Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

...och nykter! Härlig känsla. Jag delar absolut med mig av programmet men just nu är det mycket som snurrar i övrigt omkring mig med olika beslut i jobbet och sonen som precis börjat 3:an i gymnasiet = hinner inte skriva massor. Har precis kommit underfund hur jag navigerar mig fram programmet och märker att när mina rutiner störs och jag inte får den träningen, sömnen, lugnet och hjälpen med hund och hem som jag behöver så är det så lätt att falla.

Tacka alla för pepp! Knaskatten, Fibblan, Lennis, Mirabelle, Vinäger, Strulan och många fler som delar med sig av ALLT! Det går så mycket lättare! Ha en fin dag! Nu ska jag väcka sonen, köra honom till skolan, ut och gå med hunden, jobba, jobba och sen träning. Kraaam

...är jag och hinner inte hänga här inne! Vill önska alla nya välkomna och säga HEJ till ”the oldies” ?. Imorgon ska jag försöka få en stund över till att jag jobba med programmet vilket är kul men tar lite tid. Är på helgkonferens liksom men känner att jag behöver dra mig undan ibland och då kopplar jag upp mig. Helvitt blir det inte men inget utsvävande. Tycker jag har kommit en bra bit på vägen ändå och tänker inte klandra mig för tidigare misslyckanden. Trevlig Helg på Er alla ?

Fibblan

Inte bara att man tycker om sig själv lite bättre längs med vägen, det blir nog mindre alkohol också i förlängningen, med mindre klander och känslor av misslyckande.
Sådant älskar ju a-?.. livnär sig på negativa tankar och känslor, lovar bättring och bot..men levererar raka motsatsen.

Fortsätt håll linjen stram och icke utsvävande och så kan du ta nya tag i helvitt efter konferensen..(?)??
Oavsett, stor kram!
/Fibblan ?

...och först uppe! Jag la mig för att jag ville gå och lägga mig. När jag kikade mig omkring saknade jag minst två och jag förstod att de hade lagt sig pga för mycket alkohol. Känner lite att jag krigade mig igenom kvällen, tycker det är asjobbigt när folk börja zappa runt och byta musik, höja och sänka volymen, störa andra, inte städa efter sig. Behöver jag säga att jag ibland känns präktig och tråkig i andras ögon?

Igår var igår och idag är en annan dag. Är på ”helgkonferens” med min mans kolleger och respektive, den slutar efter lunch idag. Fredagskvällen, alltså igår, var mitt sista hjärnspöke att städa undan. Så himla skönt för nu har jag bara blanka vita dagar, veckor framför mig sänär som ett bröllop i mitten av september och då kör jag bil. Idag ska jag jobba med programmet efter lunch samt träna lite. Regnet smattrar lätt ute men det verkar som det ska klarna upp. Ha en fin lördag alla!

... ner som en pannkaka! Det är verkligen otroligt hur humör, energi och glädje skiftar snabbt. Från en minut till en annan.

Nåväl hemma igen efter helgen och det man torrrt kan konstatera är: det är verkligen inte värt att dricka vin om även om man smuttar eller klunkar. Då...glad och energisk, blev ju 12 dagar iaf.. Nu deppig och ensam med inga bra helvita dagar.

Hamnar liksom alltid bakom( aldrig i främsta ledet! Kram alla som lyckas! Jag ska också göra det ??

Med kortvarig lycka som inte varar så länge...
Så länge man kämpar för förändring går man framåt! Vi kör samma race du o jag förändra tänka nytt tänka om! Göra det som känns bäst. Nu är min helg över med vin nästa helg blir det lugnt är min plan bara koppla av o vårda kropp o förkylningen som hänger i...
Borta bra men hemma bäst! Då gör man mer som man själv vill! Styrkekramar till dig ??

