Så otroligt viktigt att ta hand om sig själv! Hungrig Arg Ledsen Trött = HALT. Det är då det är som lättast att trilla dit.
Kanske är det jobbet som inte är rätt? Kanske är det bara omställningen till vardagen i kombination med sömnbrist? Låt det gå ett par veckor och utvärdera sen. Jag är inne på tredje veckan och tycker att det är först nu det börjar kännas okej...
Hur som: jobbet blir garanterat inte roligare av att komma dit bakis och med ångest i alla fall. ?
Du fixar det, Fibblan! Tillbaka med det hånfulla leendet - alkoholrösten lurar inte dig.
Och tack tillbaka för att du finns och är här och sprider en massa pepp och kärlek till alla! ????

Du grejar att komma över dom där dumma onödiga demontankarna som försöker förvilla dig! Vi har gjort det i våras bara en puckel att komma över sen knallar det bara på. Det blir lättare med tiden jag ser inte ens skyltarna till gröna måsen längre. Var på maxi idag o vägg i vägg ligger det. Första dagarna var jag väl medveten om det o kunde inte låta bli att titta dit. Men inte längre! Det blir lättare!! Heja heja kämpa på o försök att få lite lugn o ro andas o spikmattan ? allt för att lugna tankarna! Det här går fint ☀️☀️
Kram kram o sov riktigt gott sen tjejen ??

Fibblan

Och man blir halt när man är HALT..??.
Tack för att du lugnar. Du förstår och förklarar. Det är så bra, när man håller på att tappa det, för man tänker inte så klart då..iaf inte jag.
Tack också för förströstan?! Känns viktigt för att hamna in i hoppet om att var dag leder till bättre ?!

Varje dag UTAN ALKOHOL leder till bättre!
Den andra rösten är lägre nu.

Djupt tacksam för detta forum och för att du tagit dig tid att skriva och dela med dig av ditt❤️!
Stor, stor kram?!
/Fibblan ?

Fibblan

Tack för att du tror på mig?!

Det gör att jag känner mig starkare?!
Jag ska rota fram mattan nu - sen i säng?!
Somna nykter.
Tacksam för ditt inlägg här?
När tacksamhet och värme tar plats finns det mindre över till det destruktiva..
Kärlek!
/Fibblan ?

Vet inte kanske är för att gula måsen är för barn o gröna måsen för vuxna...hahaha vi ska med andra ord hålla oss som barnen till gula måsen nu ???

Fibblan

Du kära kissemiss?!
Alltså det är fortsatt kämpigt, om jag ska vara ärlig..?. Men det är inte det att jag är så förbaskat sugen på vin eller så. Och inte så mkt tankar på stackars mig som inte får. För jag får ju. Men JAG VILL INTE. Bara så svårt att hantera mig själv och alla starka känslor. Gråtit på jobbet idag. Bara av ångest I Guess. Inget särskilt som hänt. Bara jag som lägger av med alkohol..Fast det är inte hela sanningen för så där kunde det vara även på den tiden när jag drack alkohol.. men vänta nu.. det blir ju 10 dagar idag?..??! Har ingen app denna gång, men tog ju en öl söndag den 11 augusti, sedan inget mer..! Alltså 10 idag! Nu vill jag nästan inte skriva det jag tänkte på mer. Bara stanna upp och fira detta lite..???️?!

Men det jag ska säga nu kommer att låta helt sjukt..för det har nästan varit som att det varit skönt o va lite småbakis på jobbet. Gjort mig sådär lagom. Nu är känslorna all over the place.. svårt att fokusera på det jag ska göra när jag måste tänka på att andas och prata lugnande med mig själv inombords..Men allt sånt här ska bli bättre. Håller ju inte i längden att ha alkohol som strategi. Så det är jag färdig med?! Skönt att ha den övertygelsen iaf! Alltid ngt att hålla i när det blåser hårt..☺️

Tack för stöd?!
Ska köpa eller låna hem ngn bok som också kan hjälpa dessa tankar om att jag/vi som väljer bort alkohol är de verkliga segrarna typ..☺️

Bamsekram!
/Fibblan ?

Fibblan! Du är ju tvåbent idag! Grattis, grattis, grattis!!!!
Och inte konstigt att känslorna är lite överallt tror jag. Har läst att det är så för de flesta när inte alkoholen finns där och lägger sig som ett lock på allt.
Men det är värt att traggla på! Om inte annat så för de där små människorna som ligger och vrider sig bredvid dig i sängen. En mamma de kan lita på, det är ju värt lite sug, irritation, gråt, känslomässig bergochdalbana? Du klarar det! Håll uuuut. Nu kör du mot nästa mål: två veckor. Bara fyra dagar kvar. Sen kör du för 20 dagar. Sen för tre veckor. Sen för en månad. Sen för 40 dagar. Osv osv in i oändligheten. ???

