Bestämd

Bam sa det och så kom det dåliga pms-måendet som en klubba i huvudet. Ångest, ilska, gråt, negativa tankar, självförakt. Rakt ned i ett becksvart hål där noll livsglädje finns. Allt jag vill är att dricka. Idag har har ingen möjlighet, men planerar redan i smyg för i morgon. Vill inte, men vill. Kan alla kloka argument men när jag mår såhär skiter jag i allt.

Ska försöka hitta sans nu. Jag vet att inget blir bättre.

Jag fick en gång ett råd när jag fastnade i negativa tankar över att jag var värdelös och fick svår ångest, iofs handlade det om helt andra saker än pms och alkohol, men i alla fall. Jag sökte hjälp och fick till svar:
- Jag kan inte hjälpa dig för jag kan inte sätta mig in i hur just du känner i den här situationen. Det är bara du som vet. Så, kan du försöka sätta dig själv i tredje person och ge hjälp och stöd till den del av dig som mår dåligt? Det funkade för mig, jag är ju sååå mycket bättre på att försöka hjälpa andra än vad jag är på att ta hand om mig själv.
Kan det vara en strategi som kan hjälpa även dig? Inte skulle du väl råda någon annan att dricka för att hon/han mår dåligt?
Du kan klara dig igenom det här, du är ju Bestämd och stark!

Bestämd

Vilket himla bra råd. Jag har liksom aldrig tänkt på det från den änden. Det är så fantastiskt med det här forumet, att man får ta del av andras råd och erfarenheter.

Bestämd

Idag har inte varit en dag som de andra full med tacksamhet och lättnad i kroppen. Hade någon gett mig en flaska vin idag hade jag glatt druckit. Jag lider av en allvarligare form av pms -pmds vilket gör att jag mår fruktansvärt dåligt under den tiden i månaden. Som jag skrev tidigare är det som att ramla ned i ett svart hål. Jag vet också sedan tidigare att jag dricker mer och oftare den här tiden. Vem vet, kanske jag inte ens haft alkoholproblem om detta inte fanns? Jag vet inte.

Iallafall, imorgon blir en kamp, fredag och dåligt mående på samma gång. Fast forumet hjälper så himla mycket. När jag skrev om mitt dåliga mående och hur jag ville dricka så gav Soffi så bra råd här ovan (läs, det kanske kan hjälpa dig också).

Hur som helst, idag har jag i alla fall varit nykter. Det börjar närma sig två veckor, något jag ogärna vill sumpa.

Bestämd

Idag känns allt lite bättre. 14 dagar- två veckor hägrar och jag vet att jag kommer att vara så stolt över mig själv om jag klarar det. Två veckor nykter kan jag inte minnas när det hände sist. Men det gäller att vara på sin vakt, idag är det fredag, den dag som är absolut svårast för mig. Humöret svänger också fort som sjutton så det finns verkligen inga garantier för att det inte blir lätt.

Ger mig själv ett löfte i alla fall: Idag ska jag inte dricka.

Vad är det med fredagar? Helt sjukt hur msn är funtad! Detta är min första nyktra fredag på hur länge som helst. Jag ska klara det. Heja oss! Jag satsar på alkoholfritt o en bra bok. Läsa e nåt jag saknat de senaste åren men inte orkat då jag ofta druckit på kvällen. Dags att återerövra det ??

Bestämd

Det slår mig att när jag sitter här och läser gamla trådar av andra som har kämpat så är det så mycket lättare att vara klarsynt. När någon annan som har en periods nykterhet bakom sig kämpar med en fredag och dividerar om ett glas vin/en öl så skriker hela mitt inre: Nej, nej, gör det inte! Du har ju kommit så långt.
När det gäller mig själv så är det inte lika lätt för att jag ändå lever i villfarelsen av att vara unik på något sätt. Det är jag ju inte. Jag får kvitto på kvitto på att andra gör och resonerar precis som jag. Det är inte normalt att tänka på alkohol så här mycket: Vad man ska dricka, när. Att känna en sorg efter klockan 18 för att systemet har stängt då. Agerar man så har man problem. Varför är det så svårt att erkänna för sig själv?

Bestämd

Klart vi klarar det! Din fredag låter hur mysig som helst :)

Ja, det är alltid mycket lättare att se vad andra borde göra. Själv är man inte lika viktig eller nåt, eller så är hjärnan helt enkelt kidnappad av a när man sitter där och dividerar med sig själv.
Det är nog därför som jag bär med mig det där rådet jag fick för länge sedan, att sätta sig själv som tredje person emellanåt. Sedan ska man ju bara komma ihåg att använda det när det behövs som bäst :-/.
Att verkligen få ett råd från någon annan utifrån funkar ju faktiskt inte heller lika bra som när man ger råd till sig själv, alldeles för lätt att slå ifrån sig "-Du fattar inte hur jag har det!"
Men du är ju på så god väg! Jag tror verkligen på att du klarar det här och tar rätt beslut idag!

Jag tänker att du faktiskt är där, eller absolut snart där att erkänna för dig själv. I din text tycks jag tyda det, du skriver ju att du inte är speciell (såklart är alla speciella men inte kanske i detta sammanhang). Det kan ju vara så att jag inte vet ett skit, men så som du skriver så tror jag att du är på väg dit, det är bara dagar som måste passera så du får mer distans till drickandet och var dag så tänker du förhoppningsvis 1 minut mindre på att dricka och aaaaallt runtomkring såsom att införskaffa, planera, ljuga osv...

Till slut tänker du knappt alls :) På A dvs ;)

Tror på dig!

Ligger i sängen och har inte druckit en droppe A idag heller. Kommer somna nöjd och glad. Imorgon blir det tuffare för vi ska ha kalas här o kommer bjuda på rosé. Men jag har redan tänkt köpa en alkoholfri rosé att ha till mig ?

Bestämd

Så glad att säga det: Trots att humöret varit sådär de senaste dagarna och trots att jag tvekade går jag och lägger mig nykter ikväll. Har dessutom haft en jättefin fredagskväll med familj. Och tänka sig, den där fredagskänslan kom ändå, fast jag inte hällde upp en endaste droppe vin. Imorgon vaknar jag utan ångest och baksmälla -så sköööönt!

Jempa123: Åh vad härligt! Blir så glad för din skull. Ska tänka på dig imorgon. Du fixar det!

Ensam1984: Jag tror du har rätt. Jag vet nog innerst inne. Tack för klokhet och fina ord.

Bestämd

Soffi: Tack fina du! Trots mensvärk vaknade jag på kvittrande humör. Vem är jag ens längre?? Önskar dig en fantastisk dag också!

Jempa123: Åh, visst är det härligt! Ha en fin dag och hoppas bjudningen idag går bra. Jag hejar på dig!

Bestämd

När den här dagen passerat har jag varit nykter i två veckor. Idag tänker jag inte dricka. Är så stärkt av gårdagen och mår så bra. Märker dock att den lille alkoholdjävulen dyker upp och viskar i mitt öra när jag minst anar det. Senast nyss ngt om lördag och inga problem. Garden måste vara uppe hela tiden. Tids nog kommer jag och kunna slappna av men just nu är det superviktigt att jag fokuserar på och arbetar mycket med varför jag vill vara nykter.

Bestämd

2 veckor- check. Lägger mig nykter (ja, före 22 på en lördag, sååå trött..haha), glad och tillfreds. Tittat på film med snacks och läsk, helt lugn och harmonisk. Tacksam över att inte planera runt vin.

Glad för din skull att du känner dig så tillfreds med att vara nykter.
Härligt!

Bestämd

Dagarna tickar på. Idag är det dag 15 och allt känns så bra. Jag kan göra saker! Är klar och pigg! Det enda knäppa är en liten ångestfågel som viskar: Du får inte må så här bra, dett kommer gå åt skogen. Väljer att skita i den nu.