Tror det är dags nu

Beslutet är fattat..Tror jag? Det känns så iaf. Har självklart funderat många gånger innan men i förra veckan hände något som fick mig att inse allvaret.
Så vad gör jag nu? Skulle vilja få kontakt med någon att skriva med..

Låter ju konstigt att säga grattis, kanske. Men det är ju jättebra att du har kommit till insikt och att du är här.
Här kan du skriva om dina egna funderingar och få svar från andra. Och så har alkoholhjälpen ett program du kan vara med i också.
Lycka till! ?

Jag är också en av dom som har fattat beslutet, en som har fått inse att det kommer att bli en kamp.
Jag läser väldigt mycket angående nykterhet och alkoholens verkan, sen är jag inne mycket här på forumet...känns bra att läsa om likasinnade och man känner sig inte lika ensam.
Så jag säger också Grattis!!
Det kommer att bli tufft, men det är absolut värt varenda nykter dag☺

...där vi mer eller mindre sitter i samma båt och gungar. En del har kommit längre och är stabila, så kommer det "nya" hit och det är alltid roligt att få välkomna någon som vill slå följe med oss. Håller ju med Knaskatten att det är ju lite lustigt att önska någon välkommen och grattis då man egentligen vill vara en helt sund och helnykter människa. Läs här inne och håll dig till samma tråd, då blir det lättare att blicka tillbaka och läsa om hur man lyckas.

Ta dig tid att läsa igenom och kika även på programmet, jag kör det nu, tar en stund att navigera sig fram men till slut så knäcker man koden :-)

Tror det är dags nu

..berättade för min närmaste vän ikväll och fick kommentarer som gjorde att jag kände mig tvungen att försvara och motivera mitt beslut, typ "så illa är det väl inte", "är du säker: och "oj vilket stort beslut" osv. Det gör ju att jag ifrågasätter mitt eget beslut..Någon som känner igen sig?? #6dagar

Välkommen hit.

Jag reagerade lite på det du skrev om din väns reaktion - ganska dålig reaktion av en räknad vän om jag får va fräck och säga så!
En vän ska stötta, ett beslut om nykterhet oavsett anledning är ju ett stort beslut och ett sunt och bra beslut oavsett om man bara vill testa för hälsotrenden eller för att man är sjuk.

Kanske fick det din vän att tänka över sina vanor och att det kom ut spontant i en sådan reaktion. Låt det vila och sjunk in hos personen så kan du kanske fråga denne senare om varför reaktionen blev sådär och faktiskt också kanske va ärlig med att du kände att du behövde försvara dig.

De få jag berättat för har alla reagerat på samma sätt - glada hejarop och enormt stöttande ord och faktiskt solidarisk nykterhet när vi umgås vilket känns enormt skönt!

Mod och styrka,
Dee

Mirabelle G-S sa en gång i min tråd att man behöver inte vara alkoholist, eller ens ha alkoholproblem för att sluta dricka...

Visst är det sjukt att andra kan bry sig så mycket om vi dricker eller inte. Folk är livrädda för att umgås med någon som inte dricker, och jag tror jag vet varför. Jo för att de själva då är rädda för att bli påkomna att de dricker för mycket, de känner sig underlägsna någon som har kontroll kring sig själv.

Hoppas du kan få din vän att förstå allvaret, annars är mitt tips att skaffa en annan. :)