Fibblan

..är värda allt, och mer därtill?!
Hahaha? osv osv osv in i oändligheten..?
Absolut ?☑️?!

Jag är motiverad till 1000! Även om det känns som jag är en sämre mamma just nu..?
Feltänk förmodligen, men som sagt man kan ju bli svängig i humöret när begäret pockar på.. och då vill gärna a-? få mig att tro att jag snarare blir en bättre mamma med ett glas vin eller två..
Förstår att det är sjukt och fel. Och jag agerar inte på dessa dumma tankar. Jag ska igenom och ut/ur på andra sidan?! Kommer bara mensen igång med i dagarna så släpper lite av de hormonella spänningarna som ju inte gör saken bättre.. ?
Än en gång, tack för pepp?!
Jag håller uuut!
Klart slut.

För ikväll.
Stor kram och sov gott?!
/Fibblan ?

Fibblan

Och vad härligt Strulan65 att du tittade förbi med ännu mera pepp?!
Sedan jag hoppade in här i forumet igen för en vecka sedan, har jag mest haft kontakt med gamla bekantskaper. Dett är alltid roligt att göra nya?! Och precis som du säger,
tillsammans är vi starka ?!

Ha en riktigt bra dag idag☀️!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Varken mer eller mindre.
Och med tanke på att jag åkt berg- och dalbana i 11 dagar i rad..så känns det rätt skönt att bara åkt omkring i ett tuff-tuff tåg idag.
Ngt säger mig att det är ett gott tecken..??.

Tuffar på resten av kvällen också med rent bränsle tanken! Och med rent menar jag rent som i a-fritt.. All alkohol räknas numera som fulbränsle..
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Galet ju. Att lägga sig för natten nu.
Men jag är så, så trött. Och tänker faktiskt lite på.det.här.med HALT - Hungrig, Arg, Ledsen, Trött.
Inte arg, inte ledsen. Hungern tog en bra stund att stilla, tyvärr..? och tröttheten är enorm.
Måste lyssna in och lägga fokus på de basala behoven såsom, sömn, mat och dryck. oCH där rörelse är en viktig del, inte att förglömma..som jag inte riktigt får till..
Kanske bara ska tvinga mig imorgonbitti..? Innan jobbet? Efteråt orkar jag inte..
Mkt tankar som snurrar kring hur jag ska ta hand om mig. Vill så gärna bli pigare?. Orkar inte formulera mera just nu.
Kram
/Fibblan ?

...jag ligger till sängs också! Mår som allra bäst när jag får följa mina tider. Hoppas du får sova gott! Skönt som vanligt att vakna sund och fräsch Godnatt ??

Tidig kväll här med! ?
Vad bra att du tänker på de basala sakerna!! Helt rätt. Föräldraskapet är precis som på flygplanet: sätt på din egen mask innan du sätter på deras. Om man inte tar hand om sig själv kan man inte ta hand om barnen på ett bra sätt. Lite humörsvängningar tål de! Det är övergående och så mycket bättre än en bortdomnad alkoholmamma på heltid.
Hoppas att du redan sover gott och att du får en härlig fredag!

Fibblan

Så får jag tänka!
Och att för varje kamp (alltså känslomässigt kaos), så förstår a-? att jag inte tänker vika mig?!
Jag är inte sugen på vin på det sättet. Det jag är sugen på, när suget kommer är ju lindring. Medicin. Men det finns annan medicin.
Verksam medicin, utan biverkningar!
Sömn, bra mat och dryck, motion och tillit- och kärleksfulla relationer. Att jobba för att lägga till och dra ifrån, beroende på, i respektive område, Det är den medicin-justeringen som får
råda nu☺️!
Jag vet som sagt att mer rörelse behöver in, och att jag behöver bli mer noga med vad jag tillför i energiväg kroppen..
Ska göra upp en plan för detta.
Hinner inte nu. Men det kommer nog vara till hjälp..
Kram
/Fibblan ?

Härligt att läsa alla dina inlägg?
Du sprudlar och sprider så mycket energi även när du är lite deppig, vilket är väldigt märkligt egentligen ?
Tack för alla hejarop i min tråd?
Du är omtänksam och gullig ?

Kramar
???

De där basala behoven ja... För mig verkar suget efter A (aka bromsmedicin) komma när jag är slutkörd. Det är vila som behövs. Det är nog som de kloka säger ang problem av alla de sorter - sov på saken. Trevlig helg!