Beroende hjärnan vill ju gå giftet...och försöker hitta på vad som helst för att få det den vill ha.
Försök att sysselsätta dig så du tänker på nånting annat...och kämpa på, det här fixar du☺

Lägger mig nykter o sover. När jag vaknar har jag varit nykter en vecka ✊?
Bestämd: tack ❤️
Dagens reflektion: gud vad man hinner när man inte vaknar trött av dagen innnans drickande o sen inte dricker på kvällen heller.

Tack Bestämd och Soffi!
Detta är dag 8 för mig. Helgen har känts bra och jag mår på det stora hela bra. Dras dock mycket med tankar på om jag inte någonsin ska börja dricka igen, kommer livet då kännas tråkigt? Inte för att jag har haft tråkigt i helgen, det är ju det som är så sjukt men ändå så kommer tankarna. Försöker lugna mig med att tänka en dag i taget och att jag satt upp en månad som mål för mig själv till att börja med. Lyssnar mycket på alkispodden och känner igen flera av mina beteenden men har ändå svårt att känna stor samhörighet med dem då jag nästan aldrig blivit för full, jag kan sluta en stund in på kvällen när jag dricker, jag dricker sällan mest i mitt umgänge och har mkt sällan minnesluckor. Dock handlar mycket av min tankeverksamhet att jag ville dricka, jag had ekoll på hur mkt andra drack och jag kunde aldrig bara ta ett glas vin för och vara nöjd. Tänker i mina sämre stunder att jag inte har problem ;)) (alkoholhjärnan lurar väl mig) men i i mina bättre inser jag ju att jag har en beroendeproblematik som riskerar att blossa ut till något riktigt otrevligt. Mycket av min självkontroll kommer av att jag har barn och arbetar själv inom socialtjänsten och är uppväxt med en alkoholist. Allt det sammantaget gör att jag kan hålla mig i schack men är det värt det? Att alltid överväga/kontroller/räkna och få ångest? Nej det är det ju inte! Detta eviga fram och tillbaka....antar att ni är många som känner igen er :)

Sen funderar jag på när jag hör alkispodden om nån som drack vin på dagen innan barnvagnspromenader att även om jag tänker att jag aldrig skulle göra något liknande, blir jag lite rädd, kan man bara råka hamna där utan att märka det själv? Ja antagligen. Jaja mycket funderingar såhär en måndag....

Jag har precis samma diskussion med mig själv som du. -Jamen såå illa har det aldrig varit för mig, aldrig blivit "för full", aldrig gjort bort mig fatalt osv, jag har nog inte så stora problem. Och det ska man ju vara oändligt tacksam för tänker jag! Att man kommit till insikt innan det går käpprätt åt h-vete och faktiskt inser att det inte är sunt att dricka så ofta som jag gjort iaf och speciellt att alkoholen är på väg att ockupera hjärnan helt med allt planerande.
Så jag säger grattis, och strongt av dig att se och hantera problemet "tidigt"!

...så hade jag valt ett nyktert liv utan önskan om att dricka framför ett kontrollerat drickande. Är dock orolig för att jag "alltid" kommer längta efter alkohol om jag är nykter...sjukt att jag oroar mig för detta efter 8 dagar :)) jag menar jag har ju inte ens gett det någon tid alls.

Mitt mål är att kunna ta ett glas emellanåt till en god middag i sällskap.
Mitt stora problem är ensamdrickande.
Men just nu väljer jag att inte ens ta det där glaset i sällskap på lördagen, fast att jag får. Har verkligen inte velat ha :-o !!

Och, ja, jag kämpar gärna tillsammans med dig :-)

Bestämd

Känner så mycket igen mig i typen av drickande hos både dig Soffi och dig Jempa123: Inte bli för full, inte göra bort sig, inte bråka. Som ett kontrollerat drickande men öndå ett riskbruk. Jag tänker lite såhär: Även om jag aldrig spårat på fest, betett mig illa eller fått andra liknande konsekvenser så har mitt drickande tagit upp så himla mycket av min tankeverksamhet och skapat så mycket ångest. Det är ju också jobbiga konsekvenser. Har också försökt sluta en triljard gånger utan att lyckas. Vet inte heller hur jag vill göra i framtiden. Tror jag kan ta ett glas på fest utan att det ska påverka. Å andra sidan tänker jag att det kanske kan trigga till ensamsessioner. Hm, vet inte vad jag vill ha sagt här egentligen? Bara spånar vilt. Jo, att man kanske måste se det som man gjort mot sig själv som likvärdigt med att däcka och göra bort sig på fest. Det är konsekvenser trots att ingen annan kan se.

...ibland tänker jag att såklart ska jag kunna ta nåt glas vin i olika sammanhang. Sen tänker jag att VARFÖR är det egentligen så himla viktigt?? Bara att det upptar så fruktansvärt mkt tankeverksamhet för mig tycker jag är ett varningstecken. Sen är jag osäker på, om jag ska vara ärlig, om det verkligen är ETT glas vin jag vill ha, det är nog snarare 3-4 stk. Är oxå lite rädd för att man riskerar flytta fram gränserna, även om jag har druckit på ett ”snyggt” sätt, hur länge kan det hållas o är det värt tankeverksamheten som jag vet att några glas då o då kommer kräva av mig? Helst av allt skulle jag vilja vara helt nykter o inte sugen ??? går det att fixa tro?

… andra har ju gjort det :-).
Suget, nja, men vem vet?
Men vägen dit får man nog ta med små steg, en dag i taget. Med vilja, styrka, envishet och hjälp från andra så kan dagarna så småningom bli år, även om man råkar snubbla nå'n gång. Iaf om man lyssnar på dem som redan vandrat vägen mot nykterhet.
Men, jag anar av din sista mening att du inte alls ville ha det här svaret, att du som jag vill att någon bara talar om var off-knappen sitter :-) :-).

Men jag vet att ingen sån finns.
Dag 11 idag. 2-siffrigt. Vaknar tyvärr inte alls pigg och med huvudvärk. Jobb väntar hela dagen och kvällen. Så idag är det inte svårt o inte dricka men hade inte gjort det ändå. Har märkt att mitt sug ofta kommer på eftermiddagen, som en tanke om belöning på kvällen. När väl kvällen e där så känns det inte alla lika jobbigt.

Ha en fin onsdag allihopa ??

Bestämd

Åh, hoppas huvudet känns bättre snart och att dagen blir bra ändå ? Har också tänkt på det där, suget kommer liksom i vågor och vid vissa tidpunkter. Klarar man bara att surfa över en sån våg så blir det lättare sen.

...trots huvudvärk. Nu blir är det jobbkväll. Imorgon med. Sen väntar helgen igen men jag känner mig stark i att det ska bli en nykter helg. Det började pratas julfest idag på jobbet och jag tänkte direkt att jag ska köra dit :) Det känns fint att tänka så om något som ska vara i december.

Bestämd

Vad fint att dagen blev bra iaf :) Och fattar precis! Det är så mäktigt när man tänker såna där tankar man trodde var omöjliga för bara några veckor sen.