Takida

Vissa kanske läst min förra tråd, andra inte. Hursomhelst så tog min sambo beslutet att lämna mig eftersom han tycker att det är mitt fel att han dricker eftersom jag får honom att må så dåligt. Han har aldrig förbättrats, endast blivit sämre och denna semestern har varit hemsk. Första veckan efter vi separerade söp han tre dagar i rad, som jag vet om. Jag vet att det är bra att det är slut men ändå så kan jag inte gå vidare, det sjuka är att jag fortfarande tänker på om han dricker och hur mycket. Även så frustrerande att inte kunna prata med någon för jag vet att han har sagt hur hemsk och kontrollerande jag varit och hur dåligt han mått. Det irriterar mig att inte kunna berätta sanningen om hur förhållandet har varit. Dagen han gjorde slut så var han först som vanligt på morgonen, frågade om jag ville följa, sedan åkte han iväg och kom hem ett par timmar senare och då svarade han inte på tilltal. När han sedan kom hem på kvällen så gjorde han bara slut utan förklaring förutom att han tyckte att det inte fungerade. Jag skrev ett långt mejl om det helvete jag haft men det tog han inte åt sig av så nu tänker jag gå vidare och låta honom supa ihjäl sig. Men hur ska jag sluta oroa mig och sluta vara så medberoende? Någon som har tips?

Du startade en tråd i sommras och nu är du tillbaka, situationen har förändrats. Din partner har gjort slut och du funderar över hur du ska kunna släppa dina tankar och din oro kring hans val att fortsätta dricka alkohol. Att du funderar över om han dricker mycket nu eller inte är helt normalt, ni har levt tillsammans och såklart går det inte över på en dag. Du skriver att du inte kan berätta sanningen om hur det varit, det låter besvärligt att känna att du inte kan det- trots det gör du det här så ett steg är taget, jättebra! Finns det någon mer plats, person eller liknande där du skulle kunna göra det? Du beskriver också att du önskar att du kunde få lite bukt på din oro och dina tankar kring hans drickande, återigen att skriva och läsa här är ett sätt att göra det på men det finns mer hjälp att få om du vill ha den.

Det finns möjlighet att gå och prata med någon, vända sig till anonyma självhjälpsgrupper eller kanske ringa till Alkohollinjen 020-84 44 48. Vad tror du själv skulle passa dig?

Fortsätt oavsett gärna skriva och läsa här, det låter som att du är medveten om att du behöver lägga mer energi på dig själv. Jättebra att du berättar här så vi kan ge dig stöd.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet