Det är min tid nu!

509 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensam1984
Tack Strulan, jo jag gissar

Tack Strulan, jo jag gissar att det är detsamma för mig, eller att jag är beroende mer kanske. Mitt problem är ju att jag har så kul,att jag vill, att jag är så inne i det när jag är där, men när klockan ringt 16.00 så är jag död av utmattning.

Turligt nog (är det ett ord?) ska jag faktiskt till en kurator på måndag redan och just tala om trötthet, hur jag fördelar min energi osv. så förhoppningsvis kan jag få strategier för hur jag gör med det.

Mirabelle G-S
Åh gud så bra! Snälla dela

Åh gud så bra! Snälla dela med dig av verktygen du får! Jag är också en sån som blir medberoende till jobbet, mörkar och sopar efter andras tillkortakommanden, håller kollegor under armarna på bekostnad av mig själv... allt för ”för verksamhetens bästa”. Nu försöker jag att inte fastna i samma mönster på nya jobbet, men det är en marig balansgång... var går gränsen mellan sund gränsdragning och själviskhet? Var går gränsen mellan empatisk laganda och självutplåning?

Ensam1984
Om jag lär mig något på

Om jag lär mig något på måndag så ska jag självklart dela med mig Mirabelle.. tror vi är många här som har problemet med att gå från en extrem till en annan, eller beroende till beroende.. eller att stressen är ett faktum.

Dagen har varit minst sagt mixad, började med att jag hade allmänt ont, var trött och just nu mår jag ganska bra, fortfarande ont i nacken men överlever. Fick lite besök en timme, det var så skönt att få prata lite men nu känner jag mig mest ensam. Sådär ensamt ensam liksom, sådär ensamt så man bara vill dricka och glömma hur ensamt det är. Har tänkt på A flera gånger i dag, har inte haft någon ingivelse att dricka direkt men tanken ploppar upp. Det har den inte gjort på ett bra tag förutom när jag tvingar fram den.

Jag har verkligen inget roligt att göra i helgen, eller nästa helg heller för den delen. Har ju lovat mig själv att ta det lugnt men blir så stressad av det också. Och så fort man kikar på facebook, alla utflykter, bullbak, VINGLAS... varför har jag facebook ens? Varför har någon det? Det är ju bara till för folk som ständigt vill visa hur bra de har det/låtsas ha det eller för folk som ständigt gnäller/vill ha sympati. En av livets stora frågor ;)

Facebook ger en jädra nidbild av det perfekta livet, spyr på det. Men jag är ju inte bättre, så fort jag ska hitta på något lägger ju jag också upp om det. Pust!

Tror det känns lite extra meningslöst då jag inte äter normalt heller, så kan inte "unna" mig heller, det får en att inse vad som verkligen är viktigt.

Önskar jag bara kunde hitta en tv-serie som jag kunde obsessa runt och streckse så denna helg var över. Jesus, jag längtar till jobbet. Nu får jag väl ändå lägga av.

Har beställt tid för att fixa håret på en riktigt svinit dyr salong den 20:e, det blir min belöning efter detox och helgen därefter ska jag och några vänner på kryssning. Är inte otrolig alls för att jag ska dricka på kryssningen, men är orolig för om jag kommer kunna ha kul, jag är ju ganska stel ibland, speciellt i möten med nya människor, om det inte är i en roll jag är bekväm i såsom jobbet. Det ska bli intressant i vilket fall, och kul med såklart - det kommer bjuda på många skratt, det vet jag.

Ensam1984
Dag 68

Har sovit lite dåligt, ont i nacken. Inte sugen på att dricka, trött på min detox men hänger i.

Är stressad över min stressnivå. Vill mest bara sova.

Väljer dock att inte dricka i dag, istället ska jag kämpa på med min detox och försöka visualisera mitt mål.

Fibblan
Vilken fighter

Alltså, till en början..så sjukt imponerad av dig! Allt du bestämmer dig för och därefter ser till att klara av💪! Detox 21 dagar - Det är ju superlång tid! Hur går det till? Jag är lite nyfiken på vad det kan ge, men vill göra rätt så jag inte går under på vägen..🙃😅!
Låter bra med belöning på lyxsalong sedan - det är du så värd🏆!
Och säkert välbehövligt att prata mer kring hur fördela energin på bästa sätt..många som kämpar med just detta tänker jag.., så jag säger som Mirabelle..dela gärna med dig om du orkar och vill☺️.

