Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Åh vad ni är gulliga ?⚓️ Nätverket här på ön är katastrof så nu när alla sitter på sina båtar och skrålar har jag lagt mig i kabyssen för att sova (om det går) och då fungerar internet bättre. 4G är knastert också. Har varit en jobbig dag och jag får nu ha en skämsmössa och räkna minusdag. Det här blev en alldeles för stor utmaning. Jag är sur, tvär och allmänt bitter på att inte få vara hemma i min vrå och spinna vidare på.att jag har mått sååå bra i 11 hela dagar utan vin. Jag älskar skärgården, jag älskar havet men det finns en alldeles för stor minussida. Nej jag har inte spårat ur men visst det har blivit några glas vin och min kropp och knopp kände det direkt.

Nu är jag typ den första som lägger mig och jag kommer att vara pigg imorgon. Det är dagen före Kräftskivan och imorgon måste jag orka vara uppe iaf till tolv. Jag sitter snart rakryggad i sadeln igen!

Svimmel svammel... Kraaam på er ?

Uppe med tuppen ? och hyfsat pigg! Idag blir det lite träning och sen möte med efterföljande snittar och bubbel. Jag har sååå mycket alkoholfritt bubbel med mig som jag tänkte ställa fram. Dusch och sen kräftkalas med dans! Jag ser framemot dansen, det är kul.

Annars...I don´t give up

Gulliga Ni som tänker på mig ????

Ett snedsteg är ingen fara, så länge det inte blir en ursäkt för att sluta försöka vara nykter. Upp på hästen igen! Eller båten. ?
Du gör helt rätt som påminner dig själv om hur bra du har mått under de dagar du har hållit dig borta från alkoholen. Det är tufft, men det är värt det. Kram!

Fibblan

Låt detta bli undantaget, som bekräftar regeln!
Upp vid rodret igen - Du är kaptenen. Du styr och tar kontroll över vågor och begär, ursäktande tankar eller vad det nu kan vara som ev. skulle kunna leda dig i motsatt riktning, till det du egentligen hoppas på.
Tror på dig - Nu kör vi vidare?❤️!
Kram
/Fibblan ?

Jätteskönt att vara tillbaka i hemmet, skönt att inte leva brygglivet med allt vad det innebär. Jag som var så säker och stark! Fyllde båten med massor av god Kombucha och alkoholfritt bubbel/vin ändå gjorde jag en liten kantring, men jag ångrar mig konstigt nog inte. Snarare att jag känner mig ännu mera säker på att jag ska fortsätta i samma nyktra anda som jag började. Dock tycker jag det är himla svårt att hitta något riktigt gott att dricka till maten. Blir lite less på vatten. Kombuchan är jättegod, läsk blir väldigt sött. De alkoholfria vinerna innehåller ju också brutalt mycket socker. Öl har jag svårt med men kanske ska ge drycken en ärlig chans till.

Igår skämdes jag att vara en vuxen människa. Blev inte jättesent men dansen fortsatte medan jag gick ensam till båten i spöregnet. Tur...att man inte var onykter för ensam ska man INTE gå och hoppa på båten ensam ska man INTE göra när det är halt och blött, ingen hör om du trillar i vattnet. Nu gjorde jag det ändå och jag sitter säkert hemma nu :-) Det var nog många vuxna som nog hade problem att ta sig ombord igår och det är här jag skäms. Att barn ska behöva se sina föräldrar eller deras vänner bete sig på detta sätt.

Jag blev tvåbent men räknar bort lite...

Viktigast är att jag är tillbaka! Nu finns det inga inplanerade båtturer som ska utmana min nykterhet. Ska läsa ikapp lite ikväll när jag lägger mig! Kraaam

Och skönt att du är tillbaka hemma och starkare i övertygelsen om att leva nyktert.
Att se andra vuxna människor berusade är verkligen en bra påminnelse om varför man inte ska dricka. Fy bubblan.
Kram!

Skönt att vara hemma i egna rutiner som man kan Styra över! Du gjorde det bra ?? att du reflekterade över hur andra vuxna beter sig betyder att man är skärpt själv. Det du beskriver att hoppa på en båt själv våt efter regn (o som man många gånger gjort själv med tidigare) och onykter den kombinationen är GALEN...hua! Glad att du var nykter o var försiktig ??!!
Nu kan du ta hand om dina rutiner o göra som du vill o det kommer gå toppenbra!! Heja heja!! Styrkekramar till dig ??

