med alkoholen och att så sakteliga bli den person som man egentligen vill vara och kan trivas med! För som det är nu vill du inte ha det längre! Jag skaffade mitt inlog vid årsskiftet och har med varierad framgång jobbat för mitt mål att hålla en längre tids nykterhet (och numera snarare på obestämd tid..) Med hjälp av forumet, lyckades jag hålla lite över två månader..och det var stort?! Sedan provade jag på lite kontrollerat drickande som föga förvånande blev mer och mer..
Jag tror det är svårare att minska ner än att sluta helt, på ett sätt.. Åtminstone för mig har det varit så. Nu är jag på 6:e dagen av total nykterhet. Det är inte lätt men det går.
Oavsett vilken målsättning du bestämmer dig för, finns det stöttning att hämta här?! Både genom att läsa och skriva, o få lite gensvar på alla tankar och känslor som far runt..
Än en gång, känn dig varmt välkommen in i gemenskapen ?!
Kram
/Fibblan ?

Netzki

Jag har läst runt i forumet och förstår att många har liknande historier, och att många känner sig ensamma. Jag hoppas att imorgon blir min första (i raden) nyktra dag, att mina barn ska få den bästa mamma och att jag ska slippa vakna varje dag med ångest ( som jag varje kväll dövar med alkohol).
Även jag, som många andra, önskar att jag kunnat dricka normalt men kanske är det så att antingen dricker man eller inte alls, helgdrickandet fungerar nog inte på en sån som mig