Talien, du låter lite som mig - fast jag är nog inte riktigt säker på vad jag vill ha. Men har inte lyckats finna kärleken ändå. Kanske gav upp mer om att hitta den, så jag slutade leta och slutade även svara när någon letade upp mig.

Tror även om vi får starka känslor av att nu är vi i förändringen och allt är möjligt, det nya livet och allt ska bli bra. Så måste man nog hejda sig och bara leva i nykterheten innan man letar upp någon att dela den med. Brallorna på i ett år tänker jag låter bra, även om det också är jobbigt såklart. Svårt att styra över också.

Gillar att läsa dina inlägg, ser att du har en glöd i inläggen. Tror på dig :)

Kram

Talien

Tack så mycket för de fina orden ?. Läser ju din tråd också, bra jobbat av dig ?
Har nog också upptäckt ett par likheter mellan oss ?

Försök till kärleksrelation (eller sex) känns rätt onödigt, kan nog gå riktigt på tok i nuläget ?. Bara hoppas på att det inte dyker upp nån jäkel som får mig att tro nåt annat ?

En sak i taget får det bli, i lugnt tempo.
Kram!

Talien

Spänd som en fiolsträng gick jag på yoga igår. Lite lättare i kroppen och inställd på en mjuk och skön dag gick jag hem och bröt ihop. En liten skitsak som dök upp i huvudet.
Efter ett tag börjar jag inse att den lilla skitsaken funnits hela livet och förmodligen påverkat mig mer än jag tidigare trott. Tänker inte ta det nu, lite pinsamt på ett sätt. Önskade igår att jag ville dricka ? Sjukt. Men eftersom jag faktiskt inte ville så lät jag bli.

Idag är jag slut. Vill ingenting. Ska bara försöka göra det viktigaste idag. Vet att jag bara brukar må sämre när jag går emot min känslor, så en lugn dag får det bli. Tänker inte skynda mig, hetsa eller forcera nåt.
Imorgon kommer jag att vakna med 2 nyktra veckor bakom mig ??

Fibblan

Jag blir så imponerad och inspirerad när jag läser ditt inlägg! Du "bara" möter de olika känslolägena med acceptans och tillförsikt ?! Otroligt bra jobbat! För det där kommer verkligen inte gratis. Tack vare att du ger dig själv tillåtelse att bryta ihop som igår eller som idag, där du återigen tar dig själv och dina känslor på allvar. Idag är det minsta möjliga av måsten som gäller.
Fortsätt ta det lugnt och ta hand om dig - Du gör det så bra??!
Och grattis till dina alldeles snart 2 veckor ?!
Kram
/Fibblan ?

Talien

Tack tack tack! Blir lite generad av dina fina ord ?
Har försökt att komma undan mig själv så länge, gömt mig och ljugit, kan inte göra det nåt mer.
Kram!

Talien

Första höstmånaden började igår. Hösten är bra, det är äntligen mörkare och smygandet och smusslandet blir lite lättare, på med luva eller mössa bara så kan man känna sig nästa osynlig på väg till och från bolaget.

Smygandet fortsätter även denna höst, men denna gång smyger jag med att vara nykter ?. Jaja, några vet lite iaf. Det är klart att jag måste hitta ett sätt att berätta detta för folk på men jag tänker inte skynda mig. Det kommer.

Nu ska jag dra luvan över huvudet och smyga iväg med lite pant. Har ju lite gömmor här och där med tomburkar... ska bli skönt när det äntligen blir tomt.

Idag mår jag bra. För två veckor sen bestämde jag mig och jag fortsätter även idag, nykter ?

Talien

Tis fm
Gick längs med en bäck, en sån där trollsk, porlande bäck med helt klart vatten. Höga kanter längs med bäcken, stora träd som fallit över och stenar som sticker upp i det grunda vattnet. Bara vackert! Hittar ett ställe där stenarna bildar en gång över den 3-4 meter breda bäcken, det ser så fint ut på andra sidan så jag bestämmer mig för att ta och skutta över bäcken på stenarna. Hur mysigt som helst ?

Jag har suttit hemma i flera år, med en burk, flaska eller ett glas bredvid. Tyckt att livet inte har något att erbjuda, allt är bara tråkigt.
???

Tis kväll
Besked...
För några människor har världen precis rämnat. Livet är så skört. Sjukt och orättvist. Allt kan slängas omkull, livet, kärlek och livsplaner ?

Jag har suttit hemma i flera år, med en burk, flaska eller ett glas bredvid. Tyckt att livet inte har något att erbjuda, allt är bara tråkigt...

Va?! Vem har jag varit..? Tråkigt?! Vad spelar det för roll?! Jag har varit så fel ute.

Lycka och olycka, livet, kärlek, sorg och glädje... tristess.... allt måste upplevas och få sin plats. Inget ska förträngas, förstärkas eller förvrängas. Jag vill vara med. Hur jobbigt det än är ibland.

16 dagar nykter och fler väntar.

