Skarpt läge

230 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Knaskatten
Äsch!

Vet du, du ligger inte alls ”bakom”!
Mitt första inlägg skrev jag för mer än två år sedan, tror jag. Om jag skulle tänka att jag var bakom alla som började sin nykterhet då nu när jag är här idag, ja då skulle jag ju inte ha mina 40 dagar. Enda gången man är bakom är när man slutar försöka.
Jag tror att allas resor ser olika ut, och varje steg tillbaka leder kanske till en insikt man behöver för att klara av att påbörja nykterheten och hålla den sedan.
Om du känner att du mår dåligt av vin: låt bli det. Det ÄR ett gift.
Peppiga kramar till dig! Och GRATTIS till dag 2! Nu är du på banan igen. 💗

FinaLisa
Bra sagt Knaskatten 👍

Precis så måste vi tänka!

Kramar
💚💛💙

Pellis
Dag 3

...börjar regnigt och sömnigt. Tack underbara ni som kommer in och peppar! Jag är trött som en gnu när jag vaknade imorse men så otroligt nöjd över att det inte är för att jag har druckit vin.

Jag hatar måndagar, jag hatar tisdagar men sen börjar det vända. Onsdagar, aha, en lite förkänning på att det snart är helg. Torsdag, helt ok, en mellan dag och fredag dagen efter: YES! Lördagar funkar fint men söndagar? UHHH vilken ångest... Sen rullar det vidare! Samma sak varje vecka!

Allt detta är ju såklart i vinets rus och himmel, de dagar det är/var legitimt att dricka alkohol. Hur ska jag göra nu? Ska alla dagar vara måndagar och tisdagar? Då blir man ju galen till slut.

Helt sjukt att man tänker så här, bara att borsta av sig på axlarna och fokusera på att inte ge upp. Jag kommer INTE ge upp! Idag välkomnar jag alltså Dag 3 och väljer att inte dricka vin ikväll! Hör ni det :-)! Kram i regnet!

Ensam1984
Pellis

Jag tänker så här, jag kanske har fel, och det är lättare att samla dagar, men är det så att man under en period kanske faller mer än man står upp så får man bara acceptera det, man måste förlåta sig själv och se till alla dagar man har varit nykter - den senaste, veckan, månaden, året. Att de hänger samman funkar för vissa, men är man inte riktigt där så samla dem bara.

Det farliga med detta är ju att man då kan tänka att i dag kan jag unna mig osv. Men det är ju också bättre att vara nykter 9/10 dagar än 7/10. Jag har tyvärr inga svar. För mig funkade -sluta-dricka-grejen från första dagen, men det är ju också mitt första försök att sluta dricka, så jag kan ju omöjligt säga hur framtiden kommer arta sig.

Vet du vad, bara styrkan att ta sig upp och fortsätta trots att benen har vikit sig är få förundrat, många ger upp och försvinner in i dimman länge, det eskalerar. Du hoppar upp och fortsätter.

Kram

Knaskatten
Helg

Vet du, jag tänkte precis som du förut. Ska det bara vara måndagar och tisdagar nu? Det är ju suuuupertråkigt! Men vet du vad: det är bara alkoholen som snackar. Livet var svinkul när du var barn innan du började dricka. Rolighet har ingenting att göra med alkohol! Du behöver bara rensa ut den känslan ur din kropp och få bort de tankarna ur huvudet. Hitta något annat som är härligt! Ge det lite längre tid!
Och lääääääs. Jag tjatar, men läs "this naked mind". På riktigt! Den är så värdefull.
Mina fredagar är skitmysiga nuförtiden. Jag göttar mig i att vara en bra mamma, en fräsch och härlig fru... Och jag sitter och smuttar på god kombucha och tillåter mig kanske att äta lite mer chips eller godsaker också. Med tanke på hur många kalorier jag sparar in på alkoholen jag inte dricker....
Kram!

Pellis
Vässar till det ytterligare...

För att göra det ännu lättare och att jag ska bli ännu mer motiverad har jag nu också anmält mig till en PT online kurs. Jag håller på med programmet här som påminner mig hela tiden om alkohol och inte dricka vin men sen kände jag att jag behövde göra något mer, som jag också älskar att göra men som är nyttigt och det är ju träning. Känns faktiskt jätteroligt att få kost och träningsråd av en annan människa än min man som alltid ska lägga sig i allting.

Jag "jobbar" mycket bättre med kniven på strupen liksom. Önskar er en fin dag! Hinner inte skriva mer för dagen är fullspäckad! Ses sen! Kraaam

Knaskatten
Oooo

Gud vad intressant! Bra gjort Pellis! Hoppas att det blir grymt. 💪🏼😸

Fibblan
Låter fanatiskt bra - heja dig!

