Talien

Skönt att ha dig här och få några ord med ? Hade en bra kväll jag med, satte mig ner, helt utan strategier. Lät suget dyka upp och gå, och klarade det! Ville knappt gå och lägga mig för det var så skönt att vara ledig från A. Som introvert är det riktigt skönt att kunna njuta av dessa ensamkvällar igen.

Jag har tyvärr under sommarn lyckas dra på några nya partykompisar, det har märkts flera gånger denna veckan. Fyllesms i natt ? jag sov.. Än så länge är det lätt att säga ifrån.

Pratade med min bästa kompis igår, som lite diskret tipsade om en dokumentär om alkoholmissbruk ?. Han vet inte hur illa det är, bara att det är en del.. Fast han har själv en del i bagaget så han förstår nog mer än jag vill förstå ?

Jag tar en lunch med en kusin idag. Mer än så har jag inte planerat. Nu fixar vi lördagen också ?
Kram!

Mojran

Å va bra du är som har tagit dig los från alkoholens klor. Jag känner igen så mycket av min egen resa i det du skriver. Jag rekommenderar dig dock att våga berätta för någon närstående hur det är med dig. Kanske din bästa vän som du skrev om i det senaste inlägget? Det tog mig ett tag att våga prata med någon men har efter att jag vågade berätta känt att jag har haft väldigt mycket stöd av mina vänner och familj. Framför allt när det är jobbigare perioder. Jag har inte berättat för alla bekanta jag har men mina närmaste vet och det gör verkligen att det är lättare att vara nykter alla dagar och framför allt på tillställningar där det serveras alkohol. Lycka till! Kramar ?

Fredagkvällar är kung! I början av min nykterhet var just fredag kväll det svåraste. Det var då jag verkligen saknade mitt vin. Jag hade liksom inga andra strategier för att växla mellan ”sönderstressad av jobbet” och ”ledig”. Nu har jag visst uppfunnit andra strategier, utan att jag tänkt på det. Att efter jobbet i lugn och ro promenera till och titta på minstingens träning. Följt av hämtmat och unna mig ett stort glas cola. Slötitta på diverse youtubers med ungarna och diskutera sånt som upptar deras tankevärld. Det är harmoni, att vara ”härvarande” i stunden, räcka till här och nu. Vinet ska aldrig få stjäla den känslan ifrån mig igen!

Talien

Tack Mojran och Mirabelle för respons!

Mojran, jag kan förstå det. Jag försöker just nu mest intala mig själv att det är allvar och använder forumet att öva på.. Som ensamdrickare är jag just nu glad att jag har en rejäl partysommar bakom mig, jag lutar mig lite mot den och har pipigt ur mig att det nog har blivit lite för mycket ett tag... blir nog en och annan ursäkt ett tag innan jag vågar tala ut med nån.

Mirabelle, fredagskvällar ska vara myyys ? jag ska dit! Längtar! Skönt att du är där, jag behöver verkligen sån inspiration. Jag har tidigare bara sett fredagskvällar som urtråkiga utan ett glas bredvid mig.

Nu. Nyss hemkommen från lunch och måste säga att jag är pinsamt glad över ett mycket intressant samtal med kusin. Att inte vara bakfull eller fantisera om fylla utan bara prata.. Vad skönt det var!
Vid det här laget skulle jag nog suttit med en öl i handen, krampaktigt försökt ta det lite lugnt för att inte bli för full innan kvällens bravader. Ev hade jag nog dragit till gymmet för att fördröja drickandet ett tag och förmodligen skyndat mig för att få komma hem till drickat. Så är det inte idag ?

Nykter lördag ❤

Lykke

Idag är vi stolta som tuppar, 7 dagar! Har inte hänt de senaste 5 åren, för mig iaf! Hoppas du får en fin söndag! ? Kram

Talien

Det här var mååånga år sen för mig också..
Jag hade faktiskt en skittråkigt kväll igår. Men jag var nykter ?
Det bästa igår var känslan av stresslöshet, jag behövde inte hetsa kring a, allt fick ta sin tid liksom.

Den här dagen hade i vanliga fall varit jättejobbig för mig. Vaknat bakfull och funderat hur i h-vete ska jag göra nu? Ska upp tidigt imorgon så ska det drickas bör det bli folköl under dagen, somna tidigt så jag orkar upp imorgon... ? sjukt.
Men så blir det inte.
Nykter söndag ❤

Lykke

Haha?, ja hur många söndagar har man inte varit på ICA, svettig, yrsel, darrig, ångestfylld, självscannat 3,5 och snabbt ner i påsen för att ingen ska se! Vi glömmer aldrig det här sjuka beteendet, nu finns det i skrift! Så befriande med alla igenkänningsfaktorer!

Talien

Jag har väl alltid trott på "ett högre syfte" och ett jobb där jag både kan göra något bra för världen samtidigt som jag får förverkliga mig själv. Lite överdriven beskrivning ? men typ.

Jag har utbildat mig i omgångar, och bytt jobb när jag känt att det varit dags att komma vidare. Jag har flyttat och tagit chanser för att nå dit jag vill. Utan att fly, utan för att nya möjligheter hägrar.

För ca 10 år sen började jag ifrågasätta mitt yrkesval. Samtidigt var det turbulent kring mig på andra sätt. Det var i den vevan A började få större plats i livet.

Jag backade lite i min karriär, hittade en ny intressant inriktning, men jag tror jag backade för mycket... Drömmar försvann längs med vägen och karriärsfrågan började handla om schema. Först ett fördelaktigt schema så att jag skulle kunna dricka lite när jag ville. När jag själv började tycka det är lite för mycket A ändrade jag strategi.
Jobbade jag mycket så drack jag mindre, det funkar inte annars. Periodvis har jag därför jobbat mycket, för att komma undan A. Men alla chanser som funnits har jag tagit... och börjar jag bara dricka tillräckligt tidigt, direkt efter jobbet, och avslutar i tid... så... går det ju att jobba dan efter..
Har jag jobbat natt har jag ju självklart inte kunnat dricka. Därför har jag försökt mig på nattjobb. Men jag (jag?) är ju smart! Kommer ju på att jag kan ta ett par öl hemma på morgonkvisten efter passet, sova, träna och sen gå på nästa pass. Två gånger har jag dessutom druckit på jobbet.

Jag har kämpat mot nåt som inte går att bekämpa. Försökt att hitta strategier för att komma undan.

I våras fick jag chansen till ett vik som möjliggjort hejdlöst supa i 3 månader som jag gladeligen tackade ja till! För jag hade bestämt mig att inte försöka minska ner nåt längre, jag skulle festa loss och ha kul hela sommarn!

Tur det, för jag kraschade.

Det är omöjligt. A slingrar sig in i allt. Kontrollerar min hjärna. Förstört glädjen med träning, förstört mina drömmar om ett fantastiskt jobb och självklart relationer (bli väl nån utläggning här om de sen...)...

Jag vet nu att om jag ska kunna få tillbaka mina drömmar om ett bra yrkesliv och kämpa för dessa måste jag GE UPP alkoholen.

Jag har en tuff arbetsvecka framför mig nu, det tar emot. Men istället för att blåsa ur skallen har jag tagit det lugnt, vilat. Förberett det jag kan inför veckan. Jag är inte på mitt drömjobb men jag trivs oftast och har bra kollegor.

Jag ska ta tillbaka mina drömmar och min kämpaglöd.
Snart en hel vecka nykter ❤

Talien

Och en hel helg! Inne på dag 8! Vaknade utvilad för första gången på länge.

Igår tog jag första träningspasset sen min krash, inte för att bota bakfylla och heller inte för att fördröja nästa fylla. Var definitivt starkare än under mitt senaste träningspass. Träningen kommer bli min igen ?

Pigg och nykter måndag väntar ❤

Lykke

Härlig läsning Talien! Känslan av att vakna utvilad utan bakfylla måste vara den bästa känslan för oss här på forumet! Önskar dig och alla andra här en fin måndag! Kram

Talien

Det mest uppenbara positiva den första veckan var Lugnet. När jakten, hetsen och stressen kring A blev klippt. Att kunna fokusera på jobbet, på samtal och träning! Så underbart skönt ?

Det bästa hittills är att jag börjar fundera på om det är så att jag faktiskt tycker om mig själv lite...? Annars skulle jag väl inte prioritera mig själv framför A? Och jag trivs ? (hittills..?)

Lykke

Ja, vi är nog inte så jäkla värdelösa! Vi är värda att tycka om oss själva, det måste ju vara det primära vi behöver få bukt med! För att nå dit, tror jag, är att utesluta alkohol helt! Dag 10 Talien ?! Kram ?

Sofia

Tack så mycket, Talien, för att du delar med dig av dina kloka reflektioner om hur alkoholen har påverkat ditt arbetsliv, dina relationer, din träning m.m. Det är starkt av dig att du har stannat upp och kunnat se hur alkoholen har smugit sig in och tagit över, du märker på flera fronter att drömmar som du har haft tidigare har förstörts då alkoholen har fått högre prioritet. Nu har du insett att du behöver ge upp alkoholen för att kunna nå dina drömmar om ett bra yrkesliv. Det är ju väldigt bra att ha de här drömmarna, en tydlig målbild, som du strävar emot när du håller dig nykter. Då påminner du dig om att du är på väg mot något som kan bli bättre, det handlar om drömmar som ska förverkligas. Utan mål och drömmar kan det ju kännas som att nykterhet bara handlar om att ta bort något som har gett livet en (kortsiktig) guldkant och då kan det bli tuffare att motivera sig. Inspirerande att läsa om det lugn som du har upplevt under första veckan och att du har börjat tycka om dig själv lite.
Varma hälsningar, med hopp om fortsatt lugn och självmedkänsla!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Talien

För responsen! Bra sammanfattning om hur det är just nu. Gör allt jag kan för att försöka förstå vad jag gjort och var jag är på väg ?

