Min mamma vill ha hjälp, vart vänder jag mig?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Leija02
Min mamma vill ha hjälp, vart vänder jag mig?
Leija02
Hjälpa min mamma

Min mamma har varit periodare i många år och man känner igen mönstret så väl när det börjar närma sig ett återfall. Alla tre syskon vägrar ha kontakt med henne under perioden, det vet hon. Idag ringde hon mig och vi hade ett bra samtal. Vi har alla tre sagt att om hon söker hjälp finns vi alla där för henne men hon har inte velat utan sagt att han ska klara det på egen hand, vilket hon gör...ett tag, kan vara upp till ett år. Jag berättade för henne att ingen av oss tror på henne längre, man tappar förtroendet då vi får höra detta gång på gång. Då sa hon för första gången att hon behövde hjälp. Ett steg i rätt riktning. Hon vill inte gå till AA, hon vill nog egentligen inte gå nån stans men ska vi fånga in henne ska vi göra det NU! Annars rinner det ut i sanden tills nästa gång. Vart vänder jag mig?

Adde
Googla

behandlingshem i närheten. Finns numera rätt många alternativ men sök om möjligt ett 12-stegshem. Kanske kan börja med åka ditt för en träff med en terapeut utan några krav ? Kanske kan följa med henne på ett öppet aa-möte ?
Lycka till !!

gros19
kommunen

Du kan vända dig tiil kommunen eller socialförvaltningen. Dom har ofta olika former av behandling och där ansöker man även om att få åka till ett behandlingshem om man har behov av det. Kostar en hel del så de flesta kan inte betala själv. Givervis kan hon även gå på AA möten. Dom brukar ha öppna möten någon gång i månaden alla få komma dit då även du om du vill veta vad som händer på AAs möten. Annars finns alanon för anhöriga. Hoppas det blir en förändring.

Rosette
Hej Leia02 och välkommen hit!

Du berättar om din mamma som har alkoholproblem, hon vill själv göra en förändring och det går bra en tid men faller sedan tillbaka beskriver du. Hon har nu ringt dig, du lyssnar och försöker komma på något som kan bli hjälpsamt för henne.

Du har fått en hel del bra tips här bland annat, kommunen, socialen, AA-möten mm. Hon skulle även som ett steg kunna skriva här eller ringa till Alkohollinjen 020 -84 44 48. Frågan är vad vill hon själv, i slutändan är det vad hon vill som oftast blir bäst. Hon har tidigare klarat av perioder av förändring, vad hjälpte henne då?

Det är tufft att ha en nära person som har problem med alkoholen och många gånger behöver man fylla på sin egen energi och kanske söka stöd på egen hand, hur ser det ut för dig? Bra att du tagit steget att skriva här!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet