alkoholistkvinna28

Har lyckats tagit tag i mitt drickande. Idag har jag varit nykter i 4 dagar efter att ha druckit 7 öl per kväll i 2 år. Suget är enormt och varje dag innan kl 18 mär bolaget stänger har jag sån otrolig ångest och sug. Lyckats värja mig med tvätt och olika hushållssysslor. Men hur gör ni? Ni som vill förbli nyktra?

Hej,

Först så är det ju så att du behöver distrahera dig själv initialt för att inte abstinensen ska ta över och få dig att göra något dumt. Det brukar ha lagt sig ordentligt efter en vecka. Sen så måste det gå ytterligare några veckor för att du ska kunna hitta alternativ till drickandet. Många upplever det som något oerhört positivt; man får helt enkelt oväntat mycket gjort. Men de först tre veckorna är nog värst och det viktigaste är nog att bita ihop, tänka på all fördelar man får (inte vakna bakis), och ge sig själv en klapp på axeln när man går och lägger sig för ytterligare en nykter dag. Lycka till, det här ska du fixa!

Finns olika strategier när suget kommer. Du verkar ju ha kommit på flera saker själv..Det är viktigt att du gör vad som är bäst för dig..Jag tog en stund i taget, i början..Umgicks inte med folk som drack..Tillät mig att bara vara..Jobbade förstås..Tänkte bakåt och framåt..Hur vill jag leva i framtiden? Skam/skuld..Läste på forumet om hur andra tyckte och kände..Hur folk klarat av att sluta dricka..Pratade med människor omkring mig, som jag visste hade kopplingar till a-missbruk, beroende..Stort Lycka till..

Jullan73

Hej starkt jobbat 4 dar?
Jag har valt att aktivera mig med mer natur ut å gå och så klart vara här inne å läsa
Allas kamp sedan lysnar jag på alkispoden
Med jämna mellanrum

Jullan73

Hej starkt jobbat 4 dar?
Jag har valt att aktivera mig med mer natur ut å gå och så klart vara här inne å läsa
Allas kamp sedan lysnar jag på alkispoden
Med jämna mellanrum