Saknar ett riktigt liv

201 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mulletant
Till dig Azalea och Skrållan och

Nordäng... och alla ni andra som, liksom jag en gång i tiden, gjort allt för att få en mänska att sluta dricka alkohol. Lyssna på Alkispodden, avsnitt 64: ’Hur pratar man med en alkis?’’ Så naket, så ärligt så sant av två män som valt nykterheten. / mt

Nordäng67
Tack MT för tipset♥️

Har lyssnat och druckit morgonkaffe. Nu ska jag måla mitt hus och tänka på det jag lyssnade på. Och jag ska ha fokus på mig själv..inte på "alkoholisten". Kram till dig MT och alla er andra här ☀️

Azalea
Tack för tipset🌼

Det ska jag verkligen lyssna på.

Blade Runner
Ska också lyssna

Tack för tips
// Blade Runner

Azalea
Det gav mersmak

Lyssnade igår och ska nog tusan lyssna på mer.

Blade Runner
Har lyssnat

Vilken superpodd ! Ska lyssna mer :-)
Blade Runner

Azalea
Förstår inte

Jag fattar inte??!!??
Hur kan hjärnan funka så att han är nykter nu (3 veckor) och då kör han på som vanligt. Som om inget har hänt överhuvudtaget. Ni som har följt mig vet ju vilket drama det har varit hela denna sommaren......
Nu är det tyst om det och allr ska rulla på fadt i en rasande fart.
Det är inte en lugn stund och aktiviteter hela tiden som jag ska vara med på. Han är ju arbetslös och rastlös när jag kommer hem från heltidsjobb och då skulle jag ibland hellre sitta i trädgården och slappa istället för att fara omkring.
Han har noll förståelse för det.
Blir sur att jag vill sova i eget rum eftersom han har Tv:n på hela natten.
På riktigt så tror jag att han tror fyllan pågått i kanske nån eller 2 veckor istället för 8 veckor. Jag fattar inte det??!!
Förra sommaren söp han i 2,5 månader och påstod efteråt att det bara varit 5-6 dagar.
F...n vad trött jag blir

Spinoza
Förträngning

Han kanske faktiskt har förträngt det som hänt. Antingen för att han inte vill komma ihåg det, eller för att han faktiskt inte gör det efter så pass långvarigt missbruk.
Oavsett vilket så har det ju faktiskt hänt och även om han förnekar det så vet ju du hur det är.

Azalea
Mmmmm

Ja, jag vet men tycker ändå att det är obegripligt hur de kan vara så.
Enligt sjukvården så har han en så enorm förnekelse om sitt missbruk så de vet inte om det är hans personlighet eller en hjärnskada.
Så det är ju klart att då är det kanske inte så svårt att glömma att 2 månader har passerat utan att han fattar det.
Otäckt

Nordäng67
Ja fy då...

Det är ju tyvärr inte så att allt blir perfekt och jättetrevligt bara för att dom är nyktra. Man tror gärna att det ska bli det. Mitt ex var också hyperaktiv när han var nykter. Satt inte på baken i två sekunder, kunde gå runt med tallriken när han åt. Och att prata ut om allt dåligt som hade hänt under fylla var inte aktuellt. Ville jag det fick jag höra att jag var negativ och istället skulle vara glad åt att hans nykterhet. Dessutom skulle jag istället ägna mig åt att stötta honom. Visst det ville man ju men kan ju vara fint att få lite utrymme för egen del. Stå på dig om att få sova själv, sömnen påverkar en så mycket. Kram till dig

