Nej, jag hade inte trott att det skulle gå så bra faktiskt...har försökt flera gånger och fallit tillbaka när jag försökt att börja dricka normalt....så den här gången är det totalstopp.
Läser ju boken Skål ta mig fan...och där skriver han att dom alkolist så kan man aldrig lyfta det första glaset...så det försöker jag att leva efter.
Sen älskar jag att läsa och fördjupa mig om olika saker, så just nu är det alkolism och annat alkoholrelaterat som jag läser om, det hjälper mig mycket för att hålla mig nykter☺

Idag har jag nog chockat både mig själv och min chef.
För några veckor sedan vad jag henne att få byta avdelning eftersom jag kände att jag inte orkade vara kvar där jag jobbar nu.
Men under tiden jag har varit nykter har jag märkt mer och mer att det nog har varit alkolisten i mig som har varit problemet.
Jag har varit trött, seg, haft noll motivation till att jobba...och det har ju börjat komma tillbaka nu.
Jag märker också nu i efterhand vilket fruktansvärt kaos jag har haft inom mig under tiden jag drack....
Så idag sa jag till henne att jag håller på att jobba på mig själv, och att jag kan tänka mig att stanna kvar ett tag iaf...känns som ett bra beslut.

Talien

Kul att chocka sig själv med en sån insikt!
Modigt och starkt av dig att se det, och att ge dig själv en ärlig chans ?
Lycka till!

Till i natt och låg och funderade, tanken på att alkohjärnan ska börja förhandla för att få dricka och dessutom vinna för mig faktiskt livrädd.
Livrädd till den grad att jag nästan får panik...det är ju bra att jag är orolig....men det gick mig också att inse att jag faktiskt är sjuk på riktigt.
En människa som inte är alkolist behöver ju inte oroa sig för nåt sånt....så det gäller verkligen att jobba med dig själv varje dag, och att man varje dag tar beslutet att inte dricka.

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

Bestämd

Vad smart att skriva lista, det ska jag också göra nu när det känns lite kämpigt. Din helg låter så himla mysig, ville bara säga det :)

Att vakna och må bra på en lördagmorgon, jag är så tacksam för att jag får vakna och må bra...lite trött och sliten efter arbetsveckan men det är helt okej.
Jag har börjat fundera lite över vad jag vill göra på fritiden nu när jag inte dricker...träna skulle jag gärna göra, men det är så fruktansvärt dyrt att gå på gymmet här.
Så jag ska försöka ta tag i promenaderna, men det jag försöker väldigt noga med är att ta det lugnt...jag är en sån som går all in på allt och det blir lätt för mycket och då blir jag less.
Så nykterheten kommer att komma först en väldigt lång tid framöver...det är den som jag känner är allra viktigast för mig just nu.

Känner igen mig i det du skriver, verkligen skönt att vakna o må bra och utan ångest. Promenader är bra, har hjälpt mig mycket iallafall.
Jag skall gå mer på museum något som jag gillar. Gör det som du tycker om. Du klarar detta.
Ta hand om dig

Ja, promenader är superbra...vaknade först i huset imorse...hann dricka té, äta frukost och gå ut med hunden innan resten vaknade...älskar att få vara själv en stund på morgonen.
Satt och tänkte på att tom hunden har blivit påverkad av mitt drickande...jag har inte orkat gå med honom på längre promenader på flera månader, så han har också fått ett nytt liv nu☺
Som det är just nu så ser jag inget negativt alls med att sluta dricka, ser bara fördelar ☺

Känner mig inte alls pigg, helt slutkörd i kroppen och allmänt slö....så idag blir det bara vila.
När jag drack som mest var jag livrädd för att bli sjuk för då kunde jag ju inte dricka...helt sinnesrubbat vad a ställer till med.
Kom också på att det är säg 29 idag...den här helgen har jag faktiskt inte tänkt på a så mycket alls....den här friheten och friden i själen jag får av att vara nykter är verkligen helt underbar.
Börjar se den där personen som jag har gömt bakom alkoholen så länge, och jag börjar också inse att man kan leva nykter och ändå ha roligt...
Men nu får det bli att vila och ta det lugnt så att man blir frisk från förkylningen också...hoppas ni andra har en fin söndag också☺

