Bestämd

Dagen har varit full av aktiviteter som jag har orkat med eftersom jag inte drack igår. Jag känner mig lätt och glad i kroppen trots att det borde vara ganska tung pms. Ångesten vill dock tränga sig in ibland. Jag tror att det är för att det trots allt är läskigt med förändringar. Idag har såklart också varit nykter :)

Tänk att du så lättsamt kan säga "Idag har jag såklart också varit nykter", trots att det är läskigt med förändring.
Det får även mig lite lättare i sinnet (min dag har börjat sådär :-/)
Stort tack för det!

Ha en bra dag!

Bestämd

Åh vad fint att du tar det så. Var lite rädd att någon skulle tycka att jag tar för lätt på det, att det verkar för enkelt. Vad jobbigt att dagen börjat lite skakigt. Ska in och läsa din tråd nu ?

Bestämd

Har märkt hur otroligt viktiga för mig mina uppdateringar här på forumet är, en på morgonen och en på kvällen. De får mig att hålla fast vid mitt löfte till mig själv. Vaknade nöjd om än lite mörbultad efter en natt med skräpig sömn. Kom inte till ro, hade lite ångest och vaknade sen någon gång i timmen. Tror min hjärna är sysselsatt med att bearbeta den här nykterheten jag håller på med. Det är lite som att trippa ut på okänd mark. Jag vet att det kommer att vara bra för mig, men på ena sidan av den där marken finns min inbodda, lilla, trygga stuga och på andra sidan finns ett finare hus utan läckande tak och med golvvärme. Jag vet att jag kommer att ha det bättre i det finare huset, men i den lilla stugan har jag ju bott så länge. Konstig liknelse kanske? Men det är det närmaste jag kommer.
Idag tänker jag i allafall vara nykter.

Talien

Jag tänker lite som dig, mina uppdateringar här är viktiga. Har jag varit kaxig på morgonen och skrivit att jag minsann ska vara nykter blir det svårt att förhandla om. Skulle dessutom vara så pinsamt om det inte funkade ? fast jag inte har nån aning om vilka som sitter bakom skärmarna...
Vi tar en till nykter dag ?

Bestämd

Talien, Jempa123 och Soffi: Tack för att ni tittar in och säger fina och kloka saker ❤ Här tickar dagarna på. Jag mår bra? Är lite förvånad faktiskt, att dryga två veckors nykterhet kunde göra att jag hamnade på en helt annan plats mentalt. Jag är lugnare, snällare, piggare och gladare. Om jag hade vetat...
Så klart är jag fortfarande väldigt skör i min nykterhet men ändå rätt lugn. Samtidigt pockar en liten röst: Kan man få må så här?
Trots alla positiva känslor finns också lite ångest och rädsla hela tiden med. Det är så ovant! Jag är van vid att vara ängslig, orolig och deppig. Det är liksom ett helt nytt tillstånd detta. Men jag är tacksam och glad över att vara nykter. Så himla skönt att inte se fram emot nästa gång jag får dricka vin, så skönt att inte känna ett sting av dåligt samvete när jag fallit till föga och gått till systemet. Så skönt att kunna vara den här personen för min sambo: där, hel, pigg och glad.

Varför används det uttrycket bara när det gäller negativa saker?
Jag tänker nu att du verkligen förtjänar att må så bra som du skriver att du gör! Du kämpar och får en belöning, det är ju fantastiskt!

Så jag hoppas att du inte tog illa vid dig av rubriken.

Kram

Så har jag varit av o till hel mitt liv. Om jag har det för bra så är det en liten röst som säger nåt om ”vänta bara”. Har jobbat mkt med den, att vara här o nu för att slippa gå miste om det som ör bra. Tror att det är ganska vanligt att man känner så, allra helst om man har haft det lite tuffare i livet under perioder. Hoppas du får en bra tisdag o kan njuta av den ??

