Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Jag gick också med där har påbörjat o gjort en del övningar. Intressant o nyttigt! Jag tänker att man kan gå tillbaka ändra lägga till efteråt med. Tanken är att man ska se vilka tillfällen man själv har svårt för o undvika eller försöka ha alternativa sätt att hantera. Jag tänker att man kan ställa om hjärnan successivt att man läser tänker o funderar i dom banorna. Parallellt läser jag massa böcker också. Just nu Persbrandt: Så som jag minns det. Riktigt bra ljudbok! Rekommenderas! Ha en skön helg!! Du gör det bra o du gör det rätt! Tror kanske inte man ska fixera sig vid dagarna utan mer känslan inom sig o att man har en känsla för att det går framåt åt rätt håll? Kram kram ??

Jag har heeeeeelt glömt bort programmet... Nu tror någon stackars cyber-behandlare att jag sitter nånstans och skåpsuper. Måste gå in och regga ikapp. Jag försöker läsa ikapp litet i virrvarret av trådar här. Roligt att se att kvintetten hänger kvar och att det går framåt för er :)

...på er alla underbara människor som kämpar här inne. Stärkt av mitt beslut att starta programmet gör mig gladare. Jag vet att det finns fallgropar på vägen kommande veckor och det är just därför jag bland annat valt programmet som hjälp och även ER här inne. Bästa kombon! Mitt stora problem är alla människor som lägger sig i mitt liv, jag har skrivit om det förut och skriver det ingen för det upprepas igen och igen och det är dom stunderna som jag alltid blir sugen vin.

Jag måste stärka mig själv där för då kommer allt gå mycket lättare. Som jag också skrivit förut avskyr min man när jag åker iväg och tränar för då försvinner jag ju från hemmet. Är jag hemma så sitter jag ändå ensam i vardagsrummet och slösurfar eller fixar med mat. Mina träningsresultat nu, när jag inte druckit vin på massor av dagar är ju en otrolig skillnad från förut. Läste på nätet några uttalanden från alkoholläkare Sven Andreasson att två glas vin kvällen innan träning är tillräckligt för att störa resultaten. Två glas! Hallå! Två glas är ju "ingenting" för oss här inne. Hur många gånger har man inte sagt och hört andra säga: Näå det var lugnt igår, bara två glas! Nåja tål att läsa om mer. Ska ta fram ljudbok också.

Så mina fina vänner! Ikväll ska jag duka bordet fint. Vi ska ha gäster och jag kommer att smaka vin till det. Imorgon trycker jag på startknappen på programmet. Mitt upplägg blir något omvänt men jag testar något annat eftersom jag gjort dag 1 dag 2 så mycket nu. Har bestämt mig för 60 dagars totalnykterhet, sen räknar jag ned. Min målsättning får inte kännas för oöverstiglig utan relevant.

Ha en fin dag! Kraaam

Fibblan

Det låter hur bra som helst, Pellis ?!
Vi måste var och en hitta det som kan funka för en själv?!
Så många ärliga och kloka tankar om vart landet ligger nu för din del. Och du har klart för dig, vad som är viktiga grundbultar för att lyckas hålla den linje du sätter dig för, där att stärka dig själv är prio ett??! Och under tiden ska åtminstone 60 dagar av nykterhet rulla förbi?!
Vad gott?!
Tydligt och klart! Och så programmet till hjälp med som jag kan tänka mig blir än mer hjälp på vägen att konkretisera saker och ting. Kanske jag också skulle..?, undrar varför jag inte tänkt på det som ett alternativ..
Hursomhelst, det går nog rätt bra nu iaf,
vill jag tro?.

Ha en trevlig kväll Pellis och så startknapp imorgon!
Stor kram?!
/Fibblan ?

Tycker att du gör ett kanonjobb med tanke på att du blir motarbetad av dina närmaste.

Önskar dig fortsatt lycka till. ?