Önskar dig en fortsatt skön och vilsam söndag💚!
Kram
/Fibblan 🌼

Ensam1984
21 dagar är lång tid, jag vet

21 dagar är lång tid, jag vet inte vad det är för fel på mig. Men efter att jag slutade röka för ett år sen, och nu slutat dricka, relativt enkelt så ville jag utmana mig själv och mitt största missbruk genom mitt liv - mat.

Detoxen handlar om att äta flytande föda i 3 veckor, ca 800kcal/dag, det är inget jag kommit på själv utan följer en regim. Vill bevisa för mig själv att jag har viljan och faktiskt kan genomföra något jag bestämt mig för. Det är skitjobbigt men att kunna klara något tufft kommer bevisa för mig att jag kommer kunna klara vad än jag tar mig för. Svårt att förklara.

Lovar att återkomma efter i morgon för att se vad jag fått för insikter och hjälpmedel.

Fibblan
Hihihi😅 - inget fel

Fattar grejen, därav nyfikenheten att själv ge mig på det, tror jag..🙃😆
Slutade snusa för ca 2 mån. sedan efter 20 års pillande och prillande med den grejen. Trodde aldrig jag skulle klara det! Nu känns det nästan som att allt är möjligt..men har ju också fyllt hålet med annan skit, inte minst sedan jag den 12 aug bestämde att det fick vara nog med alkoholen också.. Är på 28 (-1) när det gäller den grejen. Och eftersom jag märker att jag gärna flyttar runt på osunda beteenden och omåttlighet, skulle jag också vilja göra en rensning och åter ta fatt i känslan av kontroll på nå vis..
visa för sig själv att man är den som bestämmer och inte låta olika känslor styra runt med en. Absolut ha dem som vägledning, men därmed inte sagt att gå med i varenda en..
Får skriva mer om detta i min egen tråd märker jag..☺️. Men ville sagt att jag tror mig förstå, eller åtminstone kan känna igen mig i dina tankegångar..
Kram
/Fibblan 🌼

Hoffa
Vi läser allt

Har med problem med A och det du har gjort skulle jag med gjort, så börjar idag så får vi se hur det går på stigen /

Ensam1984
Dag 69

I går åt jag lite snacks, har inte direkt ångest över det men är ju inte glad över det direkt.

Känslan jag hade i kroppen var värre än jag någonsin känt, när jag kände att jag var tvungen, att beroendet tog överhanden. Det jag känner mig rädd för nu är att jag kan känna detsamma inför A.

Jag åt inte mycket, kunde hejda mig, men fortsätter som vanligt i dag med detox. Även om jag faller så ska jag inte ge upp. Allt är inte förstört gör detta, knappt något.

I dag bestämmer jag mig för att inte dricka, istället ska jag förhoppningsvis få hjälp med min trötthet och energi.

Ensam1984
Nu har jag varit hos kuratorn

Och jösses vilken kvinna, rätt person på rätt plats. Orkar knappt skriva något nu för jag är så dränerad, men ack så glad att jag tror jag har hittat rätt.

Kom dit, vi pratade om diagnoser, min trötthet och kom in på behov. Hon frågade om alkohol och jag sa att jag inte dricker mer och att jag drack på känslor innan, inte på ett bra sätt. Ska berätta mer för henne en annan gång om hur mycket jag drack, nu hade hon läkarens uppgifter som var ungefär halva sanningen.

Hon radade upp alla behov en människa har och när hon kom till relation så började jag stortjuta, såklart. Hon hittade den ömma punkten efter 30 minuters samtal. Jag ville inte ge det direkt.

Så nu ska jag tillbaka nästa vecka och har fått massor av självskattningsfrågor om ADHD och Autism, så vi får se vad det säger. Har ju lite av allt såklart. Det är mer för att vi ska kunna bygga strategier sen såklart, det ställs ju inga diagnoser. Jag funkar ju för bra för det.

Fick inga verktyg, bara en fråga (förutom självskattningsfrågorna), till nästa gång ska jag fundera på: "Vad behöver du för att må bra"

OMG det är ju den största och minsta frågan i hela världen. Min hjärna går igång på sånt, vill skriva en novell om det. Men det är ju inte syftet, men när man är en person som har väldigt lätt att se saker objektivt och analysera sig själv så känns det istället övermäktigt. Vad behöver jag för att må bra? Jag behöver inte alkohol och cigaretter, det är jävligt sant i alla fall.

no.1 är nog just nu att jag behöver vara nykter

Vad behöver ni?