Talien

Jag är singel och längtar efter nån att vara med. Dejtar gärna nykter. Kan faktiskt hålla mig nykter för en killes skull, för jag vill så gärna vara med nån. Har väl trott att om bara Han dyker upp kommer nykterheten automatiskt.
Men det är bara det att nykterheten gäller bara de där stunderna vi faktiskt träffas irl. Annars tar jag mig gärna några glas vin för att jag är så glad och nykär! Eller "en" öl för att våga svara ett sms. Eller en halv bib för att något gått fel...

Nu, efter 10 (snart 11) dagars nykterhet känner jag mig snarare lättad av att inse att möjligheten att bli nykter ligger hos mig, inte något jag ska lägga på någon annan.

Bakom mig har jag 15 års singelliv. Ett kärlekslöst förhållande innan dess. Några kortare romanser har jag haft och en lång "till-och-från-relation" men inget som blivit seriöst. Många många många sexuella relationer har det blivit. Inte för att jag vill det, jag har helt enkelt inte träffat nån som vill något mer än det med mig. Och så var det även långt innan alkoholen tog över.

Det som får mig både att gråta och på nåt rubbat vis att skämmas är att jag aldrig någonsin i hela mitt liv varit lyckligt kär. Och jag är närmare 40.
☝️
2/3 bib-varning för mig....
Men
Just idag är jag så förbannat inställd på fortsatt nykterhet. Jag kan inte säga att jag "ska ta tillbaka kärleken i mitt liv", som jag kan med träning, drömmar och karriär, jag kan inte ta tillbaka nåt jag aldrig haft. Detta får nog tyvärr bara göra ont tills vidare. Nykter ska jag vara iaf.

Snart nykter 11 dagar ❤

Fick rådet att om man är singel att behålla byxorna på första året och tror det är rätt. Jobba med sig själv och vara helt ego, för att sen kunna träffa någon på riktigt. Kram Strulan

Talien

Jo du, kärlek och sex står väääldigt långt ner på min önskelista idag. Måste komma underfund med mig själv först. Jag ska vara ego nu, ett sunt ego ?
Måste bara försöka komma ihåg det här..
Kram!

Lykke

smärtsamt inlägg, blev så berörd! ❤️ Även när det gäller kärleksrelationer, eller i detta fall, uteblivna relationer, är det precis så för mig också! Känns lite märkligt att läsa här på forumet om någon som skriver om sitt liv och sin vånda, och att det så på pricken stämmer in på en själv! Känns mindre ensamt och är så tacksam att jag hittat hit! Strulans tips om att inte dra mer byxorna ?förrän 1 års nykterhet har passerat ska jag ta fasta på, hehe! Tack Strulan ❤️! På den här nykterhetsresan ska jag, för första gången i mitt liv, vara ett stort ego och ta hand om mig själv, bara göra det jag själv vill och tacka nej när jag inte vill! Vad tror du om det Talien? Behåller du byxorna på i 1 år? ? Kram! Hoppas du får en fin helg! Dag 12 bränner vi av idag!

Talien

Brallorna på ett år och ingen alkohol! ??? Ska försöka!
Alltså, detta forum är fantastiskt! Hur skönt som helst att ösa ur sig. Och läsa.
Nu kör vi nykter fredag ❤ Ego ska vi va!
Kram på dig!

Talien

Tidigare i somras bestämde jag mig för att den 31 aug skulle sista fyllan ske. Idag. Hade tänkt mig en sista utgång. Förmodligen hade det blivit så att kroglivet hade avslutats efter ikväll, rätt så trött på skiten... Men ensamdrickandet hade nog fortsatt.

Så kom den där måndagen för snart två veckor sen. Den 19 aug var en helknäpp dag. Jag var så skakig och svag i benen att jag förstod att jag inte kunde ta mig ut för att inhandla mer att dricka.

Samma dag, med darriga fingrar, hittar jag detta forum och i mitt svaga sinne kändes det nästan magiskt, som att universum eller nån högre kraft petade runt i min värld för att få mig att förstå. Jag registrerar mig samma dag.

Också samma dag blev jag tilldelad denna veckas jobb. Arbetsuppgifter som står väldigt långt ner på min lista av saker jag vill göra! I min röriga skalle känns det då som att den där högre kraften försöker jäklas med mig. Sända hjälp och hinder samtidigt?! Hur ska det här gå, tänkte jag...

Men, jag slapp jag oroa mig för den hemska veckan som låg framför mig. För att förra veckan (och även denna) så här ingenting oroat eller skrämt mig mer än alkoholen, allt annat är småpotatis. Och för första gången på många år valde jag att låta "känsla av magi" stå högre än "känslan av jäkelskap".

Arbetsveckan har gått bra! Bättre än jag kunnat tro! Hamnade i Nuet, varje arbetsuppgift fick sin plats med fullt fokus och glädje. Fick bra respons av mina stressade men underbara kollegor!

Är rätt glad att jag både fick den där magiska känslan samtidigt som jag fick "motgången". Motgången som jag nu ser som en utmaning som jag klarade galant!

Nu ska jag börja unna mig! Yoga, massage, nykter middag med en vän och nyktert kalas inbokat närmaste veckan!

Jag är rätt bra! Livet kanske är magiskt? Dag 13 blir en nykter lördag ❤