Fibblan

..men nu har jag gjort det en gång tidigare här, så kanske ett annat lugn ändå mitt i kaoset, d.v.s. allt virrvarr av starka känslor som svänger med mig hit och dit..Det är som om det vore ett uppdämt behov, som nu bara måste få utlopp..phu.
Kollade lite bakåt i tråden här, och det känns igen. Det som händer nu, är det som händer helt enkelt när jag slutar dricka..Och du var med förra svängen Lennis och även du Knaskatten är rätt på det när du talar om alkohol som en självmedicinering, men precis som du är inne på är biverkningarna allt annat än värt det och tvärtom..det vet vi så väl, men inte desto mindre, viktigt att påminna sig om det för det. Kortvarig lindring, sen 7 resor värre. Näp! Inget mer av sådant destruktivt beteende från min sida?! Och precis som du säger Lennis, tvärtom kan vi växa på varje tillfälle vi vanligtvis skulle ha tagit. Vi reder vårt liv, våra känslor, våra motgångar och medgångar utan alkohol ?! Det är tufft! Men det är vi med?!
Tack käraste ni för hejar-rop och pepp ?!
Ni gör det så förbaskat bra ni med?!
Sann inspiration ??!
Stor kram
/Fibblan ?

Fibblan

Jag blev av en händelse för tillfället själv i ett hem fullt av vin..inte bra förstås. Första tanken, jag skulle kunna..men den slog jag undan fortare än kvickt. För vem är det jag lurar? Jo, mig själv förstås. Och nu sitter jag här och bara känner mig så nöjd och lugn över att jag vet vad jag vill och vart jag är på väg. Nästan lite glad över att tillfället gav sig så nu. Så kan man packa ner den lilla fjädern, och plocka upp o sätta i hatten en annan dag när suget river runt..
Heja mig!
Och heja er alla som kämpar!
Styrkekramar till den som behöver?!
Ikväll sitter jag mot alla odds säker,
i min skuta?⛵?!

/Fibblan ?

Riktigt bra av dig, och det är precis så man växer och blir starkare. Grymt! Du gör det superbra Fibblan! ❤️

Fibblan

Så härligt att få börja dagen med dina positiva, stärkande ord?!
Och tack detsamma ?!

Ha en skön söndag ☀️!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Jag orkar inte.. det blir bara en massa klet av allt. Alla krav och behov som inte är mina. Andras krav ställda på mig. Upp till mig att leverera. Det är inte sant! Jag vet! JAG måste sätta gränser! Jag är den som måste vara tydlig och inte känna mig som en skit direkt efteråt, dålig mamma, dålig fru, dotter, syster, kollega, vän eller vad det nu kan vara..
Det kan inte fortsätta så, bara för att jag inte kunde svara an..
När jag är klar med detta arbetet, då behöver jag inte längre alkohol..
Det hänger så, så mkt ihop för mig. Jag har ju tagit till det, av så många skäl. Som det ju blir, mer och mer. Till sist är det ju en universalmedicin mot precis allt.. men det jag skulle komma till nu och det som bland annat alkoholen har gjort för mig (för stunden alltså, vi vet ju att det blir värre sen..)
Är att det skapar just den där välbehövliga distansen. Den har hjälpt mig att skärma av när jag inte klarat av att ta in mer.. för tillfället skapat den där hinnan, som känts livsnödvändig för överlevnad. Det kanske låter konstigt för somliga, men jag tror att åtminstone en och en annan kan känna igen sig här. För jag tror att vi är många HSP, alltså högkänsliga personer, som kan hamna in i att ta till alkohol, som en strategi att stänga av.
Jag är så tacksam över att det har kommit mer kunskap och litteratur kring detta. Vi är en del, som nu äntligen kan känna oss lite mindre konstiga och felaktiga. Trots det är det precis så jag känner just nu. Sitter på toan och gråter för jag känner mig så udda, fel och misslyckad. Jag klarar inte av dessa känslostormar och svängningar. Men jag vet att det blir bättre och mer hanterbart när det gått en tid. Visst är det väl så? Just nu hatar jag mig själv för att jag känner mig svag. Men på ett sätt är det fel. Jag är ju stark. Jag tar inte till alkoholen nu. Jag har lyckats slutat snusa. Och jag är på väg. Jag ska lära mig hantera mig själv med alla mina känslor och allt vad det innebär. Jag ska bli fri och den fantastiska människa jag tror jag kan bli. Och då menar fantastisk, utifrån ett alldeles lagom perspektiv. Inte bättre än ngn annan. Bara den bästa versionen av mig. Svårt detta. För det blir nog mest hållbart om det kan göras utan prestation.som sagt..
Många, stora utmaningar framför mig. Men så länge jag låter bli att ta till vin eller andra sinnesförändrande substanser, så kan jag åtminstone betrakta mig som på rätt väg mot detta..
Så, behövde bara få ur mig lite av snurret..
Nu ska jag torka tårarna och förbereda inför morgondagen och att allt som nu drar igång med höstens rutiner, jobb, skola för barnen etc.

Kramar
/Fibblan ?

Fibblan

alla är okej, och faktiskt
Inte en enda av dem är farlig.
De kan va jobbiga som fan, påverka oss fysiskt. Yrsel, illamående, andnöd, tryck över bröstet, t.o.m andra krämpor, ont i ryggen, huvudvärk, vad som..så det är inte det att de inte gör ngt med oss. För det gör de. Med råge ibland. Ibland känns det som man ska gå sönder. På riktigt. Som att nu brister hjärtat. Eller att huvudet ska explodera. De är kraftfulla som bara den ibland. Denna gång ovan var bara en liten touch av hur det kan vara. Inget svårt egentligen. Kryssar vidare över havet. Den metaforen hjälper verkligen mig. Att betrakta känslorna som vågor. Olika höga, olika intensitet. Ibland för mkt stiltje. Behövs mer rörelse. Min kropp behöver mer rörelse. Jag ska försöka se till så att det blir mer så. Det skulle vara att lyssna lite mer på ett eget behov jag har. Och jag vet att det i slutändan kommer mina.andra nära och kära till godo också. Och gör mig personligen mer rustad att rida ut stormarna. Plus att det kanske inte upplevs som storm på samma sätt när man har lite mer stabilitet och styrka fysiskt också. Man står pall för motgångar lite bättre, tror jag. Hoppas det. Jag ska iaf göra vad jag kan ännu mer nu, genom att jobba från lite från olika fronter på samma gång. Nu är det slut med frossande.. vad ska det leda till.. bara mer bergochdalbana i systemet förmodligen..Nu är det jag som gör den klassiska satsningen, med lite mer motion och mindre socker..?.
Mår lite bättre redan. Känns alltid bra att ha en plan. En känsla av att kunna påverka. Känns som allt är sprunget ur den.
Och inte för inte att sinnesrobönen, är världens bästa tre meningar, oavsett man är troende.eller ej. Den är fundamentet som mänsklig "lycka" bygger på. När vi kan leva efter den, uppstår harmoni. Det tror jag.
Tack gud, universum, moder jord???❤️!
Tackar mig själv för att jag ger mig tid och "rätten" på nå vis att bara få pladdra av mig här. Känner mig mkt lugnare och blir direkt mer tillfreds när jag tar mig själv och mina känslor på allvar.
Tack för detta forum och underbara människor.i det❤️?!

Nu har jag gjort själslig nytta. NU ska jag göra praktisk nytta..?
Stor kram!
/Fibblan ?

Känslor är inte fakta eller verkligheten, de är bara känslor. Och när vi lär oss att göra så som du gjorde nyss, bara stanna kvar där och inte fly, det är då vi blir starka. Känslor kommer och går, speciellt i början av nykterheten - dyk in i dem bara. Så länge du inte dricker är allt ok.
Kram! ?

Fibblan

Så sant!
Känner mig stark mitt i skörheten!
Och precis som du säger hör ju mkt av det som händer nu, tillfrisknandet till?!
Känns som jag aldrig varit så långt ifrån ett glas som nu..??!

Tack för feedback Knaskatten ?, stor kram tillbaka!
/Fibblan ?

Ditt bubbel och babbel är en Lisa (!) för själen.
Tack, jag behövde en sådan just nu!! ❇️???????

Kramar
???

Fibblan

Tack själv! Fina du, har inte varit inne i din tråd än idag, men passar på här nu att skicka massor med kärlek i retur ❤️??!
Så hemskt det du tvingas gå igenom nu, mitt i allt. Får uppdatera mig om hur läget är nu. Men oavsett vill jag ge dig massor med
styrkekramar ?! Och hoppas du fortsatt kan hantera det, utan alkoholen. Så himla starkt och bra jobbat???!
Kämpa på.