Mirabelle G-S
Mjaaa

Jag tror att det enorma suget efter snacks har sin naturliga förklaring. Din kropp skriker att 800 kalorier om dagen inte räcker. Jag vill bara litet försiktigt påpeka att den har rätt... Starkt begär efter salt och fett är kroppens skyddsmekanism. Men jag vet det är viktigt för dig att klara av din detox, så jag ska inte tjata. Ok, jag tjatade just, men bara litet. Kram vännen!

Mirabelle G-S
Ang behov

Jag tror att på många sätt har jag samma behov som ett autistiskt barn. Man brukar tala om tillvarons tre pelare. Tillvaron ska vara 1) Begriplig 2) Hanterbar 3) Meningsfull. Jag måste förstå mitt sammanhang, min roll i sammanhanget, och vilka krav som finns på mig i sammanhanget. Jag måste ha tillräckliga resurser (energi, kunskap, tid, verktyg mm) för att kunna svara mot kraven som ställs. Jag måste känna att min roll i sammanhanget är meningsfull, att sammanhanget skulle vara sämre mig förutan.

Ensam1984
Dag 70

10 veckor av nykterhet. Har det hänt sen jag var 14 år? Det var då jag tog min första fylla minns jag, men drack inte ofta fram till 18 års ålder, så kan faktiskt ha varit sen 18 års ålder då. Men 10 veckor borde vara något sorts rekord. Det är i vilket fall lång tid och väldigt bra för hela min kropp och knopp.

I dag åter jobb, har som vanligt lite för mycket att göra men ska försöka att andas och inte stressa delux. Ska försöka sluta jobbet skapligt i dag, de nästkommande 2 dagarna är maxade från morgon till kväll så då behövs det återhämtning redan innan det.

Inte en tanke på A, eller jo, jag måste erkänna att jag i går kväll funderade på om jag kunde testa någon gång att dricka i sällskap. Om jag kunde vara den där som klarade det, det gick ju så lätt att sluta så jag har säkert inga problem, alla runtomkring mig som reagerar på att jag inte dricker förstår ju inte varför. MEN jag vet ju att dessa tankar ska komma, det har kommit lite sporadiskt förut, men denna gång var det liiite mer. Med all vilja i mig så ska jag jobba mot detta, för jag har inte läst om en enda person som klarar att dricka måttligt efter att ha missbrukat innan. Och om det nu finns några procent som faktiskt klarar det, hur länge klarar de det? En vecka, en månad, 2 år? Jag behöver inte dricka vare sig jag är alkoholist eller inte. min kropp mår bättre av att inte dricka varför ska jag då hälla i mig gift? NEJ! Bara för att det är kutym enligt samhället och att A innehar massa mysighetsfaktorer - NEJ!

I dag väljer jag att inte dricka, istället fortsätter jag att inpränta i huvudet att jag faktiskt kan välja att inte dricka, vare sig jag är beroende eller inte.

Pellis
10 veckor...

Grattis! Jag har förstått att det blir lättare och lättare att avstå ju fler veckor och dagar man samlar. Grattis igen!

Ensam1984
Dag 71

Jag har ont i nacken, blir inte kvitt obehagskänslan. Stannar hemma på förmiddagen och försöker stressa ner, det är säkert stress. Känner att något bygger inom mig, vet inte om det är A-djävulen eller om jag är arg/irriterad på något som jag inte släpper ut... det känns som det där rökmolnet som var med i serien LOST. Det som kunde ta olika skepnader.

Lägenhetsrenoveringen har äntligen startat, 2 månader efter jag fick lägenheten. Vill självklart flytta dit NU, men det känns så skönt att veta att jag har haft tid att fokusera på mig innan och att jag inte tog med mina dåliga vanor såsom A till den nya lägenheten och orten. Jag kommer lämna all skit och misär i den större staden.

Har suttit i ca 1,5h och bara läst här på forumet och kommenterat lite, det är som terapi, eller avslappning för mig. Bland det bästa jag vet för själen.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag chilla på förmiddagen och jobba som en häst resterande av dagen.

Ensam1984
Dag 72

Det börjar bli svårare och svårare att ens komma ihåg att gå in här. Men nästa helg ska jag på kryssning och vet att jag behöver mentalt ställa in mig på att om frestelsen någon gång kommer så är det just då. Men jag ska bara fixa det 😀

I dag väljer jag att inte dricka, istället ska jag fortsätta med min detox, dag 14 och inte mycket fusk, och njuta av allt det fina omkring mig

Bestämd
Hopp!

Du ger mig hopp ensam1984! Det låter så skönt att vara så pass stadig att man kam glömma bort sig lite. Just nu är forumet min livlina, det första jag går in på på morgonen och det sista jag tittar på på kvällen.
Jag är säker på att du kommer aty fixa det. Du verkar så lugn och tillfreds med din nykterhet. Lite så kan jag känna redan nu: Varför sa ingen att det var det här som hägrade på andra sidan alkoholen?

Ensam1984
Dag 73

I dag är det fredag, älskade fredag. Är så sugen på chips, ser det överallt. Det är min drog no.1, tror dock aldrig jag kommer bli kvitt dem helt.

Men går in på detox dag 15/21 i dag, har ätit ett par mål mat för att testa och vara social, nyttig mat, och det har funkat bra. Skönt att veta. Har annars hållet på med detta i 2 veckor nu, helt sjukt ju.

Inget sug efter A men en A-fri öl o chips hade varit.... NEJ inget sånt denna helg. 😀 jag ska fixa det

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag ha mysigt i soffan utan A och tilltugg 😀👍

Knaskatten
DUKTIG

Herregud vad du är duktig som både fixar att vara utan alkohol och chips. Jag ger mig själv total fri lejd på allt förutom alkohol just nu, men jag har heller inte kommit lika långt som du. Ligger prick 30 dagar efter. :)
I kväll blir det kombucha i soffan för mig.

Mirabelle G-S
Heja Ensam!

Så roligt att du lyckas med det du föresatt dig :) Och skönt att a-suget lämnar dig ifred!

Strulan65
Grattis 💪🙏

Starkt jobbat💪🙏👏❤️

Ensam1984
Älskade forum-vänner, tack

Älskade forum-vänner, tack för peppning. Känner mig rätt så stolt och glad.

Somnade till i soffan när jag kom hem, var tydligen helt slut... men nu känner jag mig så himla glad att ha helg och inte ha några måsten... bara lite småfix.

Hoppas alla får en fin och A-fri fredag :)

Jempa123
Sitter framför tvn med ett

Sitter framför tvn med ett glas alkoholfritt vin och känner mig just nu nöjd. Har haft en inre dialog hela EM om jag ska dricka vin eller ej. Väljer att inte dricka idag 😊 ha en fin kväll!!

Ensam1984
Jempa123, gudars så bra.

Jempa123, gudars så bra. Starkt jobbat. Älskar när dialogen kommer och alla vinner :)

Den inre frid man får när beslutet är fattat och dagen efter vinner över alla gånger man tagit ett glas A och mått bra i 20 minuter...

Jempa123
Ska inte kidnappa din tråd

Ska inte kidnappa din tråd men vill tacka dig för inputen du gav i min 😊🌸

Ensam1984
Dag 74

Så var det helg igen. Känner att kroppen har någon infektion (är konstig och känner sånt b.la.) så blir ännu mer trött. Men är så glad ändå och är just nu så hög på nykterheten. Ibland kommer jag på mig att jag skriver i andras trådar och inte förstår hur de inte bara slutar kvickt och inte tillåter sig dricka ibland. Men jag måste få fötterna på marken, vem har gjort mig allsmäktig och gud liksom? Måste se det som att i min värld är det bara så, men det finns ju andras världar också. Jag ska bara stötta!

I dag måste det verkligen städas här hemma, det har inte funnits tid eller energi på alltför länge att göra det, hoppas att något blir gjort i alla fall.

Om en vecka ska jag åka på kryssning med ett par tjejkompisar, det kommer vara mitt första och största test. Kan jag leva som jag lär!? Jag känner mig säker - men dessa brudar gillar att partaja, speciellt en av dem. Men har redan sagt att jag inte kommer dricka pga. medicin.

Jag vet att man inte ska ljuga men min plan är att i början säga att jag äter medicin som inte lämpar sig med A och sen bara säga att jag har slutat då jag märkte att jag faktiskt inte behövde det, att jag vill vara en sån som inte dricker.

I dag väljer jag att inte dricka, istället ska jag ta det lugnt och vara duktig i hemmet.