Och känns som det vänt lite nu (?) Mer positiv energi igen och din järnvilja som finns där. Du stoppar upp och skruvar till för att än mer ge dig chansen💪! Du vet ju hur du funkar..😘

(Sedan det där andra som förhoppningsvis känns lite förbi för denna gång, det fattar jag precis..! Man kan känna sig så misslyckad och stressad och oduglig när man inte håller i och man tappar verkligen modet av att börja om för ofta.. då är det bättre tror jag precis som Ensam1984, är inne på, att lyfta blicken och se till t.ex. hela månaden och kanske även de tillfällen man drack, att man faktiskt gjorde på ett annat sätt, drack lugnare, mindre, tillsammans med andra eller va det nu mår vara, som ändå också är en positiv förändring..!)
Jag planerar iaf för ett "återfall" i nästa vecka..(!) Så då kommer mer jag att komma bakom dig😘. Verkar sjukt kanske att jag som ju tänkt hålla helvitt nu så bestämt är inne på att bryta för en stund..men det har med flygrädsla att göra..😧, så åtminstone två tillfällen kommer jag dricka då. Och efter det börjar jag nog om mitt räknande eller kanske inte.. jag har faktiskt denna omgång inte haft ngt räkneverk i ngn app eller så, för det kan stressa mig lite också. Fram till nu har jag bara försökt ha en hållning som jag intalar mig är det naturliga, att jag är en sådan klok person som vet bättre än att hålla i mig gift typ..😅.
Oavsett hur blir med mig, så glädjer det mig att du fått upp en mer positiv inställning och motivation igen! Jag hejar på dig💕!
Stor kram
/Fibblan,🌼

Fibblan
Hej Pellis 💗

Hur går det? Hur mår du?
Kram
/Fibblan 🌼

Pellis
Blåser bort!

Håller nästan på att blåsa bort, bokstaqvligen! Tack för att du frågar Fibblan, blir så glad:-) Jag mår ganska bra, inte helt hundra, känner mig lite misslyckad när jag gång på gång gör mina försök till att vara helt helt kritvit och det inte riktigt går. Jag är ju inte ute och rumlar runt på barrundor och kommer hem sent. Det får väl vara så nu, tror det blir lite enklare när jag kommer igång på riktigt med mina träningspass och får flyt i vardagen. Ganska jobbigt med yngsta sonen också, han har bestämt sig för att inte äta sina antideppresiva tabletter vilket gick bra till en början när vi var ledig men nu när han går i skolan har han blivit mer deppig.

Så det blir min lägesrapport! Återkommer ikväll! Kram till alla!

Fibblan
Tufft med grabben din..

Usch, det är det värsta att hantera när våra barn har det kämpigt..😔.
Och för din egen del är det bra att du gör som du gör och försöker tänka lite snällare tankar om dig själv och att du kan påminna dig om att det är skillnader. Och de räknas! Jag tror som du, det får vara så nu. Och Pellis - det är verkligen gott nog just nu💗! Och att när du kommer igång riktigt med träningspassen och får in mer flyt i vardagen så kommer de andra sundare valen också bli enklare. Det hoppas jag på för egen del
också iaf🍀🙏😊!
Jag har ju förstås också avvikit från det helvita i helgen..och någonstans visste jag att det skulle bli så när jag kom på/bestämde mig för att jag inte var modig/stark nog att utmana mig och göra flygresan utan alkohol..och det är i sig lite beviset för beroendet i mig tänker jag..att så fort jag börjar förhandla, bara ger den där a-👿 lite lite utrymme, så kommer han och hugger hela handen.. MEN jag säger som du..det är inte så att ställt till det på något vis (rumlat barrundor etc..) och jag tänker att jag håller denna låga profil fram tills jag är hemma igen. Då ska jag också dra igång med att få till mer regelbunden träning också som ett sätt och strategi att kicka igång det friska igen 🍀🙏! Just nu är jag redan lite förlorad in i annat tänk, samtidigt som jag är helt säker på att jag tar mig ut ur de här tillfälliga lösningarna. Här blåser det med som tusan så en flygning idag hade tyvärr krävt mer än två glas vin om jag säger så..😵.
Hursomhelst, vi är bra iaf - både du och jag🙃💕!
Och kanske kan vi ta ett ryck om en vecka tillsammans..? Vi kan väl se vart var och en befinner sig..vill inte pressa på dig. Det måste vara läge och kännas rätt och möjligt för dig om och när du väljer ev helvitt för ett tag🌼.
Stor kram🤗!
/Fibblan 🌼

Pellis
Sådärja...