Största kramen!
/Fibblan ?

Känner igen mig mycket i det där vara duktig fenomenet man ska klara orka allt...till slut gör man inte det man behöver bara lugn o ro bara för en stund en kväll eller så där...kom vinet in.
Jobbar som du med att hitta andra sätt att koppla av känna sig ok att man duger man behöver inte alltid leverera topp topp på allt. Lagom funkar faktiskt! Yoga andning, spikmatta promenader (helst i skogen) allt för att få till bra lugn o ro på annat sätt jobbar jag med. Du kommer fixa det galant i morgon med jobb - fördelen är att det är rutiner känner jag. Då är det bara helgen man får lägga krut på att göra andra saker för att koppla av koppla ner ??
Lycka till efter semestern! Har själv jobbat två veckor redan o tja det går ?
Sov gott sen ☁️☁️ Kram kram ??

Känner igen mig mycket i det där vara duktig fenomenet man ska klara orka allt...till slut gör man inte det man behöver bara lugn o ro bara för en stund en kväll eller så där...kom vinet in.
Jobbar som du med att hitta andra sätt att koppla av känna sig ok att man duger man behöver inte alltid leverera topp topp på allt. Lagom funkar faktiskt! Yoga andning, spikmatta promenader (helst i skogen) allt för att få till bra lugn o ro på annat sätt jobbar jag med. Du kommer fixa det galant i morgon med jobb - fördelen är att det är rutiner känner jag. Då är det bara helgen man får lägga krut på att göra andra saker för att koppla av koppla ner ??
Lycka till efter semestern! Har själv jobbat två veckor redan o tja det går ?
Sov gott sen ☁️☁️ Kram kram ??

...till 1 vecka Fibblan! Och lycka till första dagen efter semestern. Igår läste jag igenom lite trådar innan jag somnade i sängen. Vilken kämpe du är, och betydelsesfull för så många! Tänk att det är sååå många som behöver en och ändå känner man att man inte räcker till. Kraaam till dig!

Fibblan

Glad att du är tillbaka Pellis, nu fortsätter vi?! Och ja, det var lite kämpigt i helgen..men nu är vi båda tillbaka i vanliga rutiner nu med jobb, och skönt att båten får ligga i hamn ett tag..både bokstavligt och metaforiskt?!
Kram?!

/Fibblan ?

Fibblan

För pepp!
För igenkänning!
För att du delar med dig!
♥️♥️♥️
Guld värt!
Som spikmattan också t.e.x. Har ju en sådan.. klart jag ska damma av den..??! Framförallt nu när allt drar igång, så gäller det att skapa utrymme att tanka upp med sådan som ger lugn och som hjälper en varv ner! Lite oro, första veckan nu som kommer innebära att bryta med vinet som nedvarvning..kommer säkerligen känna sug från o till och tankar på att svänga inom systemet.. men jag kommer klara det?!
Tror som du att det blir bra att komma in i "vardagsrullorna" igen! Och framförallt också få ite ordning på vikten känner jag..?, verkligen gått väl bananas med, först sluta snusandet, och sedan alkoholen..mkt annat skräp som kommit in istället.
Får meddela fastighetsskötaren att det är andra regler som gäller vid entrén nu..?!
Kram, kram!
/Fibblan ?

Fibblan

Okej 2 dagar på jobbet..
Kändes inte alls särskilt härligt och stimulerande att vara tillbaka..och knogarna har vitnat, så hårt har jag hållit om ratten för att inte styra mot systemet på hemvägen..
Men klarat det två dagar och tänker att det kanske tar ett par veckor innan hemfärd inte är lika med köp av vin..
Får stå ut, ska stå ut.
För det ska bli bättre tider och också detta ska gå över och bli enklare efterhand..
Visst blir det, det..?
Har gjort det förut, så vet att jag kan. Men känner mig låg och inte så motiverad som jag skulle vilja.. får väl gå tillbaka i min tråd o se om jag kan dra några lärdomar..
Ville bara skriva några rader för att få ur mig det som skaver..
Usch.
Bara att fortsätta..

Kram
/Fibblan ?