...till 16 dagar. Visst är det underbart när man känner en frihet av att inte dricka! Kunna vara körbar med bil hela tiden, klar i huvudet. Alltid dagen efter man druckit känns det som en massa ludd i huvudet. Nä stort Grattis till dig!

Talien

Tankarna snurrar. Små motgångar känns övermäktiga. Stora motgångar går inte ens att tänka på. Kan inte tänka klart en hel tanke. Ledig idag och får inget gjort.

Idag går tankarna till A. Alkohol skulle kunna hjälpa mig att orka och våga tänka klart tankarna. Få mig att glömma eller få mig att ta tag i saker.

Men mina dåliga minnena är alldeles för färska. Trasiga vinglas på köksgolvet som jag inte orkar städa upp på flera dagar för att jag antingen är för bakis eller för full. Eller nerpissade byxor i duschen efter en utekväll. Stanken, äcklet och självföraktet. Alldeles för tydligt. Jag får vara nykter. Idag igen...

Det kommer väl bättre dagar hoppas jag. Dagar när jag kan tänka klart mina tankar och kanske till och med se lösningar.

Ska klara även den 18e dagen...

Lykke

Jäklar vad bra vi är som hänger i! ?? Starkt av dig att komma ihåg all misär A för med sig, särskilt idag när du känner dig låg! Det går upp å det går ner för oss alla!
Kramar till dig❤️

18 dagar, det är ju helt sjukt bra. kan du tänka för 20 dagar sedan att du skulle vara här nu? Eller för 10 dagar sen kanske? Visst är det häftigt när dagarna börjar samla ihop sig.

Jag känner så igen det där med känslorna som går upp och ner, man vill glömma dem med A, man vill framhäva dem med A, man vill aktivera sig med A och man vill chilla med A. A var ju bästa vännen, så inte konstigt att det hänger i.

Jag tror jag har tappat numret till den vännen nu, men man vet ju aldrig.. redan i morgon kanske jag hittar numret och blir frestad att ringa.

Det kan bara morgondagen utvisa.

Talien

Tack, ni är fantastiska! Alltså Lykke, vi ska ju bara fortsätta så här tycker jag, vi ÄR ju bra ?
Ensam1984, trodde absolut inte den första dagen att det skulle gå så här bra.. trodde kanske nån dag.. Men nu fantiserar jag om 1 mån, 3 mån, halvår, 1 år och 10 år ? Jaja... Jag ska ta det lugnt, en dag i taget. Bästa sättet att ta sig fram på, och bästa sättet att njuta av livet på

Mitt i snurret drog jag på musik och dansade loss ?
Fick besök av min bästa vän. Pratat med syrran. Och rätt var det var så fick jag några svar. Blev lite klarare. Vissa saker lägger jag för att vila ett tag till...

Talien

3e helgen nykter väntar. Jobb, träning och kalas. För bara några veckor sen hade jag dessutom lyckats klämma in några fyllor också. Ganska duktigt gjort ändå, vilken viljestyrka ?. Och helt ärligt, förutom självförakt och skam så var det rätt spännande. Stundtals har jag känt mig som en ninja som graciöst tagit mig från ena gömstället till det andra, ingen hinner se mig! Livet som smygalkis...
Sen kommer sorgen... ingen ser mig... varför ser ingen mig...? Självömkan. Gråt, glas och burkar i mitt gömställe.
Jaja... slut med det nu.

En sak som skrämde mig de första nyktra dagarna var att bli utan vänner. Och nog har jag märkt av och förstått att en del kommer försvinna då vi inte har något gemensamt utöver alkohol. Det stör mig inte längre.
Lite häftigt är att jag och min bästa vän fått en nytändning i vår vänskap. Jag märkte det rätt fort, bara efter ett par dagar men vågade inte riktigt tro på det. Men det är sant och det känns bra ❤ Mitt val är tusen gånger om att jag har EN nära vän än 10 fyllekompisar.

Låt helgen börja! Jag tänker inte stå gömd bakom en dörrkarm eller sitta gömd i ett hörn och titta på. Jag är, och ska vara närvarande ❤

Talien

3 veckor klara, inne på dag 22 ?

Börjar känna igen mig själv... Var på lite festligheter i helgen, jag drack alkoholfritt. Jag hade JÄTTETRÅKIGT! Inte på grund av alkoholbristen utan för att jag inte trivdes. Jag har lite svårt för folk, introvert ensamvarg som hatar kallprat... åren med alkohol har ju hjälpt mig stå ut med sånt. Dags för mig att prioritera om lite, jag behöver ju faktiskt inte gå på fester som jag vet på förhand inte är min grej. Får fokusera på att hänga med dom jag vet att jag trivs med istället.

Under åren med alkohol har jag känt mig så oerhört ensam!! Nu, när jag varit nykter har kvällarna varit lite tråkiga men det har inte känts så där obehagligt ensamt! Jag trivs ju ensam!! Alkoholen har lurat mig fullständigt. Dags att njuta av min egentid ?