Azalea
Känner igen stilen

Jadå, Nordäng jag ger mig inte med sömnen. Ligger i eget rum och han får tycka vad han vill om det. Jag jobbar och jag behöver sova, punkt.
Så skönt att våga vara lite bestämd även om det är en liten grej bara. Jag har alltid bara givit med mig och accepterat innan men nu vågar jag stå på mig i mina åsikter, om allt möjligt.
Kanske har jag lyckats släppa en bit av honom och gå lite mer efter mitt eget.
Det är nu 3 veckor nykter och jag känner igen alla tecken från tidigare:
Speedad, ska göra massvis
Sur,
förbannad över onödiga saker
Kaxig, alla andra är tröga idioter
Locket på, vill inte nämna det som hänt
Tyck synd om mig syndrom
Deprimerad
Precis som alla andra gånger efter en lång fylleperiod och nu pågår bara väntan på hur länge det ska hålla innan han ramlar dit igen.
Vet inte om han tar sin antabus som jag skulle ha koll på, enligt honom. Jag har släppt det helt och bryr mig inte, han ville att jag skulle göra det och nekade att gå till sjuksyster och få det gjort.
Är jag taskig tycker ni? Jag blev bara så syr att han lägger den bollen och ansvaret på mig. Han får banne mej ta ansvar själv.
Sov sött ftån Azalea

Skrållan
Vill bara säga

Vill bara säga vad symtomen känns igen på mannen som ska försöka vara nykter. Helt otroligt att det kan vara så lika.
Kämpa på Azalea. Du är inte taskig. Låt honom ta ansvar för sitt drickande.
Ha en bra dag💕

Spinoza
Hans ansvar

Klart att han ska ta ansvar för att ta antabus, det är INTE du som ska hålla koll på det.
Superbra att du står på dig Azalea!!!

Azalea
Inte lätt

Ja, Spinoza det är helt klart hans ansvar och de 3-4 Första tabletterna var han noga med att visa upp att han tog men sen har jag inte sett nåt. Så jag har ingen aning om ifall han tar det. Släpper det helt.
Tyvärr är det de enda "hjälp" han tar för sitt beroende. Söker inte någon sorts terapi eller annan behandlingsform utan verkat tro även denna gång att han kan lösa det själv.
Ikväll efter en lugn början så plötsligt drog han igång värsta bråket om pengar igen.
Jag ändrade ju i början av sommaren så min lön kommer på mitt konto och skickar sen över till gemensamma för kostnader för hus mm
Han är vansinnig över det och anser att pengarna ska tillbaka. Jag vill inte det, det är ju min lön tycker jag och efter allt det han spenderat på sprit böter hotell taxi you name it så vill jag inte vara med och betala längre.!!!!
Såklart fick jag en massa slängt i ansiktet och det mesta gick ut på hur dum i huvudet jag är.
Jag tog upp att det beror på dessa stora händelser som hänt och han vill absolut inte prata om det. Tycker inte det finns nån anledning att dra upp det. Men för tusan nån gång måste man ju prata om det som hänt och inte alltid bara lägga locket på. Han förstår inte mina känslor alls eller att hur jag mår .
Fast jag tänker hålla mig lugn när det stormar här hemma. Ja tänker inte nappa på betet och skrika tillbaka utan låta det rinna förbi mig. Det blir bäst för mig så.
Annars mår jag bara sämre utav bråken och jag tänker inte lägga mer energi på det.
Usch så vimsig jag var men behövde skriva av mig lite

yazme
Hålla sig lugn

Precis så tänker jag också Azalea. För det är oftast så att man mår sämre själv av alla bråken. Frustrationen är enorm när det inte går att prata då locket lagts på. Känslor och tankar samlas på hög. Själv har jag insett att det kostar mer att försöka få den andra att förstå. De är helt enkelt inte medvetna om hur deras val påverkar oss eller vill inte kännas vid det. Hans missbruk är hans eget ansvar så stå på dig som flera säger här. Har följt din tråd ett tag och känner igen så mycket av det du beskriver.

Skrållan
Så frustrerande

Ja så frustrerande att man aldrig får prata ut och prata färdigt, Azalea. Att man inte helt kan lägga det bakom sig. Men det blir väl så att man får tänka att det är deras sjukdom. Att man aldrig får förståelse för allt som sårat. Allt som gjort ont i stjälen.
Känns igen att man inte får dra upp det som hänt utan bara glömma och förlåta, och se glad ut.
Det är inte lätt.