Kram

....och jag är på banan igen. Fanns inte en sportslig att jag skulle börja igår. Hann inte sitta vid datorn och samla inspiration och "hjälp" från er alla. Dessutom är jag och har varit på ett satans humör i helgen. Irriterad till max. Ett hormonskov utan dess like och jag har funderat, vridit och vänt på ord, meningar. Jag är besviken och irriterad på mig själv fortfarande över att jag inte klarade förra helgen. Jag MÅSTE släppa det och titta framåt och inte bakåt. Tittar jag bakåt är det så lätt att ge upp och tänka att det ändå inte funkar för mig. Nu när jag ändå håller på och öser ur mig så fortsätter jag med Facebook! Gaaaah...Så lyckliga alla är där, man plutar med läpparna samtidigt som håller ett iskallt glas bubbel eller en färggrann Aperol mot sin mun. Alla får beröm hur snygga och framgångsrika de är. Soul Train där alla vuxna leker ungdomar... Jaja, allt lägger sig med tiden även för mig. Bara att få skriva av sig här känner jag att jag blev 2 kilo lättare

Kommande helg är vi uppbokade både fredag och lördag men det blir på landbacken och då kan man köra bil = skönt!

Har inte klurat ut programhjälpen än men jag ska börja skriva loggbok idag. Min plan är att börja med 60 helnyktra dagar för att få ordning på kropp och knopp. vad är 60 dagar i livet egentligen? Ingenting och jag tror helt ärligt att andra människor inte går under som är omkring mig dessa dagar för att jag inte dricker. Tror inte att jag missar ett dugg faktiskt.

Satan i gatan vad skönt! Sol ute, "minstingen" börjar skolan idag, tredje ring på gymnasiet och jag har två träningspass framför mig. Kan bli en riktigt bra dag det här men alla ska nog hålla sig undan ändå, är som en tickande bomb.

Ha en fin måndag och fin vecka! Kraaam

Du är igång igen! Härligt! Nu jäklar, 60 dagar fixar du. Ingen idé att titta bakåt! Tror att alla snedsteg och omstarter finns där för att lära oss något. Alla är steg framåt!
Nu är du på banan igen och det är det som är huvudsaken.
Att alla andra på din Facebook inte har fattat galoppen än... synd för dem! De flesta skulle förmodligen må bättre av att strunta i Aperolen och uppleva livet utan dimma.
Kram!

Jag har verkligen tappat all motivation, känner mig som tappad bakom en sten. Jag ställer alldeles för höga krav på mig själv och omgivningen surrar som ett getingbo omkring mig. Förstår inte varför men det måste bero på kroppen , mannen, ungdomarna, att jag aldrig får andas och vara ifred. Igår när jag var på träning mellan 18-20 så måste min yngste (snart 18) ringa och fråga vart jag är. Bara att cykla hem.

Jag säger NEJ till allt mina vänninor bjuder ut mig på; vi måste fika, vi måste äta middag, vi måste dricka vin, vi måste, vi måste....

Får helt enkelt lugna mig lite...

Alla har sitt liksom, men jag ger inte upp att fortsätta på banan att ha ambitionen att inte ta första glaset, och skulle jag göra det...

Kram på er alla ?

Samma här har tonåringar o en sambo. Fruktansvärt irriterad på hela skaran o alla är jättejobbiga!! Förstår verkligen inte VARFÖR jag måste vara delaktig tycka tänka om ALLT ?? suck blir så less! Förstår dig så precis på pricken ??
Men vi klockar vidare dag 59 för dig eller hur o tja tråkig som jag är säger jag väl 2 igen då...sov gott sen!! Styrkekramar till dig ??

...har haft lite ovanligt stressiga dagar helt utan motivation att låta bli vinet. Dåligt humör, grinig men idag känns det bättre, dagen har dock bara börjat. Man går stärkt genom olika faser och tänk att man kan, stanna upp och tänka, när motivationen varit/är som sämst; här står jag med ett glas i ena handen, i andra handen en flaska och det är så gott och trevligt. Drycken var ramlösa! Jag var ute och åt med mina stora söner igår men jag ska också tillägga pga av mitt humör och dålig motivation drack jag också lite alkohol >(ingen ursäkt. Det jag vill komma fram till och vad jag kom fram till igår, vilket inte hade hänt förut är att jag beställde in en ramlösa och mina stora killar tittar på mig som om jag är galen. Hade jag aldrig gjort förut, då hade det varit vin i varje bar, gärna flera glas. Nöjd och belåten var jag hemma kl 22 och kröp ner i sängen. Skönt att vara körbar idag på morgonen när jag ska skjutsa min son. Hade aldrig hänt efter en utekväll förut. Kan det vara så att jag varit stressad, nervös att gå ut med mina söner utan att kunna dricka vin? Ja nu tog jag ju lite men absolut inte i de mängder jag gjorde förut. Att jag kände mig så bekväm med glaset och flaskan i handen som var ramlösa?