Dag 22 blir även den nykter och jag ska hitta tillbaka till mig själv ❤

Talien

Kickade igång denna dag med en joggingrunda inför ett långt arbetspass. Första joggingrundan sen jag bestämde mig för nykterhet. Kändes jätteskönt! Mycket lättare utan att vara bakis ?? Har hittills gymmat, yogat och promenerat.

Jag har varit väldigt noga med att inte träna när jag haft alko-sug. Varit noga med att inte göra nånting egentligen när jag varit sugen på A. Vet att många gärna bryter suget med att göra något annat, men jag har en fix idé kring mig själv och detta... nämligen att döda alko-suget med alkoholrelaterade strategier... ? som att läsa/skriva här på ALKOHOLhjälpen eller lyssnat på ALKISpodden. Jag har visualiserat en öl/glas vin vid min sida för att verkligen känna att jag bestämmer mig för ett nej. Jag har även druckit alkoholfri öl, vilket uppenbarligen inte triggar ett alkosug hos mig utan känner snarare en lättnad när det inte tar. Kanske knäppt, men det har funkat.
Min "fixa" idé innebär att jag inte vill göra BRA SAKER för att slippa/komma undan ett dåligt, jag vill göra BRA SAKER för att de är bra. Ehhh.. ? vet inte om nån förstår...
Jag vill INTE gå och träna för att SLIPPA alkosug, jag vill träna för att jag mår bra av träning. Jag vill heller inte umgås med mina vänner för att SLIPPA alkohol, jag vill umgås med mina vänner enbart för att jag tycker om dom. Jag vill inte gå och jobba för att slippa alkohol, jag vill jobba för att jag ska jobba... osv... Stört?

Jaja.. resten av min dag idag gick sakta utför, trött och huvudvärk hela dagen. Kände mig värdelös på jobbet... världens bästa kollegor som är så galet mycket bättre än mig känns det som... men inte en endast tanke på alkohol iaf ?

23e dagen nykter ?

Grattis till dagarna Talien, det ser ut att gå bra för dig. Gillar dina tankar om att inte byta ut beroende och faktiskt göra saker för att du själv vill och inte för att A-djävulen behöver tystas.

Det där med att vara ensam, jag har upplevt det lite tvärt om, jag känner mig mer ensam nu än förut, i alla fall när jag är fysiskt ensam, dock har jag upplevt att jag får finare kontakt med människor när jag inte är rädd att de ska se igenom mig. Har dock börjat gå hos en terapeut för att reda i det, så skönt.. men det tog 8 år att ta sig dit också för mig.

Och, du kan aldrig vara värdelös. Vi ska ju inte jämföra oss med andra, men jag vet hur lätt det kan vara. Därför jag jobbar ensam inom min profession på min arbetsplats *hihi*. Släpp det och tänk på 3 saker som DU faktiskt gör tillräckligt bra, som du är bra på, inte i jämförelse med hen.

Kram

Talien

Va bra du har det, du är ju definitivt bäst på det du gör på ditt jobb ??
Har hänt mycket i den här skallen de här första veckorna. Hittar lite av mig själv, och kommer väl hitta mer och mer hoppas jag.

Angående att känna sig värdelös.. I vanliga fall dricker jag på det, och låter känslorna eskalera eller förträngas. Kanske också komma på nån briljant idé på fyllan hur jag ska lösa eventuella problem ?

Men som nykter känns det där onödigt. Var mest ett konstaterande av hur jag kände igår och jag orkade inte ens älta det med mig själv. Och rätt vad det var, lite senare igår kväll började jag förstå var känslan kom ifrån..
Igår pratade jag och en kollega om situationen på jobbet och jag både berättade om vissa saker jag var osäker på och påpekade några ohållbara situationer vi står inför. Och hux flux satte hon sig ner och fixade och planerade om. För hon höll ju med mig. Även fler kollegor har reagerat på hur det ser ut så fler var med på tåget.
I och med dessa ändringar så här jag fått det mycket enklare (och ett par fördelar) och det får mig att känna mig värdelös... Någon annan var räddaren i nöden medan jag bara tog emot dessa positiva förändringar... Jag har oerhört svårt för att be om hjälp och ta emot hjälp kan jag ju erkänna.

Ser jag LOGISKT på vad som hänt här så kan jag se att de flesta faktiskt fått det enklare ?. Rätt man på rätt plats och bra för verksamheten! Min roll fick ju ändå vara att peka på vissa brister medan någon annan fixade lösningen, och resten var på. Bra samarbete ändå!

Lite enkel vardagsmagi, som har utrymme att ske när inte alkoholen styr, istället är mitt fokus på det jag har framför mig. Livet är inte alltid lätt. Men när det ÄR lätt kanske jag istället ska glädjas åt det, tacka och ta emot ?
Dag 24 blir nykter ?

Du var ju katalysatorn till förändringen, hade inte du tagit upp det hade kanske inte förändringen skett.

Visst är det sjukt hur olika vi kan tänka utifrån sinnesstämning, stress, tristess osv. Det är lätt att vara hård mot sig själv.

Vi borde vara väldigt snälla mot oss själva - för vi är ju såna som inte dricker. Så tänker jag ❤️