Piazza Duomo

Hej Fibblan! Åh, vad jag känner med dig. Just här och nu har jag vunnit kampen mot klockan. Så gärna, så gärna vill jag gå på systemet. Men du klarade det och kan du så kan jag. Var stolt över dig själv. Ta tillvara på de gånger du vinner kampen mot system- och alkoholdemonen. Även om det känns för jävligt just nu, så kommer det stunder när det kommer att kännas bättra och till och med bra. När det känns bra, håll fast vid den känslan och kapsla in den i ditt minne. Ta fram den känslan när det blir jobbigt. Bra att du skriver av dig, hoppas att det känns lite bättre. Kram

Jättebra att du skriver om det, Fibblan. Jobbigt med sug och gamla vanor som poppar upp! Jag tror ju stenhårt på att man måste hitta ett sätt att inte känna sig berövad. Längtar man efter vin och tänker på det på ett positivt sätt är det ju jättekämpigt att hela tiden behöva använda viljestyrkan för att stå emot.
Jag tror att du behöver försöka dels fylla på med någonting annat - så att allt i livet inte rullar på exakt likadant som tidigare, bara utan alkohol. Hitta på något nytt, bryt mönstret, skaffa en hobby, ät godis, vad som helst! Något att längta efter och se fram emot istället för vin.
Sen tror jag på att försöka jobba med själva synen på alkoholen. Se det som det gift det faktiskt är, tänk på det enbart negativt. Påminn dig om dina värsta fylleminnen, andra som har farit illa i din närhet på grund av alkohol, tänk på ångesten när du vaknar upp bakis - och mår dåligt för att du faktiskt har druckit något som är giftigt för kroppen. Osv osv.
Kämpa på! Livet utan är så mycket bättre!
Kram!!! ???

Fibblan

Behöver alla jag kan få nu..! Samtidigt känns det så barnsligt att behöva det. Futtigt, när det finns de som har det så mkt värre. Vad fan är det här liksom..ett jävla begär som jag själv dragit på mig genom oförsiktighet, och ren jävla dumhet tänker jag så här i efterhand.. Det är väl klart som fan, det vet väl varenda människa att alkohol ger mer ångest. Att det som det från början lindrar, det blir bara värre. Och att det där glaset vin efter jobbet skulle bli två och tre allt eftersom tolerans och beroende utvecklas..! Jag är så arg på mig själv just nu. Hur jag kunde låta det gå så här långt och hur jag fast jag vet hur det funkar vill jag ändå döva den ångesten jag känner nu, med just alkohol..
Allt bara river runt och jag känner oro för så mkt. Barnen, jobbet, min man, mig själv och om jag ska fixa det här, klara av o stå ut med ångest och de självdestruktiva tankarna..Just nu vill jag bara mig illa..men jag jobbar verkligen på att försöka ta in vad du säger❤️! Just idag har vi än en dag vunnit kampen - vi höll ut till systemet.stängde?..! Mina möjligheter är ju inte helt stängda efter det, men helt klart mer besvär och går knappast att smyga sig till det. Och min man vet ju att jag gör den här satsningen nu.

Vet inte varför jag ska vara så hård mot mig själv. Jag tycker ju att DU har gjort ett jättebra jobb som DU ska känna dig STOLT över?♥️! Och jag brukar verkligen försöka och anstränger mig för att peppa mig själv. Men nu är det som att allt, allt..är så svart.
Tack för du skrev❤️! Så skönt med ngn som förstår vad man går igenom. Tack för stöttning❤️!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Du är så rätt på det..för det var det som liksom skiftade runt i skallen idag och lite igår på hemvägen.. första veckan (hahaha, dag 8 idag..) lyckades jag ändå få till det tänket tyckte jag. Att jag är fri och att det är jag som är vinnaren var dag jag kan strunta i det och när tankarna har kommit har jag liksom bara lett lite hånfullt åt dem och tänkt jaja, håll ni på för jag vet vad jag gör och vart jag vill..
Men så bara slog det här till..?. Kanske trivs jag inte på mitt jobb..?. Kanske bara jävligt övertrött med eftersom jag inte sover ngt knappt..bara vakenhet och mardrömmar nätterna igenom..och så jobb två dagar på det. Omställningen.
Oavsett, tack för dina kloka ord??! Det finns mkt där att hämta!
Jag kommer somna nykter så småningom om här..
Tack för du finns och för att du skrev, du fina katt?!

Kram
/Fibblan ?