Bor just nu på ett äldreboende trots att hon bara är 65 år...mest pga hon är alkoholdement och kommunen där jag bor i går ingen annastans att placera henne just nu.
Jag vet att jag inte ska ha dåligt samvete när hon ringer och frågar när hon ska få komma hem till mig...vilket jag vet kommer aldrig att hända, men det jag säger till henne är att jag vet inte när det blir.
Jag gör hur besviken och ledsen hon blir...och det gör fruktansvärt ont i mig.
För än hur det är...och än vad hon gjort så är hon fortfarande min mamma.
Jag kan sakna min friska, nyktra mamma ibland så det känns som att jag ska gå i bitar...samtidigt är jag på nåt vis glad att hon inte minns nånting...för hon har ingen aning om att pappa dog ifjol, och det skulle hon inte kunna hantera.
Tidigare skulle jag ha druckit för att slippa känna den här sorgen och hopplösheten...nu väljer jag istället att vara nykter och låta känslorna komma.

...om din mamma. Tycker du är otroligt duktig som håller i nykterheten när du har såna känslostormar inombords. Det där ständiga dåliga samvetet kan ju göra en så ledsen och hopplös! Kram på dig och ha en fin dag!

Allt som involverar min mamma har jag inte så mycket emot...hon är tacksam att hjälpa...jag har blivit mamma till min mamma, det är nog hon vill prata med när hon är orolig.
Hur ser fick till att jag klarade förra hösten med allt som hände är för mig ett mysterium...eller egentligen klarade jag ju inte av det så bra...jag drack ju så fort jag fick chansen bara för att döva alla känslor.
Men nu tänker jag som sagt tackla det som livet kommer med nykter.
En sak som jag också funderat mycket över är att mina föräldrar aldrig nånsin försökte sluta...jag tror aldrig som kom till den gräns där dom kände att det fick vara nog.
Dom körde på tills deras kroppar gav upp helt sonika...
Jag tycker främst att det var väldigt orättvist mot mina barn...att dom skulle förlora både mormor och morfar på en månad....det har varit väldigt jobbigt för dom.
Men jag är glad åt att vi har varandra...och jag ska ge dom en glad och nykter mamma☺

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Sitter fortfarande och funderar på om jag ska gå på mötet ikväll...känner inombords att det faktiskt är något som jag vill göra..
Men sen kom faktiskt alkoholisthjärnan från och sa att så stora problem har du inte så att du måste gå på möten...
Men jo...det har jag fasen visst det
..låter man spriten gå före familj och allt annat så här man stora problem, så jag tänker gå dit.
För den här gången vill jag faktiskt hålla mig nykter...jag vill ha verktyg att använda mig av när jag känner att jag vill dricka.
Jag vill visa barnen och mig själv att jag kämpar för ett bättre liv...och att jag är värd att må bra.

Kan ju aldrig bli fel, bara en stund i ditt liv. Hittar du styrka och kraft ör ju det bara plus, annars kanske det var en stund att träffa människor// kram Strulan ??❤️

Dit...och det är bland det bästa jag har gjort på evigheter.
Vilka otroligt fina människor det finns...kommer att gå dit igen på torsdag.
Det var väldigt intressant att höra som berätta sina historier...och att dom bara välkomnar en med öppna armar kändes väldigt fint.
Jag berättade även för min man att jag skulle dit...han brukar vara skeptisk till allt sånt där...men han sa att han tyckte att jag var duktig och stark som tog tag i saker själv....det gjorde mig fruktansvärt glad.
Det är en av hans egenskaper som jag älskar mest...han tar mig för den jag är.
Just nu känner jag mig psykiskt utmattad...jag var så fruktansvärt nervös innan jag gick dit...och har suttit och spänt mig hela kvällen.
Men som sagt, jag ångrar absolut inte att jag for dit...och jag kommer att gå dit fler gånger.