Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Känner igen mig i din beskrivning, fy för den där morgonångesten - hur man liksom håller på att gå sönder inombords men ändå upprätthåller fasaden...
Ler utåt och gråter inuti. Jobbet känns övermäktigt, viktiga relationer haltar, ens eget jag är ur balans...
Jag skulle tro att du dricker vin när du mår dåligt och att vinet "tackar" dig med att ge ännu mer ångest efter en tillfällig lindring. Så har det varit för mig i alla fall.
Du är mitt i allt oändligt stark som kämpar på som du gör. Du är älskad och älskar.
Det kan vara en tröst att tänka på att det vänder, det BLIR bättre. Ibland sker det bara av sig självt, i ett helt oväntat ögonblick.
Jag skickar en varm kram till dig och hoppas att du orkar hoppa från tuva från tuva utan att plumsa i "vin-träsket"!

Min gamla vapendragare. ❤️❤️❤️
Vinet ja. Vad är hönan och vad är ägget? Drickande är borrowing happiness from tomorrow, och den betalar man tillbaka med mer morgonångest och större uppförsbacke.
Det låter ändå som att du har mycket bra på gång nu med kärlek och morgonpromenader! Kanske behöver hjälp utifrån? Prata med någon? Jag har ju tjatat om mina antidepressiva och hur de har hjälpt mig oändligt. Kanske något att undersöka?
Så härligt att se din tråd i listan igen. ?
Stor kram!

Har saknat dig. Tråkigt att du inte verkar må så bra. Det känns som du kopplat på autopiloten för att klara av livets vardag men upplever inte någon direkt glädje.
Hur mycket vinet har del i det vet du inte säkert om du inte testar att hålla upp.
Jag vet att du klarat det förr och mått så mycket bättre.
Så även om inte vinet är hela orsaken till ditt mående så är det ändå bättre att inte dricka såklart.
Men det vet du ju?
Hoppas du får tillbaka kraften??
Lycka till dig?❣️
Kramar
???

Tänker på dig och är glad att du letat dig tillbaka hit för att få känna gemenskap samt hitta styrka hos oss som vet hur det är.

Du är inte ensam. ?

Kramar i massor

Ibland är det ju då att det är först när man ser ljuset i tunneln och börjar få medvind som man kraschar... För det är meningen att man ska börja må bättre. Och så gör man inte det. Då drämmer den stora meningslösheten till med full kraft rakt i solar plexus. Jag hoppas så att du ska få känna litet lättnad snart. Välkommen tillbaka hit till forumet. Kram

Tack för att ni finns och tack för att ni bryr er och kommenterar trots att jag själv har varit usel på det senaste tiden. Ser att det nästan var en månad sen jag skrev och därefter har det hänt mycket... Jag har slutat med sletrianvinet och godiset på kvällarna, fått ett nytt jobb och fördjupat min relation till den man jag har träffat samt inte släppt in min mamma på något plan. Allt väl kan man tro.... Förutom att just idag är jag så fruktansvärt besviken på mig själv, så otroligt less på att vara så idiotisk. Och varför nu denna ångest? Jo, igår var jag på 40-års firande (middag) med några vänner och hade laddat med alkoholfritt bubbel eftersom jag hade mina barn hemma. Skönt med en nykter kväll för att vakna pigg på söndagen. Och hur blev det? Jo, jag ligger här i soffan med jordens huvudvärk och är dödstrött, önskar bara att dagen ska vara slut så jag kan gå och lägga mig. Idiotiskt som sagt... jag tycker inte ens om att dricka (för mycket) på fester. Och barnen då? Jo, igår innan middagen bestämdes det att de skulle sova hos varsin kompis, så jag hade inget "ansvar" att komma hem till och då kan man ju ta ett glas vin... eller två? Suck. Jag blir så trött på mig själv.

Nu är det så här att jag skriver i tråden "Förändra ditt drickande" och har insett att jag inte kommer att bli nykterist. Nu kanske ni slår bakut, men faktum är att det skulle få för stora konsekvenser på mitt sociala liv och jag orkar inte med det just nu. Däremot kan jag dra ner drastiskt på mitt drickande och det kommer jag att göra. För nu lovar jag er på forumet och mig själv att:

1. Sluta med att dricka vin ensam för att ångesten sliter sönder mig (alkohol kommer inte att hjälpa!)
2. Aldrig dricka mer än 2 glas vin de dagar jag har barnen (bara vid tillfällen då vi är på middagar med andra)
3. Alltid vara nykter när mitt äldsta barn är ute på kvällarna så att jag kan hämta henne eller hennes kompisar om det händer något

När jag följer 1-3 så kommer jag såklart automatiskt att slippa dagar som den här när jag bara vill lägga mig under ett täcke och låtsas att jag är någon annanstans.

Nu ska jag rapportera varje dag så jag inte slipper undan ;). Jag vill verkligen förändra mitt drickande... och mitt liv... I det sistnämnda har jag redan lyckats med att ta mig ur ett destruktivt förhållande, fått ett bättre jobb, ökat min träning och distanserat mig från min mamma (som bara gör mig ledsen). Nu är det bara det "enklaste" kvar... att minimera vinet...

Knaskatten, Vinäger, Mirabelle, FinaLisa, Miss Hyde, Denhärgången- tack för att ni finns❤️! Nu ska jag titta runt och se hur ni mår....

Kramar!

Ha en fin söndag !