Ensam1984
Var på stan för att hämta ett

Var på stan för att hämta ett paket och handla några saker, kikade bort mot systemet men hade ingen känsla alls för att traska dit. Lycka!

IronWill
Ang #267

En sak jag märkte är att när man säger att man ”inte saknade det” eller bara vill fortsätta vara nykter utan att säga något om problembilden, så tar aldrig tjatet slut. Jag gjorde så i några kretsar. Och de slutade inte fråga om jag inte kunde göra ett undantag ”bara idag” eller om jag äntligen börjat igen etc. Antar att de tänker att om ”det bara är nån hälsogrej” så är tjat ingen fara. Men ingen tjatar på en som har problem.
Inga problem på kort sikt men jag pallade inte med det efter ett tag. Sen skiter jag i vad de flesta tycker nu för tiden ändå (men inte alla tex i vissa jobbsammanhang). Jag är en bra dude trots att jag inte kan dricka alkohol.
Tänker inte försöka övertala dig att vara ärlig, bara varnar om att folk gärna tjatar och kritiserar så länge man slutar av icke-problematiska skäl.
Alkohol är den enda drog man måste motivera varför man INTE tar...

Ensam1984
Så sant IronWill. Jag vet

Så sant IronWill. Jag vet inte om det är något med min personlighet eller vad jag utstrålar, men folk ställer aldrig följdfrågor. Jag tror det är min attityd som "utstrålar" att nu är det färdigsnackat eller "va fan har du att göra med det". Om nån ex. frågar varför jag inte har barn så brukar jag säga "för jag hatar barn". Jag hatar inte barn (inte alla i alla fall), men hatar frågan och gillar då att chocka lite. Så visst om någon skulle tjata så skulle jag säga att jag kunna säga att jag var alkoholist, för att chocka och få sätta dit den andra. Sen tror jag det är enklare för kvinnor, drickandet är inte lika stigmatiserat som för män, en man måste ju dricka. En kvinna kan komma undan med det mer. tror jag.

Jag är nog stark nog i mig själv för övrigt att ställa en motfråga. Det där med att ducka frågor, har jag gjort hela mitt liv. Skulle någon fråga varför jag inte dricker så skulle jag istället fråga: "varför dricker du?" "tycker du om att inte ha kontroll?"," "känns det jobbigt att jag inte dricker för dig?" "känner du dig lite utsatt och rädd nu när du kan göra bort dig på fyllan och jag kan med klart huvud sitta här med anteckningsboken?". Okej, den sista blev lite extrem, skulle aldrig säga så, eller kanske med glimten i ögat. Kan vara brutalt ärlig. GUDARS vilken jobbig människa jag är!

Anledningen att jag helst inte vill gå ut med det är just pga. mitt jobb, och jag har många av mina vänner på mitt jobb också. Jobbar med ungdomar och den kombinationen går inte ihop.

Annars känner jag inte att jag skäms över det, om det skulle kunna gynna någon annan att jag berättade det, ex. jag såg någon runt mig som behöver hjälp, riskbruk osv. så skulle jag inte ha några problem att använda mig själv som exempel. Det är svårt det där faktiskt.

Men visst är det sjukt att vissa ändå vill ha en motivering till varför man inte dricker, folk är så jävla på ytan så man vill spy ibland.

Ensam1984
Dag 75

Det blev inte mycket gjort i går, får förlåta mig själv. Är inte 100% i kroppen, gissningsvis så är det stress som sätter igång olika symptom som extrem trötthet, ond nacke, dåligt immunförsvar, feberkänslor osv. Sedan funkar ju inte mina energireserver riktigt likt de flesta andra, det är inte bara lathet tyvärr.

Veckan som kommer på jobbet är i vilket fall inte lika stressigt, och jobbar bara sent en av dagarna, och då är det inte jättesent, bara lite sent.

Nästa vecka ska dock bli bra har jag gett mig tusan på, på fredag ska jag fixa håret, det är välbehövligt och man känner sig alltid så snygg efter tycker jag. Blir det gamla vanliga tror jag, men ska till ny frisör, men blir säkert bra.

I dag ska jag tvätta, det är ett måste. Bor på fjärde våningen just nu utan hiss och tvättstugan är i källaren :( Det överlever jag men det jobbiga är att man inte kan gå ner och se ut precis hur som helst. Tänk om man träffar på någon liksom *hihi*.

I dag väljer jag att inte dricka, som de senaste 75 dagarna, istället ska jag försöka städa här hemma (igen)

Sidor