Svamliga morgonfunderingar från mig! Ha en fin dag allesammans! Kraaam

Fredag imorgon och det blir godnatt nu! Ska köra bil hela helgen, ja jag kör ju alltid bil men mest dagtid. Denna helg blir det dag och kväll. Så skönt. Försökt ta hand om mig själv ikväll med ansiktsmask och tidig läggning.

Funderat och funderat över mitt dåliga humör... Jag ser en ljusning, lite långt bort men försöker bena ur den ordentligt. Tiden segar sig fram för mig och för andra går tiden så fort ? Egentligen inte jättesugen på vin men tänker mycket på situationer som jag förknippar med alkohol.

Sov Gott alla ????

Humöret blir bättre med dagar som går, men man blir medveten om det som skaver. Är både för och nackdelar att nyktra till styrka, kraft och mod till dig// kram Strulan ??❤️

...nöjd över att lägga mig helt nykter! Dansat...åh man dansar ju så mycket bättre utan alkohol i kroppen. Just ikväll har fördelarna med att inte dricka alkohol bara varit en sån härlig känsla. Köra bil hem, se fräsch ut hela kvällen, dansat,. Inte några stunder som jag saknade vinet men magen blir lite uppkörd av all kolsyra istället.

Imorgon kliver jag upp pigg och utvilad (förhoppnings) häller upp kaffe och går ut med hunden! Sov Gott ???

Fibblan

Låter hur mysigt som helst!
Så nöjd ska du vara ?! Kan tänka mig att du varit värsta gudinnan på dansgolvet ?!
Allt blir bättre utan! Under tiden och framförallt också känslan efteråt.. nykter, pigg, fräsch! Somna nöjd och vakna med samma känsla ?!
Stor kram
/Fibblan ?

Vilken toppenbra o skön kväll det blev ?? känslan att vakna utan baksmälla är fantastisk ?? ha en toppenfin början på veckan ?? kram kram

...men äntligen är den snart slut så jag kan lägga mig igen. Har sovit så dåligt inatt, drömt konstigt och snurrat som en helikopter.

Har börjat med programmet men inte hunnit så långt. Det tog ett tag innan jag fattade (trögfattad förmodligen eller tidsbrist). Tappade dessutom helt motivationen så jag har inte varit kritvit men nästan. Så skönt att gå på fest helt nykter och den frihetskänslan att ta bilen hem är ju enorm.

Nu börjar så sakteliga motivationen komma tillbaka och jag har en klar plan och strategi som vi jobbat fram. Kraaam på er alla kämpar! Många kämpar i motvind, en del i medvind men grymt är det!

Skönt att motivationen är tillbaka! Hoppas att den håller i sig och programmet funkar!
?

Fibblan

Låter ju riktigt bra! Orkar du och vill får du gärna dela med dig, kanske finns det ngt hjälpsamt i den för en annan också..?, men det är helt upp till dig?!
Skulle kanske hakat på dig och också gjort programmet nu, men samtidigt inte riktigt läge ändå för mig. För mkt annat att fokusera på och så har jag en resa till Frankrike om 14 dagar dessutom som helt kommit i skymundan av allt annat kaosartat som uppdagats, och det återstår väl och se hur jag ska lägga upp planen för att försöka hålla nykterheten i ett av vin-landen nr 1. Får återkomma till detta i min tråd.. Nu är nu och Nu är vi nyktra -
Lycka till med programmet ?!
Jag hejar på?!
Kram
/Fibblan ?