...allt känns så mycket bättre när jag fått mina PT papper och coaching där allt handlar om att leva sunt med en sund mat och livsstil. Jag har hittat hem, varför gjorde jag inte detta tidigare? Min frånvaro härifrån har alltså berott på allt plöjande genom hennes papper om mat, livsstil och information om hur saker och ting fungerar i hjärnan när man matar den med fel saker. Istället för att jag tänker på vin nu så blir det tankar på hur jag gå tillväga med mat och upplägg, sömn och träning. Jag visste mycket om detta innan men det blir mer verklighet om man måste rapportera till henne med SMS.

Suget efter vin kommer absolut att dyka upp för mig också men det här känns lättare för, 4 veckor ska vi hålla på och grejsa ihop. Kommer inte att försvinna härifrån utan fortsätta rapportera hur det här går för mig, det här blir mitt sista halmstrå som jag rycker.

Ha en fin dag idag!

Knaskatten
Låter härligt!

Skönt att du är på banan och bra att du prioriterar dig själv!
Måste fråga: hur gammal är din yngsta son? Har funderat på om min minsta behöver antidepressiva, men tänkt att det bara är till vuxna.

Strulan65
Styrka 💪💪💪❤️

Härligt med en plan, du kommer bli en ny människa💪🙏❤️// kram Strulan

Pellis
Hungrig...

...satan i gatan vad hungrig jag är på morgonen när jag vaknar. Har sovit lite dåligt inatt, varmt i sovrummet meeen vaknar iaf 100% vit.

Träningen flyter på och matintaget också, fast mycket nyttigare mat och inget skräp. Det blir liksom fokus på mat istället för vin. Det ena har gett det andra. Jag märker att om jag äter godis och glass, dricker lightläsk, vanlig cola så är det större chans på att tankarna på vin kommer. Suget blir starkare, ett litet tips bara.

Kombucha är himla gott så det blir vatten, kombucha för hela slanten nu.

Knaskatten, min son ska fylla 18 i november och då får vi inte lägga oss i längre för att han är myndig. Det är så jobbigt att se honom deppa ihop, han har haft självmordstankar när han var runt 11 och fick då en utredning. Idag är han exempelvis hemma från skolan så det gäller att jag håller stadig i ledstången denna onsdag. Det blir enorma slitningar på relationen, i måndags hade vi bestämt för att dela på oss. Kommer inte att ske för vi håller också på att bygga hus, ett drömläge som jag väntat på i evigheter. Min man är ständigt på dåligt humör för byggare och elektriker, kök, badrum.

Snurrigt snurrigt, inte roligt att leva med två stycken varav en är arg som en iller och hugger som en huggorm, den andra ledsen och deppad. Igår gick iaf min son Risk 1 kurs för körkort och kom hem glad och nöjd, då somnar mamma nöjd och glad.

Så mina vänner! Jag önskar er en fin höstig onsdag! Kraaam

Lennis
Knack knack

Allt bara bra med mig tack 😊
Roar mig med mina svampturer med familjen var o varannan kväll lugnt skönt harmoniskt o man får massa friskluft o x antal steg 🍁🍁
Det flyter på bra i veckorna helgerna är inte helvita men det får vara så.
Har med en 18 årig son med diagnos ADD det är jobbigt med gränsen just 18 o över en natt har man ingen insikt i schema eller annat. Dock kan sonen gå med på o skriftligt ge er tillåtelse att se schema frånvaro o annat (efter någon vecka hade sonen fixat det...veckorna som var helt blanka utan koll var en mardröm..) var ute i tid med underskrift till medgivande jag fattade nog inte att det skulle gå över en natt 😉
Bygga hus o fixa låter som ett givande tärande o påfrestande för relationen projekt 😉 lycka till med det!! Ta hand om dig o bra jobbat med PT!! Ska ta tag i träningen nästa vecka då bannemej ska det hända saker ☀️☀️Kram kram i höstkylan 🍁🍁

Strulan65
Styrka och kram 💪❤️

Adhd och husbygge, är ett riktigt projekt att bit i. Håller helt med dig när det gäller skräpmat och socker, fick bli lchf för mig. Fuskar jag för mycket, kommer vinsuget med en gång.
Så får leva med träning och sunt levande då går det som på räls😉 Inget att klaga över, de säger att de strålar om mig 😊
Tycker du är enormt stark 💪// kram Strulan💪🙏❤️

Knaskatten
Bra kämpat!

Som alla skriver: husbygge, humör och ADHD är ingen promenad i parken. Heja dig som håller ihop och klarar allt bra! Och påminn dig själv om hur mycket jobbigare allt blir om man dricker uppepå allt. Huuu. Fattar inte hur jag orkade med tidigare!

Fibblan
❤️❤️❤️

/🌼.

Sidor