Blackout artist

Hej! Jag är en tjej i 20-årsåldern. Mina helger har alltid präglats av alkohol, enda sen jag började dricka i 15-årsåldern. I början var det en kul grej, men nu är det mest för att döva min ångest och för att kunna umgås med andra människor. När jag dricker så blir jag nästan alltid för full. Ingen ser att jag är så full då jag aldrig vinglar, spyr eller mår dåligt. Jag kan fungera ”normalt” även fast jag inte minns något dagen efter. Detta leder till att jag gör saker jag ångrar, följer med människor hem och säger saker jag ångrar dagen efter. Ångesten dagen efter dödar mig bokstavligen. Har försökt med alla knep som finns för att kunna dricka lagom men det går inte. Så nu är mitt enda val att sluta dricka helt. Jag har mest vänner jag dricker med för jag tycker det är tråkigt att umgås nykter med folk. Mår alltid så bra när jag är full. Har en depression i botten också och mycket ångest. Har ni några tips på hur jag ska ta mig uppåt och få ett bra och kul liv utan alkohol? Är helt bestämd på att sluta dricka för är så TRÖTT på det livet.

Holken

Jag är en man som precis blev 30, jag känner igen dina problem men lägg till lite droger ibland och rökning på det hela. Jag har inga tips men jag tar mitt första steg idag mot nykterheten liksom du och jag vill att du ska veta att du inte är ensam i problematiken.

Hej Blackout artist. Jag är också ny här, (För denna gången! :-) )men tar mig ändå friheten att hälsa dig välkommen. Jag är man och betydligt äldre, men känner ändå väl igen mig. Tror många här började som du beskriver! Att råda är väldigt svårt! Bara du själv vet! Men tycker det är både klokt och sunt att du funderar över din situation. Alkohelen är enligt mig en av de mest förädiska droger som finns. Man "gifter" sig med den och ju längre tiden går, desto svårare att skilja sig från den. Vissa klarar av förhållandet, andra som jag själv gör det inte på något sätt i världen.
Om jag ändå ska drista mig till att ge ett råd.... följ ditt hjärta! Känns det fel med alkoholen så är det troligen det!
Personligen hade jag innerligt önskat att JAG hade haft din insikt för 30 år sedan!

Kram!
/Magnus

Så starkt av dig att komma hit.
Om du läser runt i olika trådar här på forumet så kan du ta del av massor av tips samt lära av andras erfarenheter.
Jag är också ganska ny här, så jag kan inte ge dig något konkret råd mer än att förutom att bestämma dig för att sluta dricka, som du redan gjort, så bör du också bestämma dig för att just DU klarar det!
Jag känner mig också hjälpt av att "skriva av mig" här, blir lättare att reda ut sina egna tankar om man kan läsa dem svart på vitt, samt att man kan gå tillbaka och läsa senare.
Dessutom får man massor av pepp!
Kram och lycka till!

Blackout artist

Hej igen alla! Känns skönt att någon förstår hur jag känner. Tack för välkomnandet i forumet! Nu har jag inte druckit på ca. 1 månad och det känns verkligen skönt. Slippa vakna med baksmällor och ångest varenda helg. Har redan tappat endel vänner som endast vill festa men det får det vara värt.. Har dock hittat nya vänner som vill hitta på saker nykter och jag börjar redan tycka att det är kul. Kämpa på allihopa!! Tack för era fina svar :)