Den kortvariga lyckan ska ställas om till långvarig lycka nu. Jag tycker dock att jag har hamnat efter så många här inne och ligger i bakvattnet. Det tar på mitt självförtroende faktiskt. En flodvåg av misslyckande sköljer över mig men jag ska upp igen. Det är så roligt att få skriva Grattis till alla och jag ser framemot när jag kommit en bit på vägen igen att få lite ryggdunkar och Grattis jag också. Men än är jag inte värd det :-)

Nu har jag bara ett blankt schema framför mig sånär som ett bröllop jag ska gå på. Det bröllopet ska jag köra bil på för jag vill sova hemma i egen säng och inte på hotell. Brudgummen är dessutom nykter alkoholist så det är verkligen ingen som ifrågasätter mitt bilkörande. Jag har inga problem med att ta bilen tycker det är så oerhört skönt.

Hjärnan ska ställas in på total vilja att hålla sig undan vinet. Min kropp tål inte vin, den mår så dåligt, från topp till tå. Jag har sen, mina 12 dagar helt utan vin, druckit ett par gånger. Inga större fester, var ju till och med på en kräftskiva och körde bil vilket var oerhört skönt men söndagen efter den tänkte jag: mm lite vin till maten skadar ju inte eftersom jag var så duktigt igår. Jag hatar måndagar, sover alltid dåligt natten mellan söndag och måndag oavsett vin eller inte. Har det slunkit ner når glas så är sömnen katastrofal.

Det är morgon, det är dag 2 och jag bestämde mig att inte ha nedräkning utan samla dagar. Jag läste om Ironwills tankar om när han hade nedräkning att allt kändes som en enda tråkig väntan tills han skulle få dricka igen. Eller jag uppfattade det så iaf. Helt rätt.

Ha en fin underbar dag! Kram!

Jag vill ta dig i handen och så går vi tillsammans den vita vägen utan skuld och skam.
Vi kämpar ju så innerligt hela tiden så vi ska lyckas nu!
Det är inte lätt men vi ger inte upp, eller hur!?
Godnatt Kram???

Vet du, du ligger inte alls ”bakom”!
Mitt första inlägg skrev jag för mer än två år sedan, tror jag. Om jag skulle tänka att jag var bakom alla som började sin nykterhet då nu när jag är här idag, ja då skulle jag ju inte ha mina 40 dagar. Enda gången man är bakom är när man slutar försöka.
Jag tror att allas resor ser olika ut, och varje steg tillbaka leder kanske till en insikt man behöver för att klara av att påbörja nykterheten och hålla den sedan.
Om du känner att du mår dåligt av vin: låt bli det. Det ÄR ett gift.
Peppiga kramar till dig! Och GRATTIS till dag 2! Nu är du på banan igen. ?

...börjar regnigt och sömnigt. Tack underbara ni som kommer in och peppar! Jag är trött som en gnu när jag vaknade imorse men så otroligt nöjd över att det inte är för att jag har druckit vin.

Jag hatar måndagar, jag hatar tisdagar men sen börjar det vända. Onsdagar, aha, en lite förkänning på att det snart är helg. Torsdag, helt ok, en mellan dag och fredag dagen efter: YES! Lördagar funkar fint men söndagar? UHHH vilken ångest... Sen rullar det vidare! Samma sak varje vecka!

Allt detta är ju såklart i vinets rus och himmel, de dagar det är/var legitimt att dricka alkohol. Hur ska jag göra nu? Ska alla dagar vara måndagar och tisdagar? Då blir man ju galen till slut.

Helt sjukt att man tänker så här, bara att borsta av sig på axlarna och fokusera på att inte ge upp. Jag kommer INTE ge upp! Idag välkomnar jag alltså Dag 3 och väljer att inte dricka vin ikväll! Hör ni det :-)! Kram i regnet!

Jag tänker så här, jag kanske har fel, och det är lättare att samla dagar, men är det så att man under en period kanske faller mer än man står upp så får man bara acceptera det, man måste förlåta sig själv och se till alla dagar man har varit nykter - den senaste, veckan, månaden, året. Att de hänger samman funkar för vissa, men är man inte riktigt där så samla dem bara.

Det farliga med detta är ju att man då kan tänka att i dag kan jag unna mig osv. Men det är ju också bättre att vara nykter 9/10 dagar än 7/10. Jag har tyvärr inga svar. För mig funkade -sluta-dricka-grejen från första dagen, men det är ju också mitt första försök att sluta dricka, så jag kan ju omöjligt säga hur framtiden kommer arta sig.

