Vill inte - kan inte

tips, utfört härmed och ölen finns numera hos någon säkert förvånad EU-medborgare som tog hand om ett par kasssar tomburkar:-) Kan ju komma till pass en kall fredagskväll!

för pepp! Hur har det gått för dig, såg att du inte skriver mkt på din tråd längre?

Bara fint om du menar mig, inte en droppe på 229 dagar. Har fungerat väldigt bra, har gjort vad jag förutsatt mig att göra. Tog hjälp och använde mig sedan av den. Har försökt och misslyckats 1000 och engång eller så. Jag tror jag tröttnade på att alltid förlora, tänkte som väldigt många andra att jag skulle kunna lära mig att dricka normalt och på så sätt vinna över alkoholen. Nu vinner jag varenda dag, alkoholen har inte en chans så länge jag inte tar första glaset.

Bara att slippa all bakfylleångest, bättre relation till mig själv, fru och nära och kära. Bättre på jobbet, mer pengar i plånboken.
Det har helt klart varit värt allt slit. Borde väl insett det tidigare, men man vet vad man vet tills man vet något annat.

Mvh

tack för kommentar! Jag tror väl också någonstans att jag ska kunna dricka normalt och vinna över alkoholen, trots att jag fått bevis på motsatsen så många år. Enkelt egentligen, inte det första glaset, inte av någon anledning.

Det var det som gjorde det så svårt, det där första glaset. Många gånger gick det bra och det blev som jag tänkt men många gånger fler gick det åt helvete. Naturligtvis var det de bra gångerna som fastnade, de dåliga var bara "otur".

Sen är jag uppvuxen med Dallas, så min bild av vuxenlivet var att ständigt snurra en whiskey i handen. Det och skapligt dåliga val, inte lyssna på andra, kunna bäst själv gjorde att det blev som det blev.

Men det var då, jag är helt nöjd med vart jag är idag, och så nöjd att polletten äntligen ramlat ner.

Mvh

Sticker in huvudet när jag ändå är här inne på forumet, tänkte posta en tanke av kraft, mod och styrka till dig!
Hoppas det går bra för dig, och att du jobbar på i programmet!
Hur tycker du att programmet är?

Jag tar mig igenom en ganska toppig berg och dal-period för närvarande, ena dagen är det skitjobbigt andra dagen skitbra. Därför väljer jag att inte hänga här för mycket, tycker jag läser om återfall titt som tätt och det bygger inte mig de dagar det är kämpigt.

Mod och styrka,
Dee

Dee åter för att du kommenterar i min tråd. Nykterheten har inte varit spikrak, men jag tror ändå programmet påverkar mig i rätt riktning. Idag är en sådan där bra måndag när man vaknar nykter och har en ny vecka framför sig. Jag lyssnar på dig om berg- och dalbanor och förbereder mig på att det förstås kan bli så. Men ingen alkohol i världen gör sådana resor bättre. Ibland funderar även jag om jag läser för mycket på forumet, kanske bli jag fast i alkoholvärlden för mycket. Får fundera på det. Kram /Fenix

Hej Fenix! Letade upp din tråd och ser ju att du varit här länge, men sista inlägget 27.e maj. Ska ärligt säja att jag inte läst alla 1300 inlägg :-) men glad att du tagit dig tid i min tråd. Värdefullt för mig som ny, när någon av er gamla rävar tar sig tid! Tack! sista inlägget skriver du att "nykterheten inte varit spikrak". Nej, det ska gudarna veta! Själv börjar jag bli ett proffs på både att sluta och börja igen.
Jag har precis som du, funderat på om man blir lite för fixerad vid alkoholen genom att alltid vara på forumet. Å andra sidan har jag varit fixerad vid alkoholen ändå.
Då genom att dricka. Bättre att vara fixerad och skriva om det!
Kram på dig!

Hoppas att din vecka fick fortsätta lika bra som den började. Kul att se dig, även om det som vanligt är med blandade känslor man säger det.

Kram

Kom plötsligt att tänka på dig när jag var här inne och surfade ?‍♀️
Hur har du det!

Stor kram,
Dee

för att du och Vinäger ( m fl) tänkte på mig. Det gick inte utan hjälp, så nu har jag börjat med antabus på vårdcentralen för att slippa tänka på alkohol. Så underbart att somna nykter och vakna nykter. Inne på vecka tre nu. Då är det läge att tänka på framtiden och träffen nästa år, vill gärna se er igen och förhoppningsvis fler som man kollat under alla år på forumet. Ska börja skriva lite här nu, när hjärnan börjat återhämta sig efter att ha varit marinerad i alkohol så länge. Kram!

Vad kul att jag råkade se ditt inlägg nu. Så glad för din skull. Att ta hjälp är inget nederlag, tvärtom. Det visar på styrka och mod. Så värd du är detta nu.

Ser fram emot att ses i februari.

Kram

att se dig i min tråd! En bra början på söndagen. Otroligt att jag varit nykter i tre veckor, inte hänt på de två senaste åren. Det där med abstinens tror jag är klart överdrivet, det handlar om hjärnspöket som kräver påfyllning. När man väl bestämt sig, och som i mitt fall inte kan dricka, så är både sug och abstinens som bortblåsta. Tänker förstås på alkohol ibland, men utan känsla av saknad. Tvärtom är det än så länge fantastiskt att slippa skiten. Ska bli kul att ses igen!
Karm