Bestämd

17..Vad mycket det låter! :-o Tror inte jag varit nykter såhär länge på minst 10-15 år? Vet att vi hade någon vit månad för några år sedan men är rätt säker på att jag ändå lyckades kila in lite vin i den. Fattar att detta bara är normalt liv för många, men för mig är det en ny värld. Tänker att jag kvittrar och låter som att allt är så lätt och som jag inte har några bekymmer i världen men den lilla alkoholrösten dyker fortfarande upp när jag minst anar det och viskar om avslappning och lugn. Den är lömsk och försöker hitta nya vägar hela tiden, men jag är hen på spåren. Just nu är jag så berusad av att vara nykter så det är rätt enkelt att finta hen. Något jag funderar mycket över är när detta inte är nyhetens behag längre, när nykterheten är vardag, hur kommer jag att känna då? Är rätt säker på att tankarna om guldkant kommer att dyka upp då. Försöker vara förberedd på det.
Idag blir det i alla fall nyktert om jag får bestämma :)

Bestämd

Rätt lugn och seg dag, men utan några direkta tankar på alkohol. Känner mig glad och tacksam över att vara nykter. Går lite på upptäcktsfärd i hon som brukade vara jag innan vin kidnappade hjärnan. Känner igen mig själv på ett nytt sätt även om allt är ovant. Börjar bli sugen på att sysselsätta mig och träffa folk. Funderar på att skaffa mig någon social hobby.

Att se det stora i det "lilla".
Om jag utgår ifrån mig själv så är det ju jättestort att börja fundera på att skaffa sig en social hobby istället för gömma sig och ständigt tänka på när, var, hur man kan dricka igen.
Hoppas att även du kan se det och känner dig riktigt stolt och glad över det, lika glad som du är över 17 dagar.
Grattis!!

Bestämd

Idag är en lite stressig dag, en sån där dag när jag mycket väl har kunnat ha boxen som slutmål sen. Ska ut på resande fot och då har alla regler om bara på helgen ofta raderats för mig, antar för att jag frångått vardagen. Idag kommer det inte att bli så, är inte det minsta sugen. På de här dagarna har jag lärt mig att den riktiga avslappningen faktiskt ligger i att vara nykter.
Funderar också ganska mycket på hur det kan vara så lätt den här gången (ropar inte hej, men ändå)? Gud vet att jag försökt vara nykter förut. Det enda jag kan komma fram till är att jag helt enkelt är redo den här gången. Grämer mig också lite eftersom allt som behövdes tydligen var två veckor för att alkoholen skulle släppa lite av greppet på min hjärna. Känns lite som jag vaknat upp ur en förtrollning. Förut trodde jag att alkohol var det enda riktigt roliga som fanns. Nu ser jag plötsligt hur mycket fint och kul som finns runt omkring mig.

Bestämd

Tack fina! Dina ord värmer massor. Är så glad att ha er här, mina forumkompisar ?

Talien

Härligt att höra! Visst är det skönt att vara nykter?! Jag trodde absolut inte att jag skulle må bra av det ?
Jag tror det är bra att uppmärksamma allt det där bra inför de tuffare dagarna. Det låter verkligen som att du redo för det här ?

Bestämd

Jag är så fascinerad av dagarna som tickar på och av insikterna som kommer av dem. Har varit ute och flängt idag, men vad skönt att landa på slutdestinationen med en kopp kaffe istället för att slå upp ett glas. Antar att nyhetens behag kanske mattas av lite med tiden men just nu är jag så himla näjd varje kväll när jag lägger mig nykter. Det är så skönt (även om sömnen varit sådär). Nu stundar en lite stressig period i livet så jag har börjat mobilisera. Just när det gäller alkohol är stress en av mina värsta fiender. Det är när jag vill stänga av som suget kommer som starkast. Ska försöka att schemalägga så mycket som möjligt och dela upp i lagom portioner så att det inte blir för mycket för mig. Tänkte ge meditation en riktig chans också.

Så bra att du är medveten om att stressen är din värsta fiende och att du är förberedd på att det nu kan komma en utmanande period med mycket stress.
Schemalagt är bra, men du får ju inte heller stressa/jobba ihjäl dig, återhämtning behövs.
Meditation tror jag starkt på, har precis börjat nosa på det själv och det går sådär, men jag känner att om jag lär mig så blir det nog ett av de bästa verktygen för mig att klara att varva ner utan vin.
Du är stark och klarsynt!