Vet du vad, bara styrkan att ta sig upp och fortsätta trots att benen har vikit sig är få förundrat, många ger upp och försvinner in i dimman länge, det eskalerar. Du hoppar upp och fortsätter.

Kram

Vet du, jag tänkte precis som du förut. Ska det bara vara måndagar och tisdagar nu? Det är ju suuuupertråkigt! Men vet du vad: det är bara alkoholen som snackar. Livet var svinkul när du var barn innan du började dricka. Rolighet har ingenting att göra med alkohol! Du behöver bara rensa ut den känslan ur din kropp och få bort de tankarna ur huvudet. Hitta något annat som är härligt! Ge det lite längre tid!
Och lääääääs. Jag tjatar, men läs "this naked mind". På riktigt! Den är så värdefull.
Mina fredagar är skitmysiga nuförtiden. Jag göttar mig i att vara en bra mamma, en fräsch och härlig fru... Och jag sitter och smuttar på god kombucha och tillåter mig kanske att äta lite mer chips eller godsaker också. Med tanke på hur många kalorier jag sparar in på alkoholen jag inte dricker....
Kram!

För att göra det ännu lättare och att jag ska bli ännu mer motiverad har jag nu också anmält mig till en PT online kurs. Jag håller på med programmet här som påminner mig hela tiden om alkohol och inte dricka vin men sen kände jag att jag behövde göra något mer, som jag också älskar att göra men som är nyttigt och det är ju träning. Känns faktiskt jätteroligt att få kost och träningsråd av en annan människa än min man som alltid ska lägga sig i allting.

Jag "jobbar" mycket bättre med kniven på strupen liksom. Önskar er en fin dag! Hinner inte skriva mer för dagen är fullspäckad! Ses sen! Kraaam

Fibblan

Och känns som det vänt lite nu (?) Mer positiv energi igen och din järnvilja som finns där. Du stoppar upp och skruvar till för att än mer ge dig chansen?! Du vet ju hur du funkar..?

(Sedan det där andra som förhoppningsvis känns lite förbi för denna gång, det fattar jag precis..! Man kan känna sig så misslyckad och stressad och oduglig när man inte håller i och man tappar verkligen modet av att börja om för ofta.. då är det bättre tror jag precis som Ensam1984, är inne på, att lyfta blicken och se till t.ex. hela månaden och kanske även de tillfällen man drack, att man faktiskt gjorde på ett annat sätt, drack lugnare, mindre, tillsammans med andra eller va det nu mår vara, som ändå också är en positiv förändring..!)
Jag planerar iaf för ett "återfall" i nästa vecka..(!) Så då kommer mer jag att komma bakom dig?. Verkar sjukt kanske att jag som ju tänkt hålla helvitt nu så bestämt är inne på att bryta för en stund..men det har med flygrädsla att göra..?, så åtminstone två tillfällen kommer jag dricka då. Och efter det börjar jag nog om mitt räknande eller kanske inte.. jag har faktiskt denna omgång inte haft ngt räkneverk i ngn app eller så, för det kan stressa mig lite också. Fram till nu har jag bara försökt ha en hållning som jag intalar mig är det naturliga, att jag är en sådan klok person som vet bättre än att hålla i mig gift typ..?.
Oavsett hur blir med mig, så glädjer det mig att du fått upp en mer positiv inställning och motivation igen! Jag hejar på dig?!
Stor kram
/Fibblan,?

Håller nästan på att blåsa bort, bokstaqvligen! Tack för att du frågar Fibblan, blir så glad:-) Jag mår ganska bra, inte helt hundra, känner mig lite misslyckad när jag gång på gång gör mina försök till att vara helt helt kritvit och det inte riktigt går. Jag är ju inte ute och rumlar runt på barrundor och kommer hem sent. Det får väl vara så nu, tror det blir lite enklare när jag kommer igång på riktigt med mina träningspass och får flyt i vardagen. Ganska jobbigt med yngsta sonen också, han har bestämt sig för att inte äta sina antideppresiva tabletter vilket gick bra till en början när vi var ledig men nu när han går i skolan har han blivit mer deppig.

Så det blir min lägesrapport! Återkommer ikväll! Kram till alla!