Klart

Usch, har ju insett att jag har problem .
2-3 glas vin per dag 5-6 dagar i veckan.
De senaste 2 åren, jag ör beroende. Kan känna suget efter en arbetsdag, att unna sig glas vin i soffan och varva ner.
Ständigt så är det vinglas i diskmaskin som påminner mig om att det gått för långt, det är vin för ofta.
Vad hände för 2 år sedan? Är så orolig för min hälsa på riktigt. Magont magkatarr tror jag och orolig för min lever.
Droppen kom i veckan ..när min sambo frågade om han kunde ta glaset och sätta det i disken. Men jag sa att jag skulle ha ett glad till . Ok ,svampen. sa han och gick.
Oj, det gjorde ont på riktigt. Han dricker aldrig i veckorna som jag gör. Vi dricker 1 flaska tillsammans på helgen till en middag, helt ok. Men jag dricker mer, ofta ett glas när jag lagar maten.
Jag vill inte dricka på vardagar ... jag behöver bryta mönstret men vet inte hur..
Jag har problem, men skäms!
Jag erkände för En läkare förra året att jag var orolig för mitt drickande, han föreslog antabus . Jag fick ” du ör alkoholist känsla ” och fick panik och ångrade direkt att jag äns sagt något.
Men jag står och stampar jag kunna dricka men måttligt inte i veckorna, ör det ens möjligt nu?

Femina

Varmt välkommen till forumet!
Det var en okunnig läkare du mötte. Din reaktion är helt begriplig. Man föreslår inte antabus direkt till någon som erkänner att de är lite orolig över sin A konsumtion!
Enligt mina referensramar dricker du inte särskilt mycket, men vi är alla olika individer. Och det är också hur och varför man dricker. Dra ner medan du kan. Fortsätter du och ökar konsumtionen blir det svårare, till slut omöjligt. Kanske skulle du prova Alkoholhjälpens eget program?
Ha en fin dag! ?

Här kan du bolla ideer och känna igen dig i väldigt mångas situationer. Som jag exempelvis, sitter i samma sits som du med en man som inte dricker under veckorna men jag gör det mer än gärna. Var också hos läkare förra året men blev oerhört kränkt när hon tog ett CDT.

För mig funkar det inte att köra halvdant. Min läkare frågade mig vilka dagar jag ville ha som vindagar. Onsdag, fredag och lördag svarade jag, tämligen rimligt bland mina vänner men sen blir det ändå inte så i verkligheten.

Det är så svårt att bryta ett mönster, jag har hängt här inne i snart 4 år och misslyckas gång på gång men jag får vara glad för det lilla. Har alltid rivstartat med för höga krav på mig själv.

Ta idag, ny krispig fräsch månad, 1:a september som en nystart. Läs här inne när suget kommer, tillåt dig att deppa, tillåt dig att bli arg...förhoppningsvis stärks du lite på resans väg.

Välkommen igen och grattis till att du tagit klivet in här!

ollebulle

Hej Klart!

Jag kände också efter nästan så lång tid som du att det har blivit alldeles för mycket. För mig eskalerade det. En helg i månaden. Två, tre, fyra, kanske lite på vardagen. Sista månaden låg jag på ett ett flak öl i veckan tror jag det var. När jag en dag kände att jag inte hade kontroll utan bara fortsatte dricka så insåg jag att jag hade problem. Trots att andra i min närvaro reagerat. Att din sambo har reagerat bör du ta på allvar. Det är väldigt lätt att kasta bort andras åsikter om ens drickande.

Hur du vill sluta bestämmer du själv. Men Cold turkey var inte så farligt faktiskt. Om man tänker på de mängderna du dricker. Det är ju högst personligt och jag är ingen läkare. Eller så vill du kanske bara trappa ner och gå tillbaka till en rimlig nivå.

Jag tror att, utifrån mig själv och det jag läst på forumet mycket handlar om att man är rädd för att förlora det där lilla extra. Det där lilla ruset som får en att må så bra. Smaken, mm, varm i kroppen, mm, mm det är så härligt. Men det är gift som vi gladeligen vill hälla oss i kroppen. Herregud, helt vansinnigt egentligen.

Jag läser att du inte vill dricka på vardagarna. Ta fram vinnarskallen och bestäm dig. Du är en som inte dricker på vardagar helt enkelt. (Om det vore så enkelt).

Jag hoppas du får en bra gemenskap tillsammans med oss på forumet och tar ett beslut som funkar för dig och att allt fungerar som du vill! Lycka till :)

Något som funkade för mig var möjligheten att få skriva av mig här på forumet. Skriva hur morgon och kväll var och få skriva med andra, samt läsa om andra. Sen använder jag även I am sober appen. Så klickar man i vad man har för mål och får notiser om hur man skött dagen.

Superbra att du tar tag i saken. 2-3 glas varje dag mår kroppen inte toppen av, och det blir en slippery slope mot mer och mer alkohol och mindre och mindre kontroll.
Mina tips är:
1. Läs böcker! (This naked mind och The unexpected joy of being sober var riktiga ögonöppnare för mig). Plugga på!
2. Skriv och läs här varje dag.
3. Sluta drick. Just do it. En dag i taget och kör på i 30 dagar till att börja med.
Lycka till! ??