Men Jasmine, det låter ju som att det går väldigt bra för dig ändå? Så många glada nyheter! Så mycket bra i ditt liv!
Att du drack för mycket igår, ja, det är en sak som inte är bra förstås - men det blir inte bättre av att klandra dig själv för det. Dra lärdom av det istället.
Jag har ju själv kommit fram till att jag i mitt liv faktiskt inte ska ha alkohol. Alla regler jag satte upp för mig själv tidigare... Det funkade inte för mig. Dels fick jag ägna så mycket energi och tankekraft åt att följa dem och sedan misslyckades jag gång på gång - vilket ledde till att jag bara mådde sämre och föraktade mig själv för att jag inte kunde hålla mina löften.
Men kanske funkar det för dig? Vi har alla olika vägar. Det borde ju i alla fall vara lättare för dig nu när så mycket annat är bättre i ditt liv än vad det har varit tidigare.
Men vill också utmana dig lite: skulle det vara så förödande för ditt sociala liv att inte dricka...? För mig har det hittills fungerat så otroligt mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Men jag är bara i början av min resa.
Tror att det är superbra att du är inne och skriver här hela tiden. För dig själv mest, men också för mig. Jag har saknat dig!
❤️❤️❤️

Fibblan

..oavsett vilka förhållningsregler du kommer fram till passar dig bäst?! Vi hade ju lite kontakt där i våras och det glädjer också mig att det är så mkt som är till det bättre för dig?!
Jag är lite inne på Knaskattens linje. För mig blir det bara jobbigare att försöka hålla en måttlig nivå. Även om det är tufft emellanåt, underlättar det på ett sätt att inte förhandla..
Har en resa framför mig dock som jag inte vet riktigt hur jag ska göra med än..får stöta och blöta det i min tråd..
Hursomhelst, härligt att se ditt namn lite här och var igen?!
Kram
/Fibblan ?

...har också undrar hur det gått? Skriver som Knaskatten att det vekar ju vara mycket bra i i ditt liv för tillfället och när du nu dessutom bestämt dig för att följa punkt 1-3 och övriga saker så är du i hamn. Jag tragglar också vidare... Kram

Härligt att läsa om dina bra beslut ?

Ja, alkoholen, kampen med den är ju en seg sådan och det gäller att hitta sin egen bästa väg.
Själv klarar jag inte att hålla måttet.
Det måste bli helvitt för min del.
Kämpar på och fan om jag ska ge mig!
Aldrig!???

Ha en fin onsdag kära Jasmine??

Kramar
???

Hur går det? Tänker på dig då och då. ?Håller tummarna för att det flyter på någorlunda åtminstone.

Kram

Ville bara kolla läget och säga att jag saknar dig❣️
Hoppas du mår bra och så önskar jag dig en skön helg???
Kramar
???

Jag är tillbaka tråkigt nog..
Men vet ju att det här forumet är fantastiskt.
Hur är det med dig?
Kram ?

Fibblan

Du har inte lust och hänga på en helvit december..???
Jag snubblade ju till i vanlig ordning. Men nu är det nya tag som gäller igen?☺️.

Hoppas det är bra med?!
Kram
/Fibblan ?.

Jag är så oändligt trött... trött på mig själv, trött på mitt jobb, trött på att det är stökigt, trött på allt... Och som vanligt vet jag inte om jag dricker vin för att jag är ledsen och stressad eller blir ledsen och stressad av att dricka vin... Under julen var jag på en resa och det var inte det minsta svårt att avstå från vinet- jag mådde toppen! När jag inte dricker känner jag mig snygg, pigg, full av energi... så varför fortsätter jag trots att jag vet att jag mår bättre utan? Ja, varför stannar man i en relation trots att den är destruktiv? Varför gör man inte upp med ett trasigt förflutet? Varför äter man godis trots att man vet att man mår illa efteråt? Varför tillåter man inte sig själv att bara må bra? Det ska jag försöka hitta svaret på 2020..... och jag ska vara snäll mot mig själv... Vila istället för att dricka, träna istället för att ligga hemma och ha ångest, säga ifrån när det blir för mycket på jobbet.. Heja mig :)

Vill tillägga att det inte är någon större fara med mig... Jag går som vanligt upp och sköter alla plikter, har inga allvarliga sjukdomar och tre fantastiska barn. En pojkvän, vänner, ett jobb... Det är bara den där känslan av ro och glädje inombords som saknas.

Kram till er alla och God Fortsättning! <3 <3

Välkommen tillbaka ?
Det är klart att du ska hänga här ett tag och peppa upp dig igen?
Vi har ju stöttat varandra förr och det är aldrig försent att förändra sitt intag av alkohol. Det skadar inte att ta en vit period iallafall!
Själv har jag nu rekord i vita dagar, runt 80 typ! Och trivs ypperligt ?
Det är bara att sätta ribban och aldrig ta första glaset!
Heja dig Jasmine! ??
Kram ?

Glad att se dig här...det var länge sen
...eller glad och glad beror på varför du är här men Välkommen tillbaka om du behöver det! Mycket är ju bra runt omkring dig som du skriver det är en bra grund om du kanske vill dricka mindre eller inte alls...?!

...att se ett livstecken från dig! Smålog för mig själv när du skriver att du är trött på dig själv. "I know the teeling"

Att vissa saker ska vara så svårt att hantera? Hursom helst, kul att höra av dig! Kraaam