Azalea
Har svårt att bara glömma

Det går liksom inte. Hade han på något sätt visat en vilja eller liiite ödmjukhet efter allt som hänt så hade jag nog kanske klarat det.
Men istället är det surt, tvärt och argt eller total tystnad.
Idag blev han arg igen över att jag har min lön på kontot........ blir så trött på det.
Han spenderade flera 1000-tals i månaden på sprit och sen ska jag vara den som är dum i huvudet och idiot som inte har lyst att vara med och betala till det längre. Åhhhhhh
Frågade igen om han tänker söka npgon hjälp. Nä, det har jag gjort tidigare och jag har ju antabus men det skiter väl du i. Blev svaret.
Visst, jag har valt att inte kolla antabusen så det har han ju rätt i.
Sov sött 🧡

Skrållan
Inte lätt

Inte lätt Azalea. Hur man än gör så får man skit. Men stå på dig om lönen. Den är din. Och den kan du använda till roligare saker än att sponsra till hans alkohol.
Surheten känns igen. Tack för att jag blir påmind om den.
Sov gott du också🙏

InteMera
Hur går det för dig Azalea?

Hur går det för dig Azalea? Tänkte på dig idag, hoppas du får en fin helg!

Azalea
Om vart annat, InteMera

Det svajar friskt hemma. Kan vara lite lugnt och sen kommer utfall då han är sååå arg över att jag har lönen på mitt konto.
Jag velar och har skuldkänslor över att lämna honom så jag skjuter på det hela tiden.
Är just nu på en mysig helg med fina tjejkompisar och laddar upp energi💛💛
Tack fina du för att du tänkte på mig🧡

Azalea
Nu är jag ensam

Efter en lång period i sommar med alkohol höll han sig nykter men otrevlig oftast i 2 månader.
Nu är det tillbaka på ruta 1 igen sedan 6 dagar.
Inatt höll han mig vaken i 2 timmar trots att jag säger att jag måste få sova om jag ska klara av att jobba 12 timmars pass inkl övertid. - Skiter väl jag i blev svaret på det.
Så det var vara att gå upp och hänga med i bråken anklagelserna och få höra återigen hur dum i huvudet man är.
Han blir sjukt otrevlig när han är halvfull.
Så ikväll efter jobbet låg han däckad och jag samlade ihop mina saker och skrev en lapp att nu har jag fått nog.
Så nu ligger jag i en tom lägenhet men som är min och som jag får vara ifred i åtminstone. Ändå känner jag mig ensammast i världen.

InteMera
Du är inte ensam!

Exakt samma känsla hade jag igår i min halvfärdiga lägenhet, där barnen och jag spenderade ännu en natt pga hans drickande. Ensammast i världen känner man sig, även om man fått det lugn man eftersökte.

Låg länge vaken efter barnen somnat med en klump i magen, undrande vad framtiden riktigt har med sig nu när drickandet igen eskalerar hos oss också och jag vet att om jag flyttar helt väntar en vårdnadskamp utan dess like.

Hoppas du får en bättre dag idag!

Spinoza
Bra och förstår

Så bra att du tog steget och det kommer att bli bättre!

Vi skildes för 5 månader sen och jag har inte träffat honom på 3 månader.
Visst känner jag mig ensam ibland och det är ovant att inte behöva ta hänsyn till X:ets supande och humörsvängningar.
Men det är samtidigt SÅ skönt att slippa och jag tänker att de jobbiga stunderna kommer att bli färre med tiden.
Varm kram!

Skrållan
Varm kram

Varm kram från mig också Azalea. Det är inte lätt. Men som jag känner nu när jag har egen lägenhet, så börjar det bli fler bra dagar än dåliga. Jag tror också att man saknar någon som fanns för länge sedan.
Hoppas allt blir bättre för dig. Vi finns här💕

Skrållan
Varm kram

Varm kram från mig också Azalea. Det är inte lätt. Men som jag känner nu när jag har egen lägenhet, så börjar det bli fler bra dagar än dåliga. Jag tror också att man saknar någon som fanns för länge sedan.
Hoppas allt blir bättre för dig. Vi finns här💕