Här är det nyktert till 100% MEN jag känner mig alldeles upp och ner! Uppblåst i magen, kanske kan det vara kolsyran från alla tänkbara drycker? Energilös till tusen och lite smågrinig på man och ungdomar. Jag är verkligen familjens projektledare som ska vara med och rådda med allt.

Trots att jag är energilös går träningen bra. Men jag känner mig inte duktig längre, förra veckan var det precis tvärtom. Kanske är jag besviken på mig själv att helgen blev en för stor utmaning? Ibland vet jag inte om det är röksug eller vinsug som knackar mig på axeln Känner en oror över alla kidsen, att de är besvikna på mig osv osv...

Svamligt som vanligt men nyktert. Så skönt att vakna imorgon utan tunga ben och dålig smak i munnen. Å andra sidan har benen varit blytunga de senaste dagarna trots noll vin! Kraaam ?

Fibblan

Vi får ta varandra i handen helt enkelt och hjälpas åt i detta! Har också hamnat in i ett mer tungsint läge.. Jag tycker det är fantastiskt bra gjort att du lyckas hålla i träningen,
trots att energin är låg?!
Och nyckeln till att få detta att vända är väl just att hålla i de goda vanorna och att vi både åter tar fokus på det vi gör bra och försöker lägga oro och annat gnagande åt sidan.
Jag tycker du grym, som bara så snabbt efter helgen hittat tillbaka till banan.
Du gör det så bra - och vi är nyktra idag?!
Ha en fin dag och hoppas att energin kan komma tillbaka till oss båda?!
Stor kram
/Fibblan ?

Ja jag läste att du också hade "energiproblem" men innan jag ens hann tänka på att svara dig hade Ipaden trillat ner på magen och jag sov. Sömnen har också blivit sämre. Vänder och vrider på mig!

Önskar dig en fin dag! Idag tänker vi inte ens tanken på varken nikotin eller vin! Kraaam

Fibblan

Jag ska knoppa in för natten nu. Enda chansen att försöka få in lite mer sömn..för min sömn är som din tyvärr. Mkt vändande och vridande..och så två barn som också vrider och vänder..så det blir ett himla vridande och vändande nattetid totalt sett här i huset..?.
Inte undra på att man känner sig trött?.

Hoppas både din och min natt blir bättre i natt?! Det gör ju en väldig skillnad för ens mående.
Stabilt i vart fall vad gäller icke intaget av vare sig nikotin eller vin☑️?! Du?

Stor kram?!
/Fibblan ?

....det blev för svårt efter helgen. Inte för att jag trillat dit men nu har jag anmält mig till programmet här. Kniven mot strupen :-) Jag vill ha nyktra dagar i en en radda och inte räkna minusdagar. Jag blir alldeles förvirrad av det och det känns så lätt då att tänka: jamen jag kör lite vin ikväll kan ju ändå räkna minusdag. Kanske feltänkt men nu har jag bestämt mig för det. Jar dock inte hunnit trycka på startknappen än. Träningen är det enda som flyter på riktigt bra och igår hade jag en vilodag. Sömnen, ja sådär! Ha en fin dag Kraaam

Fibblan

Du vet vad som blir bäst för dig! Starkt av dig att vilja skruva åt ytterligare ett varv, som försvårar för
a-?!
Smart, för precis som du säger i det läget som blev efter helgen är det lätt att börja glida och förhandla..
Spännande och höra vad du tycker om programmet, om du har lust att dela med dig senare..(?) Också varit nyfiken på det☺️. Hoppas det kommer kännas hjälpsamt?.
Skönt att träningen flyter på! Och det här med sömnen, ja det får ju ta sin tid vad det verkar. Köpt ro-givande te idag..får se om det har ngn effekt?.
Stor kram!
/Fibblan ?

Klokt resonerat! Körde minusdagar tidigare och det var väldigt lätt att ”unna sig” en pinne i statistiken. Omstart låter bra! Kram!

och det är sååå skönt att jag bestämt mig men jag har inte börjat än trots att jag inte dricker. Vaknade så skönt imorse alldeles fräsch! Håller på att läsa in mig på själva programmet men har inte riktigt förstått allt ännu, har haft ont om tid de senaste dagarna. Haft för mycket att göra med träningen helt enkelt.

Hoppas alla får en fin fredagskväll! Kraaam