Azalea
Kram Intemera, Skrållan och Spinoza🧡

Vi får hålla varandra i handen.
Jag försöker hela tiden intala mig att jag gör rätt och den smarta delen av hjärnan vet det men attans vad det vacklar fram och tillbaka.
Jag är ju bara inne på mitt första dygn än och hoppas och intalar mig att jag har styrkan att hålla mig på den inslagna vägen. Jag vet att det kommer bli så svårt.
Enkelt så länge han dricker och är otrevlig men sen då?? Då måste jag vara stark och modig och stå fast.
Hoppas du får en bättre natt, Inte mera och kan sova ordentligt. Det är ju så viktigt men så lätt att tankarna vimlar iväg när man är själv.
Skrållan och Spinoza, Tack så himla mycket för att ni finns därute. Känns så fint att ha er allesammans.
Kram och sov sött 🧡🧡🧡

Azalea
Jaha då blev det kaos igen

Jag har nu bott i min lägen het i 1 vecka idag. Den börjar bli lite mysig nu trots att jag inte har så mycket möbler där än. Har det viktigaste och det fungerar fint.
Men nu har mannen ballat ur ordentligt igen.
Om ni minns vad jag skrev i somras då han drack hårt hela sommaren och slutade med tvångsavgiftning och 2 omhändertagande via LVM som inte ledde till nånting.
Sen följde 2 nyktra månader på vita knogar utan hjälp. Plus sur och tvär.
I onsdags började han dricka igen, troligen mitt fel eftersom han vet att jag skaffat lägenhet. Mitt krav var att han skulle skaffa hjälp, mer hjälp.
I lördags stack han till en stad 15 mil bort och gick på hockey. Inget fel i det men han checkade även in på hotell och är fortfarande borta.
Ser på kontot att det dras för hotellnätter, systembolag, restauranger.
Han lever som en Kung.......... utan jobb och inkomst går det tydligen fint att spendera alla våra pengar.
Vet inte vad jag ska göra?????!!!!!!
En del av mig vill dit och släpa ut honom i håret och ta bankkorten.
Ibland tänker jag att jag spärrar varenda kort han har.
Sen tänker jag. Skit i honom och bry dig inte.!
Men blir så förbannad över att det är mina pengar han bränner och han kan supa i månader i sträck så det kommer bli vansinnigt dyrt kalas detta......
Behövde bara rensa ur mig lite ilska ikväll.
Hoppas ni andra har det bra🧡Kram Azalea

Skrållan
Fy vad

Fy vad frustrerande. Kan du öppna ett nytt konto i ditt namn och föra över pengar till det. För det är ju synd att du får lida för hans fylleresor.
Jag mår också bra i min lägenhet. Lugnt och skönt. Var väldigt rädd för ensamheten när jag flyttade. Men det har inte blivit så farligt, än så länge. Bakslag får man väl alltid, men just nu mår jag bra.
Låter väldigt kämpigt för dig. Men skönt att du har en fristad i alla fall.
Kram från mig💕

Azalea
Härligt Skrållan

Att du trivs så bra nu. Det är en resa att göra på en snårig stig innan vi har landat men det är värt det känner jag.
Det är som du säger så skönt att ha sin egen plats där allt är lugnt. Ensamma har vi ju varit i många år på ett sätt, skillnaden är att nu väljer vi själva.
Vi fixar det🧡
Jag har eget konto som min lön går in på sen i somras men nu flyger de gemensamma pengarna som kos, snabbt.
Vill ju inte göra nåt som är fel eller olagligt heller. Annars hade jag dött över exakt samma din Mor som han bränner till mitt konto.
Kan bli en dyr historia om han ska sova på hotell för 1100 kr natten denna suparperioden:( som kan vara i månader.
Kram och sov sött 🧡Azalea

Nordäng67
Hej Azalea..

Tycker du ska flytta över åtminstone din del av pengarna på ditt konto. Det kan ju inte vara mer olagligt än att supa upp dom. Sitter dom på ditt konto så är dom ju i tryggt förvar. Rädda medans det finns något att rädda. Slösa inte energi på att åka och hämta honom, han tar sig nog hem på ett eller annat sätt. När det gäller ekonomi är det du berättar bland det värsta jag hört. Han är ju som en parasit. Låt inte honom sabba din ekonomi och leva på dig. Kram

Sidor